Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N91 - Elvis él
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
szakibá... #36597 üzenetére
Köszi.
A Philips lényegesen olcsóbb próba lenne. Olyan 10e Ft körül van az ára. De lényegében semmi infó róla a neten a 800 ohmon és az 5 volton kívül.
Amúgy ezeknek miben más a hangja a "normál" fejhallgatókhoz képest? Vagy miért jó(?) ez az electret dolog?(#36599) bigmasterg: Nem lehet feltölteni?
-
Telda
addikt
A Superlux HMD660E kábelén (vagy máshol) van hangerőszabályzó?
-
szakibá...
senior tag
A régi AKG K340 electrostatic-dynamic-ban is ilyen van, de az kétutas, nincs problémája a méllyel, azt a dinamikus hangszóró nyomja. Lehet gond az electret fólia töltésével, állítólag az idő múlásával csökken. Az a K340, amit én ismerek, kissé magashiányos, döglött hangú, főleg az általános AKG hanghoz képest. Ha érdekel az electret fejhallgatóban, akkor van a Vaterán egy Sennheiser Unipolar 2002 régóta, én az öregedés miatti kockázat miatt nem vágok bele, de lehet, hogy semmi baja.
-
-
mzso
veterán
válasz
bigmasterg #36588 üzenetére
És circumban?
-
peter9228
aktív tag
Az Asus Xonar DG és Xonar DG Bulk között van különbség?
-
mzso
veterán
Léteznek olyan fejhallgatók amik legalább annyira szigetelnek mint egy átlagosan jó IEM és nem aktív zajszűrős?
-
Bodz
nagyúr
válasz
Bling95 #36579 üzenetére
Biztos van, csak Szlovákiába kell hozzá visszaküldeni. Így hirtelen nem találom a számlát, hogy megnézzem rajta.
Az akkor még 9900 forintos HD661-et nem lehetett kihagyni.
A srác normális volt a telefonban. az ígért áron ki is szállították. Semmi fennakadás nem volt. Innentől a Te döntésed. -
mzso
veterán
válasz
Tomi_Sci #36566 üzenetére
Ha hallgatsz 2000 után masterelt zenét akkor hallottál.
(#36573) attika89
Lehet, hogy a te fejeden jobban szigetel mint akiéhez viszonyítasz. -
-
Bling95
őstag
muziker.hu-ról valami tapasztalat? jók az árak és az ingyen szállítás eléggé kecsegtető
-
attika89
senior tag
Na ma szert tettem egy Retro DJ-re! (köszi fi:zi'k innen is
)
A legnagyobb problémám vele, hogy azon a hangerőn, amin nekem kényelmes lenne, már túlságosan sokat hallat magából kifelé. Elsődlegesen buszon akartam használni, de nem akarok rajoskodni
Kényelemre a Maxell nekem megfelel, basszusa pont elég, a többi tartomány is rendben van, de sajnos nem szigetel eléggé kifelé.Tényleg csak ennyi a problémám vele. Lehet, hogy nem kéne törődnöm a többi utassal a buszon, de én sem szeretem, ha más ezt csinálja.
Marad a MTPG, ami persze ismét nem helyénvaló összehasonlítási alap, de az lett volna a célom, hogy egy kis SQ romlás árán, de váltok és pénzzé teszem az IEM-et.
Most szerintem az lesz, hogy a DJ-t odaadom tesómnak, aki nem költ amúgy ilyesmire... -
szecska24
tag
Sziasztok.
Van-e már tapasztalata valakinek a Brainwavz HM5-tel? Nagyon érdekelne.... -
gg72
veterán
válasz
boogie84 #36557 üzenetére
Hocsika-nak is:
Egy órája próbálgatom ezt a Superlux HMD660E headsetet, eddig nagyon meggyőző! A feleségem laptopjának alaplai hangkártyája is szépen meghajtja, de persze igazán a nagy gépem Xonar DG hangkarijával éled fel! A mikrofonja is nagyon jó, egyelőre úgy néz ki, hogy megtartom és a házimozis Philips SHP8900 fülesem is megy az apróba, de az az összehasonlító próba még hátravan, de már most érzem, hogy jobb, mint a Philips.
-
vation
tag
válasz
szakibá... #36561 üzenetére
Köszi
-
Hocsika
tag
Sziasztok!
Már régebben is gondolkodtam fejhallgató vételén (jelenleg egy régi sennheiser pc150-em van). A napokban akadtam rá e-bay-en egy Steelseries Siberia V2-re, ami a hazai árhoz viszonyítva elég olcsón, 12,5e ft-ba kerülne. Így felbuzdulva ismét előjött a kérdés a fejemben, hogy lecserélem a régi fejhallgatóm.
De eközben megláttam fizik-nél, hogy a Superlux HMD 660E is le van árazva 15e ft-ra.
Igazából nem tudom, hogy melyik lenne az ideális választás. Annyira nem is ragaszkodnék a headset-ekhez, mivel van egy sima talpas mikrofonom is.
Melyik headset vagy fejhallgatót lenne érdemes megvenni? 15e ft-ot szánnék max rá...
Főleg játékra lenne használva (BF3, L4D2, évente pár lan), és mindenképpen zártat keresek.
Egyéb ötleteket is szívesen várok. Mivel zalai vagyok, nagyon nem tudom ezeket kipróbálni, max a steelseriest, mivel az van az egyik haveromnak, de superlux-ot errefele nem nagyon találok szerintem...Előre is köszönöm a tippeket, hozzászólásokat!
-
melandri
tag
Jellemeznétek nekem az alábbi két füles hangját:
Superlux HD661
Audio-technika ATH-30MMelyiknek kiegyensúlyozottabb a közép és magas tartománya és melyiknek markánsabb a mélye???
Meg fogom őket hallgatni de addig is legyen min agyalni...Melyiket tudja kevésbé meghajtani egy mobilteló???
Az egyik 10-13K a másik 17-19K, melyik a jobb vétel szerintetek...?? -
vation
tag
Sziasztok,
Ezt a kettőt néztem ki kezdő fülesnek.
Melyik lenne jobb választás?http://www.argep.hu/trend/BEYE/Beyerdynamic-DTX-710-fejhallgato.html
vagy
http://www.ebolt.hu/product214317_category2367-Pioneer_SE_M285TV_fejhallgato.html
Esetleg valami más hasonló árban?
Köszi szépen
-
válasz
Mustármag #36554 üzenetére
A felsoroltak nem. Olyan erősítő, ami ki- és bekapcsoláskor nagyot pattan vagy "huppan" nem tesz jót neki, de komoly baja attól sem lesz legtöbbször.
Ha túlvezérled (nagyon felhangosítod) és attól torzít, az károsítja (nekiüti a lengőtekercset a mágnesnek). Ha az erősítő/hangkártya nem bírja kihajtani és amiatt torzít, az is károsítja, mert szakaszosan egyenáramot ad rá (klippel).
Biztos kimaradt pár dolog, de legtöbbször ezek szoktak előfordulni... -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy mi az ami karosíthatja a fejhallgatót?(úgy értem hogy a hangminőségben romlást okoz.)
Teszem fel ilyen hogy rossz hangminőségű youtube-video vagy mp3?
Vagy skype alatt a másik fél mikrofonjának a zúgása, meg ilyen kis apróságok? -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #36552 üzenetére
Jaaa, also! Ich can nicht sprechen deutsch!
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #36550 üzenetére
Ez egy nagyon pörgős hangú fejes...
Az erősítővel ajándék volt ennyiért. -
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #36539 üzenetére
Azt sem írtam, hogy zenéhez.
Nem járatom egyfolytában az erősítőt és a dac-ot, és sokszor még csak nem is abban a szobában vagyok a laptopommal, ahol az erősítő.
Valamit meg kell gyorsan hallgatni laptopról, akkor a shure-t használom.(#36512) d0pam1n:
Majd a végén fog jobban felmenni.
Erre most licitáltam párat. Fél órával a vége előtt 240 euro-n állt, 30mp-el a vége előtt 300 euro-val vezettem és utolsó pár másodpercben ment fel ennyire. -
Najz
tag
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #36535 üzenetére
Hogy-hogy, nem a HD800-as a legtöbbet használt fejesed? Miért szoktál a Shure mellett dönteni?
-
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #36532 üzenetére
Nagyon, nagyon köszönöm!
Már rá is találtam! -
bigmasterg
addikt
HD800-ban le lehet, de nem szoktam. Nem az ágy mellett van az erősítőm.
Srh440-ben viszont már párszor aludtam is el, viszont akkor sem zene szólta rajta.(#36515) SOAD19:
srh440 van legtöbbet a fejemen, K500 meg a legkevesebbet.
hd800 és k1000 valahol a kettő között.
Mostanában nem gémelek' így a hd800 sincs rajtam annyira sokat, most csak zenéhez az is. -
slfln
senior tag
válasz
szakibá... #36528 üzenetére
Lehet nem kéne egy olyan ultraexpert oldalon csillagokat nézegetni, ahol pl. az Etymotic HF2 kettőt kapott az ötből, mert kevés a mélye. Meg a Shure SE210-et ajánlja helyette... Arról a Cresynről meg: [link]
-
Najz
tag
üdv!
erről tudnátok véleményt mondani AKG K511? -
contaxg
veterán
-
phonefan
tag
-
Bodz
nagyúr
Beyer DT 990 Edition (250 ohm) vs. DT 990 Pro
Forrás: Matrix RIPHazahoztam letét ellenében hétvégére egy 990-et, de örömmel fogom holnap visszavinni.
A Pro egy satu az Editionhoz képest, illetve szűkebb a tere és dübörgősebbek (mondjuk ezt a DAC prime nagyszerűen kontrollálja) a mélyek, viszont a magasak isten bizony szebbek, kevésbé élesek. Úgy nagy vonalakban ennyi. Ha a fülemre nyomom a simát, akkor már majdnem ugyanazt a hangot kapom...
Megéri ez az Edition felárát? Szerintem nem.
Mondjuk a 600-as valószínűleg picit jobb lenne (a DT 880-ál is így van), de feleslegesnek érzem a cserét. Ráadásul a Pro szebb. -
gg72
veterán
Sziasztok!
Laptophoz főleg filmnézéshez milyen fülest ajánlotok 10ezer környékén? Superlux 662B megfelelő lenne, vagy inkább 668B?
Nézegettem headseteket is (pl. Creative FATAL1TY Pro Series Gaming,Superlux HMD660E), mert skypeot gyakran használnék, de gondolom a Creative minőségben nem egy kategória a Superluxhoz képest.
Mit ajánlotok? -
SOAD19
addikt
Tessék, még egy lehetséges eladási ok, "nem lehet lefeküdni benne".
Nem kizárt, hogy van olyan tulaj, aki szeret ledőlni az ágyba és relaxálva zenét hallgatni (ilyenkor legalább, tényleg csak a zenére figyelek). Nekem is sokszor van olyanom, hogy fáradt vagyok ill. nincs kedvem ülni a gép előtt és ilyenkor én is lefekszek a fejessel.
A legjobb zenére elaludni és csak reménykedni tudok, hogy nem lesz baja a fejesnek.
-
boogie84
veterán
Üdv urak, ezt a 3 headsetet nézegetem.
Steelseries SteelSound 3H VR Fejhallgató
Creative Tactic3D Alpha Headset
Steelseries 4HÁrban hasonlók, mégis a Creative-re 2 év gari van. + csak a Creative az USB-s. Többen is írták a HAF922/32 topicban h kikopik a jack csatlakozó a sok használattól. Ezért is hajlok a Tactic Alpha felé. Kényelem szempontjából sem lehet rossz.
Amit eddig tapasztaltam h a vékony műanyag pánt nem bírta eddig nálam. Ezeknek azt hiszem mind3 megfelelő lenne.
Esetleg valami más ilyen árban?
Köszi a segítséget.
-
SOAD19
addikt
válasz
ntomka #36514 üzenetére
Lehet sokan megveszik egyedüli fejesnek, aztán lehet nem felel meg állandó használatra (kényelmileg pl., mintha bigmasterg is írta volna régebben, hogy hosszabb használatnál már nyom a halántékra feltámaszkodó kis párna
), én a k1k-t alkalmi fejesnek tudom elképzelni. Például "netezős" fejesként is használni marna a lelkiismeret, nem beszélve, ha valaki egy ilyennel skype-olna. Én, ezt a fejest, mint ahogy régebben is írtam, megfelelő körülmények között, megadva a módját hallgatnám. Fotelben, kényelemebe helyezve magam, szem becsukva és csak a zenére figyelve, annak átadva magam tudom elképzelni a használatát. De, valószínű, csak én dimenzionálom túl ezt a dolgot.
bigmasterg ill. guppy, Ti milyen gyakran vetemedtek a k1k használatára?!
A másik tippem, az lenne még, hogy lehet sokan belefáradnak (akár pénzügyileg is) a megfelelő rendszer keresésének, ami kellhet a fejes alá. -
d0pam1n
csendes tag
Kíváncsi vagyok meddig megy fel...
-
Shufny
őstag
Megnézted mi alapján írják ezeket a marhaságokat? Köze nincs a Grado -hoz, csak annyi, hogy az is veszettül torzít alul, és ennél még borzasztóbb harmonikus torzítást mért az új Shure -okon.
Pontosan olyat, amit max egy szivacs nélküli earbud -tól várna az ember, ami azért gyanús. Nagyon meglepne, ha a Shure tényleg piacra merne dobni egy ilyet. Viszont Tyll nem fog foglalkozni vele, hogy a mérés hibája-e, vagy egyáltalán megkérdezni a gyártót, hogy ez mi akar lenni, mert a 940 -et is utálta.
Karaktert érdemes összehasonlítani az MDR-V6 -tal.... Én a Grado ellentétének nevezném.
"Bass that rolls off after 200Hz"
... istenem, áhh, szóra sem érdemes.
-
peter9228
aktív tag
Tud valaki egy olyan helyet Tolna-megyében, ahol meg lehet hallgatni néhány fejhallgatót?
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest