- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- iPhone topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Aktív témák
-
fairi
őstag
válasz
old_artist #3655 üzenetére
2408-nál sok helyen irják h magas az input lag, sokszor azt emelik ki mint hiba,ez nagy bajnak számít??
-
dannyl
addikt
válasz
old_artist #3668 üzenetére
Leteszteltem az EIZO-s progival, nem láttam semmi rendelleneset... Gondolom azért egy pixelhiba elég feltűnő, nem? Meg a subpixel hiba is. Nem vettem észre zúgás-búgást sem. Talán nem lesz vele gond. Ja, még1 kérdés: A windows ban (win7) hiába állítom be a 60Hz-et, mindig vissazdobja 59-re. Nem zavar igazából, de mi ennek az oka?
Ja, és köszi a segítséget! -
popeye01
csendes tag
válasz
old_artist #3671 üzenetére
2494Hs-lett volna csak ugye az 16:9-es, és egy kicsit laposnak találtam.
-
popeye01
csendes tag
válasz
old_artist #3669 üzenetére
Akkor megnyugodtam, mert az olcsóbbat rendeltem meg.
-
Ariadne
őstag
válasz
old_artist #3657 üzenetére
Köszönöm, akkor pont jó, épp ezt a Samut néztem ki önszorgalomból.
Viszont most láttam, hogy lesz C-PVA, vagyis valami butított PVA paneles Samu, igaz csak 23"-as, de azért ez gondolkodóba ejtett.
-
popeye01
csendes tag
válasz
old_artist #3648 üzenetére
ok. köszi.meggondolom.
-
popeye01
csendes tag
válasz
old_artist #3646 üzenetére
Igen, gondolkodok rajta.
Jól tudom hogy a különbség az állítható magasság, és a pivot funkció? -
dannyl
addikt
válasz
old_artist #3643 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors, és kimerítő válaszokat! Szerintem ez lesz a vétel tárgya( persze nálam ez percenként változik
)! Még1x köszönöm!
-
dannyl
addikt
válasz
old_artist #3641 üzenetére
Nálad mit jelent a hardcore gamer
? Mert elég sokat játszom új játékokkal is. Vagy ilyenek miatt ne is aggódjak egyáltalán? Most olvasgattam a régebbi hozzászólásaidat, és eléggé megtetszett a monitor. Lehet tényleg ezt veszem!
-
dannyl
addikt
válasz
old_artist #3639 üzenetére
Hmm... Ez a 2333SW nem is tűnik rossznak... Az 5ms válaszidő mennyivel hat rosszabbnak egy filmnél/játéknál mint a 2ms? És miért olcsóbb ennyivel az általad említett első 3 monitortól?
-
Dracula
őstag
válasz
old_artist #3610 üzenetére
Egész jó lenne ez a monitor (persze drága), csak emiatt a takaró káva miatt nem látszik, hogy valójában hogy is néz ki!
De jó lesz nekem az F2380 vagy a W2220P esetleg a W4220P... Ráérek én őszig is, nem sürgős.
Üdv!
-
fairi
őstag
válasz
old_artist #3624 üzenetére
2 hetet meg tudok várni..
De még senki nem válaszolt arra h a nvidia 7600gs meg tudja ezeket hajtani normálisan.... -
fairi
őstag
válasz
old_artist #3622 üzenetére
felsorolt tényezőkben a dell 2407 rosszul(rosszabbul mint ez a leendő lg) szerepel...
Ha most monitort veszek kb. 4-5 évig újat nem akarok venni,addigra meg gondolom OLED kijelzők meg társaik közt kell válogatnom -
fairi
őstag
válasz
old_artist #3619 üzenetére
NTSC 72% irtak,egyik fórumon linkelt oldalon ezt írták..
dellnél mintha 92% körül lenne tesztek alapján
ez ad pluszt,ami látványos? -
Dracula
őstag
válasz
old_artist #3604 üzenetére
Vajon a W2220P-ben is olyasmi panel lesz? H-IPS-es az már hasonló, habár nem is ugyan az a (asszem LG Philips ugye) panel, hisz az 24".
Üdv!
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3605 üzenetére
Egy ilyen összehasonlító tesztet nagyon megnéznék, remélem összehozzátok, mert akkor a kevés pénzűek is el tudják majd dönteni, melyik felelne meg a legjobban.
Nagyon várom! -
PaJa1
őstag
válasz
old_artist #3605 üzenetére
2 nappal azután jelentették be az f2380ast, hogy megrendeltem a 2494HM-et....
Kíváncsi vagyok majd a tesztre az új monitorról, mert ha nem lennék megelégedve a 24"ossal akkor szerintem cserélek. Bár erre nem sok esélyt látok
Egyedül a nem csillogó keretet irigyelem az újabbról, az kéne arra amit rendeltem. -
Dracula
őstag
válasz
old_artist #3596 üzenetére
Hello!
Bocs, elírtam...
Ez az.
Nem sürgős nekem, tehát várok és várok, legalább olcsóbb lesz minden. Amit írsz, ígéretesnek tűnik! Utánanézek majd. Mondjuk ilyen erővel sosem veszek semmit mert várok a jobbra.
Üdv!
-
xuldar
addikt
válasz
old_artist #3578 üzenetére
Kiírom betűvel is, mert úgy látszik, másodjára se vetted észre
Tizenkilencezer-kettőszázszor ezernyolcvan. Feszty-körkép? -
xuldar
addikt
válasz
old_artist #3573 üzenetére
19200x1080? Ez aztán az extra-szélesvászon!
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3574 üzenetére
Rendben, szavadon foglak
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3568 üzenetére
Akkor nagyon várjuk a majdani eredményeket, főleg összevetve a már régebben általad említett LG W2420P-vel, mert kb 2 hónap múlva veszek valamit, és a szakmai hozzáértésed alapján fogok valószínűleg dönteni. Azért, mert látom ,hogy profi vagy a témában
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #3568 üzenetére
Ez a C-PVA micsoda? Ez újdonság most nekem. Ha jól veszem ki a szavaidból, nem éri el ugyan a rendes *VA panelek minőségét, de a TN-t szépen leiskolázza.
Pontosan miben tér el az eddigiektől, miben más?
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3560 üzenetére
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3550 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy mi a különbség az LG W2600HP-BF és az LG W2420P között.
Nagyjából egy árban vannak / lesznek, de az előbbi nagyobb 2 collal.
Érdemes 2 collt feláldozni, hogy ne s-ips, hanem h-ips monitorunk legyen? -
egyvalakiii
csendes tag
válasz
old_artist #3520 üzenetére
Köszi a választ!
Holnap fájó szívvel összecsomagolom, és visszaviszem.
82 kFt volt.
Tényleg sajnálom, mert mindent tud amit elvártam, csak éppen a képe silány...
Köszi mégegyszer! -
cucclee
tag
válasz
old_artist #3550 üzenetére
Hi!
Köszi a mindenre kiterjedő választ. A méret miatt a 26"-os S-IPS panelú lg mellett maradok. Bár lehet kapok jobb minőségűt 22"-ban. Szerintem 4" többet jelent mint a jobb panel nyújtotta szebb kép ,mivel azért ez az lg is nagyon jó ,utánaolvasgatások alapjánmégegyszer thx
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3546 üzenetére
Nagyon várjuk a tapasztalatokat, ha normális ára lesz, akkor beruházok egyre
-
almabaro
csendes tag
válasz
old_artist #3546 üzenetére
Amit írtál paneleket és nem TN-esek, azok közt mi a lényegi különbség?!
Kezd úgy festeni a dolog, hogy vásárlás elhalasztva. Mert a 70 000-hez nem sokat kell hozzárakni és kijöhet egy ilyen LG. Amúgy ez a philipsel közös fejlesztés nem gáz?! (Nincs tapasztalatom mondjuk philips monitorokkal, de az egyéb szórakoztató ipari termékeik nem valami jók)Áfa emelés szerintem meg majdnem mindegy, jelentősen nem emelkedik e miatt az ár, ha az ember meg minőséget akar venni, akkor úgy is kicsengeti...
Csatlakozom az előttem szolóhoz és én is várom a véleményed ezekről az új monitorokról.
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3544 üzenetére
Hát akkor ez pont ott lesz kb, ahol én a határt meghúztam magamnak árban... Ha lesz infó róla, ne habozz megosztani velünk
.
2 hónap múlva esedékes a vásárlás, addig meglátjuk, hova alakul az ár
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3541 üzenetére
Helló!
Ez a megszégyenítő ár milyen értelemben? (mit jelent?)
-
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #3538 üzenetére
Köszönöm a választ Neked és Cobra.-nak is!
Maradok a 2443BW-nél, valószínűleg jövő héten meg is rendelem, még az ÁFA emelés előtt meg akarom venni. -
almabaro
csendes tag
válasz
old_artist #3535 üzenetére
Igen ezt a 2449hs-t ajánlottátok, ajánlottad. De akkor asszem nem kapkodom el a dolgot és valóban megnézek 1-2 full hd-s samsungot mielőtt berendelném.
S ez az LG W2420P ez lesz olyan jó mint a samsungok?! Lehet félre informáltak, de úgy tudom, hogy a legtöbb panelt a samsung gyártja, más márkákban is az van, ezért is érdemesebb inkább azt venni....Olvasom hogy 1920x1200 lesz a felbontása, ez nem jelent megjelenítési problémát full hd esetén?
Tehát akkor ha az ember rátudja áldozni azt a plusz pénzt, akkor mindenféleképpen érdemes várni erre az lg-re?!
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3536 üzenetére
Uram, nagyon köszönöm
, meggyőztél, keresek vmi jobbfajta monitort. milyet tudnál ajánlani 22-24 coll méretben, árhatár kb 100 ezer ft (ha csak monitor
)
-
almabaro
csendes tag
válasz
old_artist #3518 üzenetére
Na ezzel a hozzászólással elbizonytalanítottál a 2494HS-el kapcsolatban...
Nekem 70 000-ért tudják ezt hozni, kérdésem most még annyi lenne, hogy ezekkel a paraméterekkel rendelkező monitor, és nem TN paneles?!! Mert ha ennyire rossz ez a TN panel, akkor inkább rakok mellé egy kis pénzt, mondjuk nagyon sokkal többet nem szeretnék áldozni rá, de fontos lenne hogy jó legyen a kiválasztott monitor, mert nem akarom egy hamar lecserélni.Szóval ha van valami jó alternatíva, akkor osszátok meg velem.
Felmerült még a láthatóság szöge is a 2494hs-nél, ezzel kapcsolatban tapasztaltak?!
-
Fortissimus
őstag
válasz
old_artist #3526 üzenetére
Udv!
rendeltem mar tobbszor pixmaniatol, de nekem eddig nem volt veluk problemam, igaz nem monitort. egyebkent van money back garanciajuk, ha nem tetszik a cuccos. es lehet a ny.eu-i piacot mas prioritassal szolgaljak ki, mint a magyart.
szemmel lathato kulonbseg van ha dvi v sima kabellelel csatlakoztatom? (nem vagyok monitor guru
) most sima kabellel csatlakozom
kb 150€ korul szannek ra, leginkabb filmeket nezek (alt. hdtv) neha egy-egy jobb minosegu blue ray film.+ jatek. a lenyeg, h lecsereljem a 19-est egy w-ra
egyebkent ezt cserelnem le, amivel mellesleg teljesen elegedett vagyok, bar tudom ez messze nem csucsmodell
ha az ujnak is legalabb ilyen kepe van csak joval nagyobban en mar elegedett vagyok (lehet nincsenek, tul nagy elvarasaim, vagy csak en nem lattam meg fullos moncsit. leginkabb vmi best buy-t keresek, amivel nem csapom be magam) -
egyvalakiii
csendes tag
válasz
old_artist #3518 üzenetére
Szia!
Köszi va választ.
Sajnos rohannom kell, csak vasárnap este leszek legközelebb, de a képeket megpróbálom feltenni.
Néhány feltünő helyet bekarikáztan, de a piros tartomány szélénél ilyen az egész.
Kicsit bemozdult, de a lényeg látszik.
Élőben sokkal rosszabb, ott a pixelek élesek, itt a bemozdulás miatt kicsit homályos.
A kékkel és a zölddel nincs ilyen baj.
Köszi a választ!
Jó hétvégét! -
egyvalakiii
csendes tag
válasz
old_artist #3478 üzenetére
LG L246WHX tapasztalatok
Azért neked (old_artist) címeztem, mer van néhány olyan kérdésem, amire egy sok monitort látott ember könnyedén válaszol.
Kezdem a hibákkal:
1. PC-re kötve HDMI-n keresztül döbbenetesen kicsi a dinamikatartománya: Eizo-test9 progival ellenőrizve a sötét és világos árnyalatok megkülönbözethezőségét (az ábra itt is megvan: [link]), az eredmény csapnivaló: nem lehet úgy beállítani, hogy a 5-nél kevesebb legyen azon átmenetek száma, ami nem megkölönböztethető. (vagy a világosból válik láthatalanná 2-3, vagy a sötétből). Kiszámítva ez kb. 10%-os dimamikatratomány csökkenést jelent. Ez nagyon soknak tűnik. (fotónézegetés közben tűnt fel, hogy a kicsit szürke részek is feketék) Sajnos a monitoron nincs gamma korrekció, de szoftveresen sikerült a problémát megoldani. Bár ettől a monitor még nem lett jobb, de legalább nézhető PC-vel.
old_artist: normális ez így? Mármint hogy ilyen csapnivaló dinamikatarományt csak szoftveresen lehet kompenzálni? Vagy rossz a panel/monitor?
2. Az említett Eizo tesztprogi színátmeneti tesztjei közül a piros sávos néhol, ill. furcsa mintázatot mutat a bal alsó sarok környékén (rendezetlen módon, biz. sávok mentén eltérő fényerővel világítanak a szomszédos pixelek.). A zölt és kék tökéletes, de a többi szín, amihez kell a piros, már szintén sávosodnak attól függően mennyi benne a piros.
Ez sem túl jó...A kérdés, hogy hibás a panel, vagy ez gyakorinak tűnő jelenség? Elsőre azt mondanám, hogy hibás. Keddig még beleférek a 3 napba...
További tapasztalatok:
Tökéletesen megjeleníti a 16:9-es HDMI-n kapott jelet. Torzításmentes, alul-felül fekete csík.
Sajnos a komponens bemenetet nem tudtam kipróbálni, de az látszik, hogy a 16:10-től eltérő képarányokat nagyon intelligensen kezeli. (pl. a PC bootolásánál az alaplap által vetített kép 4:3-as, torzításmentes, a bootolás előtti karakteres képernyő torzításmentes 4:3-as, max. méretű (két oldalt felete sáv)). Ezt az általam használt egyik wide kijelző sem tudta. (LG W1942T ill. Lenovo D221). Bár ezeknek a képe a színátmenetek és a normális dinamikatartomány miatt alapbeállításokkal sokkal szebb.
A HDMI-s próba is csak a szegedi edigital korrekt, segítőkész hozzáállásán múlott. Köszi nekik! (bár ez nem a reklám helye, de kell a pozitív visszajelzés is).És akkor jöjjöna negatív kritika az LG-ről: képtelenek voltak megválaszolni az itt is feltett alapkérdést (itt #3427 hozzászólás), és még azt sem mondták, hogy utánanéznek... Ez aztán a vársárlóbarát ügyfélszolgálat...
Nem értenek hozzá, de mégcsak nem is hajlandóak utánajárni. Írtam a német LG-nak is, akik viszont korrektül válaszoltak, igaz, hogy akkor már otthon volt a monitor...Szóval a kérdés, normális, hogy csak akkor van egy monitornak nézhető képe, ha szoftveresen korrigálok a gammán? És mi a válemény a rossz vörös átmenetről? (képem sajna nincs.)
Várom a tapasztaltabbak reakcióit, véleményét! 3 naps csere?
Remélem segítettem annak is, aki ilyen monitor (LG L246WHX-BN) vásárlásán gondolkozik. -
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3512 üzenetére
Az mpeg4 benne van a T240HD-ban, csak a PIP kétséges számomra, mert sajnos ez nem derül ki a leírásból.
-
AMD_ok
őstag
válasz
old_artist #3509 üzenetére
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3496 üzenetére
Az első linken lévő kép szerintem rossz!
Ha megnézed az 5:4 19" -ost akkor jóval kisebb függőlegesen, mint a 22" Wide.
Ellenben a méret leírásánál jól van írva, tehát a kép rossz.
PH-s kép nekem jónak tűnik, ott már a 19" 5:4 -es magasabb, mint a 22" Wide. -
sti10p
senior tag
válasz
Pedig van, pontosan: HD24424W, csak a HD-t lehagytam mert már írtam, a WD-meg nállam a Wide-ra utalt volna! Egyébként bocs, hogy egy kicsit cinikus voltam, de már annyi ilyen papíron "hű de menő" termékkel szívtam már meg, hogy ez reflexből jött. De írtam is, hogy noob vagyok a témához, szal nem kellett volna túl komolyan venni.
Másrészről már láttam olyan EIZO moncsikat is amiknek kifejezetten gagyi képük volt (ráadásul két ugyan olyat, úgyhogy nem valami egyedi hiba volt), de ezen nem akarok vitázni, attól még bizos gyártanak jobbat is.
Guglizni most nincs kedvem az ms-ekre, annyira nem aktuális nekem ez a monitor (valószínüleg még egy jó pár évig nem lessz az, sajnos), de ha úgy döntenél mégis leírod nekem, akkor sem haragszom meg rád nagyon
!
Egyébként most egy 17"-os CRT-m van, csak már mindenütt widescreen TFT-ket lát az ember, CRT-t már nem is kapni, ebből úgy gondoltam lennie kell játékra is ugyan olyan jó TFT-nek. Vagy ezen a téren nincs fejlődés?
-
laci06
senior tag
válasz
Vagy én vagyok hülye, vagy a két linkelt méret összehasonlitó között ellentmondás van...
Tehát az egyiken a 19" normál képarányú (5:4) olyan magas mint a 20" wide, a másikon pedig magasabb mint a 22"-s wide... Melyik az igaz?
Hmm most megnéztem a geeks.hu-n az adatok jól vannak feltüntetve, de a méretek rosszul vannak megjelenítve... -
replika
tag
válasz
old_artist #3480 üzenetére
Üdv!
Alapvetően gamer monitor lenne (jó válaszidő, semmi elő-után húzás), csatlakozók (azért szeretnék rákötni egy DVD lejátszót is). Nem lenne rossz egy tűrhető színskála sem (már leszámoltam a komolyabb panelekkel, fotót nem akarok szerkeszteni, nem munkára kell). Nagyságban 24", minimum full-HD, de jó a 1900*1200 is
. Opcionálisan PIP, gyerekzár , USB hub. Szintén nem kell: pivot. Árban kihagynám a 150k felettieket, 80k körül gondolkozom.
KB. ennyi jut így kapásból eszembe.
Tisztelettel replika
-
replika
tag
válasz
old_artist #3478 üzenetére
Udv!
Lol, hat semmilyen, mert nem tudtak cserelni, mert az is hibas volt... vegul feladtak
penzt most kaptam meg... legalabb megkaptam. Nem tudom mit is valaszthatnek helyette. -
HoReSz1975
őstag
válasz
old_artist #3468 üzenetére
OK, köszi az öszinte véleményt, amúgy is SAMSUNG párti vagyok
-
audi100td
nagyúr
válasz
old_artist #3439 üzenetére
Ok, köszi, megrendeltem a 2333SW.
-
audi100td
nagyúr
válasz
old_artist #3322 üzenetére
Szia,
még egy kérdésem lenne, ha lehet
, melyik monitor jobb? A Samsung 2243BW vagy a 2233BWL?
Kb. egy árban van mindkettő.
-
Lipazzz
csendes tag
válasz
old_artist #3396 üzenetére
Köszi Old Artist!
Ezeket nézegettem én is... akkor szerintem még gyűjtögetek őszig, aztán elválik, hogy hol tartok/tarta világ akkor.
-
blazsey2
senior tag
válasz
old_artist #3393 üzenetére
Helló.Hát sajna elég sokat kell melóznom,de szép lassan majd jönnek az infók.
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3386 üzenetére
Köszi a kiigazítást, én is evvel a monitorral szemezek, csak hát az ára...
Még Hexxától is húzós.... nekem... -
blazsey2
senior tag
válasz
old_artist #3371 üzenetére
Na beüzemeltem,hát egyenlőre szoknom kell a 32-es samsungom után.A színei egyenlőre kicsit furcsák még azt szoknom kell,de fényereje brutális le is vettem 50%-ra a fényerőt és a kontrasztot is.Amúgy HDMI-in kötöttem össze és egész élesek a felbontások én most 1440x900-ra állítottam.Játékkal még csak ezután fogom kipróbálni.
-
novoszath
senior tag
válasz
old_artist #3360 üzenetére
szia
2333SW ezen a monitoron gondolkodom
azt szeretnem kerdezni hogy amit irtal atalakítót hozza azzal lehet hasznalni a monitort ps3-al is? full hd ba tudjam hasznalni?
-
Mumee
őstag
válasz
old_artist #3345 üzenetére
Hali
A02-es 24-est teszteltél már? Nálam most járt egy és ég és föld az A01-hez képest is, átlag 23ms input-lag, a színkezelés is jobb lett, kalibrálás után egymás mellé tettem egy A01-el, és hát jó munkát végeztek az A02-vel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
old_artist #3353 üzenetére
Értem, kösz a segítséget.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
old_artist #3342 üzenetére
Köszi szépen!
Acer így biztos kilőve.@3347 blazsey2: Köszönöm a linket. Tegnap sok iponos tesztet olvastam, de ezen valahogy átsiklottam.
Most jelenleg kettő között vacilálok:
SAMSUNG 2333SW
LG W2253V-PFSamu kicsit nagyobb, LG design kicsit jobban tetszik, van rajta HDMI.
2ms vs 5ms nem hiszem, hogy olyan nagyot számítana.Szerintem ez ilyen feldobok egy huszast és fej vagy írás alapon lesz eldöntve
-
audi100td
nagyúr
válasz
Egyébként a Benq E2200HDA miben tud kevesebbet a "sima" E2200HD-nál?
Csak azért kérdezem mert 10k-val olcsóbb.Annyit vettem észre az adatokból, hogy nincs rajta DVI és HDMI bemenet, ez mekkora hátrány?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Köszönöm a segítséget
, így már lesz miből válogatni.
-
garuda
csendes tag
válasz
old_artist #3345 üzenetére
Szia!
Ezzel sokat segítettél, azt gondolom, ha választanom kell a méret és 10 bit-es színtábla között, akkor attól tartok a méretet fogom választani, ergonómia nekem kicsit fontosabb, napi akár 10 óra monitor előtt ülés miatt.
Valószínűleg a 8bit és 10 bit közözz annyira nem látnám a különbséget, mint a 24" és 27" között. Bár tudom, hogy ez kicsit fura párhuzam.
Kb. még 4 hét míg sor kerül a tényleges beszerzésre. Kalibrálás miatt mindenképp kereslek, ha meglesz a monitor. Az mennyire gond, ha linux fut a gépen, és nincs rajta windows? Attól még megoldható a kalibrálás? Color profile fájlt tud kezelni a linux is tudtommal. Hivatalos Nvidia driver fenn van a Linuxomon.
Video kártyám Zotac Geforce 9500GT 512MB DDR2. Ez elég lesz a meghajtásához?
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #3335 üzenetére
Hogyne lennék!
Húzós ára volt, de nem bántam meg hogy beruháztam rá. Gyönyörű képe van, a feketéje is nagyon szép (egyedül teljesen sötétben fekete háttér mellett romlik kicsit a helyzet de nem vészesen, meg akkor látszik a sarkokon egy kis bevilágítás). Élmény rajta filmet nézni, főleg ha fullhd vagy 720p, de a kisebb felbontású dvdrip-ek sem néznek ki rosszul rajta. A játékokról meg ne is beszéljünk, semmi utánhúzás és én az inputlagot sem érzékelem. Nagyon szuper.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #3321 üzenetére
Jézus, ennyit drágultak a monitorok, vagy csak az Eizo-k?
Én még 200k-ért vettem újonnan az enyémet.
-
garuda
csendes tag
válasz
Szia!
Most látom, hogy van még egy monitor kb. ennyiért: DELL 2709W. A színkezelése is jó, ha jól bekalibrálják, és olyan 200 körül van az ára, szóval nem sokkal több mint a 24-esek, de azoknál sokkal nagyobb, így feltételezem (bár még soha nem dolgoztam ekkora monitorral) sokkal könnyebb, kényelmesebb dolgozni rajta. Mi a véleményed erről a monitorról? Olvastam róla a prad.de-s tesztet, nekem abból az jön le, hogy jó grafikai munkára, ha rendesen bekalibráltatom akkor kiváló választás, és ár/minőség-ben igencsak veri az összes eddig felsoroltat. Bár én még csak TN paneles monitorral dolgoztam ezidáig, így nem vagyok biztos abban, hogy jól ítélem meg a monitorokat. Neked mi a véleményed erről a monitorról?
-
garuda
csendes tag
válasz
Szia!
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél. Akkor a HP, SAMSUNG, és EIZO monitorok maradtak fenn a listámon. Köszi az EIZO tippet, engem nem zavar, hogy kiállított darab, szóba jöhet, mint lehetőség, gondolkodom rajta. A prad.de-n lévő tesztben viszont azt írják nem nagyon képes ez az EIZO monitor az adobeRGB kezelésére.
Ezért színterek terén, a samsung talán jobb választás lehet. Mit gondolsz erről? A fényképezőm adobeRGB színtéren készíti a képeket, szóval nem árt, ha tudja a monitor
. Persze az EIZO mellett szól maga a tény, hogy EIZO, de ha ezt most egy pillanatra figyelmen kívül hagyom, akkor a SAMSUNG-nak mintha kicsit jobb lenne a színkezelése a fent említettek miatt, nem? Sőt, talán még a HP-nek is jobb a színtérkezelése, még a 8 bites LUT ellenére is.
A hardveresen kalibrált monitor természetesen alap.
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3291 üzenetére
Sok szó esett a kalibrálásról, lenne egy alap kérdésem:
Megcsináljuk a kalibrációt és kapunk egy színprofil fájlt. Hozzáadjuk a monitor színkezeléséhez és akkor mi van? Ahogy okézzuk máris látható lesz a különbség és esetleg élethűbb színeket fogunk látni? Vagy ez az egész csak a színhű scan/nyomtatáshoz kell, esetleg fotoshophoz?
Találtam a moncsimhoz ilyen icc fájlokat, de rohadtul nem vettem észre, hogy változott volna bármi is a képen.
-
kokobe
őstag
válasz
old_artist #3288 üzenetére
De azért köszi a hozzászólást
-
kokobe
őstag
válasz
old_artist #3288 üzenetére
Nem tom nekem volt már acer monitorom persze kisebbe és azok tökéletesek voltak jó pár tesztet is nyert akoriban a moncsi és az acerbe vanak szériák amik nem jók de ha megnézel egy g24-est ami akategórijába oda vágja a samsunogot és az lg-t szóval nem tudom látnom kéne hogy miyle na moncsi teszt közbe és úgy könyebb lene dönteni nem tom
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3267 üzenetére
Sokan ajánlják a HP LP2475W, de youtube-ot nézegetve ilyet is látni: [link]
Ez pedig finoman szólva kiábrándító. Lehet, hogy ez valami első rev volt és javították, vagy az összes ips panel hasonló? -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #3271 üzenetére
Köszi!
Akkor maradok a CRT-nél! -
Zsozsooooo
tag
válasz
old_artist #3262 üzenetére
Köszönöm az infót ! Egy észrevétel amúgy, 226BW-m volt egy darabig ezután T260HD-t vásároltam kb fél éve és tapasztalatból mondhatom, hogy rengeteg különbség van TN és TN között ! Nem tudom a mérete miatt van-e ekkora látványbeli különbség de az én szememet nagyon zavarta ! 226BW után a T260HD csalódás volt, fakóbb színek, semmi kontraszt,stb... ! Igaz kis pepecseléssel (driver) a T260HD-ból is ki lehetett hozni a 226BW-t körüli kinézetet de gondolom akkor panelváltásnál még több különbséget venne észre az ember !
! Amúgy mindenre használom szinte grafikai munkák,játék,nettezés, filmnézés,stb... ezért szeretnék mos már biztosra menni, nem kapkodom el a dolgot. Gondolom valaki jobban informált ez ügyben, mit érdemes venni 26" 27" körül amiben nem csalódna az ember ? -
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #3267 üzenetére
Köszönöm a választ!
Maradok az olcsóbb TN paneles Samsung 2494HS-nél egyelőre, de később tuti lecserélem majd nem TN panelesre, mert nagyon nagy a különbség. -
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #3262 üzenetére
Basszus, ez a videó nagyon durva! Nem gondoltam volna, hogy ekkora a különbség.
Full HD 23-24" körüli monitorból, ami nem TN-es mik a legolcsóbbak, amiket érdemes megvenni? -
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #3252 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Esetleg ezekről vélemény?
Samsung 2443BW
LG W2453V-PF
LG W2452V-PF -
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #3250 üzenetére
Legfőképpen internet és office. Képszerkesztés nem lesz, így elég a TN panel is, jobbra úgysem telik. Filmezés sem jellemző, azt tévén szoktam. Játék sem sok lesz, néhány fps befigyel, de nem gond, hogy a mostani kártyám nem bírja, mert később le fogom cserélni, addig meg a nyáron úgysincs időm játszani.
-
zed1983
őstag
válasz
old_artist #3245 üzenetére
A másik topikban is ezt a 3 típust ajánlották, akkor ez nem véletlen, köszönöm a választ!
-
torcsrent
tag
válasz
old_artist #3228 üzenetére
Üdv!
Már végigolvastam ezt a topikot, amióta megjelent a 2333sw a hozzászólások közt, de a dönthetőségéről még nem volt szó, a Samsung pedig nem adta meg ezt az adatot róla, ezért mertem feltenni a kérdést. -
Zoli1222
addikt
válasz
old_artist #3214 üzenetére
Szia
Rev A00.
-
rogan85
tag
válasz
old_artist #3192 üzenetére
Én is azt választottam végül, de nem találok sehol normális áron. 1-2 helyen láttam de ott irreálisan magas áron ~90k, és 20k-val többet nem ér a samsungnál. Még egy boltban bízok, holnap felhívom őket h van-e, ott 78k volt.
Nem néz ki rosszul az E2400HD, de végül az 1200-as felbontás miatt döntöttem a benq mellett, és ez csak 1080-as sajna
Nagyon erőltetik ezt a felbontást.
-
Cold5
senior tag
válasz
old_artist #3158 üzenetére
Szia,
Nagyon köszönöm. Akkor meggyőztél, a DELL lesz a nyerő!
Üdv,
Cold5 -
szacsee
nagyúr
válasz
old_artist #3147 üzenetére
Szeretnék kérdezni valamit, mivel Te otthon vagy monitorok terén.
Filmnézésre és játékra keresek monitort 24"-osok közül ezidáig a Samsung 2494HS és HM jött be a legjobban a hsz-okra alapozva.
A HM felé hajlok, mivel van pivot és usb hub ..
Viszont ez a teszt kicsit elbizonytalanított... input lagos mérésnél az elmosódással kapcsolatban. Régebben írtad, hogy melyik monitorok ajánlottak játékra, viszont itt sem a HS, sem a HM nincs köztük.
Ha a HS-nek kisebb az input lagja, illetve szebbek a színei, akkor azt venném, viszont ha kb ugyanazt produkálják, akkor a HM a bejövős.
Mi a véleményed a két monitorról? -
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #3151 üzenetére
Hmmmm nagyon szépen köszönöm a segítségedet úgy hajnalban
-
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #3149 üzenetére
Hát én találtam Dell 2208WA 73e ft ért de Dell 2209WA sehol sem :S tudnál linket küldeni?!
-
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #3146 üzenetére
http://www.dunaelektronika.com/index.php?id=termekek&art_id=4125&nyelv=hun És ez?!
-
BullZeye
veterán
válasz
old_artist #3100 üzenetére
Ezzel a táblázattal az a baj
hogy pl a 24" full HD nincs rajta XD és meglepően tapasztaltam, hogy alacsonyabb mint a 19" normál
De ez a 2494HS valami eszement jó, bevilágítást nagyítóval se találtam full fekete háttérnél, színhűség...ugyanolyan mint az előző samsungom
így nekem nem változott semmi
kipróbálgattam amiket írtatok mint beállítás, de azok vagy túlságosan kékek, vagy túlságosan pirosak voltak, így maradt a tök alap "inteligent" és ezzel számomra tökéletes, még CRT monitorhoz képest is szépek a színek.
Az meg hülyeség hogy nehéz a fehéregyensúlyt beállítani....tök alap beállításon is élesen kivehetőek a sötét képeken a részletek, és a fekete fekete mellett marad. Szóval nagyon meg vagyok vele elégedve
-
PNP
őstag
válasz
old_artist #3113 üzenetére
Kösz a tippet, látom számlás, meg fogom keresni.
-
szacsee
nagyúr
válasz
old_artist #3110 üzenetére
Köszi mindkettő kérdésre a választ!
Attól tartok, hogy az audio in csati kimenő csatlakozója az out... gondolom ha fülest dugnának a monitorra, de majd kiderítem. -
szacsee
nagyúr
válasz
old_artist #3106 üzenetére
Lehet ez hülye kérdés lesz, de VGA csere után is kalibrálni kell, vagy az csak monitorfüggő?
#3089-re esetleg valaki? -
danger85
csendes tag
válasz
old_artist #3104 üzenetére
Helló!
Köszi a tippet!
A kalibrálás milyen költséget jelent, mennyire hasznos és van e valamilyen hátránya, hogyan végzik és van e más előnye????
Köszi!
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3100 üzenetére
Ezt ismerem, de nincs benne az 1920x1080, illetve a felbontás nem derül ki, hogy mennyivel nagyobb a látható felület függőlegesen, mert ugye vízszintesen nyilván sokkal nagyobb....
-
Tomate
veterán
válasz
old_artist #3096 üzenetére
Ez van sajnos. SAMSUNG P2350 Erről tudsz valamit?
-
Tomate
veterán
válasz
old_artist #3093 üzenetére
-
Syde
tag
válasz
old_artist #3088 üzenetére
Ezt megoldást szándékosan nem szeretném. Ugyanis, mint ahogy írtam ez a monitor egy kiterjesztet képernyő volna, ahol ha akarom csak egy gombnyomásra átváltok TV-re. Egy LCD TV-ét nem tudom, hogy lehetne e ilyen módban használni. A különböző felbontásról nem is beszélve.
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3074 üzenetére
A 0,277mm és a 0,277mm között tényleg nem számottevő a különbség
Mennyi akkor a különbség? Érdekelne.
-
Dzsano
tag
válasz
old_artist #3071 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna.
"Igen, a HS 23,6" Wide (59,94 cm), a HM meg 24" Wide (60,96 cm)!
Akkor a HM-nek nagyobb a pixelmérete? Bár mindegy, az az 1 cm már szvsz nem számít, ennyiért a HS sokkal jobb.Szerinted otthonra ez a Bestbuy? (meg a 2333SW)
Írnátok valamit az új P-s Samsungokról, ha valaki találkozott már vele. (P2370)
Mi benne az újdonság, igazából? -
GancsiJr
csendes tag
válasz
old_artist #3071 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
GancsiJr
csendes tag
válasz
old_artist #3068 üzenetére
Köszi az infót old_artist!
Véleményed szerint valós adat akkor 2494HM-nél, hogy 24", nem pedig 23,6"? Mert ha nem, akkor inkább maradok a HS-nél, szerintem annyit nem ér meg egy TN-paneles monitor, ha tudásra és teljesítményre megegyezik a HS és a HM, másrészt nem hiszem, hogy kihasználnám az állítható magasságot vagy a pivot funkciót..
-
finest
addikt
válasz
old_artist #3045 üzenetére
Köszönöm a sok infót és a kimerítő válaszokat a kérdéseimre! Mennyire látod egyébként komoly hiányosságnak a HDMI-bemenetet?
-
finest
addikt
válasz
old_artist #3043 üzenetére
És a Hexa-féle LG W2600HP-BF S-IPS és HP LP2475W közül melyiket választanád? Láttam, h sok infó van már a HP-ről, de az LG is jónak tűnik, olcsóbb is egy húszassal, nagyobb is, volt már dolgod vele? A natív felbontásához nem túl pixeles a kép 26"-on, vagy ezt gyengén látókanak tervezték?
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3040 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3038 üzenetére
Köszi ezt is. Csak az EIZO-kban található meg ez a LUT?
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3036 üzenetére
A LUT minek a rövidítése? A színszámítási vezérlésé? Kisebb méretben még nem is annyira vészes az áruk, viszont 24-től felfelé kezd eldurvulni.
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Samsung Full HD LED Monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest