- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
Mezi1982 #16599 üzenetére
Egy bizonyos keretnél már a Stax-ot is fontolóra venném, még úgy is ha sokkal nehézkesebb is a beszerzése és csak a saját erősítőjével megy de ez a jobb dinamikusokhoz is kell egyébként is. Általánosságban elmondható, hogy sokkal kisebb a torzítása mint a dinamikusoknak aminek az előnyeit aligha kell ecsetelni.
-
baluka26
veterán
válasz
Mezi1982 #16593 üzenetére
Szép sorjában.
A HD668B MAXIMUM egy HD555 szintjéig versenyképes szvsz.
Egy K601-nél sokkal rosszabb (én hallottam mindkettőt, Shufny tudna erről részletesen beszélni).
K601/HD600/HD650 között egyéni preferencia a döntőbb már. De alapjaiban különbözik mind a 3 fejes egymástól.
A HD800-hoz, Tesla T1-hez nem érdemes ezeket a fejhallgatókat hasonlítani, mert nem hasonlítod össze a full extrás Mercedesedet egy Maybach-hal -
Mezi1982
tag
Üdv mindenkinek, rengetegen vannak jó véleménnyel a Superlux HD 668 fejhallgatóról nem tudom nem volt hozzá még szerencsém de 30 euróért mit várhat az ember egy 150-200 eurós fejhallgatóhoz képest ? mennyivel teljesit gyengébben mondjuk mint egy akg 601?
és mennyivel van nagyobb különbség egy akg 601 meg egy senheiser HD 600/650 között, viszont még az is nagyon érdekelne hogy a senheiser HD 600/650 elbújhat-e egy HD 800 vagy egy Bayerdynamic T1 mögött
-
hovika81
tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a témában és nem is értek a fejhallgatókhoz, ezért szeretnék segítséget kérni. 10-15 ezer forint értékben szeretnék fülest főleg játékra és film nézésre.
Egyenlőre ezt néztem ki, vélemény?
[link] -
kk831228
addikt
válasz
bigmasterg #16570 üzenetére
X-fi +p87 erősítő egyenlőre de folyamatosan nézelődök hátha lesz valami akciós cucc.
-
Ati3120
tag
Most hogy miket olvasok a Superlux 668B-ről nagyon kíváncsi lettem nálam az ad700-nál az volt hogy kiemelt a magas tartományban a mélyei meg elég süllyesztettek voltak ép ezért imádtam akusztikus zenével ,jó pár óra hallgatás után se fárasztott az erős mélyek sokkal inkább ami a hd457 van .Úgy tűnik hogy hasonló karakter a két fejes
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Dizson #16578 üzenetére
A velúr párna mindenképp kényelmesebbé teszi. A fejpánt kialakítása már szerintem kevésbé szerencsés, de hozzá kell tennem, nekem nem volt hosszú távon ilyen fejesem. Ha biztosra akarsz menni kényelem terén, akkor 681-es szériát ajánlom. Vagy veszel mindkettőt és kicseréled a drivert
Lét kérdés, hogy "gémer" legyen és a mikrofonnal egybe építve? -
po1son
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon értek a fejhallgatókhoz ezért a segítségetek szeretném kérni vásárlásba.
Olyan fülest szeretnék venni, ami kifejezetten profi játékra és lanokra készítettek + azért lehessen használni zene hallgatásra és film nézésre is.Körülbelül 10-15k-t tudnék rá áldozni.Válaszotokat előre is köszönőm.Egyébként eddig ezen a fülesen gondolkodtam [Speed-Link Medusa NX 5.1 Gaming Headset]
-
Dizson
tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
A Superlux 668B és egy K240-es párnával mennyire kényelmes hosszútávon? Napi 7-8 órát is szoktam játszani+zenét hallgatni és jó lenne ha nem izzadna rá a fülemre, ill. nem nyomná szét a fülem.
A másik pedig, hogy a Superlux 668B mennyivel jobb, mint a Creative Aurvana Live! ? -
válasz
Shufny #16565 üzenetére
Engem a mély tartomány nem zavar különösebben semelyik fülesen, annál inkább a magas és a közép. Ez alapján nálam döntetlen a két füles, az 555 közép tartománya fátyolos, míg a 668 magasai nem elég részletesek. Kb egyforma mértékű hibának éreztem a kettőt. Ha a kényelmet is bevesszük a buliba, akkor viszont az 555 nyer.
-
rauschie
senior tag
válasz
bigmasterg #16574 üzenetére
Talán arra gondol, hogy az 555-ben van egy betüremkedés, ami hosszú távon nyomja a fület, ezért kényelmesebb nagyfejűeknek a 6xx széria. Nálam ilyen szempontból az etalon a HD800, de olyanom nem lesz még egy ideig
-
nagyúr
válasz
bigmasterg #16574 üzenetére
Nekem passzos volt a találkozón. Biztos túl nagy a fejem.
A HD600 viszont már jobb volt emlékeim szerint.
Számomra az AKG féle megoldás az etalon eddig. -
nagyúr
válasz
bigmasterg #16572 üzenetére
az 555 például nagyon kényelmes.
Neked.
-
-Rocco-
csendes tag
Sennheiser fejhallgató vásárlásán gondolkodtam de azt olvasom több helyen, hogy nyomja az emberek fülét. Hosszú távon (több óra zenehallgatás után) kellemetlen a viselete. Igaz ez?
-
baluka26
veterán
válasz
Shufny #16565 üzenetére
Ez a pontatlan mély HD555 annyira nagy hülyeség szerintem. Igaz szét volt moddolva az enyém, de nagyon szép, pontos mélyei voltak, és nem is volt túl sok belőle!
Szerintem is jobb a HD555, mint a Slux.
A csilingelős magasak a HD540-ben is (!!!) zavarnak (ez volt az eladás legfőbb oka), nem hogy a HD668B-ben... -
Shufny
őstag
válasz
AMDFan #16564 üzenetére
Tényleg fölösleges így. Én meghallgattam az 555 -öt az egyik rendszeren, és konstatáltam hogy ez pont olyan, mint amit olvasás alapján vártam tőle. (elsősorban pontatlan mély
) Aztán másik rendszeren meg meglepődtem, hogy milyen jó az 598... bár ez nem túl bonyolult zenével volt. Valószínűleg ez is nagyon közrejátszott. Na mindegy, majd egyszer....
-
AMDFan
addikt
válasz
bigmasterg #16561 üzenetére
"Mondjuk ő erőteljes eq-val használja az 555öt"
Itt bukott meg a sztori
Szerintem meg azért jobb a Szennhelyzer mert tisztábban szól rajta a zene
Ez az "apró" szempont néha eléggé háttérbe szorul a mindenféle frekimenetek nézegetése és hasonlók mellett
Épp ez az ami miatt nem veheti fel a versenyt se a HD600-al se a K601-el.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #16557 üzenetére
Én is basshead vagyok, de az ilyen magaskiemelés (és nem az a csipogás, amit autókban szoktak gányolni) az ad egy fals részletesség-érzetet, ami tetszhetős lehet. Szerintem már elégszer leírtam, hogy a 668B magasai engem az őrültbe tudnak kergetni, de ettől még én is együtt tudnék vele élni. Nemrég volt nálam egy HD202 tulaj, aki még mondta is, hogy nem szereti a sok magasat. Szóval leszögeztem előre a Superluxnál, hogy borzasztóan ki van emelve rajta, de azért mondom berakok vele először egy ilyen téren megengedőbb számot. Szám közepén rám néz, hogy "dehát ez tök jó!" (mindezt vagy 1-1.5 óra K601 után...) szóval azért ez nem olyan szar teljesítmény szerintem. Aztán kérte, hogy mutassam meg mi az amivel szerintem gáz, szóval raktam be egy kis csörömpölős metált, de azt mondta, hogy szerinte még ez se olyan vész.
Szóval én is sokkal megengedőbb vagyok mélykiemelés téren, sőt sokkal jobban zavar, ha kicsit kevesebb van a kelleténél, mintha több. Magasaknál meg inkább fordítva. Ennek ellenére van jó véleményem a 668B -ről.Megint írtam egy kisregényt, amikor egyetértek, hogy a sok magas szerintem is sokkal zavaróbb, mint a sok mély.
SOAD19: Egyébként egyetértek. Lehet unalmas vagyok, de nekem is sokkal jobban tetszik így.
-
SOAD19
addikt
válasz
Shufny #16551 üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy meg is venném, csak megjegyeztem, hogy tetszik ez a sötétebb dizájn. Természetesen, nem kinézet alapján kell dönteni egyik, vagy másik fejes mellett.
Pl. anno a félnyitott K242HD-t vettem, nem a számomra tetszetősebb 272HD-s tesóját, ami zárt.
-
rauschie
senior tag
válasz
Shufny #16555 üzenetére
Oké, lehet, hogy én vagyok műveletlen basshead-paraszt, de szerintem a magas az olyan dolog, aminek a túladagolásával vigyázni kell, legalábbis engem sokkal jobban irritál, mint ha a mély sok (HD580) vagy a közép (HD555). Tudom, mennyire odavagy Headfonia Mike-ért (
), de ő írta egyszer, hogy treble-lovernek indult, de rájött, hogy mély nélkül nem zene a zene. Igazából szerintem arról van szó, hogy a túlzott mélyprezentáció, vagy akár közép, még mindig sokkal több dolognak áll jól, mint a magas, de lehet, hogy csak az én zenei ízlésem egysíkú. az egészhez hozzátenném, hogy a Superlux 10 percet volt a fejemen, a fent említett Senik meg heteket, tehát nyilván adaptálódott hozzá a fülem, ha jobban megszoknám az Sluxot, lehet, hogy sokkal jobb véleménnyel lenék róla.
-
Shufny
őstag
válasz
rauschie #16553 üzenetére
Úgyérted, hogy olyan nagy gyártó, mint a Beyerdynamic, amiknek pont ezért szeretik annyian a füleseit?
Van azért funkciója is annak a hibának. Szerintem nem teljesen véletlen. Meg kéne hallgatni komolyabban is a dolgot, de nekem továbbra is az a meglátásom, hogy a HD668B jobb minden téren, kivéve a kiemelt magasakat.
orichalcos: [link]
#16556: Azt mondja, hogy itt az az álláspont, hogy az égvilágon semmire nem jó az 5.1 -es füles.
-
rauschie
senior tag
válasz
baluka26 #16512 üzenetére
Szerintem is jobb az 555, mint az Slux
Igazából ha nem lennének utóbbiban az idegesítő magasak, akkor komolyan gondolkodnék, melyik a jobb, de ha eltekintünk az ártól, akkor az egy olyan hiba, amit egy komoly gyártó nem engedne meg magának. Ár/értékben jobb az Slux, de ha a fejedre teszik mindkettőt, nem mondják meg, melyik mennyibe kerül, és azt mondják, ingyen elviheted az egyiket, szerintem az emberek nagy része a Sennheisert vinné. Viszont lévén hogy utóbbiért több mint 2x annyit kell leszurkolni egyből jelentősen jobb megvilágításba kerül a Slux. -
oriic
HÁZIGAZDA
Téma adott. Szeretnék venni egy 5.1-es fejhallgatót. A lényeg hogy ne virtuálisan állítsa elő az 5.1-et hanem tényleg több hanszóró legyen benne. Használtan is jó lenne, sőt elsősorban úgy szeretném, a gondom az hogy a keretem nem túl nagy rá. Max 10-13ezer ft. Van olyan füles ami az igényeimhez pont illene? Amire használnám: filmnézés, játékok. Köszi előre is infót.
-
SOAD19
addikt
Hmm, jól néz ki, szerintem mutatósabb, mint a K601/701-esek.
AKG K-702
-
Shufny
őstag
válasz
yellowcake #16548 üzenetére
-
yellowcake
csendes tag
Üdv!
Egy pár éves AKG K26p-m van és mára mindkét fülpárnáról csúnyán letöredezett/lepattogzott a bőrborítás. Lecserélni csak emiatt nem szeretném, mivel egyébként tökéletesen működik. Tudtok esetleg olyan helyet, ahol a fülpárnákat ki lehet cseréltetni?
-
p_adam
addikt
válasz
Shufny #16546 üzenetére
Nyilván van más is, csak a legtöbb nem izolál olyan jól hogy közben kényelmes maradjon, legalábbis azok közül amik nekem voltak vagy próbáltam.
Ha Dolby Headphone-ra lesz használva akkor a HD25 jobb lehet mivel az "kompatibilis" vele, a HD250 már tartalmaz térnövelést a hangképben ezért azzal nem működik olyan jól (bár ez az ember saját hallásától függ tehát van akinek jobban működhet mint másoknak)
-
-Rocco-
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy milyen fejhallgató volt ami régen a Fotex Records üzletekben ki volt téve? Amiken a CD lemezekbe lehetet belehallgani. Nagyon tetszett. Jó volt a hangja.
-
-Rocco-
csendes tag
Már írtam itt a topikban. Elnézést ha nem tudtam válaszolni. Nem értem rá. 10 ezer ft körül mondjatok nekem olyan fejhallgatót ami kényelmes és nem szoritja az ember fejét .Kb napi 10-12 óa használatra. A Panasonic RP-WF810H nagyon megfelelt egész napos használatra amíg tönkre nem ment.
-
-
010203
tag
Sziasztok,
ti melyiket ajánlanátok? Sennheiser Pc 350, Hd 380 pro, hd 280, Hd 558?
Vagy valamilyen más zárt fejhallgatót tudtok ami hasonló árban mozog (30-40 között)
Üdv -
-
bejgli86
csendes tag
válasz
baluka26 #16532 üzenetére
Köszi, ez kiindulásnak jó
Mo-n kapni ezt valahol? Mármint a 220-t?
Személyes tapasztalat vkinek?
Most néztem, azért remélem nem csak a festék a differencia a 220 és 218 között, mert az első 60 euro, a második pedig csak 8-9ezer huf, ami kb a feleMásik kérdés: FiiO E5-ről vélemény/tapasztalat?
-
bejgli86
csendes tag
Sziasztok!
Sennheiser HD 220-ról van valakinek tapasztalata/információja? Ugyanis egy jútúb videót és a marketing dumát leszámítva nem sok info áll rendelkezésre. Előre is köszi a segítséget!
-
-
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #16521 üzenetére
Igazából a legeslegvonzóbb számomra egy HiFiMANEF5+HiFiMAN HE4, de hát az alá kéne DAC, meg áfa, meg kutyafüle, az nem játékos
guppy: HD600-ak 30-40 között mennek el használtan. K601+párezer forintból meg is lenne -
Ati3120
tag
válasz
baluka26 #16517 üzenetére
Nem rég költöztem és még a régi helyen maradt az AD ,ha megyek haza akkor elhozom lefotózni. Egyébként van egy tok a fülpárna felett ahova végződik a pánt ott tört szét ,és mikor megpróbáltam javítani akkor befolyt egy kis ragasztó oda ahol elforog, utána az egyik kolega vállalta hogy megcsinálja de azon kívül hogy darabokra szedte lóf@szt nem csinált vele fél évig szóval totál kivan .
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #16513 üzenetére
Így van, nem tudtam, hogy milyen a K601, féltem a nagyon naturális hangzástól, de a csövek megoldották a problémámat.
Hát, nem beszerzési áron
Közben vettem bele szivacsot(amit már nem is lehet kapni sehol sem). És mivel Schawo vadászik egy jó állapotú HD540-re, és mivel az enyémen még az eredeti (szintén nem kapható) fülpárna van, megkérdeztem mennyit ér neki, mondott egy intervallumot, én meg belőttem a közepét
Ha akarja, majd ő elmondja. De mind a ketten jól jártunk, szerintem
szerk: Valakit érdekel egy esetleg logoutos K601 vs HD540 vs K240 harc? Most, hogy nem kell angolt tanulni lenne időm írni egy ilyet -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #16512 üzenetére
Nem komolyan írtam, csak belegondolva, hogy mennyi ment rá és még mennyi fog...
Milyen rendszer? Még nagyon nem érzem azt, hogy összeálltak volna a dolgok.
Igazság szerint nincs lehetőség kipróbálni a dolgokat, így csak találomra, meg 1-2 vélemény alapján vásárolgat az ember. Így nehéz összerakni a "A rendszert".
De szerintem te sem tudtam sem 540-ről, sem az ef2-ről, sem a k601-ről pontosan, hogy hogyan fognak szólni és az alternatíváik hogyan szólnának, esetleg nem tetszene-e jobban valami közölük.
Annyi minden van, amit kipróbálna az ember, de itthon még csak nem is lehet kapni...Gondolom az 540-et nem hirdetted meg.
Beszerzési áron adtad?
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #16510 üzenetére
Miért?
Ne mond, hogy nem érte meg a rendszered azt a sok időt és pénzt
Én egyelőre úgy vagyok, hogy minden egyes beleölt pénzzel nőtt az értéke az egésznek.
Ráadásul kiszámoltam, hogy fejhallgatóra 20.000 forintot költöttem eddig (most hogy Schawo viszi a HD540-et), az erősítésre+dacra meg kb 35 ezret.
Jó dolog 55 ezer forintból egy 100 ezer forint körüli rendszert csinálni
AMDFan: HD595 majdnem egyenlő a HD555-el, és közfelháborodást keltett annó, amikor azt mondtam, hogy nekem a HD555 minden téren jobb, mint a Slux -
bigmasterg
addikt
válasz
Shufny #16509 üzenetére
Öhm.
A tesztben szereplő linked alapján megtaláltam ez első hsz.-emet is ebben a topicban.
Ott kevésnek találtam az 555 mélyét.szerk.:
Régi ? Ahogy nézem nincs egy éves, nehéz elképzelni, hogy addig fake v900hd-t használtam.
(Nagyjából akkor kezdtem el itt fórumozgatni is, nagy hiba volt)
-
Shufny
őstag
Topic superlux történetét meglesve vicces volt olvasni a K1000 tulajunk nem is oly régi postját
[link]
A drogok (zene) már csak ilyenek...
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #16497 üzenetére
Hát ha az nem is, de nagy elismerésem!
Amúgy a Liquid Tension Experiment az én tippem alapján került a listádra, ha nem, akkor is hazudd, hogy igen.Hadd legyek büszke, hogy minimálisan is, de hozzá járulhattam a teszthez.
Szép "kis" cikk lett!
Ati3120: Csak nem veszekedés folyománya volt a fejhallgató leamortizálódása?!
Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Óra topik
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest