- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #37333 üzenetére
Zsebkendőt hosszában félbevágsz, feltekered, ezt a hengert félkörívben begyűröd a párna alá, mindkét oldalon csak hátra. Kleenex dobozos zsepivel tesztelve, és nekem sokkal jobban tetszik így mind az AD700 mind az AD900. Előbbinek a közepeit közvetlenebbé teszi, de ami ennél is jobb, hangsúlyosabb lesz a mély (talán a nagyobb tér miatt kevésbé gyors a lecsengése), nagyon látványos a változás. A 900-ason kényelemben ég és föld, a több hellyel hasonló az érzet, mint az AD700-on alapból (akin volt már 900-as, az tudja, hogy sokkal kevesebb hely van a fülnek mert a driver nincs döntve, így viszont szinte olyan lesz, mint a 700-ason). Hangban a 900-nál távolabb kerül kicsit minden, egy fokkal kevésbé tűnik világosnak (valószínűleg azért, mert kevésbé direkt a hangja, mint egyébként), a teret ebben a formában sokkal jobban kitölti a hangja.
ntomka: úgy tűnik mindkettőnél (AD és A) korrigál
-
contaxg
veterán
-
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #37330 üzenetére
Mivel teljesen sima a felülete, jobban kellene szigetelnie szerintem. Rosszabb már csak nem lesz tőle
szerk: Próbáld ki a "zsepi modot" félkörben a hátsó felén, mind az AD700 mind az AD900 jelentőset profitált belőle hangban is, az A900-at nem tudtam kipróbálni, akkor még nem jutott eszembe.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #37326 üzenetére
Persze, lehet. Ha újat veszel, és neked is olyan gyűrött típusú van, mint az A900-on, akkor érdemes az A900X párnáját venni, az sokkal jobb állítólag. Vagy lehet W5000/L3000 valódi bőr párnát is, de azok "kicsit" drágábbak
Kérdezz rá fiziknél, biztosan tud segíteni. Direktben nem tudom hol lehet, de majd ő megmondja. A bőr párnák drágák, kb. 100 dollár, az A900X műbőr párnája sokkal jobb minőségű állítólag, és árban nyilván a töredéke lesz. Valószínűleg ilyen van a kisebb A X-eken is, 5-9-ig tuti egyformák, tehát fel fogod tudni tenni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #37322 üzenetére
Az A sorozaton azt hiszem máshogy kell, mint az AD-n. AD700-ról már vettem le és tettem fel, az nem volt vészes. Ki kell húzni a perem alól, utólag meg visszagyűrni/feszíteni. Múltkor mintha olyasmit olvastam volna, hogy a zártakon körülményesebb.
szerk: a videót nézve ilyesmi volt a megoldás az AD700-on is. Annyira azért nem nehéz, mint amennyire annak tűnik, de tényleg feszíteni kell.
-
contaxg
veterán
-
Shufny
őstag
válasz
Recon666 #17364 üzenetére
A DT770 elvileg a létező legtöbb méllyel rendelkező "mid-fi" fejes. Pont te mondtad múltkor, hogy az A-T -re ez nem jellemző, sőt.
salytmasztor: Nem szabadna recsegnie. Sajnos valószínűleg valami baja lesz annak a fejesnek. Mielőtt bármit veszel ezért, próbáljad ki más forrásból is.
#17370: "most is ez a legjobb fejhallgato nekem!
Jatek + film: kenyelem, minoseg, basszus es zart is." -
salytmasztor
aktív tag
válasz
Recon666 #17358 üzenetére
Hopp, ezek tenyleg zartak.
Valamiert arra emlekeztem hogy a 700as nyitott.Mind1 vegulis, mert most fejest akkor egyelore nem keresek, mivel tesztek/forumok alapjan minosegben nincs semmi gond a Beyer 770-el, hanem valoszinu massal van gond nalam.
Elso korben megprobalom erositovel letesztelni, utana hangkartyavaltas STX-re, ha mar megmaradt a fejesre szant penzem es ha ezutan sem stimmelnek a dolgok, akkor elkezdek jatszani beallitasokkal, illetve kolcsonkerek par ismerostol nehany jobbfajta fulest.
Idovel majdcsak rajovok mi a hiba nalam. -
válasz
Recon666 #17335 üzenetére
Én is szemezek egy ideje az Audio-Technica fejhallgatókkal.
Van esetleg tapasztalat az M30-cal?
Egyébként zártban ki mit ajánlana max. 20 ezer Ft-ért? Klasszikus zene az elsődleges, lehetőleg ne színezzen, ne emeljen ki stb. Például az Audio-Technica M sorozata megfelelne ennek, az alapján, amit eddig olvastam, de M50-re már nincs pénzem.
Nem túl régóta követem a fórumot, de eddig elég szűknek érzem a "választékot":
Sennheiser, AKG, "best buy" Superlux
Vagy csak figyelmetlen voltam? -
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #17277 üzenetére
Kb 10-12 óra van benne (az előző tulaj használatával együtt), és éreztem változást, a mélyek terén, illetve szerintem kicsit koherensebb is lett az összkép. Majd 30-40 óra után nyilatkozom
Holnap vagy hétfőn majd csinálok közeli képeket meg összehasonlítást a 668B-vel.
-
Shufny
őstag
válasz
Recon666 #16881 üzenetére
Jó hát tény ami tény, a hazai felhozatal elég siralmas, de pont azért van a topic, hogy segítsünk olcsóbban találni jobbat. Ezt a boltok vagy lekövetik, vagy nem. Sajnos eddig talán annyit sikerült elérni, hogy felmenjen a CAL! ára.
Apropó hazai boltok: Megjelent a Philips SHL9560. Állítólag nagyon kényelmes, és tartós a rugalmas pánt. Hanggal kapcsolatban még nem tudom, hogy mire lehet számítani, de első infók alapán egy K81 szintet azért megüt. Kiváncsi leszek az SHO -k mennyibe kerülnek majd, mert egyelőre elég káosz az árazásuk.
(egyébként kiváncsi leszek, hogy a StarKing fog-e forgalmazni esetleg MEElectronics füleseket)
-
baluka26
veterán
válasz
Recon666 #16875 üzenetére
K1000-hez képest is basshead fejes
Inkább legyen mély kiemelése mint magas. Sokkal jobban elviselhető, és a kellemes mértékű mély kiemelés élvezhetőbbé teszi a dalokat.
A HD540-ben meg volt a jó kis mély, de sajnos a karcos magasak is, ez volt a legfőbb bajom vele
Nem baj, Schawonak így tetszik
Egyik legjobban ajánlott fejhallgató volt head-fin, amikor 100 dolcsi körül volt
Amikor kerestem zártat, találtam egyet 80 dolcsiért, de nem válaszolt az eladó -
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
Recon666 #16870 üzenetére
Biztos vagy te abban? Egyáltalán nem olyan mint az A500 -ad [link]
Eléggé elfogadott tény head-fi -n, hogy sok mélye van. Mellesleg kb több A-T van mint Senn és AKG összesen. Kiváncsi vagyok miből gondolod, hogy ki lehet jelenteni, hogy az Audio-Technica -ra nem jellemző valami. Nem sokat számít, amikor ennyi modellje van.
#16874: egy szóval nem mondtam, hogy rossz. Csak messze nem neutrális. Ettől függetlenül kb csak azok nem szeretik, akik nagyon érzékenyek a sok mélyre.
-
SOAD19
addikt
válasz
Recon666 #12812 üzenetére
Nekem ez volt a betervezett fejlesztésem, hogy egy más dimenzióba emeljem a zene élvezkedését. És az a 37k is még 1,5 hónapja is nagyon a max volt, amit rászántam, de hát azóta sok víz lehömpölygött a Dunán...
Na, hátha valaki megszán és elszakít a K242-től.Mod: Megőrülök, akkor egy ilyen füles, csak egy külön helyiségbe ajánlható? Nagyságrendekkel jobban kihallatszódik, mint a mostani fejesem, mert azért ez is kihallatszódig, de eddig nem panaszkodtak érte.
schawo: de akkor is bezavarna a tv, ha megy a zene, mert a mostaninál nem hallatszódik be zene közben, csak ha halk rész megy vagy ha szünet van.
Köszi, mindenkinek a segítséget amúgy.
-
dudika10
veterán
válasz
Recon666 #12801 üzenetére
Pont azokat a dolgokat soroltad fel amit hallani szerettem volna, tudtam én, hogy ez kell nekem.
Amint megbizonyosodtam róla, hogy működik az erősítőm és beleraktam egy normális dobozba az lesz az első dolgom, hogy megyek veszek egy AD300-at. Karácsonyra a fa alá pont jó lesz. -
Dave™
nagyúr
-
AtiBoa
csendes tag
válasz
Recon666 #11926 üzenetére
Hello,
Segitsegeteket kernem
Epp ma romlott el a fulesem (FEJhallgatom). Ez egy TEAC HP5 volt. Kb 5 evet hasznaltam szinte napi szinten.
Nem volt a vilag legjobbja, de arahoz kepest kiemelkedoen jol mukodott.
Beke poraira.Nostehat.
A kerdesem az lenne, milyen fejhallgatot ajanlanatok? (leginkabb jatekra; filmet egyaltalan nem nezek vele, zenet is csak ritkan).
"Kriteriumok":
-legyen kenyelmes (de nem ez a legfontosabb)
-mivel nem akarom tonkretenni a dobhartyaimat, nem kell hangosan szolnia, de legalabb tisztan menjen
-legyen mikrofonja
-es a kabel birja a strapat (jo-jo, tudom olcsoert nem kapok wireless-t).Es az ar, ... haaaat. Semmikepp nem szeretnek 10k-nal tobbet kiadni erte, de ha csak egy ezresa kulonbseg, es van olyan ami PONT megerei azt a pluszt, akkor ... miert ne.
Elore is koszi a segitseget.
-
dAnky
aktív tag
válasz
Recon666 #11649 üzenetére
alapból mondjuk még egy mikrofont se bírnak preparálni rá. a logitechen meg eléégé minőségi mikrofon is található. és ráadásul beleépített 7.1-es hangkarival 7.1-es térhangzást csinál. egy sennheiser hd 555-hez még vehetek egy hangkarit is. akkor nem is beszélve arról ha a logitechet másik gépbe teszem nem kell átszeparálnom a hangkarit se.
-
benvolio
őstag
válasz
Recon666 #11644 üzenetére
A CAL jó jazz-re és blues-ra? Csak azért kérdem, mert fentebb véleményezték, hogy hasonló a karaktere a HD485-höz. Persze én azt nem járattam be és lehet azért van nekem más véleményem róla mint a többségnek, de eléggé színes a hangja és véleményem szerint az említett stílusokra egy "tisztább hangzású" való. Lehet tévedek, de azért van ez a fórum, hogy kivesézzük a témát. Illetve tudom, hogy mindenkinek más tetszik, szubjektív nagyon ez az egész. Kezdek elveszni a keresésbe én is. Valahol jó lenne hallgatózni de itt Miskolcon nem igen van rá lehetőség.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Recon666 #11600 üzenetére
Nem most esedékes a vásárlás, azt hiszem, hogy a Keid 20 és a Siberia v2 maradt bent. Próbálok utánajárni, hogy ki lehet-e próbálni őket, elég fontos lenne, hogy mit csinálnak. Bár 13-18 ezerért annyira rossz már nem lehet. A kis PX200-am 15-ért a mai napig nagyon jól szól.
mod: köszi a linket
Shufny:
Egyrészt mindenképp kell egy komoly füles itthonra. Másrészt az asztali mikim nem egy álom, abból is elkelne egy jobb. Egy jó abból sem 1k, tehát akkor már megpróbálnám egybegyúrni a kettőt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Recon666 #11596 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de sajnos fontos lenne, hogy egybe legyen, akármennyire is szimpatikus ez a fejes. Ha már csak azt vennék, akkor esélyes hogy AKG/Sennheiser párosnál kötnék ki.
mod: Most nézem, hogy elvileg van Siberia v2, és abban van miki is, és piszok jól néz ki! Csak az már 19k...
mod2: Én ezt és ezt néztem, de ezeknél a Mionix sokkal jobban tetszik. Más kérdés, hogy vajon hogy szólnak.
-
baluka26
veterán
válasz
Recon666 #11434 üzenetére
Ha belegondolunk, ugyanez a Sennhieser 5ös szériája. Ugyanaz a belső, a külső más.
Nem hinném, hogy a Denon ennyivel többet ér, talán kétszer olyan jó lehet, mint a CAL!, csak még meg kell fizetni a kis Denon logót is rajtaHozzátenném, egyiket sem hallottam, ez pusztán gondolat
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
Recon666 #10799 üzenetére
Meghallgattam. Tény, hogy kiegyensúlyozottabb a hangja, valamivel szélesebb a sztereó is, és a 485-ben kicsit több van basszusból, de a leírásokban egyesek nagyon túlzásba esnek. A bejáratással fokozatosan csökkent és tisztult ki a basszus, az elején brutális volt. Garantálom, hogy sokan nem járatták be azok közül, akik szidták a hangját.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Recon666 #10681 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat
A 20000 Ft csak irányár,h attól feljebbmár nem akarok menni.
A fejhalgatót otthon szeretném használni meg autóban utazáskor. Utcára meg suliba egy agybadugaszolós fülhalgatót fogok beujítani a gyári helyett(amit a másik fórumban már segítettek kiválasztani). De azért itthonra is szeretnék olyat amelyiknek a külsője is tetszik.
Nagyon nem akarok felsőkategóriába menni,hiszen legtöbször csak a telefon lesz a táp(bár ez majd még változhat).
Mégegyszer nagyon köszi a tapasztalatokat! Szivesen várok egyébb észrevételeket is !Szerk: ugye azt a 430-ast nem gondoltad komolyan ?
-
dalek
tag
válasz
Recon666 #10631 üzenetére
Köszi a választ!
de több helyen olvastam h a Gradonak sokkal dinamikusabb, színesebb hangja van, mint a pl. Sennheisereknek, és el. zenére is jobb pl.rajzoltattam egy összehasonlító grafikont, ezen pontosan mit lehet látni?
http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=683&graphID[]=353&graphID[]=493
-
xgyuri
csendes tag
válasz
Recon666 #10595 üzenetére
Köszi a választ.
Időközben bújtam a fórumokat, és s Shure-ról jókat írnak, van esetleg valami véleményed a Shure SRH750-ről, néztem az árát, az már nagyon a max lenne amit kiadnék, de a 440ről azt írják, hogy kicsit nagy, ellenben a 750 kisebb és könnyebben hordozható. Én pedig főleg utazásra és utcán használnám.
-
Petrisz
tag
válasz
Recon666 #10580 üzenetére
Így krisztusi koron és sok koncerten és mindennapi metrózajongáson túl a füleim már nem tökéletesek, de ha megjön, majd próbálok valamit írni róla. Egyelőre egy Senn PX 100 és egy ennél picit jobb hangú, de törött AKG 412p a csúcs a ház körül. Ezekkel is csak lesz már elsőre különbség...
-
Petrisz
tag
válasz
Recon666 #10551 üzenetére
Megrendeltem egy FiiO E7-et. A leírások alapján arra, amire én használom, jó lesz, a DAC+Amp meg kifejezetten előnyös nekem. Persze biztosan nem egy audiofil mennyország, de valahol meg kell húzni a határt, nem fogok iPod hallgatásra Pico-t venni
Szóval várom a cuccost Hong Kongból, aztán ha megvan, elmegyek zenével, zajforrással, és megfülelem az ATH M50-et, amit ajánlottál. Mások is mondtak jókat róla.
-
törölt tag
válasz
Recon666 #10577 üzenetére
Értem, köszönöm mindkettőtöknek.
Egyébként mi számítana már vészesnek, csak úgy kiváncsiságból, vagy mi az a kategória amihez már erősítő kell? Esetleg tudtok javasolni valamilyen oldalt, ahol erről tudnék olvasni kicsit, illetve a hasonló dolgokról? (az sem baj ha angol)
-
törölt tag
válasz
Recon666 #10565 üzenetére
Valami megbízható beszerzési forrást tudsz ajánlani? (Az árgépben fellelhető boltokkal még nem volt dolgom, azért kérdem.)
Egyébként az, hogy nyitott miben befolyásolja a dolgokat? Kihallatszik a környezet felé is? (ha igen, mennyire?)
Melyik a jobb a nyitott vagy a zárt? -
törölt tag
-
Petrisz
tag
válasz
Recon666 #10526 üzenetére
@Recon666: Köszi a tippet, csekkolom ezt is. Vicces, hogy külföldön ez mennyivel olcsóbb, mint idehaza, de hát így megy ez. Jól hangzik, hogy gondoltak a könnyebb szállíthatóságra. Te mennyire ismered ennek a hangképét? Elsősorban jazz-t hallgatok, meg ilyen jazz-folk fúziós hangszeres zenét. Rockot meg elektro zenéket ritkábban. Az számítana nekem, hogy természetes legyen a hangzása. Sok füles hangzása valahogy olyan "összenyomott", ami rocknál nem vészes, akár jól is áll neki. Ezt az Audio Technikát szerinted magától elhajtja egy iPod vagy laptop is, vagy kell velemi mobil erölködő hozzá?
@dudika10, @baluka26: Ja, ez is lehet egy út. Kb. 4 éve vettem egy AKG fülest 15k körül, ami olyasmi, mint ez a 416P. Ahol a fémpánt belemegy a műanyagba, ott idővel elpattant. A hangja tetszett. Akkoriban vettem egy Sennheiser PX100-at is, an annál érezhetően jobb volt a hangja, pedig egy árban voltak. A PX100-at ma is használom, de annál egyértelműen többre vágyom. Plusz a PX100-ról idővel lefoszlott a szivacs.
@Blindmouse: Igen, pont ilyenektől tartok, hogy mit matat az erősítő még a hangon. Elsősorban nem elektromos zenét hallgatok, ahol a basszus kiemelés jól jöhet.
Mi a véleményetek az AKG 242-esről? Jó, ez nem tűnik annyira hordozhatónak, meg ehhez kellhet valami mobil fülhallgató erölködő...
-
Svájcinéger
őstag
válasz
Recon666 #10533 üzenetére
A játék a lényeg ! Jól szóljon, és kényelmes legyen. Szóval kellene mikrofon is, hogy tudjak kiáltozni a társakkal.
Az, hogy nyitott annyira nem zavar, külön szobában játszok. Azt hiszem Te írtál a creative hangkarik telepítéséhez segédletet. Utólag is thx. Az utoljára kiadott bétával végre szól a mélyláda is Windows 7-en.
-
Droid9
csendes tag
válasz
Recon666 #10511 üzenetére
Használtan semmiképpen nem akarok venni, jobb szeretem magam leamortizálni a dolgaimat, a keretet viszont nem akarom túllépni.
Köszönöm a tippet, illetve tippeket. Az ajánlottakat meghallgatom, aztán vagy meghallom az igazit és eldől, vagy nem és, akkor jöhet a Creative. -
Droid9
csendes tag
válasz
Recon666 #10499 üzenetére
Na ezzel nem tudom megkönnyíteni a dolgodat, ugyanis nem nagyon van olyan zene, amit nem hallgatok meg.
Na jó, a klasszikusok képviselik a kisebbséget, a mai zenékkel szemben, ugyanakkor nem szorulnak ki teljesen. Tehát rap-tól a reggae-ig, d&b-től a gitárzenékig minden szerepel az étlapomon. Ehhez vedd hozzá, hogy filmeket is meg kell szólaltasson, talán ez szűkíthet a körön.
-
-
Prison85
senior tag
válasz
Recon666 #10487 üzenetére
ezt a tesztet már olvastam, de köszönöm. Ami pedig az árat illeti: a mostani olcsó Geniusom kegyetlen rossz és mindenfajta területre alkalmatlan - mind játék, zene vagy film tekintetében. Kényelmetlen, magas hangok torzak, mélyek egyáltalán nincsenek. Ráadásul kényelmetlen már rövid használat alatt is. Ezzel el is érkeztem a füles lényegi részéhez: műbőr párna alatt meleg van, ráadásul a plüss komfortosabb is. Árról pedig annyit: hosszú távon gondolkodom. Mások 70k-kat adnak pl egy processzorért vagy VGA-ért ami egy év után már lényegesen kevesebbe kerül. Ennek nem nem olyan nagy az árvesztesége ráadásul minőségi darab. Köszönöm a válaszod!
-
bigmasterg
addikt
válasz
Recon666 #10471 üzenetére
Lehet rosszul saccolod ,bár egy szép állapotú, viszonylag fiatal, lehet tényleg annyit ér, de a vaterán van kettő, amit már jó ideje nem visznek el. 10ezerért (ill 13 villám ár) a másik meg fix 15ezer.
Nézegettem őket, de nem tudtam eldönteni, hogy milyen állapotúak, mennyi idősek lehetnek, meg igazából nem is hallottam még k240-et.
-
baluka26
veterán
válasz
Recon666 #10464 üzenetére
Akkor még következő hétre ígérték. Azóta mindig egy héttel tolják. Egyébként nem az ő hibájuk.
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest