- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Zsozsooooo #4278 üzenetére
Rövid leszek: Nincs
HP-val való "versenyeztetés" után volt aki egyiket vitte volt aki másikat. Szóval kb azzal van egy súlycsoportban. -
pEEpEE1019
tag
válasz
Zsozsooooo #4105 üzenetére
Hello.
Hat igen a tükrözödő felület
Olyan mint egy tükör akkar festheted magad elote vagy hajat is fésulhetsz olyan szep.
Engem nem zavar hogy tükrozodik.
Van az ablakon redony szépen lehuzzom es mar semmi gond
Ha azt nezzed a laptopok képernyoje is tukrozodik szval mar megszoktam. -
old_artist
addikt
válasz
Zsozsooooo #4045 üzenetére
Üdv!
Sajna, a HC gamereknek még mindig a CRT a legjobb, de egyre jobban alakulnak a jobb paneles monitorok is, mint pl. az IPS-ek is input-lag és utánhúzásban, amivel már egész jól el lehet "játszadozni"!
Ezek közül a Dell 2209WA és a mostani új rev.-es HP LP2475W-t ajánlanám, vagy a Hazrókat, de ilyen szempontból a nemrég megjelenő NEC (WMOX3-as) monitorokat is ide lehet számolni, vagy nemsokára jönnek ki a jobbnál jobb H-IPS panelesek, és majd meglátjuk, hogy mit is tudnak valójában!
Sajnos, még az LCD-TFT technikai és technológiai feltételek nem nagyon állnak a helyzet magaslatán, hogy egy CRT-n gamerezők elvárásait lekörözze, de kezd alakulni a helyzet, csak győzzük kivárni! -
Dr. Akula
félisten
válasz
Zsozsooooo #4049 üzenetére
A mobil az amit nem vesznek fel.
De Brekk száma is ugyanúgy "pillanatnyilag nem elérhető". Mi van itt, az egész brigád tájföldre távozott?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Zsozsooooo #4035 üzenetére
Most meg augusztus közepe van.
-
bozont
veterán
válasz
Zsozsooooo #4027 üzenetére
Az Eizo-hoz, nekem egy S2431w van és pont most voltam lanparty-n vele, semmi gondom nem volt játékok alatt (pontosabban játék, konkrétan cs:source) és netem meg UT3-al játszok és WoW-ozni is szoktam. Semmi után húzást, lagot meg ilyesmit nem tapasztaltam. Persze nem vagyok "HC gamer", de azért nagyon háklis tudok lenni a megjelenítésre/megjelenítőre. És azt se felejtsük el, hogy az eizo nevéhez fűződik az overdrive, szóval annál tökéletesebb nem lesz semelyik más gyártónak.
Mondjuk ha tehetném én most ilyet vennék, de nem tudom mennyiért vesztegetik.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Zsozsooooo #4027 üzenetére
Nem mondom hogy az U2410-et nem venném meg, hiszen a 2007WFP-vel, ami S-IPS paneles jó tapasztalatom volt. De nekem most kell monitor, az 1-2-3-... hónap múlva megjelenőkre nem tudok alapozni. Nem így terveztem, de most kell vennem. Amúgy köszi a tippeket.
Az EIZO-t így látatlanba meg se nézem, sztem infarktust kapnék az árcédulájától.
-
old_artist
addikt
válasz
Zsozsooooo #4018 üzenetére
-
JaniS
senior tag
válasz
Zsozsooooo #3854 üzenetére
Teljesen megértem az álláspontodat, éppen egy éve én is így gondolkodtam és azért vettem egy ilyen Eizo-t. A kalibrálást old_artist kolléga végezte, a kalibrálást akkor is ajánlom, ha nem vagy grafikus vagy nem foglalkozol ilyen jellegű munkákkal (mint ahogy én sem). Nem tudom neked összehasonlítani más hasonló kategóriájú monitorral, mert csak 24"-es TN+film panelesekkel volt tapasztalatom, az meg nem ez a világ. Viszont a saját tapasztalataimat szívesen leírom.
Átlagos célokra használom, munka, netezés, filmnézés és meglehetősen sok fps. Egyszerűen szólva ez a monitor kiváló.
Egy teszt, amelyet annak idején olvasgattam: [link]
Játékoknál sincs semmi zavaró, nincs utánhúzás, input-lag, sem egyéb problémák. Teljesen színhelyesre lehet állítani és ha jól emlékszem a 10 bites LUT (look up table) miatt majdnem a teljes Adobe RGB színskálát lefedi. Filmeknél, különösen full HD-nél döbbenetesen jó minőségű képet lehet látni (nem véletlen, hogy ezt a monitort az Eizo nem /csak/ professzionális célokra, hanem szórakoztatásra is szánta. Azért grafikusok biztosan mást mondanak, de nekik az a szakmájuk, más a szempont rendszerük.)
Van jónéhány előre definiálható üzemmódja, pl. filmekhez tipikusan mást használok, mint játékra vagy munkára. Van sok funkciója, amelyet még ki sem próbáltam, pl. a 24p filmek lejátszása (HDMI bemeneten keresztül a 24 képkockás filmeknél egyébként tapasztalható darabosságot szünteti meg.) Hasonló panellel szerelt monitort könnyű találni, az Eizo az elektronikában adja hozzá a saját megoldásait, azok viszont nagyon egyedivé teszik.Egy-két teljesen gyakorlati tapasztalat: melegszik, de nem vészes, teljesen normális. Hangja gyakorlatilag nincs, ha nagyon közel teszed a füled a hátához ill. a szellőzőrácsokhoz, akkor halk zúgást lehet hallani. A monitor kinézetéről megoszlanak a vélemények. Puritán, de szép. (A gagyi kategóriában van rendkívül sok csicsásabb.)
Hibák: hát az nincs. Egyet tudok esetleg idesorolni, de ez nem tipikus. A panel hátoldalán nálam van valami apró porszem, aminek az árnyéka nagyon gyengén észrevehető fehér háttér mellett. (Pixelhibától nem kell tartani, az Eizo-nál fehér holló ill. csere indok.)
Ha kérdésed van, nyugodtan tedd fel. Egy biztos, ezzel a monitorral rosszul nem járhatsz. Kollégám, aki részben grafikai munkákkal is foglalkozik ill. megszállott fotós, eljött nem sokkal azután, hogy megvettem a monitort. Hagytam hadd játsszon vele, másnap megrendelte a sajátját. Még az hozzátartozik, hogy a válság előtti ára jóval barátságosabb volt, de az akkor volt ill. ez talán az egyetlen negatívuma.
JaniS
-
Brekk
addikt
válasz
Zsozsooooo #3855 üzenetére
Ment egy privi!
-
Zsozsooooo
tag
válasz
Zsozsooooo #3854 üzenetére
Ha összehasonlítani kell ez legyen az NEC MULTISYNC 2490WUXi² -hez képest mivel jobb az EIZO ? jobb -e egyátalán ?
vagy mér jóval drágább mer EIZO ? Nagy köszönet ha valaki válaszol !
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Zsozsooooo #3299 üzenetére
Nekem ilyenem van, és baromság...teljesen normálisan használható. Mielőtt megvettem megkérdeztem 3-4 embert, aki szintén ilyet használ, hogy ő nekik ez normál használat mellett felűnt, illetve zvaró-e. A válasz az volt, hogy nem, teljesen jól használható. És én is ezt erősítem meg...biztos igaz a videó, de hogy ezt nem lehet normál használat mellett észrevenni, az is biztos. (Pedig én is be voltam sz@rva)
-
replika
tag
válasz
Zsozsooooo #3298 üzenetére
Utánhúzást nézted már, hogy mekkora? Azt hallottam, hogy elég gyors. Dícsérték nagyon a monitort, csak a színeket húzták le, de azt nagyon (nem bírták beállítani semmilyen kalibrálással), illetve mi van a betekintési szögekkel mennyire gáz ebben a nagyságban? Mondjuk, ha 4 ember akarja nézni mint tv-t?
-
replika
tag
válasz
Zsozsooooo #3293 üzenetére
Tapasztalat hiányában csak másokat tudok idézni: az Lg gyorsabb, kevesebb a csatlakozó, nagyobb. Dell s-pva, ennyi tömören
.
Miért akarsz megválni a Samsung T260HD-től? -
old_artist
addikt
válasz
Zsozsooooo #3281 üzenetére
Üdv!
Igen, a LG W2600HP-BF (S-IPS paneles) nagyon kiválóra sikeredett, és mivel manapság az LG gyártja a legjobb S-IPS és különösen a H-IPS paneleket, ezért nem kétséges, hogy a monitorok terén is nagyot alkosson a közel jövőben!
A panelek között szinte nem is lehet felállítani "abszolút csúcsminőséget", mivel bármennyire is jó vagy kiváló egy panel, döntő szempont a vezérlő egység, a panelt irányító "vezérlőmű"!
Az biztos, hogy a TN panelesektől bármelyik panel vagy elektronika sokkalta jobb, és fejleszthető! -
borisz_B
tag
válasz
Zsozsooooo #3273 üzenetére
Üdv!
Igen, igaza van a Zoli1222-nek, ha az LG W2600HP-BF-et választod, akkor grafikai munkákhoz, játékokra és filmezésre is kiváló lehet, abban s biztos lehetsz, hogy nem csalódnál a monitorban!
Egyik ismerősnek van, és nagyon brutál a képe is (persze kalibráltan - by old_artist), szintén grafikára is használja, és a Hexaa-tól vette! Árához képest nagyon kiváló S-IPS panellel rendelkezik, csak ajánlani tudom! -
Zoli1222
addikt
válasz
Zsozsooooo #3273 üzenetére
Akkor neked egy ilyen kell: lg w2600hp-bf Bestbuy monitor(140k körül mozog az ára).
Én is ilyet akartam, de győzött a pénztárcám és 90k-ért vettem 1 Dell 2407wfp-hc-t. De nem bántam meg.
-
old_artist
addikt
válasz
Zsozsooooo #3260 üzenetére
Üdv!
Igen, nagyon nagy a különbség, ezt láthatod itt, bár ez IPS vs. TN paneles, de lehetne PVA vs. TN is!
A panelekről itt és itt és itt olvashatsz bővebben! -
Zoli1222
addikt
válasz
Zsozsooooo #3260 üzenetére
Biztos van, de nem tudok neked mutatni. Bocsi. Személyes tapasztalataim. A színek sokkal élénkebbek. Nincs alul-felül bevilágítás. A fekete, tényleg fekete. A betekintési szögek ég és föld a tn-hez képest. 19"-os tn-es LG-ről váltottam. Mindig elámulok, amikor a monitor elé ülök. Neked mihez kellene egyébként?
-
Zoli1222
addikt
válasz
Zsozsooooo #3258 üzenetére
Szia.
A Dell 2407WFP-HC, S-PVA panellal készült. T260HD-t még nem néztem élőben, de biztos, h jobb a képe(már mint a Dell-nek), hisz a samu TN paneles. És szerintem a samu monitor még csúnya is. De ez már teljesen egyéni vélemény.
Nekem is ilyen Dell-em van, szépek a színei. Élénkek. Játékra is tökéletesen megfelel, minimális inputlagja van.
Aktív témák
Hirdetés
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest