Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Aktív témák
-
baluka26
veterán
válasz
peterdiablo #14499 üzenetére
ASIO?
-
peterdiablo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám az ASUS Xonair ESSENCE STX hangkártyámmal.
Ha a vonalbemenetet használom, vagy a mikrofont, késik a hang a kimeneten.
Basszusgitáron játszom, és ha megpengetem, picit később ad ki hangot a hangkártya.
Ha valamit tudtok, mi miatt csinálhatja ezt, kérlek jelezzetek.
Köszi! -
Köszönöm a válaszokat!
Befektetnék én akár 10-ért is egy fülesbe,de ha az embernek 2 huga van,és ők is codoznak...semmi sincs biztonságban.
Az a rossz,hogy vehetek olcsó,vagy nagyon drága füleseket is akár,bármelyik tönkremegy 2 hét után.Azután jöhet a szerelgetés,ami most éppen sikerült.De mégis vennék egy saját fülest,így lesz kettő,és a másikat a hugaim használhatnák.
Perszea vicc az,hogy hiába magyaráznám nekik,hogy az új füles az enyém,biztosan tönkretennék,mert 'ki akarták csak próbálni'
És igen,még csak 17 vagyok ,nincs saját profitom ilyen drága cuccokra, és szüleimnél nem szoktam pénzért sírni,inkább megdolgozom én magam érte.Remélem kimerítő választ adtam.
UI:megpróbálok gyűjteni egy HD681-re
-
válasz
010203 #14492 üzenetére
a pc350 az egyetlen zárt fejes ezek közül. a pc360 hd555, hd595 mind nyitott fejhallgatók, tehát ki és be hallatszanak a környezeti zajok. Ha lemondasz a zárt kialakításról és a mikrofonról, akkor valóban jobb vválasztás egy 555/595 + csiptetős mikrofon.
Ha első komolyabb fejhallgatód lesz, akkor bármelyikkel ezek közül elégedett leszel. De azért van hátránya is.. én pl már képtelen vagyok hallgatni az mp3 lejátszómat, valamint más olcsó füles hangját. Egyszerűen nem élvezemApropó, létezik olyan útra való zenelejátszó, ami megközelíti azt a hangminőséget, amit egy normális hangkártya képes kipréselni magából?
-
baluka26
veterán
válasz
010203 #14492 üzenetére
Igen, azt hiszem a HD595-ben és a PC350-ben ugyan az a hangszóró van, csak a HD595 jobban van kialakítva sokkal. PC350-ből is ki lehet csikarni olyan hangot, mint a HD595, csak szanaszét kell moddolni. PC360-ban kijavították ezeket a hibákat, ezért alapból jobban szól.
-
-
DBAtti
aktív tag
Wow!
Én teljesen kimaradtam ebből a Superlux dologból... XD
Ilyen ár mellett... nem semmi. Kollégák, van esetleg valaki, akinél meghallgathatnám a 681-et, 668-at, stb?
Tudok érte felajánlani sört, csokit, vagy Beyerdynamic 231PRO meghallgatást és lossless zenét
Január 6-án államvizsga, utána egy darabon nagyon ráérek majd...
Üdv!
-
benvolio
őstag
Ezt megerősíthetem, mert nyomtam egy kis Cod-ot a HD681-el a laptopomon és igencsak tetszett. A távoli robbanások tompa mély hangja, a közeli éles fegyverropogás, minden a helyén és van tér rendesen főleg a dj. után. De AKG fülpárnát szerintem be fogok szerezni, mert eléggé izzadtam. Mondjuk a lakásba 28 fok van.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Kiki18 #14480 üzenetére
igen, afelett elsiklottam sajnos. Én személy szerint továbbra is azt javaslom, hogy csatlakozz a legközelebbi superlux rendeléshez, és nevezz be egy HD681-re. 20€ plusz a szállítási költség töredéke, 7000 alatt meg lehet úszni, plusz hozzá pár száz forintért egy felcsíptethető mikrofon. Ennek már nagyon-nagyon jó hangja lesz, összehasonlíthatatlanul jobb, mint az ebben az árban fellelhető headseteknek. Ha abszolút nem érdekel a hangminőség, akkor én sajnos passzolom a kérdést, nem vagyok otthon a headsetekben.
-
Shufny
őstag
válasz
Kiki18 #14481 üzenetére
Minden gyártó nevetséges felárat kér egy ráaggatott mikrofonért, azért nem ajánlja senki. Az 5k alatti kategóriában túlzás, hogy nincsenek különbségek, mert vannak pofátlanul minősíthetlen darabok. Azért mondta a HD681 -et Dave, mert az egy hatalmas minőségbeli ugrás. Jelenleg a hazai piacon többszöröséért kapsz ilyen hangminőséget. Semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen gépe van, meg milyen TV -je, autója mittudomén. Most vagy az van, hogy tényleg ezen múlik, hogy mit eszel következő hónapban, és akkor inkább ne vegyél semmit szerintem, ha nem muszáj. Vagy csak sokallod az árát, akkor meg gondold végig, hogy mennyi is az az 5k árkülönbség. Miről kell valójában lemondanod azért, hogy sokkal használhatóbb fejhallgatód legyen.
Ajánlani azok között azért nem tudunk, mert aki hallotta őket, az nem ír ilyen helyekre. Ráadásul nagyon szór, hogy mikor melyiket, hol és mennyiért árulják. Képtelenség rendesen követni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Kiki18 #14476 üzenetére
Van itt a fórumon eladó Superlux HD681, ehhez veszel egy olcsó felcsíptethető mikrofont és nagyon jót kaptál nagyon olcsón
-
MarioAna
senior tag
válasz
Kiki18 #14475 üzenetére
Aprón láttam itt egy Siberia-t 8k-ért, játékra az neked tökéletes lenne.
De ha ez sok, akkor alatta mind1 mit vásárolsz, számottevő különbséget nem fogsz tapasztalni hangminőség terén (ergo mind1ik sz*r).
Kicsivel alatt van Plantronics Gamecom 367
esetleg Creative-Labs Fatal1ty Gaming Headset erről itt egy tesztet is olvashatsz.
Persze ha a hangminőség számít, akkor egy Sennheiser HD201/202-t és egy különálló mikrofont (nekem SpeedLink Elara csíptetős van, valami 800Ft volt és tökéletesen értik amit mondok mikrofonon keresztül).
Ezek alatt szinte mind1 mit veszel, ezek a "belépő" szintű fejesek.
szerk: az az A4Tech nem néz ki rosszul, annyi pénzért meg nagyot úgysem csalódnál.
-
Canyon CNR-HS9
A4-Tech-Gembird MHS-105
Ezek közöt van érzékelhető különbség? -
Üdv mindenkinek!
~5e Ft-ért nézelődnék fejhallgatók terén...a minimum a sztereó hangzás lenne,és mindenféleképpen kéne mikrofon is.
-Lehet,hogy használt cucc is érdekelne,vagy kibontott dobozú,mind1 hogy ézem...
-Játékhoz használnám(cod2,cs, stb ,ahol azélrt jó lenne tudni,meről jönnek...)
A problémám annyi,hogy nagyon nem vagyok jártas a témában.
Voltam MediaM-ba és Saturnba is,ugyanazokat árulják,és még a 30e Ft-s kategóriánk se volt mikrofonja...kiábrándító -
Shufny
őstag
válasz
DBAtti #14470 üzenetére
Ez a grafikon amúgy lehet pont jó. Megnézném a nyers mérést, mert így lenne kb sima az a görbe a fejeden. Egyébként én többektől olvastam, hogy kicsit túl visszafogott a magas, de ebben a kategóriában ez azzal az előnnyel jár, hogy a driver ebben tartományban lévő éles hibáitól megkímél.
A kis mély kiemelés szerintem akár még jó is lehet, a probléma az, hogy nem kicsit szoktak
(mellesleg elvileg a PX200 -ra nem jellemző egy kicsi sem)
Az M40fs meg olcsóbb más országokban
(mint minden A-T)
benvolio: A HD668B egyértelműen jobb. Amiért mégse szeretem sokkal jobban, az az hogy sokkal agresszívabb (főleg ugye az a kiemelt magas). Jobban szeretem a K81 nyugodtabb hangzását. Technikailag viszont a Superlux a nyerő, talán még az sem túlzás, hogy sokkal.
Fülhallgató kemény dió lesz. A legjobb, amit hallottam eddig, az a tegnap érkezett Brainwavz M3, de ez is hasonlóan viszonyul a Superluxhoz, mint a K81. A 3 közül ez tűnik a legkiegyenlítettebbnek. Részletességben meg most azt mondanám, hogy a kettő között van, de az tuti, hogy a 668B -nél nem jobb. Szóval a maradék kb az Xcape/RE0 (kevés lesz a mélyük) , vagy egyből a DBA-02, de hát már az is igen húzós árú. Persze van még jópár, de azok mégdrágábbak.
-
benvolio
őstag
válasz
bigmasterg #14471 üzenetére
Én is ettől félek, így ha jobban meggondolom marad nálam a Superlux mindenféle felhasználásban /pchez, házimozihoz, laptophoz, és inkább külön cipelem ha kell/. Most a HD681 van, de úton van a HD668B is, illetve lehet még bepróbálkozok más modellekkel is /előbb utóbb kell a gyereknek is majd
/.
Más: a múltkor linkeltél egy fejhallgató tartót, olyat honnan lehet szerezni? /nem a fejet, hanem a másikat/
-
bigmasterg
addikt
válasz
benvolio #14469 üzenetére
Hát, ha a HD668B-t veszed "alsó határ"nak, akkor nem lesz ez olcsó mulatság.
Fülhallgatóval sem hiszem, hogy jobban járnál, azokból igen drágák a jobbak. Plusz szenvedés, kb. egy év után simán eltömődnek, utána meg nem igazán lehet tökéletesen megtakarítani őket.
Mondjuk a drágábbaknál elég sok minden cserélhető, de nem adnék ki értük 40++ ezret. -
DBAtti
aktív tag
válasz
Shufny #14468 üzenetére
Kicsit utánaolvastam a Sennheisreknek, nekem olybá tűnik, hogy szeretik kiemelni a basszust. Hogy ez jó-e, mindenkinek szíve joga eldönteni, nekem nem bejövős.
Azt is látom, hogy teljesen ugyanaz a 235, mint a 231 felépítésben, így kihangsúlyoznám, hogy a 8500-as kategóriában a legtöbb másik darabot übereli anyagminőségben, összeszerelésben!
Tanulságos történet, hogy megvételekor egy "audiofil" -félve használom a szót mindenhol- barátommal mentünk tesztelni a 231-et. Meghallgattam, ő is meghallgatta, úgy láttuk lehetne nagyobb tere, még csillogóbb hangja, de 13k-ért nagyon rendben van. Aztán ha már a boltban voltunk, kezünkbe akadt egy Audiotechnika ATH-M40fs. 20k körüli fejes. Nem egy kategória, de meghallgatva benne is felmerült, hogy bár az Audiotechnika "tisztábban" szól - csilingeltek a magasak, komolyabbak voltak a mélyek- a hangkép kicsit szét van esve, ott a magasak el voltak túlozva (cineken jött ki leginkább), a többi rendben volt.
A lényeg, hogy a 231 tényleg nagyon egyben van hangban és minőségben egyaránt. Nincsenek kiugró tartományok, szépen szól rajta az akusztikus gitár, szaxofon, mobil használatra ajánlom azoknak, akik szeretik a jazz-t, "rendes" hangszereket, ezekben veri a versenytársait, de minden mást is nagyon jól lehet rajta hallgatni. (most feltettem és Depeche Mode megy rajta FLAC-ban, tökjónagyon).
Nyugodtan vegyétek, feljebb is megállja a helyét, ajánlott pl.: Senn PX200 helyett.
(Az kimaradt, az is volt kis ideig a fejemen. Tetszett, hogy még kisebb, könnyebb, meg összehajtható. De még kisebbek a fülpárnák, nem tudod normálisan feltenni a füledre, emiatt nem izolál olyan jól, kevesebb mély lesz, stb.)[link]
A grafikonokon nem érdemes tökörészni, én megtettem, aztán ezt választottam (231PRO), pedig papíron nem túl szép az a magas átvitel... PAPÍRON.Tessék rohanni a boltba, és megvenni 8500-ért!
Így talán egyértelműbb hogy mit akartam mondani. -
benvolio
őstag
válasz
Shufny #14468 üzenetére
Üdv!
És neked milyen hallgatni a K81-et a HD668B után/mellett, ha szabad ilyet kérdeznem? Persze tudom, hogy két teljesen különböző fejes! /Mert én a HD681 után/mellett már nemigen tudom hallgatni a Pana DJ600-ast. Ezt a laptophoz vettem a hordozhatósága miatt, de tetszett is a hangja mostanáig. A Superlux most meghúzta nálam az "alsó határt" hangminőségbe és alább már nem akarok menni kompromisszumokkal sem. Ha kell inkább külön táskába viszem magammal
/ Esetleg tudtok ilyen "laposra" összehajtható laptop táskába hordozható fejest ami hozza a HD668B/HD681 szintjét? Vagy esetleg valamilyen fülhallgatóval jobban járok?
-
Shufny
őstag
válasz
DBAtti #14467 üzenetére
Köszi!
Remélem sikerül ezzel egy kis bizalmat kelteni a típussal kapcsolatban. Joker K81 pontozását egy kicsit túl alacsonynak érzem (valószínűleg túl távol áll az ízlésétől), de ettől függetlenül, ha a DT235 -öt magasabbra értékeli, és ezek mellett fele annyiba kerül az borzasztóan jól hangzik. Nagyfejűeknek a kényelem szinte minden ilyen típusú fejhallgatónál probléma, szóval ezzel nincsen nagy hátrányban. A többség így is kényelmesnek tartja.
Tudtommal egyébként a 235 kb olyan utódja, mint a K518 a K81 -nek. Állítólag nagyon hasonlóak.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Shufny kolléga megtalált egy másik topikban, úgy hallom kíváncsi lehet a nép a Beyerdynamic 231/235 fejesekre.
Íme tapasztalataim:
Egy 231PRO-t vettem úgy 1.5 éve. 235-öt sajnos nem ismerem, állítólag a mélyén csiszoltak valamit, de cserébe magasban is változott (romlott) kicsit.
Lényegében szerintem ugyanaz. Pár dolog, ami fontos lehet:- Masszív felépítés - belépő szintű stúdió cucc, szerintem robosztus a ház, a kábel, nem fog megszakadni, ha át nem vágod nagykéssel. Hidegben zavaró lehet, hogy "megdermed", nyomja a fejest, vagy kicsit irritálja a bőrödet... megoldható, vagy megszokható. A kábel egyébként nem cserélhető megbontás és forrasztás nélkül.
- minőségi velúr fülpárnák: imádnivaló selymes, puha. Cserélhető, de igen drága, úgy 4k-ért láttam legutóbb.
- Fekete leves: nagy a fejem, és piszkosul tud szorítani! Még ennyi használat után is, 2-3 óránál tovább nehezen bírom magamon tartani. Az automata fejpántállítással nem lenne gond, de eléggé kis méretű alapból.
- Én szeretem a letisztult formát, mások szerint rusnya, de ha jól tudom 235-ből van divatfehér.
- Hangja: egy Sennheiser HD212PRO, 518DJ -hez tudom úgy-ahogy szubjektíven mérni. A 212-ben nagyon erős a basszuskiemelés, én a "természetes" hangzást szeretem, ezért nálam kiesett. A magasai nem rosszak, de nagy a váltás a két tartomány között. Az 518 csak nagyon rövid ideig volt a fejemen. Korrektnek tűnt, az egész tartományon pontos, klassz "punchy" mélyekkel, de kicsit a Beyernél zártabb hanggal (kisebb tér). Ha azt szoktam volna meg, biztosan tetszene. Nálam az 518 anyaghasználata nem volt meggyőző (néhol mintha sorját is felfedeztem volna).
Ahogyan a pár értékelhető nemzetközi tesztben, értékelésben lehet olvasni nagy előnye (nálam legalábbis az) a 231-nek, hogy a hangspektruma egyben van, egy tartományt sem emel ki igazán. Tény, hogy magasabb kategóriájú fejesekkel nem volt még dolgom, de szerintem érdemes meghallgatni. Könnyű, és ha épp nem szorítja a fejed, kényelmes, ALL in 1 fejes. Otthon jó a 3m kábel, úton meg feltekerve a zsebedben elfér. Csak 32ohm impedancia, zárt, és elég jól izolál, így télen fülvédőnek sem utolsó, és még szépen is szól
Rock, Metal, Jazz és kis elektromost hallgatok rajta, szerintem mindet élvezhetően adja vissza, erőssége a többiekhez képest a középtartomány.
Anno 13k-ért vettem, azóta az Aurvana LIVE (Denon membránok!) is 13k (akkor drágább volt), érdemes megnézni. De látom a 235 már csak 8500 körül van, így KÖTELEZŐ meghallgatni! (nem egyezik a 231-el, és a magasabb szám nem azt jelzi, hogy feltétlenül jobb is.)Remélem mondtam valami értelmeset
Üdv! -
balazsbük
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek? Tudom már kérdeztem....
Adott egy Sennheiser HD25-1 II cucc meg egy Dell Inspiron N5010-22 gép Idt dell.comról letöltött hangkártya....
Szerintetek mennyit fog "dobni" minőségben az Audinst mx 1?
"320-as bitsebességű"zenéket hallgatok majd szerintem...Vagy az gyenge a Sennheiserhez? többet kíván?
Mert nemsokára megrendelemTényleg kérlek írtjatok mert számít a véleményetek
-
Shufny
őstag
válasz
szemarci #14462 üzenetére
A studio kártyáknak sem szokták dicsérni a füleskimenetét, de legalább arra van tervezve. Szerintem amég nem hallasz valami komolyabb erősítőt addig jól meglennél vele. A stereo erősítőknek (meg lemezjátszók stb.) a füleskimenete meg nagyon változó minőségű. Rendszerint inkább rosszak állítólag. Ha nem kell a tudása az Emu -nak, hanem csak zenehallgatásra vennéd akkor egy sokat emlegetett Audinst HUD-MX1 -el talán jobban járnál. Mondjuk ennek sem az erősítő része az erősebb oldala. Bővebb infót az erősítős topicban keress. Hordozhatónak szerintem a 770 sem ideális, de ha meghallgattad őket sokat már nem érdemes beszélni a dolgoról. Használtaknál úgyis gyanús, ha valaki nem hagyja, hogy kipróbáld. Szóval, ha tudnál venni régit akkor hallgassad meg, hogy szerinted jobb-e. Ha nem tudsz venni, akkor meg lényegtelen, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz.
Egyébként az erősítőkről annyit, hogy nem csak hangerő miatt számít. Az AKG K601 -et nagyon nehezen hajthatónak tartják, de a Clip+ max hangerőn még sok is vele. A probléma, hogy kicsit összeesik a hangkép, nem elég dinamikus, erőtlenebb és pontatlanabb lesz a mély.
-
szemarci
csendes tag
válasz
Shufny #14460 üzenetére
Köszi szépen a széleskörű választ!
Igazság szerint elsősorban otthoni zenehallgatásra kellene (főleg jazz, fusion), esetleg egy kis otthoni stúdiózásra. Van egy yamaha sztereó erősítőm, és tervezem egy emu 0404 usb hangkártya vásárlását. Ezek tekintetében a 32 ohmos verzió kiesik, 80-asban, 250-esben gondolkodok. A fejhallgató erősítőkről mit lehet tudni? Hangzásban többet ki lehet hozni ebből, mint akár az emu0404-ből, vagy egy sima erősítőből?
Tajtiéknál meghallgattam a 770-est és a 990-est, nyilván a nyitott 990-eshez teljes csend kell, hogy élvezhetőbb legyen a zene. A 250 ohmos verziót még egészen hallgathatóan meghajtotta az iPodom. Ez is gondolkodtat, hogy akár néha hordozható legyen.Várom a válaszodat!
Köszi -
Shufny
őstag
válasz
szemarci #14457 üzenetére
Természetesen van különbség. Ez egy nagyon régi széria amit folyamatosan frissít a Beyerdynamic. Jelenleg is több verzió van mindegyikből. A gyártó szerinti különbségek jelenleg: [link]
Egy head-fi -s összehasonlítás: [link] Valószínűleg most ezeket találod meg újonnan.
Technikailag nincs nagy különbség közüttük, ennek ellenére hangban biztosan érezhetően különböznek. Hogy ez mekkora árkülönbséget ér az teljesen szubjektív. A DT990 Pro -ért ez a 45 jó ár lehet újonnan.
Amiben egyet szoktak érteni, hogy a 600 ohm -os verzió lényegesen jobb a többinél. De annak méginkább kell az erősítő. Szerintem mondjuk a többihez is jobb, ha beleszámolod az árba.
Kevés véleményt láttam a 2003 előtti verziókról és nem is találom sehol, hogy ténylegesen hányféle volt és mikor. Ha kifejezetten olcsón találsz régebbit akkor megérheti, de a 2005 -ös 600 ohm -os verzióknál nem hiszem, hogy lényegesen jobbak lehetnek.
-
mzsolti
csendes tag
válasz
mzsolti #14354 üzenetére
WOW, valami ilyesmi hangzást kerestem! Lecseréltem az alaplapi hangkártyát Xonar DG-re... mintha egy másik fejhallgatót is kaptam volna! Hihetetlen milyen különbség van a két forrás között. A mélyek visszafogottabbak (így is erőteljesek) de sokkal pontosabban szólalnak meg azonban a legnagyobb javulás közép és magas tartományban hallaható. Sokkal dinamikusabb és kiegyensúlyozottabb lett a hangzás, nagyon tetszik!
Egyéb tapasztalatok ~1 hét használat után:
- anyagminősége szerintem korrek az árhoz képest, bár a fejpárna nem igazán szellős, nyáron 40 fokban lehet érdekes lesz...
- igen erősen szorítja a fejet de mivel nagy felületen fekszik fel így ez megszokható
- a spirálos kábellel továbbra sem tudtam megbékélni. vettem egy hama jack hosszabbítót de ez hamvába holt ötletnek bizonyult, katasztrófális. -
szemarci
csendes tag
Sziasztok!
Elmagyarázná nekem valaki a beyerdynamic (770, 880, 990) fejhallgatóknál a PRO és a nem PRO közötti különbséget? Nagyon sok helyről azt hallottam, hogy a PRO verziók rosszabbul szólnak, és hogy csak 2003 előtti példányt érdemes ezekből a beyerekből venni. Vagy egyáltalán számottevő a különbség?
Vélemény?Előre is köszi!
-
guppy
őstag
válasz
Shufny #14453 üzenetére
tényleg van, látom is a pluginoknál, (Advanced limiter by MTRH
5.1 Downmix by Garf) ezek szerint vagy rossz v nem működik, mert nem tudom elképzelni h u az a szám annyira különbözne(van egy konkrét szakasz ahol a flacban csak a cintányérok szolnak (v mi, nem tom pontosan mert elektronikus zenéről van szó) mp3-ban meg minden) -
rauschie
senior tag
válasz
marco91 #14445 üzenetére
Konkrétan mire vagy kíváncsi? Elég rendes füles, szép hangja van, valószínőleg ár/értékben a Superlux HD668 jobban megéri, bár a Sennheiser mellett szól a 2 év gari. Levegős hangzása van kellemes középtartománnyal, kicsit kevés méllyel, rockhoz, pophoz ideális. Egy idő után szinte minden darabon ugyanott megjelenik egy hajszálrepedés, gariba szó nélkül cserélik, úgy tudom. Egy kis szivacs viszonylag egyszerű eltávolításával tovább finomítható a hangzás. Erősítő nélkül is korrektül szól, erősítővel szépen fejlődik.
-
marco91
csendes tag
Hali
Sennheiser HD555-ről valakinek van személyes/teszt jellegű véleménye? -
guppy
őstag
van vmi plugin foobarra ami 5.1-es flacból 2.0-ásat csinál? (mert most csak a front 2 chanelt hallom)
bocs a hatalmas OFFért
-
Shufny
őstag
válasz
010203 #14438 üzenetére
Fejhallgatóban nincs előnye a 6 hangszórónak. Térhatás tekintetében sem. A gamer fülesek nagyon csúnyán túl vannak árazva. A PC350 kéne, hogy a legjobban teljesítsen. Szerintem egy sima fülessel és asztali mikrofonnak kéne barátkozzál. Abból sokkal jobban jössz ki anyagilag és hangminőségileg. Mikrofonjaikkal személyes tapasztalatim nincsenek, de az biztos, hogy amiket például egy skype produkál, az elég sokat ront a hangminőséghez ahhoz, hogy ne számítson eleget a jobb mikrofon.
Volt szó már a fülesről itt. [link]
Ha ez az a dsT, akire gondolok, akkor nyugottan hallgathatsz a véleményére játék téren.szerk: Mint fölöttem is írták a térhatásért a hangkártya felel. USB -s fejhallgatóknak saját hangkártyája van. Jack -kel meg van, hogy a kábelre raknak egy effektelő egységet. Legjobban a játékok saját effektjével jársz általában. Aminek nincsen külön fejhallgatóhoz, azokat lehet használni Dolby HP illetve Creative CMSS-3D -jével pl. Mindegyik jobb, mint amit a fejhallgatók kábelére aggatnak.
-
válasz
010203 #14438 üzenetére
pár ismerősnek volt már valós 5.1 fülese, és azt mondta hogy a jó minőségű stereo sokkal jobb. De gondolj bele ha ilyen kis helyre van sűrítve annyi hangszoro mennyire lehet kivenni hogy melyik honnan szól? (azt is mondták h irányt téveszt a hang néha, tehát nem onnan hallod ahonnan valójában kellene)
én pl cod4-hez és BC2-höz használom leggyakrabban, és nagyon pontosan lehet hallani hogy merre van az ellenség. szinte cm-re pontosan meg tudom határozni hogy az a hang honnan jött. eleinte kicsit furcsa volt, mert nem hittem neki, mondván hogy "áá ott biztos nem lehet".. pedig ott volt pontosan ahol hallottam
A sennheiser "gamer" minősítéső headsetek miért stereo/virtuális surround? sokkal jobb hangminőséget érnek el vele és a térhangzás is tökéletesen megvan. A térhangzás egyébként sokkal inkább hangkártya függő, mint headset.
Amiket korábban felsorakoztattál (főleg sennheiserek), mindegyik jó headset, egyedül talán a roccat kave az amit nem ajánlanék nyugodt szívvel. A g35ről hallottam hogy a surround képessége jó (nem annyira mint pc350-nek), ellenben a stereo módja elég gány. (nem saját tapasztalat tehát nem tudok efelől nyilatkozni. -
010203
tag
válasz
jaffa 2843 #14437 üzenetére
Miért nem ajánlott vétel? Annyira nem jó a hang? Szóval ezek is emulálják az 5.1?-et
Roccat elméletileg valódi 5.1-es mert 5-6 kishangszóró van a fülhallgatón belül. Ezt valahol olvastam. -
válasz
010203 #14433 üzenetére
nem konkrétan a 350-hez, henem minden normális jack csatlakozású füleshez erősen javallott egy jó hangkártya.
Az alaplapi hangkártyák több zajt adnak mint hangot, és ami hangot kiadnak az is élettelen.
Az augidy SE-vel már érdemes lehet próbálkozni, szóval a hangkártya gondod megoldódott
Már csak a headset dillemmán kell túljutnodarról meg, hogy "e átalakítsa a hangot 5.1-re illetve 7.1-re 2.0-ából" szerintem gyorsan tegyél le
a legtöbb 7.1-nek és 5.1-nek nevezett headset ilyen. amelyik valós 5.1 az meg abszolút nem ajánlott vételnek számít.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Intel q8200 #14435 üzenetére
[majd itt megmondják a hozzáértőbbek]
nekem csak cx 300mkII-esem volt, az jól szigetel de a mélyek nagyon elnyomják benne a középtartományt.
-
Intel q8200
senior tag
Sziasztok!
Fülhallgató választás előtt állok!
Két lehetőség áll előttem jelenleg.
Egy cx300ii és egy cx55.
Melyiket ajánlanátok? Az áruk 6000ft. -
Don't Panic
senior tag
van valakinek ilyen ? HD669
-
010203
tag
válasz
jaffa 2843 #14431 üzenetére
Ezekben gondolkoztam ezek elégítenék ki leginkább az igényeimet. Fülre illeszkedő fejhallgató, viszonylag masszív mikrofon. Nem szeretem ha könnyen hajlik a mikrofon, hamarabb romlik.
Hangkártyám egy alaplapi van: VIA® VT1828S 8-Channel High Definition Audio
és egy külön: Creative Audigy SEEgyébként az is szempont volt nálam, hogy ne átalakítsa a hangot 5.1-re illetve 7.1-re 2.0-ából, hanem valósan legyenek ezek meg. De akkor ezek szerint mivel a G35 és a 333D is ilyen? Miért kell egyébként egy komoly hangkártya a 350-nek?
-
válasz
010203 #14427 üzenetére
nekem PC 350-em van és azt kell mondjam, hogy megérte. mivel nekem is elengedhetetlen volt a mikrofon jelenléte, valamit az hogy zárt legyen, sok választás nem jöhetett szóba, és a minőség sem utolsó dolog.
roccat kave-et én is nézegettem (valójában mindegyiket átrágtam, amiket itt leírtál), de mindenki azt mondha hogy felejtős. egyrészt a sok kis hangszóró a hangminőség rovására megy és messze nem olyan univerzális, mint egy jó minőségű stereo fejhallgató.
Logi G35 vételéhez elég közel álltam, de az usb csatlakozás és a beépített "hangkártya" miatt lekerült a listáról. (az okosok hangminőségben is lebeszéltek róla)
Sennheiser 333D sajnos szinte azonnal felejtős lett a hozzá tartozó hangkártya miatt. (számomra egy másik fő szempont az volt hogy fület körül ölelő kialakítású legyen, ezért is került le a listáról a 333D és a 330 is)
a PC350 számomra tökéletes választás volt. totál kizár minden hangot (néha azt sem hallom meg ha 2 méterre beszélnek hozzám úgy hogy nem is szól semmi a fejhallgatóban), ami esetleg gyengepontja az a kényelem. az első pár napban furcsa volt és kicsit szorított, de most hogy már 2 hónapja megvan, egész kényelmes. mivel a párnák bőr borításuak, ezért a fül hajlamos beizzadni (ezt szokták felhozni negatívumként, de nálam nemvolt még ilyen gond, igaz majd a nyári melegben ez kialakulhat ). másik negatívuma az árcédulája. de ha olyan headset kell ami teljesen zárt, hangminőségben is tökéletes és az ára sem rettent el, akkor véleményem szerint ez jó választás lehet.
G35 review
PC350 reviewviszont tény hogy a jack csatlakozású, jó minőségű fejhallgatókhoz (headsetekhez) elengedhetetlen egy jó minőségű hangkártya. anélkül semmit nem érsz vele. ezt vedd figyelembe ha ilyet választanál, és számolj hozzá még 10-15e ft-ot.
(egyébként mindegyik headset amit írtál túl van árazva) -
Sziasztok!
Szétszedtem speedlink fejhallgatómat,mert megtört a kábel...1 kérdésem lenne:mit hova forrasszak a fülesen belül?(a mikrofon már kész van) Tudna valaki képet küldeni,vagy elmagyarázni? -
010203
tag
Sziasztok,
mikrofonos fejhallgatókat keresek. Az alábbiakat néztem ki:
Sennheiser Pc 333D, 350, 330
Roccat Kave
Logitech G35Mi a különbség ezekben? Miben jobb a Sennheiser hogy ennyivel drágább? Vagy csak a márkanév tol ennyit rajta?
-
-
Nemrég egy halott füles jó hangú 40mm-es hangszóróit raktam bele egy vadiúj, de katasztrófa hangú 2000Ft-os fülesbe, ott semmi gányolás nem volt, csak ki kellett pattintani a gangszórókat a helyükről, és betenni a másikat, beforrasztani, összecsavarozni, és kész. Semmilyen roncsolásra nem volt szükség.
Ilyesmit remélek most is, bár ahogy elnézem az olcsó kínálatot, mindegyiknek 40mm-es a hangszórója.
Lehet, h tényleg gányolni kell... vagy hagyni a fenébe az egészet.Hú, egy superluxot sosem gyaláznék meg egy technics hangszóróval...
-
Dave™
nagyúr
Ja, így már elég esélytelen
Mellesleg nem csak olyan jó szerintem, ami pont 50-es, általában több a hely, mint amekkora a hangszóró, tehát ha már úgyis gányolsz, akkor simán belerakhatod bármelyikbe, amelyikben fizikailag van ennyi hely. A HD668B-ben is 50-es van, cseréld ki a technicsekre
(csak vicc volt
)
-
válasz
dudika10 #14419 üzenetére
(#14419) dudika10 , (#14420) Dave™: Azért pont 50mm, mert van egy pár ilyen méretű hátul zárt hangszóróm, amit egy régi Technics DJ fülesből szedtem ki, mert minden más tönkrement rajta.
A hangszórók nagyon jók, tipikus basszus-őrülteknek való paraméterekkel: 129dB/mW érzékenységű 20Hz-nél, 118dB 1kHz-nél, és ráadásul 34 Ohm-os (27 Ohm DC-vel mérve), tehát elég jól hajtható.
Ezt akarom beletenni egy olyan fejhallgatóba, ami extra-olcsó.Azt elfelejtettem mondani, hogy mechanikailag is vannak feltételek, pl. legyen strapabíró, és utcán is viselhető legyen.
Köcc!
-
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb 500mm-es hangszóróval ellátott fejhallgató, amiről tudtok?
Kialakítás, hangminőség tök-mindegy.
A leges legolcsóbbak között keresek, de egyelőre nem találtam ilyet.
Keresek tovább, de ha van ötletetek, akkor szóljatok!Köszi!
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
bigmasterg #14414 üzenetére
Neharagudjatok,csak most látom mit muveltem itt... Az OperaMini nem enged belépni és ez a sz*r gyári kereso ezt muveli e... -.-"
Mégyeszer elnézést kérek mindenkitol! -
bigmasterg
addikt
válasz
krisztianAMG #14412 üzenetére
Ha nem elengedhetetlen feltétel,h fejhalgató legyen akkor szerintem inkább a Sennheiser CX300 II-al szemezgess. Ez még jobban kizárja a zajokat mint pl. az 518 (bár már ez is megkozelíti az IEM-ek szintjét) és ha hosszabb ideig akarod használni (1,5-2+ óra)akkor kényelmesebb is lesz.
-
Lop!N
tag
Sennheiser HD202II , HD203 , HD457 , HD408
ezek közül melyik a legjobb ár/érték arányban? -
krisztianAMG
senior tag
válasz
jaffa 2843 #14395 üzenetére
Ha nem elengedhetetlen feltétel,h fejhalgató legyen akkor szerintem inkább a Sennheiser CX300 II-al szemezgess. Ez még jobban kizárja a zajokat mint pl. az 518 (bár már ez is megkozelíti az IEM-ek szintjét) és ha hosszabb ideig akarod használni (1,5-2+ óra)akkor kényelmesebb is lesz.
-
Renato1993
tag
Hello!
Az alábbi 3 fejes közül melyik a jobb?
PANASONIC RP-HTF295E
SENNHEISER HD 201
Pioneer SE-M290Az eredeti választott a Pioneer volt, csak már kb egy hónapja meg lett rendelve de még mindig nem hozták meg, lehet hogy csak a jövő évben fog.Fontos lenne hogy jól szóljon a basszus, de ahogy olvasgattam egyesek véleménye szerint a HD 201 nem remekel benne, a HD 202 amiről meg jókat írtak nem férne bele a 6k-s keretbe.
Szerintetek érdemes várni a Pioneer-re vagy a másik kettő is van olyan jó?
Előre is köszi a válaszokat, és Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
-
Van 668B-d? Csak azért kérdezem, hogy tudod-e, hogy mennyire hallatszik kifelé. Ha az AKG félnyitottakat ismered (Pl K24x), akkor azokhoz hasonlítva ez sokkal kevésbé szól kifelé, ez sokkal zártabb azoknál.
A CAL sem szigetel annyira, mint más zártak, szóval nem lennék meglepve, ha a valahol hasonló lenne a szivárgás kifelé a két fülesnél.Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
kk831228
addikt
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!!! Gondolom nem unja már senki!
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
A helyzet az, hogy bármennyire is meg vagyok elégedve a Superlux HD668B-vel, sajnos a félnyitott kialakítása miatt túl "hangos" kifele, ezért kénytelen leszek egy zárt fülest venni.
A kérdésem az lenne, hogy ti milyen zárt fülest ajánlotok max 15 ezerig?
CAL!?
Ennyi?Ha valaki tudja vagy sejti esetleg megírhatná, hogy mennyivel lesz másabb a hangja?
Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Politikai mémek
- Elektromos autók - motorok
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest