- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
Persze, majd eldől mi lesz. Az F Astra milyen autó? Abban még nem ültem, attól azért félnék mert azt olvastam hogy rozsdásodik nagyon.
A Megane Classic? Volt egy összehasonlító teszt, Octavia, G Astra, Megane volt benne, ott lötyögős váltójú, meg asszem lusta dögnek hozák ki a Renaultot. Mennyire megbízható kocsi az? -
dízelracer
őstag
Na ja. A proliverzió (fwd, 3200ccm v6, szívóbenzin) is 2 tonna vagyis kb 8.3kg súly jut egy lóerőre. Az ebben a kategóriában elég soványka. És ha hozzá vesszük még a lassú nyúlós tohonya automata váltót is ... Egy 16v régi swift 120ig ugyanúgy megy mint ez a tank és az még nem is a gti verzió. Vérciki.
Volkswagen maradt volna inkább a kaptafánál, a Phaeton bevallottan g*cinagy bukás volt.
-
gooool
őstag
Sztem árban maradjunk minél jobban a talajon,olyan 500-750K mondjuk.
Elvárásaim nem sok van,de azért legyen sportos megjelenésű,ne egy turmixgépmotor legyen benne(hang és erő szempontjából se),a férőhely az nem meghatározó,lehet 2 vagy 4-5 személyes is.A Porsche 928 mondhatni egy etalon a külső szempontjából.
Műszakilag meg ugye az elérhető alkatrészárak a fontosak,sok műveletet meg tudnék én csinálni,illetve komolyabbakat egyik ismerőssel közösbe.
A fogyasztás sem annyira lényeges,mert mint írtam nem sokat lesz hajtva,olyan heti 70km-t maximum,de azért ne zabáljon 15-20 litert 100-on. -
-
morpheus133
tag
Konkrétan ezt az autót néztem:
[Ford Fieszta]Ingyen olajcsere, a papírokat intézik.
És állítólag semmi komolyabb alkatrész problémája nincs. (Ezt még talán el is tudom hinni, mert egy másikat is néztem és ott mutatta az átvizsgálás lapot és szinte minden sérült volt. Illetve annál mondta is hogy céges autó volt.) -
DroneZ^
őstag
rádiót inkább a nyitott kipufogó miatt nem hallanád... vagy ha üveghangon mész... azért van köztes megoldás
az ültetett autó nem zavar. sem a kemény futómű.
leginkább a fogyasztás, és a szervizelés ami aggaszt egy sportautóval kapcsolatban
hát az a 300zx az életemet is elfogyasztja
-
DroneZ^
őstag
ez nem is olyan rossz, mármint belülről keggggyetlen. teljesitmény is jólnézki mint szám
amúgy igen, ja, veretős verda kell mindenképp
nembírom elviselni mikor az ember mindent megadna egy hatalmas gyorsulásért, ehelyett beletaposol a gázba és fulldokol, szenved össze vissza az autó, ahelyett hogy felbőgne és elszállnál
-
Ck.
addikt
-
VR6-Fan
veterán
én inkább úgy magyaráznám, hogy mivel a benzinseknél magasabb a rev lim mint a dizeleknél így elég egy rövidebb váltó (kisebb erő esetén is akár ugyan olyan gyorsulás adott sebességben mint egy dizelnél), mert mivel tovább tudod forgatni ezért akár ugyan annyit is mehet egy azonos adott fokozatban.
még a dizel motor nem lehet annyira kiforgatni (ált), oda kell a hosszú váltó hogy ne keljen 10sec-enként váltogatni, és a dizel a nagyobb nyomaték miatt jobban is bírja a hosszab váltót.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sőt, az eggyel frissebb Primera-ból is nagyon klassz példányokat találni 1.7M körül már! Igaz, nem tudom, mennyire megbízhatók, asszem ez már az első Renault korszak szüleménye.
-
dízelracer
őstag
A 66kw/81kw-os TDI megbízható motor de az 55kw-os 1.9TD-t kerülni kell. Párszor alaposan meghajtod és hengerfejes lesz. Az is jól fogyaszt de csak higgadt sofőröknek való. A 90 lovashoz egy garnitúra vatta új utángyártott porlasztócsúcs garnitúra 70k, adagoló (felújított) 40k körül. Azon kívül maximum a turbó mehet tönkre rajta ha nem vigyáz rá az ember de azt is kapni 65körül újat. Gyakorlatilag minden van hozzá bontott, új, utángyártott, tuning. Kinek mire van igénye. Mai szemmel már nem túl korszerű de jó kis kiforrott motor. Kicsit hangos kicsit füstöl de egész jól mozgat egy toledó méretű kasznit és ehhez mérten keveset is fogyaszt. Nem kell tőle hasra esni de nem rossz.
-
dízelracer
őstag
Az a baj ezzel, hogy te hiába nézed meg alaposan sőt vihetsz te akár szerelőt is magaddal ő is csak annyit tud megállapítani, hogy mi van elhasználódva a kocsin. Motorba ő sem lát bele. De mi van ha veszel egy 5éves 110.000-et futott common rail dízelt ami valójában 300.000-et futott? A szervízkönyében benne lesz sőt még kamu számlát is kapsz az előírás szerinti vezérléscseréről ami nem biztos, hogy meg is történt. És ha egy szép napon indulnál reggel melózni az utcasarkon meg elszakad a vezérműszíj na akkor szopás van. Lehet hazatolni és költeni rá egy valag pénzt. Vagy épp behal valami más például befecskendező injektor vagy magasnyomású szivattyú amiről azt hazudták, hogy ki lett cserélve. Felújított szivattyú 100k+ áfa, felújított injektorok típustól függően 30-40k+áfa/db erre jön még a munkadíj is. Na ez a méreg nem a cián.
-
trohak
csendes tag
-
-
Rick4
félisten
Te tényleg a leírt szöveg alapján ítéled meg az adott kocsit? Az max figyelemfelhívó lehet, és a srácok elérték amit akartak. Az érdekes mellé, hogy az ár mindig jobb, mint a többieké, plusz a kocsikkal kapcsolatban nincsen átverés, tehát valóban nem egy sz@rt kapsz. Volt, hogy tudtam egy eladó kocsiról hirdetés előtt kormánymű hibával, de nekem nem kellett, 2 hét múlva meg ezek árulták 80 ezressel többért. Biztos jól alkudnak lefelé a tulajnál, vagy csak nekik fontos hogy pörögjön a készlet, de jól csinálják..
-
zoo8800
veterán
-
Mr.Grincs
veterán
Köszönöm a jókívánságokat. Holnap megyek a 15. kerületi okmányirodába reggel fél 8 ra átírtani..
Magánszemélytől vásároltam. Többet, majd holnap, és akkor rakok föl képeket is.
Az online biztosításkötés hogy megy? Amíg nincs átíratva az autó akkor is meg lehet kötni? Vagy miután megvan az új forgalmim csak akkor.? -
Napfénysüti
nagyúr
Friss jogsival nekem is megfordult a fejemben hogy családtag nevén legyen a kocsi és a biztosítás de akkor ha egyszer lecserélném a kocsit pár év múlva nem lennék előrébb...
Nekem az előzetes számolgatás alapján olyan 80-90k lesz a biztosítás.Szerintetek melyik a jobb megoldás? Vállaljam be most a többletköltséget vagy családtag nevére írassam a dolgokat?
-
VR6-Fan
veterán
"Van olyan dolog ami erős ellenérv lenne ellene?
"-->dízel
komolyra fordítva...
ha kifogsz egy nem leharcolt darabot már azokra is lehet költögetni főleg ha lelkiismeretes vagy és mindent 110%-osanak szeretsz.
a kasztni legyen rendbe, meg a beltér, motorhoz kb még minden bokorban találsz cuccot, futóműhöz szintén.
de adagolón a füst csavart, és a turbónak a westgate-jét. egy normális cooler-al durván 90le-t ki lehet hozni a 70-ből, ami nem nagy szám, de sokkal lelkesebb lesz, ami azért fontosabb.
110-et is kilehet csak ahhoz már a vízes csiga kell (GT14 ha jól emlékszem) cooler alap, meg 1,9 TD porlasztók.
belehet azt úgy állítani hogy ne okádjon fekete ködöt.
fogyi csak akkor nő ha tolod neki, amég nem tölt számot tevöleg a csigusz addig a fogyi is kb annyi mint a szívóké.
tartosság: ha 2barral vannak fújkálva azt a főtengely nem szereti.
ésszel semmi.
-
Khelben
nagyúr
Igen, szerintem is hányadék az a morál, amikor valakit lefotóznak (vagy bármi másért megbüntetnek) és nem magát szidja, hogy milyen hülye volt, hanem keresi a kifogásokat, minek állt oda a rendőr, minek van ott sebességkorlátozás, stb. Mindenki hibás lesz, csak ő nem, aki a gázt nyomta.
Megbüntetni csak azt lehet, aki túllépte a megengedett sebességet. A legjobban meg a tehetetlen állampolgárt utálom, aki magában füstölög a kocsijában, ahelyett, hogy élne a jogaival és felhívná az illetékesek figyelmét a problémára. Különösen utálatos ez, ha az illető pl újságíró. -
anjani182
őstag
Jó vicc, én a kocsimmal nemrég lementem Veszprémbe, csak pályán + Bp-n átvánszorgás, no nem mentem lassan, de mire hazaértem az 500km-es útból majdnem porzott a tank...nem nagyon szoktam így átutazni az országon, azért írom ezt példának!
Ez barátok közt is szűk 10 liter...persze én is el tudok vele járni 7-ből, de az nagypapa tempó!
-
VR6-Fan
veterán
nem vész átrakni, ha "hivatalosan" akarnád lepapírozni az kerül horror összegbe, és az is csak a ki kinek az ismerőse rendszerrel menne...
ország úton, nagyon hálásan esznek a GTI-k főleg ha nem olyan nehéz a lábad mint nekem.
városban 8l körül esznek.én vegyesben 8,1-el járok ahol fixen van oda fele egy olyan szakasz ahol 1-2-3 teli, vissza felel meg 1-2-3-4 kiforgatva rendesen, meg közben vissza váltogatások 2-be vagy 3-ba.
dugóban nem szoktam állni hál isten nagyon az út fele város a másik fele megy tötymörgös ország út, 50-55km oda vissza.kb 2 héttel ezelőttig ez volt a terv
, név meg onnan ered hogy kedves bátyámnak 2003 óta van egy Golf 1 VR6-ja illetve tavaly óta Golf 1 VR6 turbo, és az évek során igen csak megszerettem ezt a motor, a karakterisztikáját, no meg a hangját, meg elég sokat foglalkozunk velük...
-
VR6-Fan
veterán
jól van, mert van olyan aki utálja és van olyan aki imádja.
nekem is az van pl...
hát az a 70le elég jól mozgatja azt a bodét, egy feljebb tekertebb volt a családban az elég kellemes volt ilyen városi cirkálásra, nem volt vele nagyon gond beférni.
fogyasztás meg lábfüggő, ha nem forgatod, akkor elég alacsony, de szvsz ha találsz egy jó bodét ami nagyából rendben van illetve a belseje is, akkor érdemes elgondolkodni abban hogy abba bele varázsolni egy TDI-t.
illetve ha évi 10e km körül mész akkor a GTI-kt érdemes megnézni vagy bármely hengerenkénti (!!) befecskendezős 1,8-ast.
400k körül már elég jókat találni 16V-t is akár de az már egy kicsit más vonal
-
!Overdose!
őstag
Nekem volt G2 GTD-m. Teljesen normálisan lehetett vele közlekedni, nem volt gyenge az a motor abban a bódéban. Azt viszont elárulom, hogy bár valóban képesek ezek a motorok 5 liter körül fogyasztani, de ahhoz úgyis kell vezetni. Ezzel feltétlenül számolj, ne érjen meglepetés!
-
dízelracer
őstag
Ha a lehető legolcsóbb fenntartás az elsődleges szempont akkor inkább sima 1.9D-t vegyél. Igaz csak 64lóerő nem egy aszfaltszaggató de a forgalom ritmusát simán tartja 4személlyel is és a világból kimegy 4,5literrel gázolajjal. Sem az üzemanyagrendszere sem az adagolója nem túlzottan érzékeny a szar minőségű üzemanyagra. Ja és minden olcsó hozzá. De szó szerint minden, még a motor és váltó alkatrészek is.
-
VR6-Fan
veterán
csigák 70k körül mozognak a csúcsok 80-100k
és még egy 100-ast ellehet költeni az apróságokra (csővezés, cooler, nyomás álló csővek bilincsek..)
és ugye ezt úgy érdemes csinálni hogy előtte a motor generálozva van, hogy tartós is legyen, szóval 300-350k-ba bele lehet futni rendesen...az 1Z-s moci (90le) 110le-t egy jó progival hozza, a gyári HW-val fölötte kell belenyulkálni, de azt is csak ésszel...
a szép nagy korom felhő azért van mert a sok paraszt cseszi rendesen beállítani/beállítatni az adagolóját, mert elterjed itthon egy olyan sztereotipia, hogy minél nagyobb a cooler és minél nagyobb a korom annál erősebb
7-9lityis egy normális állapotba lévőnek a fogyija, persze akkor nem tolja neki az ember.
Manitou:[link]
milomi:ne csak 400m-et nézz az nem nagy nagy szám,, rugalmasságot és mint ahogy tibi666 is mondta a 80-120 a közlekedés szempontjából sokkal érdekesebb mint a 0-100.
hány kilo is a kadett GSI? mennyivel is indult előbb, meg a dammm a csávó tíltáson váltogatott
-
-
Yushchenko
őstag
Aláírom, így működnek a dolgok. De akkor ha már most ez van, mi lenne ha nem lenne ellenőrzés? Rövid távon lehet, hogy jól járnánk, de hosszú távon államcsőd...
Egyébként én úgy gondolom, hogy meg lehet oldani a közlekedést mindenhol "magyar" autókkal, nem kell semmiért amerikába járni. Persze az olcsóbb, nagyobb, jobban tetszik... de a törvény az törvény, ezt valószínűleg tudta a barátod is, és ennek tudatában vette meg a kocsit.
Jelenleg én is külföldön élek, és itt pl. egy 98-as Astra, Corsa 100e ft, 2000-2002 autók is harmad áron vannak magyarhoz képest. Csak ezeket itt évente kell vizsgáztatni(igaz csak 38euro, és ha nem mész át van 3 napod kijavítani és ingyenes a vizsga), de a kötelező dupla annyi mint otthon. Plusz ha hazaköltöznék, akkor számolnom kéne a regadóval, ami nem biztos, hogy egyszerű kiadás lenne. Ez van, ide születtünk, kis emberek ne okosítsanak mert csak problémájuk lesz.(#36998) SpeedR: egyetértek
-
-
tibi666
senior tag
-
SpeedR
őstag
Gyorsulásban és kanyarban épphogy csak nyűg az awd a plusz súly miatt. A fogyasztása is magasabb az év összes napján. Megéri? És akkor a vételárról meg a magasabb fenntartási költségekről még nem is beszéltünk.
Havon meg saras úton szvsz senkit sem érdekel az awd jobb gyorsulása. -
Teljesen egyetértek
. Amúgy a régi swift és az új is jó kis autó, ezt több teszt is bizonyítja, és még több boldog tulajdonos
.
Khelben: Erre - Nem, én az Opelről szót sem ejtettem
. De amúgy nálam egy kategóriába mennek az Opelek a Suzikkal
.
Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest