Keresés

Aktív témák

• garuda

csendes tag

válasz old_artist #3345 üzenetére

Szia!

Ezzel sokat segítettél, azt gondolom, ha választanom kell a méret és 10 bit-es színtábla között, akkor attól tartok a méretet fogom választani, ergonómia nekem kicsit fontosabb, napi akár 10 óra monitor előtt ülés miatt. :) Valószínűleg a 8bit és 10 bit közözz annyira nem látnám a különbséget, mint a 24" és 27" között. Bár tudom, hogy ez kicsit fura párhuzam. :)

Kb. még 4 hét míg sor kerül a tényleges beszerzésre. Kalibrálás miatt mindenképp kereslek, ha meglesz a monitor. Az mennyire gond, ha linux fut a gépen, és nincs rajta windows? Attól még megoldható a kalibrálás? Color profile fájlt tud kezelni a linux is tudtommal. Hivatalos Nvidia driver fenn van a Linuxomon.

Video kártyám Zotac Geforce 9500GT 512MB DDR2. Ez elég lesz a meghajtásához?

• garuda

csendes tag

válasz old_artist #3321 üzenetére

Szia!

Most látom, hogy van még egy monitor kb. ennyiért: DELL 2709W. A színkezelése is jó, ha jól bekalibrálják, és olyan 200 körül van az ára, szóval nem sokkal több mint a 24-esek, de azoknál sokkal nagyobb, így feltételezem (bár még soha nem dolgoztam ekkora monitorral) sokkal könnyebb, kényelmesebb dolgozni rajta. Mi a véleményed erről a monitorról? Olvastam róla a prad.de-s tesztet, nekem abból az jön le, hogy jó grafikai munkára, ha rendesen bekalibráltatom akkor kiváló választás, és ár/minőség-ben igencsak veri az összes eddig felsoroltat. Bár én még csak TN paneles monitorral dolgoztam ezidáig, így nem vagyok biztos abban, hogy jól ítélem meg a monitorokat. Neked mi a véleményed erről a monitorról?

• garuda

csendes tag

válasz vagamo #3326 üzenetére

Szia!

A maximális felbontásában való működést jelenti. Az ettől eltérő felbontásokat interpolációval érik el, ami némi életlenséget okoz.

• garuda

csendes tag

válasz old_artist #3321 üzenetére

Szia!

Köszönöm a válaszod, sokat segítettél. Akkor a HP, SAMSUNG, és EIZO monitorok maradtak fenn a listámon. Köszi az EIZO tippet, engem nem zavar, hogy kiállított darab, szóba jöhet, mint lehetőség, gondolkodom rajta. A prad.de-n lévő tesztben viszont azt írják nem nagyon képes ez az EIZO monitor az adobeRGB kezelésére. :( Ezért színterek terén, a samsung talán jobb választás lehet. Mit gondolsz erről? A fényképezőm adobeRGB színtéren készíti a képeket, szóval nem árt, ha tudja a monitor :). Persze az EIZO mellett szól maga a tény, hogy EIZO, de ha ezt most egy pillanatra figyelmen kívül hagyom, akkor a SAMSUNG-nak mintha kicsit jobb lenne a színkezelése a fent említettek miatt, nem? Sőt, talán még a HP-nek is jobb a színtérkezelése, még a 8 bites LUT ellenére is.

A hardveresen kalibrált monitor természetesen alap. :)

• garuda

csendes tag

Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt állok, 24"-ost szeretnek venni, és gondoltam rákérdezek itt, hogy melyiket szeressem. Főként grafikai tervezésre és fotók, képek szerkesztésére kellene, játszani egyáltalán nem fogok rajta. A legtöbb munkát online-ba csinálom majd weboldalakhoz, különféle szoftver alkalmazásokhoz, elvétve kerül kinyomtatásra néhány fotó. Ezt csak a color space miatt írom, hogy nem feltétlenül kell az ECI2-őt is lefednie, és tökéletesen visszaadnia, ha az adobeRGB-t visszaadja és lefedi az nekem eleg. A munkám 95%-át csak monitoron fogják nézni mások is. De minél jobb munkát szeretnék, minél könnyebben csinálni, ezért veszek új monitort.

Jelöltjeim (eddig), mindegyikkel szemben vannak fenntartásaim:
    * Dell 2408WFP (Azt olvastam nem túl jó grafikai munkához, túl erős fénye miatt :F )
    * HP LP2475w (Van olyan jó az S-IPS, mint a a masik kettőnél az S-PVA?)
    * Samsung 245T (nem túl régi ez a többihez képest, nem fejletlenebb, kiforratlanabb? Viszont 10bit-es a LUT benne, ez sokat számít? A többiben csak 8bites, ha jól tudom.)

Kb. mindegyik hasonló árban van, szóval az ár nem döntő, de ha ajánlotok egyéb monitorokat is, akkor azt is csak ilyen 180 körül tegyétek. Én nem találtam e körüli árban olyat, amit még lehet is kapni itthon.

Előre is köszönöm a tanácsaitokat.

Aktív témák

Hirdetés