- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
dízelracer #49816 üzenetére
és mennyi ilyen epic fail van...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Napfénysüti #49489 üzenetére
Melyik a tied?
Megnézzük?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Yushchenko #49226 üzenetére
VVTis Toyotak 99%a nem bírja a gázt. Régi Corollak vszeg igen.
-
Dare2Live
félisten
"Még városban csak-csak normálisan fogyaszt, de ha kitévednél onnan máris többet kajál mint az 1.4."
O_o mért is? Lehet rossz az analogia de yaris 1-nél 1.0 és 1.3 esetén az 1.0 egy helyen fogyaszt többet 150fölött.
És ugye ezek kvázi testvérmotorok. (1sz-fe, 2sz-fe)Mondjuk az baromira érdekelne, hogy 150fölött mért eszik többet a kissebb, de ez elvileg fix "gyári" adat.
-
Dare2Live
félisten
E85 ára mikortól ugrik? (Mikortól él az adóváltozás?)
Nyaranta szoktam egyet tankolni belölle állítólag oldja a szennyeződéseket.
-
Dare2Live
félisten
Hát a szép, jampizos kocsi sok le felirattal verzió. Az 1. is jó lenne csak hát nem reszketnek érte millióan... reszketnének nem szüntették volna be a gyártását.
Nekem? Hát pillanatra nem kéne gondolkodnom ha az egyik oldalon ez másikon meg pl egy Megan RS, Mazda MPS... tudomisén lenne. De jampizásra, nézegetni tény mi tény nagyon ott van. Uhh beszarnának munkatársak egy ilyennel mennék melóba....
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
oda irtad te is mert ez rola a velemeny. kobunko.
es tan meg az ami muscle car szinvonalon is az. ami kb mindent el is mond.palyazasra is hasznalhatatlan annyira rosszindulatu. akkor mire jo? drag? nem csoda hogy mar a kutyanak se kellett.
mas: ihaj hogy birod a digo vasban? szijcsere... megvolt mar? ejh mennyi cinket kaphatnal... ;-)
-
Dare2Live
félisten
Újabban a totálkáros->újjá varázsolt kocsik egy része fekerül a netre. Mármint a totálkáros.
Ugye milyen szép kocsi?
http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/jazz/honda_jazz_1.4_elegance_ekszerdobozmagyarorszagi_szer-4875174Már az első két sorban is hazudik: "ELADÓVÁ VÁLT A CSALÁD KEDVENCE, EGY IGAZI ÉKSZERDOBOZ, A LEHETŐ LEGMAGASABB FELSZERELTSÉGGEL..."
Merthát nem a család kedvence és az elegance az nem a legmagasabb felszereltség,d e a lényeg itt jön, ez egy totálkáros szgk amit a hirdetésben elfelejtett megemlíteni...
Itt még totálkáros állapotában:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/jazz/honda_jazz_1.4_elegance_ekszerdoboz_-_volt-4926139 -
Dare2Live
félisten
Nem kell az embernek nekiesni.... Jövök leírom a véleményem, te a tied oszt ennyi. Mivel ha jól értetem van egy tipp-topp állapotban lévő kímélt Astraja és 90%ban városban használná én megtartanám és nem vennék vmi mást. Max gázosítanám, ha jól emlékszem ezek az Astrak még bírják a gázt.
Igen tudom biztonság. De 90%város. És városban "nehéz" meghalni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
emerico2004 #48426 üzenetére
"mondtam fogadok szívesen hogy több személlyel állandóm140es tempónál a a2-is 6liter körül fogaszt..."
Ha gondolod szivesen fogadok, csak egy A2 3Lt kell vhonnan kerítenem... 100.000Ftért már megéri nekem az utánajárás...
Amúgy eléggé biztos pénz lesz a dizel yaris 140nél 6l alatt eszik (benyás 1sz-fe 7.2-7.4körül uhh mennyire szépen kijön a ~20%) 3L meg 145ös ecopian, 0.26os CWvel, specko dizelével ráverne az tuti. Tippem szerint vhol 4.5-5.5l között lenne a végén.
Na?Off: Igazából fogyi buziknak a "szent grál" az az Audi A2 3L. Nem értek egyet dizelracer a hibrid az parasztvakítás hszével de ettől még az A2 agyonveri fogyasztásban a hibrideket... és kb minden mást is.
-
Dare2Live
félisten
válasz
dízelracer #48260 üzenetére
Nem az M6, hanem az M60. Kutya nem használja, mert k* nagy kitérő, gyorsabban hazaérek BPről ha rá se megyek és megyek a régi6oson... (mindha a 4sávosat használnám)
és akkor az alaugutakról had ne beszéljek. Meg, hogy mennyire kizsigerelik az új adóváltozások a szegényeket, pont a 90-150bruttos réteg jár a legszarabbul és ugye itt az új sárga 100.000Ft bírság. Ez sok helyen a családi kassza majd fele, mi lesz ha elveszik..? Na nem folytatom, de ha belefutok egy ilyenbe az nekem ucsó(utáni) csöpp lesz és egyet tehetek, beülök a yarisba...
-
Dare2Live
félisten
"Nem feltétlenül, de egyelőre jobban szeretnék kisebb autót." ő erről beszélt én pedig így véletlenül sem 5ajtós vs kombirol beszéltem.
Hogy pol korrekt legyek, sprit szerint benyas yaris átlagba 6.2t eszik, corolla verso (nem is igazi nagykocsi) meg 8.2t. Szó nincs elhanyagolható difiről.... Persze ha havi 400-500-600.000Ft+ a bruttod ÉS nem zavar, hogy évente "+1hót" dolgozol csak azért, hogy nagyobb kocsival járhass nem szóltam. És persze 2 nagygyerekkel se opció egy kiskocsi.
szerk:
"Az, hogy kis vagy nagyobb auto meg nem teljesen összehasonlítható fogyasztás szempontjából, hiszen nem egy kategória."
Ettől még k* jól összehasonlítható anyagilag."Egyébként ha óvatoskodok akkor eljárok 4,5-bôl simán..."
milyen kocsival jársz el 4.5lből simán? Én összehozom benyassal, de a simától ez baromi messze van, dizellel persze lehet csak ott ugye 150.000km után olyan költségek szoktak volt jönni amik nem egy de nem is 2 vagy 5 full tankba kerülnek. -
Dare2Live
félisten
"Gondoltam, hogy majd valaki ilyesmivel fog jönni....ezt a különbséget inkább elhanyagolhatónak nevezném. (természetesen ez is a saját véleményem, de én így látom)"
Kérdés kinek mi az elhanyagolható. Nekem az, hogy a kocsi eszik 5l és nem 7.5et évi ~+250.000Ft. (~25.000km). Ebből minden évben elmegyünk 2hetet nyaralni "akárhova" a bnömmel, vagy ha tetszik én 12év után lerakom zsebből a pénzt az új kocsira, míg te álsz üres zsebbel... vagy... kinek mi tetszik.
És akkor még nem számoltam, hogy kissebb kocsihoz jellemzően minden olcsobb a biztosítástól elkezdve, az, hogy 3l olaj is elég bele, hogy...Azt persze elfogadom, hogy ez neked elhanyagolható mert 500.000Ft+os bruttod van és elmehet minden évben egy havi melód arra, hogy nagykocsival jársz. Sajnos én nem vagyok ilyen szerencsés, de vszeg ha lennék is sajnálnám rá.
Gondolom te is érted az én véleményem.
Utazást én amúgy egyszerűen oldottam meg. Vettem egy tetőboxot (használtan 10.000Ftért) +380literem van. Így ha 4en mennénk akkor teljesen hátratolt ülésekkel van 205+380=585l csomagterem, ha csak ketten akkor 295+380=675lem. Ez azért elég jó, tény 10perc felrakni azaz kényelmetlen.... és ilyenkor azért érzem, hogy jó lenne a 100les yaris, de pályán így is gond nélkül megy 130at, közuton meg nem eröltetem kicsit is bizonytalan szitukban az előzést.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #48136 üzenetére
Igazából azt kéne kiderítenem, hogy milyen LR rendszerrel szerelik az olasz 1.0as Yarisokat vmint, hogy tényleg bírják e a gázt azaz kéne pár 80.000km+t futottról infó.
Hameg igen vennék is egyet azonnyomban.Csak k*ra nem tudok olaszul.
Olaszba járós ismerősöm sincs...
-
Dare2Live
félisten
hamar Honda, mindha azt olvastam volna újba 6os váltó lesz... erre honda.hun ez van. [link]
Ráadásul a 4.8misibe kerülő executivba nincs ülésfűtés... azért ez az árazás így vhol vicc ha összevetem a Toytota VersoS árazásával ahol 4.8ért minden van. Illetve nincs mert Toyota nem forgalmazza MOon....
Nem mindha érdekelne... csak eljátszok a gondolattal.
-
Dare2Live
félisten
válasz
echterion #48040 üzenetére
"de nekem kell hosszútávra a 2000-es motor, mert a mostani 1.6-os 130-nál igencsak hangos. Tehát elsődleges, hogy nem 4000-es fordulat körül kerepeljen 130-nál, hanem csendesen duruzsoljon. A kisebb kategóriás autókkal az abajom, hogy az ehhez szükséges hangszigetelő anyagok hiányoznak/olcsóbbak bennük."
mindha keveredne ez az... ha a 130nál 4000es fordulat zavar akkor elősorban azt nézd utolsó fokozatban mennyit pörög a motor 130nál és ne azt hány ccm. Ha benyas yarist vennék tuti az 1300ccmes 6os váltost (2009től) venném mert annak van egy 6os autopályafokozata. Eközben ugye 1330ccm az még csak nem is a lenézett 1600ccm.
A hangszigetelés, hangelnyelés egy teljesen más téma.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Sandrew #47850 üzenetére
Ő nem megmondó ember hanem ha jól tudom autószerelő....
Durdefekt nagyon ritka egy nagyobb kocsiba simán befér a pótkerék is ha épp ettől rettegsz, meg sok féle képp meg lehet oldani, nekem pl assistancem van. Meg pótkerekem is. Lehet kiszedem elég nehéz, századdecit tuti számít...
CR dízelek problémásak. A CR rendszer ilyen. Sokkal megbízhatobbak mint 10éve de közelébe nem ér egy jó benyas/szívódízelnek megbízhatóságban. Ez kb tény. Mint ahogy a CR alkatrészárai is... vesd már össze egy benyáséval/szívódízelével...
-
Dare2Live
félisten
"Mert aki Swiftet vezet valószínű, hogy megfog halni, bazd meg "
Mondtam én ilyet? Hol? Esélyekre próbáltam utalni és hát igen egy régi swiftben baromi szarok az esélyei pl egy ilyen frontális esetben, a Yaris kb egyben tulaja hazasétál, a swift az kb megsemmisült örüljön ha megúszta kórházzal a tulaja és nem halt meg esetleg nem lett béna.
"Ha te meg mész a Yarisoddal és jön szembe 140-el egy mondeo te is meghalsz pedig nem swiftben ülsz.."
140nél k*ra mindegy. és?Arra próbáltam Ricknek utalni, hogy megéri e. Ő tudja hogy áll pénzügyileg eldönti. Ellenben ha te csak ilyen szép stílusban tudsz reagálni akkor inkább ne tedd. hm?
-
Dare2Live
félisten
Erre a swift mondeo statisztikára majd belinkeltem neked pár 5*os mondeo méretű vs Swift kaliber kocsis youtubet.
De inkább csak egy Yaris vs Swift képet linkelek. http://www.langlovagok.hu/kepek/2009/budapest/090904_bphatosfoutsuzuki/eredeti/090904_bphatosfoutsuzuki_05.jpg
Persze szó se róla a leggazdaságosabb egy régi swift gázzal, és ki lehet számolni 2év múlva mennyi pénzel lesz többed a bankba de ha vmi mégis elkap és meghalsz/lebénulsz feld*hatod a milliókat a s*be. Ha persze ennyire nincs/kell a pénz akkor persze nincs más csak a gázos swift.
justmy2cent, én is gázos akármit akarok, csak vhogy ki kéne derítenem melyik LandiRenzo rendszer bírja a yaris... amint ez megvan veszek is egy exe modelt...
-
Dare2Live
félisten
válasz
copperhead #47663 üzenetére
a felsoroltakon kivul is rengeteg helyen attertek ra pl toyota. teszem hozza helyesen.
elozo hsz eleg reszletes nem erted ezutan se hat akkor nem. a nem az karosszeriaelem vastagsaga a lenyeg balesetnelt is sokan nem akarjak vagy nem tudjak megerteni.
-
Dare2Live
félisten
Jut eszembe hamár gáz ez pl baromi ideális lenne nekem... de vszeg neked is.
a lényeg a végén... "Home refueling is available for the GX with the addition of the Phill Home Refueling Appliance. This unit attaches to a home or commercial natural gas source, and compresses the gas into the car's tank through an attached hose. The unit requires a 240V power source, and uses 800 watts when in operation..."
VPOP vagy mi a f* meg bek*ja.
-
Dare2Live
félisten
válasz
LuckyL #47518 üzenetére
"Annyit azért hozzáfűznék, hogyha egy autón sérül egy elem és az elemet kicserélik egy újra, az véleményem szerint semmilyen hátrányt nem jelent a vevőnek."
Az nem. De jellemzően gányolnak és hazudoznak össze vissza.
"De egy sima elemcsere és fényezés abszolút semmiylen hátránnyal nem jár."
Oké de akkor ne mondja rá, hogy sérülésmentes. Nem avval van a bajom, hogy sérült, hanem, hogy hazudoznak összevissza. A kettő fél Yarisból összerakott Yarisnál, hiába mutattam rá, hogy de bzki itt let összerakva, nekem is ilyen van ott áll az utcán ismerem mint tenyerem, csak nyomta a sódert hazudozott ami kifért.
"Kár ezen nagyon aggódni."
Nem ezen aggodok, hanem pl., hogy a legnagyobb üzlet ahogy látom főleg nyról megvett totálkáros kocsik újraépítése. Teli van velük a piac. Nagyon profin csinálják... és a végtelenségig állítják, hogy sérülésmentes vagy max szállítássérült. Baromi nagy üzlet lehet az tuti. Nekik.
-
Dare2Live
félisten
válasz
LuckyL #47519 üzenetére
"én semmi furcsát nem látok rajta, miből gondolod hogy ez kettőből lenne összerakva?"
Le is írtam. Ilyen kocsi nincs. Mit nem értesz rajta?
"
ja és hogy érted ezt pontosan? középen ketté van vágva vagy hogy?"Ezt a kocsit élőben nem láttam igy fogalmam sincs. Amúgy pedig igen sokszor 2db kettévágott kocsiból csinálnak egy "sérülésmentest". Ebben az eseteben a "pojén" amiért linkeltem, hogy két különnböző piacra szánt és különböző priusból csináltak egyet. Hogy neked ez nem tűnik fel hát nem ismered a tipust ennyi.
lorcsi: Max 3m a határ.
-
Dare2Live
félisten
Leírom mert aki nem ismeri Priust (forum ~100%a) annak nem tünik fel.
Ilyen kocsi nem létezik. Ugye a nepper és csapata gondolom vesz egy elöl totálkár jazzt, meg egy hátul totálkár jazzt és abból lesz egy "új"(fiatalabb papirjai sokszor még egy éves sincs) "sérülésmentes" jazz.
Itt gondolom vettek 2 totálkár Priust. Generáciora is figyeltek, csak az nem tünt nekik fel, hogy 2fajta prius van, az EUs meg a US modell. ÉS a kettő sok mindenben különbözi, na ezen egy rész ilyen, másik olyan... valódi hibrid.
-
Dare2Live
félisten
Na még egy utolsó csoda mára:
[link]Vki meg tudja mondani, mi a probléma evvel a priussal? Ne részleteket keressetek ordít a képekről.... Nagyon brutál.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #47509 üzenetére
fixen merem állitani, hogy ki lehet fogni jó használt kocsikat.... de baromira kell vigyázni. BPi neppereket meg kerülni. Persze biztos van ott is korrekt ... albinot is láttam már
VR6: Ilyen storyt is hallottam, de már le se mertem írni.... horror. Nehéz lenne ráírni, hogy szállítás sérült pl első lökös újra fújva és adni rá +100.000Ft kedvezményt??? Ja persze inkább átb*ák az új autó vásárlót ugy zsebükbe marad....
Amúgy egy ilyen szállitás sérültet jövő héten megnézek de már most gyanus, hogy ez azt jelenti, hogy totálkáros volt....
(linkeljem a tipust és, hogy mért gyanus?) -
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live #47506 üzenetére
És eközben b*jó autószerelős storykat hallok, ahol a márkaszervizben beépitett ember van forrodrottal hiába viszed be nem ér semmit.... éééés a kedvencem (ezt is autoszerelő mesélte) a nepper festékréteg mérője ami mindenhol gyári vastagságot mér!
Ami furcsa volt azt pont egy karosszériás mesélte, törött kocsikat tudnak ugy fényezni vmi spec modszerrel, hogy festékréteg mérő gyárinak látja. Furcsa de olyan mesélte aki karosszériás ráadásul hiteles.
Amúgy egyre inkább kezd teli lenni a tököm az egésszel.
-
Dare2Live
félisten
Kezdek kicsit tisztábban látni nepper ügyben, szóval vidéken lehet találni korrekt neppereket, volt a ~2hete linkelt Yarisos story ahol ugye annak ellenére, hogy 100.000kmet letagadhattak volna nyugodtan a yaris futásából nem tették, majd elöző héten néztem egy quasquait is ahol korrektül bemondták, hogy mi kánya volt vele, nem derült ki, hogy 3*annyit futott... majdnem el is hoztam csak kiderült nem bírja a gázt a 9lityos benzin fogyi meg megengedhetetlen.
És van Budapest ami egy külön világ. Ahova konkrét kocsit mentem megnézni eddig nem várt más csak átbasz*ás, átbasz*ás és átbasz*ás. Vidéken is rengeteg az ilyen de BPen nem találkoztam mással!!! Nem mindent sorolva: Az emlitett 2ből összerakott yaris aminél váltig álllitják, hogy törésmentes (ismerem a tipust), executivenek hirdett jazz ami max trendnek felel meg (csillio extra nincs benne) de a nepper váltig állitja, hogy executive akkor is amikor nem tudja megmutatni az ülésfütés bekapcsoloomját, panorámatetüt... aztán az újak: 3éves 42.000kmel hirdetett auris ami gyanus volt mert már nem "gyári" eredeti gumi volt rajta, mint kiderült köszönet vkinek a Tozota klubbol Németben volt utolsó szervize 148.000kmnel.
Gondolom nem kell mondanom, hogy volt szervizkönyve pecsétes ami "igazolta" hogy csak 42.000kmet futott. Jazz ami executive 1000kmel kvázi újnak hirdetve de már képeken látszik, hogy kányás alufelnije hiányzik, vmi törése tuti volt, Prius ami tökéletesen müködik, csak épp amikor odamegyek meg se moccan. -
Dare2Live
félisten
válasz
copperhead #47486 üzenetére
linkeled az segithet...
-
Dare2Live
félisten
Ezzel a táblázattal az a baj, hogy rajta van pár tipus (még nem is tipus + motorkod) ami megdöglik gáztól, de ezen felűl is rengeteg motor nem bírja a gázt, szó nincs arról, hogy ami nincs ezen fent az mind bírja.
Nem írtam, hogy a gáz ccm függő, hanem, hogy pont az általam nézett kis ccmes (max 1600) mocik nem szerettik. Írtam is hogy pl skoda régi 1400/1600 moci bírja, vagy ahogy írtad régi suzukik is. Csak baromira nem tetszenek ezek a tipusok, nem akarok a yaris biztonsági szintjéből, anyagminőség/kényelméből engedni, csúnyább se lehet... ha lépek felfele fogok és eközben elvárt még, hogy nem ehet többet mint Yaris. Kemény tudom amit akarok, de egyaltalán nem lehetetlen.
Amit most bánok, hogy az 1.6os quashqai motor se bírja a gázt, pedig az bejövős lett volna...
-
Dare2Live
félisten
válasz
zoo8800 #47447 üzenetére
Kérdés, hogy ez a motor bírja a gázt. Aminek én eddig utánanéztem (tipikusan a kis ccmes max 1600ccmes mociknak) azok közül mind necces, nagyon kevés kis ccmes moci bírja pl a régi "korszerütlen" skodak.
Pedig vmi veszett mod jó lenne, pl ha Yaris birna 5->6liter = 3.4liter benya ára/100km
-
Dare2Live
félisten
válasz
dízelracer #47132 üzenetére
"Persze itt nem a sokadik generációs common rail csodákra gondolok. Az nekem se kéne."
Mit tudsz ami "fiatal 0-8éves" és nem common rail...?
"3év alatt tekerjen bele az ember mondjuk 40ezer kilométert."
Én eddig bazi keveset autóztam és megvolt 3év alatt a 40ezer km. Aki dizelt vesz az ahogy látom évente minimum megy ennyit. Yarisba amit nem az a kifejezett utazóautó abba beletekernek évi 30Kt. Hiába nézem őket hónapja amikor rákérdezek Toyotas havernál a kötelezőkre kiderül, hogy kb minden nepperes pörgetett, de még a magántulajosok is. (Il találtam pár megnézhetőt és párat ahol bemondták simán a 4éves kocsira a 240.000kmet.) -
Dare2Live
félisten
válasz
neduddki #46990 üzenetére
Vszeg. Sajnos a béka segge alatti az átlagmagyar pénzügyi kultúrája. Ha nem lenne ki tudná számolni, hogy mennyi difi van ha a kocsija ami uannyiba került mint a szomszédé 30-40%al többet zabál... és tán elgondolkodhatna azon is, hogy ezen a pénzen mennyi minden más értelmes dologra lehetne költeni.
Mindegy. A lényeg, hogy lesz. Nekem lesz. ha addig kibírom... nem szabad 10-20.000kmes fullextras kocsikat tesztelni mert utána na más beülni a 8éves ablakemelős kocsidba... -
Dare2Live
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #46978 üzenetére
Öko szempontból 3-4év múlva nagyon más lesz már a piac.
-Egyrész végre, végre valahára jönni fog 1-2miller motor, vszeg idén már be is fut az első a Nissan Micraban, ami úgy néz ki azonos teljesítmény mellett annyit fog enni mint egy dízel, csak ugye benzinből. Megkapod a dízel fogyasztását, CO2 kibocsátását, a NOx és egyébb csoda karcinogének nélkül. Ráadásul a dizel tipikus hibaforrásainak nagyja sincs benne. (vszeg 2013fele Yaris is kap egy ilyen mocit)
-hibrid vonalon már használtban is lesznek plugin priusok, én pl anno a hatótávjával (20-25km) simán eljártam volna melóba+visza.
-Jönnek az igéretes Hidrogénes masinériák, ebből az én kedvencem az Audi metánosa... Itt ha az energiaforrás aminek a segítségével előállítja a metánt nem foszilis, akkor nincs CO2... terhelés. Nagy aksi sincsa annak utófeldolgozása miatt se lehet szitkozódni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #46983 üzenetére
Igen. USből bejött priusoknál különösen figyelni kell rá.
Itt a 300.000kmet futott első genes prius battery tesztje. [link]
-
Dare2Live
félisten
cellazárlatos Prisut nehéz csinálni, de ugye a MOon lévő Priusok jelentős része árvizes + ha nem idítják be őket 1-2havonta hajlamosak túlmerülni és az is gyilkolja őket. Ezen felül nem láttam én se cellazárlatos Priust. Van egy teszt egy első genes, 300.000kmet futottal és még mindig szépen megy.
-
Dare2Live
félisten
válasz
megema #46953 üzenetére
dízel az a passat?
egy fogyi/költség bolond (pl én) kezében 99% összehozható rengeteg elképzelhetetlen érték.... de aki 2.5es Audit vesz az nem azért veszi, hogy tojástartozzon a gáz alatt, fejből tudja a munkába menetben mennyi km/hval kell menni a zöldsorhoz és tudja ha kiszámítható dolog miatt használta a féket akkor hibázott.
spritmonitor szerint átlag 8-10liter, azaz fogyibolond kezében lazán összejöhet a 6.5. De akkor minek vett 2.5es Audit? Vett volna inkább BMWt ott 5l alatt el lehet járni és nem kell őrültnek lenni hozzá. [link] Ez a durva... eszik annyit mint a prius, csak olcsobb dizelböl.Nem véletlenül van sok 400.000km+t futott MPGbolond kocsijában még az eredeti fékbetét...
-
Dare2Live
félisten
válasz
diegho #46924 üzenetére
Zénójé, de az csak spritmonitor szerint 430.000kmet futott, valójában már 600.000km környékén jár. [link]
De az nem játszik nem neppernél van, ha majd ott lesz aszondják futott 150.000kmet...
mycso: Nem kizárt az sem ha bírná a gázt... amit nem tudok kideríteni. Bár aztán nehéz lesz rá felrakni a surfot...
-
Dare2Live
félisten
válasz
lorcsi #46921 üzenetére
?? pl lesziről pár infó netről:
[link]
"TTE lowering springs
TTE silencer
Yaris-Ts front seats
engine pre-heater
Aygo wheels
Bridgestone B381 ecopia 145/80R14@4bar
0w20 eneos"diegho: Sztem az lesz ami összejön... 2-3hónapon belűl kiderítem, bírja e az LR gázt az 1.0as Yaris, ha nem elöbb utobb találok egy leinformálható+korrekt Prisut dízel Yarist... ha nem akkor se sírom el magam.
Ma amúgy kellemeset csalódtam egy nepperben, holnap vagy jövő héten átmegyek Kaposváron gondoltam megnézem ezt: [link] km nem volt írva gondoltam felhívom, rákérdeztem kmre, csont nélkül bemondta, hogy 240.000kmet futott.
Mondom ilyen nem létezik, az egész használtauton nincs egy darab Yaris se ekkora futással... ez meg bemondja telefonba... -
Dare2Live
félisten
válasz
diegho #46915 üzenetére
Ismerem őket.... a több amúgy 2-3ember.
Ők már nem nem Michelin ESel, hanem 3.5-4.5barra fújt 145 széles ecopiaval járnak, de mankókerék helyett is jellemzően csak defekjavító szet van a kocsiban mert -10kg...de nem ez a baj!
Hanem, hogy ha 4l/100kmet vagy jobbat akarok átlagnak (ebben tél is bentvan), akkor beteg ember módjára kell vezetnem, ez azt jelenti, hogy országút max 50-60km/h... na erre mondom, hogy nem akarom fél életemet egy szgkban tölteni.
lorcsi: Hát látni nehéz rajtuk, még ha aknára rakod akkor sem, jellemzően durván puccra vágják őket.
lajafix: "Nekem még az is rémlik, hogy kényelmet akarsz hosszútávon, mégis yaris, régi Fabia, Prius?"
Teljesen jogos.... és baromira szivesen vennék egy SUVot, de tényleg.... veszek egy dízel tucsont SUVba aztán tényleg illik a dízel, 5év garisat veszek+ráveszek +2évet, garival nincs baj. Ellenben simán bedob 8liter dizelt, ha kímélve vezeted is. Ellenben akkor nem 400.000Ftk jönnek ki éves fogyikra, hanem 700.000Ftk, az baromi sok, sajnálom rá... kikéne próbálnom egy priust tán az kényelmesebb, elvégre ámerikának tervezték...
-
Dare2Live
félisten
HA Prius lesz tuti kibővítem a garanciáját.... csak úgy veszem meg, hogy elvittem szervízbe és aszondták megadják rá a +2évet (azaz még minimum 2évig garis, ha meg érzem vmi gebasz jön kibővítem még +2évvel, ugye max 9éves koráig lehet ezt eljátszani)
Kicsit kibővítettem, továbbszámoltam, magamba is rendezni kellett... évi 24.000kmel számolok.
Lehetőségeim:
-Marad a benyas Yaris + veszek motormelegítőt... + megpróbálok még fogyi barátabban vezetni. Sajnos nagyon nem csinálhatom a fogyibarát vezetést én nem akarom a fél életemet 50km/hval haladva a kocsiban tölteni. Evvel várhatóan le tudok menni mondjuk ~4.6l/100kmre.
4.6l/100km Évi 425.000Ft +ráköltendő 300kFt-Veszek egy Priust max 3misiért. Avval mondjuk talán körübelül össze tudok hozni hasonlóan betegen vezetve egy 3.8l/100kmet.
Ez ugye nem egyszerű... sok az import árvizes prius, sok lemerült aksival állt a neppernél 2hónapot. (Túlmerült az aksi...) és nem értek hozzá...
3.8l/100km Évi 351.000Ft ráköltendő: ~2millióFt (1millio Ftt ér számítják be a Yarisom)-Veszek egy dízel Yarist max 2.3misiért. Ennyiért leledzenek 40-50-60kkmet futott darabok, ha ki tudok fogni egy rendesen szervizelt, nem legyilkoltat + vigyázok rá (úgy vezetem ahogy a jelenlegit + motormelegítő + redszeres üzemanyagszürő csere + ...) akkor remélhetőleg semmi költségesbe nem rohanok bele.
~3.8l/100km Évi 328.000Ft ráköltendő: 1.3millióFt-Talán a legtutibb az lenne, ha kiderülne, hogy az új 3hengeres 1.0ás Yaris moci tényleg bírja a gázt (a régi és kb az összes VVTi uis nem 30-40K után elhaláloznak VSRel) avval uis eljárnék 5liter gázzal ami !!2.8!! liter benzinnek felel meg. Ráadásul ezt kapnám meg a legolcsobban az összes közül.
2.8l/100km 255.000Ft ráköltendő: 0.8millió Ft-Esetleg vehetnék egy 1.4es Fabiat (régi "korszerűtlen mocival, nem TSIvel) ami bírja a gázt elmennék vele 7liter gázból ami ~4.1l benya ára.... csak baromira nem tetszik belülről a Fabia... meg akkor már inkább a dízel Yaris... devil
4.1l Évi 378.000Ft ráköltendő: 1millió FtTényleg érdekelne kinek mi a véleménye, nemigazán tudok dönteni.
Legtutibb szvsz az új 1.0ás Yaris lenne ha tényleg bírná a gázt, de egyszerűen nem tudom kideríteni ahol adják őket na azt a nyelvet nem beszélem.Aztán jön holtversenyben a Prius mert bár drága de nagy, a dízel Yaris (mert olcsobb) és a régi benyas Yarisom. A priussal, dizel Yarissal lehet szívni... mert használtat veszek és ki tudja milyen volt az előélete... a benyas Yarisom eszi a legtöbb pénzt + azért nem fiatal, ha most rakok bele légkondit... "10év" múlva is ezt használom és ez vhol demoralizál...
Gázos Fabia/Fabia kombi a legfelejtősebb, pedig pár dolog mellette szól. -
Dare2Live
félisten
De mért nem maradsz a gáznál? Ismered, szereled evvel szemben porlasztócsúcs... az dréga muri és dizelt nem évi 20.000kmre vesznek erog egy 5évesben már lesz 120.000km+ esedékes is... és nem kétfillér.
Tudomisén Fabia/Octavia (ha kell kombi, Octavia kombi bazi nagy) eszik ahogy hajtod kb 7.5liter gázt ~1600Ft/100km. De Romster se enne vszeg többet 8lnél 1760ft/100km
Hirtelen fogalmam sincs mi bírja még a gázt, sajnos nem jutottam előrébb, kéne egy lista...
Eközben én is nagyon filózok mit lehetne tenni fogyasztás ellen, fixen menni fogok napi 60kmet városban + akár ugyanennyit országúton... 300*5.2*385=600.000+Ft/év Az k* sok... meg fognak fizetni, de üzemanyagot nekem kell vennem nem mindegy...
Lehetőségeim:
-Én is nézegettem dízeleket, de a fenti probléma nagy és drága probléma.
-Prius baromi kockázatos, alapból egy megbízható jó kocsi lenne, de a használtpiac teli van árvizes US darabokkal + a barmok a lemerített aksis priust nem indítják be mikor áthozzák, neppernél ál, aksi "túlmerül" és onnan kuka az egész. (Baromi drága az aksi.)
-Ha kideülne, hogy az új 1.0ás (háromhengeres) Yaris bírja a gázt 100% az lenne. A régi(enyém) és a Toyota(honda) mocik 99%a nem bírja a gázt, elvileg, lehet, hogy ez az egyszem motor igen. Egyenlőre nem tudtam kideríteni, mindenesetre ha müködne nekem ultimate lenne.Nehéz az 1900Ft/100kmet érdemben, rendesen csökkenteni...
szerk: Ja nekem is decire pontos a computer...
-
Dare2Live
félisten
Nehogy már boldog légy...
megjegyezném, hogy az Ausztria melletti szűksáv egy részén az OMV kutak Schwechatból kapja az üzemanyagot... régen MOL is, most már ugye Slovanoft...
Amúgy a MOL finomítója Europa egyik legkorszerübbje, a problémát az okozta régen, hogy Urali (kénes...) olajat kapott amit ugye a Brentre összerakott NYi motorok egy része (pl egyes Toyota mocik) nem szerettek (főleg a magasabb kéntartalom miatt.), mostanra már sokkal alacsonyabb a százhalombattai üzemanyag kéntartalma mint "10"éve, ettől még amelyik motor dizel vagy benyas abba érdemes lehet kénmentes üzemanyagot tölteni... tény drágább.
-
Dare2Live
félisten
válasz
neduddki #46868 üzenetére
Elkapna ideg mert még bunkók is én véletlenül se hivogatnám az OMV panaszosztályt, hanem az esetet beírnám a panaszkönybe. Fogyi védelem szarna rá, de a kitépett lapot durván bünteti: Nem téphetik ki. A fogyi védelem pedig lehet szarik rá, de a kút tulaja 99% nem.
Tapasztalatom szerint MO még álomkorrekt hely balkánhoz képest, ott egyszer nekem elment a szikra amikor egy Hyundai Getz (amúgy ritka szar kocsi) 32literes tartályába úgy, hogy üres se volt sikerült 48litert tankolnom...
diegho: Én jellemzően +-5dl pontosággal tudom mennyit fogok tankolni ha a csalás rendszeres lenne nálam kijönne. Sztem egyedi eset...
btw nekem se jött össze a külföldi üa kevesebbet fogyaszt, illetve én nem tudtam kimutatni. Itt pl Ausztriában éltem, amikor difi volt tudom mért.
https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At7KcHQmc0c0dFZhUkJmdzBOakd1YXA5Q2dXSzBLSGc&hl=en_US#gid=0szerk: Ja ez még 2009 azért zabált ilyen 5.3/100kmet nyáron, a téli fogyi meg tényleg horror (6l/100km) de fent voltunk a hegyen -15 -20 -25Cnem volt ritka... és sokszor csak vásárlásra használtuk, be se tudott melegedni.
-
Dare2Live
félisten
Olyan listád nincs amin azokat a motorokat sorolják fel amik tuti bírják az LPGt és nem scillió ccmesek?
Toyotanal csak egyes nagy mocik bírják 100%ban kissebbeknél (kvázi minden 1.8-2l alatti)nál ott a "valve seat recession"(VSR). VVTik 90% tuti nem bírja.
Honda dettó, mindkét márkánál már akár 20.000km után szelepcserére lehet számítani ami nem olcsó.
Sok nagy motor is kényes rá, más márkáknál is Nissan 3.5L mociknál is jön a "VSR" akár 20-30Kkm után. Direkt befecskendezéses mocik ahogy látom 99% nem bírja az LPGt.
A felsoroltak mindegyikénél úgy néz ki, hogy a flashlube kb semmit se segít. Nem a szelepek kenése a gáz "szárazsága" vszeg a probléma forrása, hanem hogy a szelepek nem bírják a gáz miatti magasabb hőmérsékletet. (Amiért vegyesen az égéshőt vagy a gáz nem létező hűtését (benzin befecskendezéskor párolog) teszik felelössé, végeredményben mindegy melyik miatt.)
btw a felsorolt mocik nagyja benzinnel, olajcserével, nem gyilkolva félmilió kmet gond nélkül elfut, nem szar motorokat soroltam.Amik ahogy látom elég jól bírják azok pl a "korszerűtlen" szívó benzinesek, itt alig hall az ember VSRről.
szerk: Kár, hogy megrémülök a Fabia combitól, hogy mennyire "igénytelen" az egy 1.4essel üzemanyagköltségre elég tuti gép...
-
Dare2Live
félisten
válasz
SpeedR #46672 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy jó állapotú e vagy sem. Hanem, hogy direkt átb*nak e vagy sem.
És én megértem, hogy baromi nagyotlehet avval kaszálni, ha totálkáros kocsikat (esetünkben egy Yarist) rendbe vágnak oszt árulják hibátlannak. Megvették a roncsot (sokszor olaszba/németbe gombokért) rendbe vágták, csillog mint a salamont*ke oszt árulják makulátlannak. Mennyit kaszálnak egy ilyennel fél-1misit?
uígy mennyibe kerül egy km óra visszapörgetés? Mennyivel ér többet utána? Átb*ák megent a vevőt?
Ezt a felszereltésg viccet pedig had már ne is mondjam ez nonszensz...
És biztos ezernyi módja van még ennek az egésznek.Rick4: Vhol jogos, csak nagyon szar ez így. Tényleg nem sajnálnám a neppertől azt a 100-200Kt, csakhát ez nem pénz nagyot akar kaszálni mind. Jut eszembe kösz a gázos linket.
-
Dare2Live
félisten
Hát gyerekek baromira ráhajoltam a bucira.... Tegnap felmentem BPre autót nézni és ami ott van nepper fronton az egyszerűen egy "más dimenzió".
Nem is az, hogy sokat akarnak keresni és ezért mindenre azaz mindenre! hajlandóak hanem, hogy amikor már k*ra egyértelmű, hogy a kocsi kettő ből volt összerakva megmutatod hol... akkor is a képedbe hazudja, hogy nem. Aztán meghirdetik a kocsikat executivnak (Toyota+Honda) amikor odamész akkor meg kiderül, hogy max terra/Trend+ és itt is ugyanúgy, hiába sorolod!!! az extrakat amik nincsenek benne szerintük az akkor is executive.... pofám leszakad.
Ez a Jazz volt a leginkább kinézve legyen ő a plda. [link]
Bemegyek a kereskedésbe, itt is minden kocsi csillog villog, tán jobban mint amikor kitolták őket a gyárból. Ránézek a kocsira, hopp ezen nincs alufelni, ami executivhoz alap, ráadásul a műanyag dísztárcsán is látszik, hogy kapott már a 7500km alatt annyit mint nálam ~50.000km alatt. Odajön az eladó, kérem hozza ki a kulcsot. Közbe megnézem a másik "nem utcafelöli" oldalát, ott már a disztárcsa sincs meg a 7500kmes autóhoz, nézem a felnit, gyanus, hogy ez az autó vmi szépet már kapott. Ránézek a tetejére panoráma tető hiányzik, ugye elvileg a kocsi executive. Belenézek, gyanusan nincs bőrkormány, sebváltó, ülésfűtés kapcsolóját se látom...
Belelültem a vicc ezután kezdődiött, hiába soroltam, hogy mik nincsenek benne az eladó szerint ez akkor se Trend(max elegance) hanem executive. Amikor már egyértelműen "lebukott" akkor is ott állt és hazudozott összevissza.Ami meglep, hogy biztos azért csinálják ezt ott így, mert működik. Ha nem így lenne tán amikor már egyértelmű a dolog elismernék, hogy kettőből lett összerakva, hogy ez csak egy Trend+
Általánosítani persze nem szabad, csak a kereskedések 70% tűnt eszméletlen mód inkorrektnek de nem lepődnék meg ha maradék 30% csak diszkrétebben csinálná az átb*osdit....
-
Dare2Live
félisten
válasz
lajafix #46592 üzenetére
"futsz 3x annyit mint eddig, kényelmet is akarsz, mégis maradni akarsz a városi mini kategóriánál ? Ez így nem teljesen kerek."
Ezek kizárják egymást? Kérdés amúgy egy Jazz mennyire mini amikor nagyobb csomagtere van mint egy Golf/Ceed/Új Focusnak. Ha lépnék egyet méretben följebb ami nem kizárt tuti vmi SUVot néznék, illetve nézek is, csakhát azok már dizelből is bevágnak 7.5+litert még az én stilusommal is. SUVnál egy külön probléma, hogy nem ismerem a kategóriát, kb semmit nem tudok róluk. QASHQAI pl teccik, ezt 99% holnap megnézem, ha kiderülne erről a mociról, hogy bírja a gázt szimpi lehetne [link]
-
Dare2Live
félisten
Teljesen igazad van józanság tekintetében, az ahogy írtad az lenne, hogy belerakatok mindent és használom újabb 6-8-10...!
évig...
Nem tudom elmagyarázni de megpróbálom....
Volt itt vki nevére nem emlékszem aki miután körbejárta a témát egy új! ufó Civic Honda Type-St vett. Sporolhatott volna vele sokat ha egy 1-2 éveset vesz (ott a hirdetés amit linkeltem TypeS(?R) 7500kmel), vehetett volna a Type-Snél sokkal-sokkal "józanabb", praktikusabb... kocsit de mégse tette.
Sokan lehurrogták, de én értettem amit mond, hogy mért teszi. Ha most légkondisítom.... 36-38-40évesen is evvel az autóval fogok járni, márha nem 50évesen is. Ha most nem cserélek kocsit "soha" nem fogok. Max ha lesznek gyerekek (x de talán 2-3év) előre tolt állásban lesz mindig az üléssor, hogy beférjen hátra a babakocsi. Ha meg már nagyobb a lábuk 6-8évesek nem kell babakocsi. Nyaralásnál meg ugye tetőcsomagtartó van rotyig pakolva.
A másik, hogy idéntől "mégjobb" lett anyagilag az a max 2misi amit rádobok kb annyi mint amennyit tavaly félreraktam. És idén jobbnak indul lényegesen....dizelracer: "Nem is az átírás hanem inkább az, hogy átül az ember egy teljesen ismeretlen előéletű autóba"
Ha marad ez a Jazz/Yaris/Ceed vonal akkor 2.5-3misiből kvázi újat kapok. Ezt holnap vszeg megnézem, nincs egy éves, 7500km [link] Vélemény?
"Az ,,új" autó ilyen szempontból abszolút zsákbamacska lenne. Ha fél év alatt előjön pár kisebb hiba az autócsere költségeit is hozzácsapva máris többe van az új jövevény mint ha beszereltetett volna egy légkondit a régibe."
Amiket nézek arra mind 2-3-5év gari van még... Csak szervízkönyveset veszek elötte megyek márkaszervízbe megnézik, rákérdezek gari él e...
-
Dare2Live
félisten
Újabban gondolkodom kocsi cserén, aminek fő oka, hogy a jelenlegi ~12.000km/év vszeg ugrani fog 30.000kmre. Műszakilag hiába tökéletes a Yaris, sajnos fapad, illetve valódi extra az kb az ablakemelő, meg a kulcsos központizár. Nyáron kéne a légkondi, rendszeres minden kezemben akármi miatt meg távirányítós vagy automatikus központizár, vmint hamár csinálom akkor nagyon tehát kell a bőrkormány is, illetve örülnék egy 6os váltónak is, jó ha 100-130nál keveset forog a motor csend+fogyasztásnak is.
Ezen felül 1-2hét vagy max 1-2hónap múlva lesz ~2misi szabad pénzem amit vszeg nem tudok jól pörgetni + luxust akarok... mármint légkondit, központi zárat és hogy ne ordítson motor 130nál: Jó legyen sokat is vezetni.Az első gondolat, hogy belerakatom amit lehet Yarisba, csakhát vmi baromira drága mindennek a szereltetése is, hiába szerzek 70-80-90kért bontóból légkondit ~40K alatt senki nem rakja bele, állítólag baromi nagy meló 2embernek 1.5nap! (Ez egész elejét konzolt... le kell bontani), hasonlóan problémás az automatikus kocsinyitás is, 6os váltó teljesen felejtős, bőrkormány a legegyszerübb, de mindent összeadva kijön egy 350Ks összeg, így pedig vszeg egyszerübben/jobban járnék ha nem mindent belerakatnék hanem cserélném egy hasonló évjáratú extrasra(SOL/EXE kivitel).
Tehát második gondolat, hogy cserélem egy ~2003-2004es extras yarisra. Ez még vszeg kevesebb is lenne, illetve átírással, olaj/szíj... cserével lennék kb ugyanott.
Harmadik lehetőségnek felbukkan egy 1.33as 99les 6os váltós Yaris, csak újként azért húzós (3.4misi alkudva egy Life) használt gyakorlatilag nincs a piacon, vagy ha igen akkor 3misi egy + sanszosan Németből/Olaszból hozták... mindez úgy, hogy amikor kimegyek és megnézem bűzlik az egész az átb*ás szagtól.
A harmadik lehetőség, hogy márkát/tipustváltok, viszont alapfeltétel, hogy
-minimum akkora kell legyen mint a Yaris
-kvázi nem ehet több pénzt mint a jelenlegi, üzemanyagban sem az évi 30.000km üzemanyag költségét én fizetem.
-dízel hacsak nem kvázi új kizárva
-min 4*
-nem akarok 2misi fölött erre költeni azaz öszesen van rá 3misim. (a Yaris jelenleg kb 1.1et ér.)pl Sprintmonitort best mpgt áttanulmányozva két kocsi szimpi a Yaris és a Jazz. Hibridet nem akarok, Thalia rusnya és félek a francia minőségtől...
Yarist kitárgyaltuk marad a Jazz. 6os váltóról le kell mondanom olyan nincs Jazznál. Mindenképp újabb modelt szeretnék azt kb 2008, novemberétől árulták, az egyik probléma, hogy nem sok van a magyar piacon, a másik, hogy egyet néztem és 99% csúnyán törve volt..... eddig négy darab 1-2éves kocsit néztem meg és mind necces volt. A probléma, hogy nem vagyok szakmabéli és oké, hogy kiszúrom Yarisnál, hogy nincs meg a "motort védő műanyag" az pedig nem jön le könnyen, de egy Jazznál már nem szurom ki így a gyanus dolgokat. És nem 7-8-9éves kocsit nézek ahol elfogadható az ilyen, enyém se makulátlan.
Na most érkeztünk el az LPGs részhez, egyelőre nyomozok, hogy mi bírja és mi nem.
Yaris/Jazz nem szereti ez tuti.
Ellenben pl sok Kia Ceed/I30at látok sprintmonitoron LPGvel.
Na itt mára befejezem az írásbeli elmélkedésem elég hosszú és zavaros lett az első rész
így is.
-
Dare2Live
félisten
Pillanatra elgondolkodtam azon, hogy autót veszek 4misiért...
Elég durva váltás lenne Yarrisról.... de tényleg filózok rajta. Beteg?
-
Dare2Live
félisten
válasz
SpeedR #46292 üzenetére
Ez a corolla (Toyota), BMW ugye necces lévén nekem BMWk nem tetszenek, kivév talán az új Meket, meg az X3at.
A bioetanol megent más. PR. Mert, hogy az esküvőn nem azért tolták avval mert 5, max 10%ot meg lehet vele sporolni. Ellenben lehet zöldként tetszelegni. és ezt a részét én vhol támogatom is. Többek közt mert Magyar vagyok.
De a lényeg: a sporolni akarok akkor veszek vmit aminél az elsőre nem az élvezeti érték, vezethetőség ugrik be hanem a megbízhatóág vagy/és olcsó alkatrészek. Innen ha sporolni akarok vmi olyat veszek ami megbízható és bírja a gázt. Most le fog ugatni sok BMWs de nekem a BMW nem a megbízhatóság/olcsó alkatrész szinonímája. Amúgy ha sok pénzem lenne tuti egy fullos X3al furikáznék. K* jó abban a kocsiban utazni. Természetesen dizelbe mert ritkán kell megállni tankolni. Ahogy egy US blogger írta anno a Cayeneről: ...Miles per gallon is irrelevant... Per-tank mileage is important because no one wants stop and refuel.
Szinte értelmezhetetlen gondolkodásmód egy 12.000km/ével és e 8éves Yarisból kinézve.Lajkó: Én 100.000-200.000Ftből 100% Suzuki Swiftet néznék.
-
Dare2Live
félisten
válasz
hobizoli #46281 üzenetére
Azért ezt Venezuela állítja, a szenyoitás pálmafás részhez meg érdemes hozzátenni, hogy az 1000emberre vetített gyilkosságok, emberrablások számában is vezet Venezuela. Mexikó, Afganisztán és Iraq béke szigete Venezuelához képest.
Ami faintos, hogy a kapitalizmus kiűzésével párévente kb duplázódik az autód értéke. Idén ér 1misit utána kettőt... f*a mi...
újat mondjuk nehéz venni, így lassan a hajukra kenhetik az olcsó benyát. Olajkitermelés meg kb mindenben detto uez. Ha legalább rendes kommunista lenne. De csak hülye.
BMWbe gáz... jóhogynem Bentleybe vagy Rollsba... hogy is volt az a történet a Mercis/BMW?sel aki sírt egy 100Ks alkatrész miatt....?
-
Dare2Live
félisten
válasz
AMD Power #46209 üzenetére
Pontosan nem emlékszem, most ennyi [link] *4
Ebből jött le a 10.000Fts OMV üzemanyag utalvány.
giigz: Én 2.5et. Evvel én még konzervatív is vagyok fogyiörültek MOon 2.8al, Németben 3.5-4el tolják.
tomcsi: Antennan kivül még jópár aerodinamikai dolgot szoktak koppintani Yaris Ecoról. A fanatikus réteg meg ennél is elborultabb le se irom miket csinálnak...
-
Dare2Live
félisten
válasz
AMD Power #46201 üzenetére
2003 Yaris benzin 998ccm 1SZ-FE (49kwos, így a biztosítás is "elég" jó)
motorba 0W20 HTSsolajat töltök (nem minden motor szereti Toyota 1SZ-FE igen), 175/R14es Michelin energysaver gumi pöppet túlfújva.
Aerodinamikai modok nincsenek a kocsin, még az antennát se alakítottam át rejtettre.Vezetéstechnikai trükköket nem sorolom, csak pár alap: Jellemzően betartom a kreszt azaz ha 50/70/90 a megengedett akkor 50/70/90 fölé kvázi nem megyek. Ha látom piros lesz, nem nyomon. Lefele 0át eszik motorfékkel.....
3év után sikerül az, hogy az idei nyári szezon átlaga sanszosan 4eseel fog kezdődni. USesen mondva az 50MPG simán hozható...Akinek sok ideje van és elvakult az ennél jóval kevesebből is el tud járni.... [link]
-
Dare2Live
félisten
legutobbi 90% város 4.9l/100km, legutobbi országút 4.8l/100km. Ezen a 4.8on látszik, hogy baromira nem tartottam be az 50/90km/ht ha tartom 4.3-4.5l/100km környéke szokott volt lenni.)
Az idei ápr-máj-juni-juli-aug-szeptben úgy néz ki meglesz az 5liter alatti átlag. Ez a tavalyi "nyári félév"hez képest is -~2-3dl.
AMD Power: Annó egy S8nál is ~200.000Fts összegre emlékszem olajcsere+szürő+légszürő+"izzócsere" költségére. A 150.000kmes szervíz árából pedig tán megkapsz egy legolcsobb fapad kocsit.... De ez nem Audi specifikus a 20-30-50milliós kocsik szervize nem két fillér és jellemzően a tulaj, már akiket én ismerek hasonló árú kocsival le is szarja mennyi.
-
Dare2Live
félisten
válasz
neduddki #46152 üzenetére
Ez az az 1.6 amit még nemrégen is (tán még most is) pakoltak a Fabiakba? Mármint megbízhatóság+örökéletre?
Rick4: komolyan már bzzeg.... Egy francia xezer baros dizellel sem?
szerk: tévedtem fabiaban tán nem is volt 1.6 csak 1.4. Vhol ideális szegény ember autója, bírja a gázt, alkatrész is van hozzá, kombit is lehet venni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #46122 üzenetére
Na igen, 1misiből normális 2005-2006os új Swiftet vesz. Ami nem megy tönkre de ha vmi mégis akkor fillérekért lehet szerezni bármit bontóból.
Mondjuk az tényleg kicsi. De szép.
Nkboy: Nem kizárt, de te évi 20kkmre vennél dízelt? Amúgy én is csak évi ~ 10-12.000kmet gurulok. 2003as Yarisomban most van 105.000km
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mr.Grincs #46114 üzenetére
Nem kicsit szívtál Citroennel és mégis azt akarsz...?
Ha meg sokat mész min évi 20Kkmet akkor gáz. Avval sporolhatsz. Nem vmi "min 88.000kmes" dizellel. Ha meg kevesebbet mész ennél akkor is vannak olcsó, megbízható, sporolós kocsik. Én 5l benyából megyek 100kmet a Yarissal, nyomod neki bedob 6.5lt és 10év alatt költesz rá annyit mint a Citroenedre 1 alatt. 1-1.2misiért is okés darabok vannak, hitelt se kell annyit felvenned. Tény 2gyerekhez már pici, de van 2gyereked?
vhol én nemértelek.... rengeteget szoptál Citroennel és belinkelsz egy C4et ami hírböl az elmúlt évek egyik legproblémásabb Franciája...
netudki: Ennyi pénze szvsz nincs. Hrből a koreai dizelek ugyanolyan problémásak mint a franciák és a legtöbb. 120.000km után már jöhetnek a 200.000-300.000Fts csodák...
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
hobizoli #46022 üzenetére
Azért még mindig pöppet olcsobb egy szíjcsere amire ha jól emlékszem Prego tipusára futott kmre 6évenként van (idő miatt) hivatalosan szükség, mint egy motorcserére. Ráadásul ha veszel egy használt motort sanszosan lehet azonnal cserélni rajta szíjat is....
A történethez még add hozzá azt, hogy bár Suzuki is Japán de Suzukiból 20+* annyit adtak el és legalább 20+* annyi áll bontóban.... röhelyes áron szerzel motort is hozzá. Toyotahoz nem annyira röhelyes áron.
+
te benne vagy ebben az iparban. Aki nincs... annak megint minden sokkal drágább. -
Dare2Live
félisten
válasz
zoo8800 #45931 üzenetére
Minden viszonyítás kérdése és a 4hengereshez képest tényleg.
hobbizoli: Mármint ha dizelesbe beszarik a gáz? Gondolom simán megy tovább dizellel.
Rick4: Amely kocsikról olvastam, hogy megdöglendnek gáztól a legtöbben a szelepek nem bírták. Főleg az új modern motorok nem szeretik, míg a "régi" V6, VW motorok pöpecül bírják a gázt. Van egy gyanum... neked a gázos otoidon a szelep miből van?
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
Aktív témák
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest