Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Samsung 2233bw -nál van lehetőség Pixel Mappingra? 1:1-re lehetőleg, hogy az 1024x768 széthúzva jobb és bal oldalt tartalmazzon fekete csíkot.
-
BullZeye
veterán
Tud valaki mondani egy oldalt, ahol lehetne venni olyan fali konzolt, ami
100x200-as,
90 fokban forgatható (pivot),
előre hátra lehet mozgatni (2 karos, mert ki kell húzni, hogy asztal és polc között elférjen monitor forgatás közben) és
legalább 20-30 fokban előre dönthető legyen.... ?Már ha egyáltalán léteztik ilyen falra fúrható fali konzol!
-
BullZeye
veterán
nem csak hogy teljesen oké, de diszkrét, és az érintőgombok rajta isteniek, nem kell nyomkodnod elég ha megsimítod a ki-bekapcs gombot ^^ csak lágyan, és már megy is
_ak_
Hangerőszabályzót én nem találtam rajta, hangszóró van rajta, bár beépített így ne várj egy dolby digitalt. Hang bemenet és kimenet egyaránt van (3.5 jack), de úgytudom hogy HDMI az hangot is (?) átadja a video mellett.
nagyon fasza kis monitor ez, amint említettem egyetlen egy dolog van ami nagyon de nagyon nagyon nem tetszik, hogy bizony a monotom képeknél, pl játékoknál mikor csak mész előre, közbe lassan forgatod a kamerát jobbra vagy balra, akkor biza megjelenik az a kis csík, de videóknál is néha
bevilágítás minimális, a színek szépek, jó az egész ^^
-
BullZeye
veterán
Jah egyébként arról sem szól a fáma, vagy legalábbis nem olvastam egyik fórumban sem annó, hogy a 24" monitoroknál ugyanaz az elektronika van, mint a kisebb monitorokban. Ezért hiába van 2-5ms frissítés, ez sajnos nem ér semmit, ha a kép bizonyos helyzetekben "fut" legalábbis (nálam) a 45°-os szögben megy a kép, akkor megjelenik 1-2 kis csík, mintha nem frissítene elég gyorsan az egész
Nem szellemkép, egyszerűen egy jól kivehető csíkocska fut végig a monitor közepén függőlegesen felfelé. Sajnos nem tudom jobban leírni, vagy megmagyarázni a jelenséget, nem tudom mi a neve. Viszont ismerősöm mondta hogy 26" monitoroktól jön az újabb elektronika, és 32" monitoroknál dettó ugyanez a helyzet
Szóval így gondolkozzatok a nagy monitor vásárlásán
nem bántam meg 2494HS-t viszont picit veszít az értékén számomra ez a "kis" baki
Ha esetleg van erre valami kis házi praktika, megoldás, beállítás lehetőség vagy akármi, mert főleg játékra van a monitor, és elég zavaró tud lenni sokszor. Tekintve hogy filmeknél ez nem jön elő soha, ott nem elég dinamikus az egész. De pl már sacred 2nél is jelen van a füves jeleneteknél (első pálya).
-
BullZeye
veterán
válasz
szacsee #3125 üzenetére
Képzeld, bátorkodtam összehasonlítani
tekintve hogy 4 centivel nagyobb az átmérője, gondoltam "csak" hosszabb mint egy 22" wide monitor, és azt hittem, hogy 19"-os előző monitoromnál nagyobb ^^ ha már 5" al nagyobb az átmérője =)
De hülyeségeket beszélsz, ami már nekem kellemetlen O.o mert az hogy milyen az arány megint nem függ attól hogy mekkora, megint csak egy példa, kinti LCD TV ami full HD felbontással bír vs. 15" CRT garázsban
úristen 16:9 vs 4:3 és bazz mégis nagyobb az LCD
-
BullZeye
veterán
válasz
szacsee #3123 üzenetére
itt van előttem a 2494 HS, 521*295
bnőmé 300+ magas, és nem 2333SW, hanem 2233BW, ahogy írtam ^^
Ennyi....
Pixelek méretétől függ hogy ugyanazon felbontáson mekkora a fizikai megjelenése a monitornak, nem pedig attól hogy hány pixel széles illetve magas ^^ csak egy példa az én monitorom 23.6", full HD, akárcsak a BenQ e2200HD, ugyanaz a felbontás de BenQ csak 21.5"
BenQnál pixelméret 0.24
2494HS pixelméret 0.271
2494HM pixelméret 0.282 (mivel ez 23.6" helyett 24")De kötözködj még, persze
jah és.... Ennyi!
-
BullZeye
veterán
válasz
szacsee #3121 üzenetére
ha googléztél volna bölcsebb maradtál volna
Azaz ezen táblázatból se derült volna ki hogy alacsonyabb XD
az én monitorom 29 centi magas (2494HS) , bnőmé (2233BW) 30 centi magas ^^ ezért mondtam hogy ez így azért mégsem igaz
tudod pixelméret stb stb. sőt 19" monitorom 940N is 30~ centi magas, vagy 30.5 nem tudom már ^^
-
BullZeye
veterán
válasz
old_artist #3100 üzenetére
Ezzel a táblázattal az a baj
hogy pl a 24" full HD nincs rajta XD és meglepően tapasztaltam, hogy alacsonyabb mint a 19" normál
De ez a 2494HS valami eszement jó, bevilágítást nagyítóval se találtam full fekete háttérnél, színhűség...ugyanolyan mint az előző samsungom
így nekem nem változott semmi
kipróbálgattam amiket írtatok mint beállítás, de azok vagy túlságosan kékek, vagy túlságosan pirosak voltak, így maradt a tök alap "inteligent" és ezzel számomra tökéletes, még CRT monitorhoz képest is szépek a színek.
Az meg hülyeség hogy nehéz a fehéregyensúlyt beállítani....tök alap beállításon is élesen kivehetőek a sötét képeken a részletek, és a fekete fekete mellett marad. Szóval nagyon meg vagyok vele elégedve
-
BullZeye
veterán
Valóban várható az LCD monitorok drágulása?
-
BullZeye
veterán
válasz
old_artist #2988 üzenetére
Akárcsak az árban, sajnos nem keresek havonta 200kt, hogy megengedhessek egy 130 ezres monitort, meg ugye világválság, meg ugye a forint is a béka segge alatt
így be kell érnem egy "olcsó" monitorral
azt tudom hogy TN panelen van bevilágítás ... de konkrétan erre azt írták hogy nagyon kicsi, máshol meg hogy eléggé zavaró... teccik érteni?
Nah mind1, lényeg a lényeg, ha te azt mondod jó, akkor az tuti az, hiába TN paneles, már csak össze kell kaparnom rá a pénzt, vagy várni míg a Forint erősödik, szóval mostantól mindenki sokat vásároljon, hogy mire én veszek, fellendüljön a magyar gazdaság, és lemenjen az ára ezeknek ^^
-
BullZeye
veterán
Az, hogy a PCs játék ipar már nem úgy van, ahogy régen, és egyre több értelme van egy Xboxnak
és az Xboxot pedig tökéletesen rá lehet kötni egy Monitorra
jelen esetben egy Full HD LCD monitorra ^^
DVI ugyanazt a digitális jelet viszi át, mint a HDMI, viszont ha van rajta HDMI egyszerre tudod bekötni a PC-t (dvi) és az Xboxot (hdmi), nem kell át dugogatni mikor mivel akarsz játszani, teccik érteni?
Ha nem szándékozol soha sem Konzolt kötni a monitorra, mert mondjuk már rendelkezel egy 107 centis LCD TV-vel akkor teljesen fölös moncsira a HDMI. Bár még akkor is ott van, hogy késöbb köthetsz rá egy Blue Ray lejátszót...bár arra meg akkor ott lenne a 107 centis LCD XD
-
BullZeye
veterán
Létezik már a következő monitorom? Vagy még mindig várnom kell egy pár hónapot
23" 19xx felbontás, HDMI, DVI, amennyire lehet színű, kis bevilágítás, relatíve szép fekete, 50-60 ezer forint körül? -
BullZeye
veterán
válasz
szimeonov #2598 üzenetére
Tetszik, jó is lenne, csak egyik fő kritérium a HDMI xbox miatt, nem szeretnék ahhoz külön monitort venni....esetleg más hasonló árkategóriában ?
szerk.: most nézem aminél volt értelmes leírás és amire írtam hogy nincs hdmi az BW...remény még nem halt meg ! szóval tovább keresek....de fura hogy google nem igazán dob ki értelmes linket rá :\ ennyire új, vagy ennyire nem foglalkoznak vele?
-
BullZeye
veterán
nagyjából végig futottam, de főleg 100e++ monitorokat ajánlgattok :\
picit olcsóbb árkategóriában(50-60) nincs olyan ami 23" full hd, HDMI+DVI csatlakozóval van...TNpanel persze, mert azaz olcsó
és valami olyasmi képpel mint E2200HD
ha sokat kívánok, csak mondjátok, és várok még jó pár hónapot monitor vásárlás elött ismét
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged