Aktív témák
-
rogan85
tag
válasz
old_artist #3192 üzenetére
Én is azt választottam végül, de nem találok sehol normális áron. 1-2 helyen láttam de ott irreálisan magas áron ~90k, és 20k-val többet nem ér a samsungnál. Még egy boltban bízok, holnap felhívom őket h van-e, ott 78k volt.
Nem néz ki rosszul az E2400HD, de végül az 1200-as felbontás miatt döntöttem a benq mellett, és ez csak 1080-as sajna
Nagyon erőltetik ezt a felbontást.
-
rogan85
tag
Álmatlanul töltött éjszakák után 2 monitor jött ki győztesnek:
BenQ G2400WD
Samsung 2494HSBenq mellett szól: 1:1 pixel mapping miatt konzolra kötve nem torzul a kép. 1900X1200-as felbontás jobban tetszik, kisebb felbontás használata esetén jobb az input lagja mint a samsungnak.
samsung: olcsóbb 5-8K-val
10°-kal nagyobb H látószög (ez mennyit számít), dc: 50k
Képminőségben van különbség? Melyiket válasszam? Továbbra is játékra és filmnézésre venném.
-
rogan85
tag
Az ugye nem okoz problémát egyik full hd monitoron sem hogy pl 1280x1024-es képet kapjak a felesleget fekete csíkkal kitöltve?
Catalyst c.c.-ben van ilyen beállítás, csak a biztonság kedvéért kérdezem. -
rogan85
tag
Úgy néz ki hogy hogy inkább 1200-as monitor kéne. Tudtok hasonló minőségi monitort ajánlani mint a 2494HS ebben a felbontásban?
-
rogan85
tag
Sziasztok!
24"-os monitor vásárlását tervezem. Olvasgatva a fórumot egy 2494HS-re gondoltam de elolvasva a PH-n a cikket a HM-ről (ha jól tudom képminőségben nincs kül a 2 között)
elbizonytalanodtam, mert azt írják h nem ajánlják filmnézésre.Idézem: "Azonban ezek a 24 hüvelykesek szerintünk filmnézésre alkalmatlanok: a tömörítési hibákat kinagyítják, a megjelenített színek alacsony száma és az FRC technológia együttesen szépen kiemeli ezeket a problémákat, emiatt a filmek 99% csúnya, még 2 méterről nézve is!"
Mivel pont filmnézésre és játékra használnám ez nem túl jó. Elsősorban TN paneles monitorban gondolkozom a játékok meg az ár miatt. A kérdésem hogy mennyire zavaró amit írnak a cikkben? Ha valóban az akkor milyen monitort tudnátok ajánlani helyette 80k (nagyon max 100k) környékén? Alacsony input lag mellett lehet más is mint TN paneles.
Köszi!
szerk: most látom h a cikk 2493-ról szólt nem a 2494-ről. Akkor ugye ez a probléma már nem áll fent?
-
rogan85
tag
Ha már az input lagnál tartunk, egy 19"-os átlagos tft-nél ez hány ms?
-
rogan85
tag
A dell a maga 135e árával nem tűnik rossz választásnak. Megnéztem a 2 linkelt videót és cod4 közben tényleg nem lehet észrevenni a különbséget.
A másik teszt viszont kicsit elbizonytalanít. Sztem ki fogom próbálni ha van rá lehetőségem, hogy lehet-e érzékelni az input lagot controll monitor nélkül is.Még azon is gondolkozok hogy elegendő lenne-e egy 22"-os monitor.
Úgy látom ennek az ára kedvezőbb annyival h ne kelljen kompromisszumot kötnöm.Szerencsére még van időm dönteni, szóval még nézelődök.
-
rogan85
tag
Tanácsot kérnék tőletek 24"-os monitor ügyben. Ma voltam Saturnban és látva h már 80-100e körül is lehet venni ekkora monitorokat gondoltam beruházok egyre köv hónapban. Elsőként itt kezdtem utána nézni a dolgoknak de látva hogy itt milyen árak röpködnek kicsit elbizonytalanodtam.
Tudnátok ajánlani egy ilyen monitort 100-150K (nagyon max 150K)-ért?
Sokat játszom ezért fontos hogy ott jól teljesítsen a monitor. Ezen kívül főleg sorozatokat nézek, néha-néha befigyel 1-1 dvd is.
Előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- LG Ultragear 27GN60R-B (Garanciás)
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged