Hirdetés
- Íme, a One UI 8
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
greenfairy
tag
Sziasztok!
Egy leendő Asus Xonar Essence ST/STX (mi a különbség) mellé, egy jobbacska fejhallgatót tervezek venni, de mivel semmi tapasztalatom nincs, gondoltam megkérdezem.
Seni PC 360, és HD595, 598, 600, 650 közül, mivel mit nyerek? (Persze a mikrofonon kívül.) (Mennyivel roszabb a PC 360 zenére?)
Főleg zenehallgatásra kellene, meg néha játszani is fogok (de nem hiszem, hogy profi szinten... biztos nem). Zenében pop, rock a leggyakoribb. A max. zúzást az Iron Maiden jelenti.
A lényeg a kérdsében, hogy egy ilyen hangkari mellé melyik az ajánlott, illetve ezzel ki lehet-e használni pl. a HD 650-est? -
p_adam
addikt
Jézusom, ezek a németek néha teljesen megőrülnek, 650 euró egy Sigma Pro-ért, uramisten, lehet nekem is ide kellett volna felraknom, mondjuk ezt nehéz megjósolni...
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15997 üzenetére
Szerintem szereltess kábelt.
-
bigmasterg
addikt
Köszi, ill a többieknek is feljebb.
De tényleg, ha valaki látna valahol 4 pin-es xlr anyát, vagy (kábellel szerelt) lengő banándugó aljzatot az szóljon már. Köszi.
Ha szerencsém van, akkor banán aljzatot találok akár Debrecenben is, de ez az xlr kemény diónak tűnik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15968 üzenetére
Mély orientált zenékhez, legtöbb elektronikus (kivétel a Dave féle elektronikus lehet ), pop-hoz inkább a hd650.
Amúgy gyönyörű, és egy darabka történelem. Én személy szerint nagyon gratulálok neked hozzá, és biztosan jó döntést hoztál, ez ilyen egyszer az életben lehetőség volt, az egészen biztos
-
baluka26
veterán
Az mennyire kemény, hogy ma dél környékén megvettem a HD540-be szivacsot, és már kapom is a "payment reminder"-t ebaytől
-
válasz
HUNNIA1920 #15987 üzenetére
A találkozó topicjában volt róla szó.
-
HUNNIA1920
őstag
A hétvégén schawo kolléga említette, hogy a szombati találkozóra elviszi a p87 által gyártott erősítőt. Ezzel kapcsolatban lehet tudni valamit? Valakinek véleménye az erősítőről, aki esetleg próbálta?
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #15984 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de ha jól rémlik, akkor: érzet = ln(inger / ingerküszöb) * arányossági tényező az egyik törvény szerint. A másik meg talán: ((inger / ingerküszöb)**(1/3))/(2*4). Előbbi a phono utóbbi a son skála. Mind a kettő csak közelít, egyik se pontos. Olyan ~50dB felett a son skála ha minden igaz jobb közelítés.
De ezt ne vedd készpénznek, nem vagyok benne biztos. Majd utánaolvasok.
Nem hiszem egyébként, hogy a rutinnal csökken az érzet, inkább a korral változik szerintem.
Ugye 1000Hz-en nézted? -
törölt tag
sziasztok
tudom, hogy nem apró, de talán valakit érdekel
van egy eladó technics rp-dh1200 fejhallgatóm, pü -ben lehet érdeklődni.
üdv, N.
-
dudika10
veterán
válasz
Mennyire hallatszik kifelé és mennyire szűri a külvilágot?
Ez inkább fejen hordható hangszóró már, nem fejhallgató.
-
dudika10
veterán
válasz
Shufny #15977 üzenetére
Elrontottam, mert nem 5dB hanem 10dB (10phon).
Ha jól emlékszem ez a Weber-Fechner törvény.
Az égért nem jut eszembe milyen Stevensnek van egy másik törvénye ami alapján a son skála van, az ha jól emlékszem pontosabb.
Mindegy, a lényegen, hogy a +-3dB azért nem elhanyagolható, mit sem változtat.
Ha gondolod megkeresem neked, van erről egy pár diás pdf. -
baluka26
veterán
válasz
Shufny #15977 üzenetére
Szerintem is így van
K240-et K601-hez viszonyítva milyennek találod?
HD540-hez szivacsok megrendelve, remélem eltűnik a sziszegés meg a ciccegés.
Első vélemény K240 vs HD540:
A K240 teteje sokkal szebb, tisztább, majd meglátjuk mit lesz a HD540-el a szivaccsal, közepek nagyjából hasonlóak, viszont mély terén annyival jobb a HD540, mint a K240 a magasaknál. Egyelőre 1:1, és úgy érzem, hogy mind a kettő fejes nagyon jó vétel 100 olyróig. -
Riverboy
tag
Hello.
Mit tudtok a sharkoon x-tatic 5.1es fülesről jó minőségű van nála jobb 5.1es füles ami támogatja az xboxot, 30ezer forint környékén?
Szerintetek a sharkoon ami valós 5.1 vagy inkább egy virtuális ear force dpx21? -
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #15976 üzenetére
Gondolom a Sextett ennyivel jobb, mint a többi. Nekem is sokkal jobban tetszett.
dudika10: Te minden háttér ismeret nélkül, mégis hogyan definiálnád az "érzetre 2x olyan hangos" -at? Szóval tekintve, hogy logaritmikusan érzékelsz, fura lenne, ha a szorzat kapcsolatot viszont lineárisan érzékelnénk.
-
baluka26
veterán
Nem tudom, nem értem hogyan tudják többen azt mondani a Slux HD668B-re, hogy megközelíti hangminőségben az AKG K240-et....
-
PuMbA
titán
válasz
Ez ám az egyenes frekigörbe.
-
baluka26
veterán
válasz
A_k@%!_Isten
Elöntött a sárga irigység, bár én bádzset megoldásokban utazom -
Daneeka
senior tag
Az itt leírtak alapján tologattam össze-vissza a SineGenben a csúszkát és belőttem az ottani hangerő csúszkát úgy, hogy nagyjából egy hangerőn halljam az összes frekit, bár ilyen 1-3db-s dolgokkal nem foglalkoztam.
Utána azt átírtam az ElektriQba és ezt a furcsaságot kaptam:
(azt a csúcsot 60nál csak úgy odatettem, a szinuszokra 1000hz-től kezdtem el figyelni)Ez eléggé szembe megy azzal amit a srác ír, hogy nagyjából minden füles kiemel 7500hz környékén, én 3000 körül hallottam a leghangosabbnak az enyém, viszonylag szélesen. 6000 környékén meg bazi halknak (vagy 10db-vel csak nem akartam annyit emelni) de azt elé szűk sávban. Ez lehetséges? (HD555, Carat UD1 saját fej kimenete ami nem túl jó)
-
Shufny
őstag
válasz
Akkor kezdődhet az ámokfutás az erősítővel
Használd megelégedéssel. Remélem, hogy egyszer lesz alkalmam meghallgatni. Meg kicsit azt is, hogy lesz majd méltó utódja.
(és persze köszi a megszokottan jó képeket) -
adnoctum18
senior tag
válasz
Ez valami gyönyörű!
Külön tisztelet a fotók minőségéért.
Gratulálok, használd egészséggel!
-
Daneeka
senior tag
Elképzelhető, hogy mindnél közelebb lenne a fülhöz a szóró annál jobb lenne a basszusa? Mi lenne ha lekapnád a fül felöli oldalról a rácsot?
-
bigmasterg
addikt
Feltörtem a malacperselyt, eladtam pár cuccot, összeszedtem a k1000-re a kess-t, úgy döntöttem, hogy ha megveszem, akkor én veszem meg, magamnak.
Szóval elmentünk megnézni a K1k-t. (Én még mindig nem 100as állapotban, de csak nem ugyan az a kategória, mint a cuccaimmal elvonatozni Pestre)
Gyk. egy teljesen új k1000-el volt dolgunk. Volt az eladnók korábban egy másik is, az volt 'kirakva' hallgatni, de az ~2 éve el lett adva. Valamilyen hajdan milliós erősítőre volt kötve (azt hiszem Linn).
Itt aztán nem kellett sok idő, mint dac, erősítő, kábelt etc... hallgatásnál. Ahogy felvettem rögtön óriási volt a különbség bármilyen általam valaha hallott fejhallgató és e között. Akkora tere volt, hogymég egy jól berendezett hifista szoba is megirigyelhetné.
Egyértelmű volt, visszük.
Szétnéztem, hogy mik vannak még, volt ott bontatlan(!) Akg K401 és Sennheiser HD1000 Charleston is (ahogy nézem ez nagyon ritka.).Szóval K1000 elhozva. Ide raktam fel KÉPEKET
Erősítőre kötése kicsit macerás volt itthon.
A fejhallgatóból kijön egy 4 pin-es XLR (ez elve elég ritka), illetve van hozzá gyárilag erre az xlr-re dugható banándugós megoldás.
Ahol vettem úgy volt erősítőre kötve, hogy erre a banándugósra ment egy anya banán, amiből kábelek ki és az volt az erősítő hátuljára kötve.
Elvileg a dugókat simán be kellene tudnom dugni az erősítő hátuljába. Van itthon 3 erősítő is, de egyikbe sem akart belemenni. Kisebbek voltak. (Egyedül a B&W hangszóró hátuljába passzolt volna bele.)
Következő lépés egy banán anya beszerzése lesz. Erre van tippetek, hogy honnan?
Most ideiglenesen úgy lett az erősítőre kötve, hogy a banán végére blankolt réz kábel egyik vége tekerve, másik vége meg bele az erősítőbe.(Csak hogy itthon is meg tudjam hallgatni.)
Most egy Pioneer A-7 hajtja. Nem egy mai darab, egyedül innen annyit sikerült megtudnom róla, hogy " 75watts x2 8 ohm" gondolom ez erőre elég neki, alig kell feltekerni a potit.
Írjak már valamit a hangjáról is.
Elsőre valami hihetetlen, mintha nem is fejhallgató lenne az ember fején. Ilyet még nem hallottam, olyan tere van, hogy. Illetve hihetetlenül nyitott, szellős a hangja. Először annyira furcsa volt, nem akart összeállni a fejemben a "kép", hogy fejhallgató van rajtam és olyan mintha két -high end- hangfalat hallgatnék.
Szóval a megfelelő, hangszeres számokkal így néz ki a kép, tényleg csak szuperlatívuszokban, viszont van egy hátránya is.
A legmélyebb tartománnyal tényleg vannak problémái. Pont ahogyan a freki görbéjén is látszik.
Mély orientált zenékhez, legtöbb elektronikus (kivétel a Dave féle elektronikus lehet), pop-hoz inkább a hd650.
K1000-ben még tetszik, hogy a két "hangszóró lapka" állása állítható, így hangolható a fejhallgató. (Itt van teljesen kinyitva.)
Minél jobban kinyitja az ember, annál nagyobb lesz a tere, ha összezárjuk, akkor csökken a tér, viszont több lesz a mély tartomány.Hirtelen ennyi, ha eszembe jut még valami, akkor írok, de kérdezzetek nyugodtan.
-
p_adam
addikt
válasz
szaszayanou #15965 üzenetére
-
szaszayanou
aktív tag
Üdv!
Használt sennheiser hd580as fülesek mennyiért szoktak elkelni? -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15963 üzenetére
-
bigmasterg
addikt
Sennheiser HD1000 Charleston -ról van valamilyen infótok?
Ma láttam egyet, meglepődtem, életemben nem találkoztam még vele. -
truefx
aktív tag
válasz
Neophyte11 #15960 üzenetére
-
Neophyte11
csendes tag
Sziasztok!
Erről a modellről (Sennheiser HD 595) van valakinek valami infója? Minőség, ár/érték, magas, mély...
-
telya
aktív tag
válasz
DemonDani #15958 üzenetére
amennyibe kerulnek, ahhoz kepest szar a hangjuk. tehat lehet hogy ha modjuk 20ezer egy ilyen akkor egy 2ezer forintos szarokhoz szokott fule szerint szepen fognak szolni, de egy rendes 20ezres hifi fuleshez kepest (akg, sennheiser, barmi hasonlo nevu) gyerekjatekoknak sem tekinthetok.
-
DemonDani
addikt
azért a gamer fejesekben nem tudom milyen a hangszoró/k
nem hiszem hogy egy sima füles lenne ugyan ugy 1-1 hangszoróval mint bármi más, de nem sűrűn láttam ilyet megbontva szal esetleg ha valaki igen az nyilatkozzonbár engem nem igazán érdekel a téma, de szerintem azért a hang minősége sem élből szar csak mert gamer cucc meg gamer gyártó süti rá a pecsétjét, amugy meg haverom akar ilyen roccat szerűséget, én próbáltam lebeszélni
-
telya
aktív tag
válasz
DemonDani #15956 üzenetére
ha gamer fejes kell akkor passz. ha olyan fejes kell aminel meg a hangminoseg is szamit, akkor mind2t gyorsan el lehet felejteni. (egyebkent a gamer fules fogalom szvsz alapbol egy lehuzas, egy hifi fejes tokeletesen alkalmas gamerkedni, de azzal meg zenet hallgatni is lehet meg egyebeket megtenni ahol a hangminoseg is szamit)
-
Dizson
tag
Logitech G35-ről vélemény? Eléggé lement most az ára, és ha jó akkor rászánnék még +2k-t.
-
truefx
aktív tag
Vajon az öreg mivel nyomja?
-
Xaels
félisten
Sziasztok.
K420-asom jack dugójánál megszakadt a kábel. Nem tudtok ajánlani valakit Bp-en vagy szervizt/boltot aki kicseréli nekem?
De 10.000Huf környékén akár vennék új fejest is, ha tudtok ajánlani valamit?
-
p_adam
addikt
válasz
Dizson #15937 üzenetére
Itt egy head-fi-s összehasonlító teszt
-
Dizson
tag
Sziasztok. Zárt fejhallgatót keresek max. 20 ezerért. Főleg játékra, de zenehallgatásra is használnám és jó lenne ha könnyű lenne és sok órán át tartó használat után is kényelmes maradna.
Nézegettem a fejhallgatókat a neten, és nekem a SteelSeries Siberia V2 jön be, de mivel nem vagyok jártas fejhallgató piacon, ezért nem tudom mennyire számít jónak ennyi pénzért. Szerintetek jó, vagy tudtok ajánlani valami mást? -
Neophyte11
csendes tag
Hali!
Pár napja lebeszéltetek a Pioneer HDJ 1000-ről. Ár, és használat miatt (otthoni). Ezért a darabért túlléptem volna az általam meghatározott keretet. Most viszont nagyon meg vagyok lőve. Nézegettem elég sokat, de nem igazán tudom, melyiktől tudnám azt a minőséget kapni, amit szeretnék. Úgy 30 ezer lenne a határ, de hát elég nagy a választék.
A Sennheiser-ekkel kezdek most szimpatizálni. Tudtok esetleg valami jót ajánlani? Bármilyen véleményt szívesen fogadok. Nem csak Sennheiserek-ről. Esetleg tudtok valami összehasonlító tesztet neten, ahol kicsit többet tudhatnék meg? Köszi előre is!
-
fi:zi'k
nagyúr
Vélemény? Ajánlott max ár?
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy komolyabb BT-s fejhallgatót, de nem tudok dönteni. Az ár a minőség függvényében dinamikus.
Köszönöm a segítséget!
-
baluka26
veterán
Dave, 100 olyróért ment el a HD250, kereken
-
-
atenza
senior tag
Na megvan a logitech h360, de nem tudom működésre bírni, mivel usb-s. Gigabyte alaplapom van realtek hd audio manager programmal. win7 64bit. Feltelepíti magát rendesen a vezérlőpultban a hangnál látom is ha pl a mikrofonjába beszélek h ugrál a csík, de a hangrögzítő nem vesz fel semmit. Mit kellene beállítani?
-
14adam
addikt
válasz
bigmasterg #15914 üzenetére
még sose hallottam róla. De próba cseresznye. Megpróbálkozok egy ilyennel. Brutális kinézet és brutális adatok(árhoz képest)
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15912 üzenetére
nekem is, de nálam mondjuk azért, mert feszegettem (tágítottam), hogy kisebb legyen a szorítóerő. Jobb lett volna, ha ívesebbre csinálják, úgy sokkal kevésbé repedne meg. Túl lehet élni.
-
14adam
addikt
üdv
10k alatt szeretnék fülest venni. Akg,Sennheiser vagy Reloopokat néztem még. Relooból rh2450 Akg-ből a k512-es Sennheiserből meg a 203-at néztem.A sennibe az nem tetszik,hogy nem állítható a fejméret.
A lényeg,hogy zárt legyen és minél jobb ár/érték aránya legyen. Zenére lenne használva és abból is inkább azok amibe mély van elég rendesen -
Dave™
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #15909 üzenetére
Ha egy fejhallgató könnyű, az csak előny, hiszen kényelemesebb. Egyébként annyira nagyon nem könnyű, a HD200 pl. könnyebb volt. Inkább középkategória. Az anyaghasználat a párnánál tényleg nem túl jó, meg ránézésre a műanyagok is elég bazáriak, DE ettől függetlenül nagyon masszív szerkezet, meglepődnék, ha csak 1-2 évig bírná. Nagyon egyben van szerintem, meg mégis csak két acélpánt tartja, azt eltörni sem nagyon tudnád szerintem, ha akarnád sem. A hang meg bejáratással változik. Shufny leírta a lényeget
Nem kell félni, nagyon jó lesz az. Kényelemben persze a HD555 mérföldekkel jobb.
-
Shufny
őstag
válasz
HUNNIA1920 #15909 üzenetére
Anyagminőséggel a párnákat leszámítva semmi probléma nincs, és egyáltalán nem számít könnyűnek egyébként. Mélye bőven elég erős. Jobb erősítve, de ne várj nagy változást. Magas túl sok, de járatással kevésbé lesz karcos. Használd egy ideig. Remélhetőleg észre veszed majd, hogy milyen részletes, de ha nem jön be, akkor sem lesz túl nehéz továbbadni valószínűleg. Főleg, ha ennyit kell várni rá thomann -nál.
-
HUNNIA1920
őstag
Hölgyeim és uraim, megérkezett a Superlux HD668B - m.
Használtan vettem úgy, hogy az előző tulaj csak kipróbálta.Első tapasztalatok:
1.) Ár: a többi, általam is próbált fülesekhez képest igencsak baráti. Nem tudom mennyi külhonba, én 13k - ért jutottam hozzá, ami egy Sennheiser HD555 árához képest nagyon jónak számít (volt szerencsém ehhez a füleshez is).2.) Csomagolás, tartozékok: itt minden rendben van, mindent adnak hozzá ami kell és minden a helyén van, ahogy kell.
3.) Anyagminőség: sok fülesem nem volt, de talán ez a legsz*rabb, amivel valaha találkoztam. Érezni rajta a távol-keleti ízt. Pille könnyű, tehát anyag nem sok van benne. Minden olyan vékony és egyszerű. A fülpárna gumiszerű "gumi".
Élettartama megkérdőjelezhető (ha nagyon vigyázok rá akár 1 - 2 év, de többet nem jósolok neki).
4.) Hangminőség: na erről még korai lenne nyilatkozni. Egyrészt nincs bejáratva, másrészt nincs meg hozzá a megfelelő körítés (hangkártya, erősítés, hanganyag). Ezt azért mondom, mert tudom, hogy itt sok embernek az X-Fi hangkártya nem számít jónak, illetve az mp3 sem. Erősítés folyamatban van.
Hangról első hallgatásra annyit, hogy a magas kicsit soknak tűnik, a mély meg kicsit laposnak és erőtlennek. Gondolom ez idővel valamelyest javulni fog, illetve az erősítés is segít majd. Egyelőre addig nem akarok erősítést, amíg nincs bejáratva rendesen.5.) Összegzés: egyelőre nem bántam meg, hogy megvettem. Remélhetőleg az idő előrehaladtával a hang is beáll egy normális szintre és akkor elmondható, hogy egy árához képest jó fülest sikerült vennem. Sajnos az anyagminőséget nem tudom megbocsátani. Talán ennyi pénzért többet nem is várhatunk.
6.) Értékelés: 80%.
-
Daneeka
senior tag
válasz
baluka26 #15906 üzenetére
Amint profitálok a használatlából megveszem.
De nem is működik...
Közben megoldottam az EQ-t, találtam egy effect chainer nevű valamit, azt töltöm be John's-ba, utána meg az effect chainerbe töltöm be sorba a VST-ket.
Egyenlőre az ElectriQ az egyetlen ami működik benne, abban viszont nem látok master gain/volume potit.
Ha húzok rajta mondjuk egy +5db-s csúcsot valahol akkor automatikusan 5db-t hallkít az egészen vagy le kell húznom 5db-vel a csúszkát a Foobarban? Mert így félek, hogy torzításba hajtom itt ott. -
p_adam
addikt
Ebben a topikban ha röviden is, de esik szó a zárt Superlux változatokról.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Taybor #15885 üzenetére
Csak, hogy ma többször is legyen.
Ajánlom figyelmedbe. -
Kirir
tag
válasz
baluka26 #15892 üzenetére
A xonar Dx nem rögzített, ám használok egy Genius SW-HF 5.1 6000 v2 típusú hangfalkészletet és arra gondoltam, hogy ahhoz jobb minőségű hangot szolgáltatna egy Xonar DX.
Ha a Razer-ek gagyik, akkor hagyom őket. A Sennheiser PC 350-nek van mikrofonja és nekem olyan kell, valamint a fülkagylóimat is teljesen körbeveszi. Valamint lehet venni Xonar Xense hangkártyát ezzel a fejhallgatóval és egy ismerősömnek meg kellene a hangkártya.
De ha van ötleted másik mikrofonos fejhallgatóra az adott célokra, akkor várom a lehetőségeket.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Íme, a One UI 8
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest