- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az a baj, hogy erről még csak hallottunk,de én személy szerint hiszem ha látom
Mielőtt elkezdjük az ördögöt festeni a falra...
Főleg hogy abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy létezik olyan keresekedő kicsiny országunkban aki megengedi, hogy megnézegesd mielőtt elviszed, igy még csak a kockázata sincsen meg hogy eIPS-t kell venned a spórolt pénzeden.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ezt csak akkor tudom biztosra mondani, hogy mekkora lehet a különbség, különösen a várt S-IPS paneles jóárazott (br.80-90e közötti) monitorok és a már tapasztalt H-IPS-ekkel szemben, ha itt lesznek! Már én is nagyon várom, hogy nyúzhassam, de lesz majd egy nyílt nap, bárki eljöhet a Oktogon-hoz, az Eötvös u.17-ben lévő átvevő helyre, és tesztelheti, kipróbálhatja majd saját kénye-kedve szerint, hogy pl. számára mennyire felelne meg!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Elnézést, hogy most kevesebbet vagyok itt a topikban, de 1000-el tesztelek EIZO-kat, többek között (ami elől most is írok), ez egy EIZO Foris FX2431W 14bit színszámítással, és aminek a fekete mélységével rég találkoztam, annyira kiváló, és hááát egy nagyon kiváló típust hozott ki az EIZO ezzel a muntimédiás csodával! Ami még meglepett, hogy a skálázhatósága nem mindennapi, még 640x480-ban is megközelítően jó a felbontása!
Majd nemsokára írok bővebben, ha valakit érdekel, de visszatérve a másik kérdésedre:
... nem, nem kell elfelejteni a drágább IPS monitorokat, mivel azok vezérlő egysége fejlettebb és több minden + adhat, de a jobb H-IPS panelesek szvsz a jobb pixel struktúrájának köszönhetően mindig is több lehetőségeket nyújthat a gyártóknak (lsd. Mac), ha jó elektronikát is varázsolnak mellé! szvsz ez ma a legjobb panel (ha csak a színvisszaadását is tekintjük kiindulásnak), de lehet, hogy idővel változik majd a helyzet (pl.oled)!
Ahogy befejezem az új EIZO-k tesztelését, jöhetnek a Dell-ek! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, szvsz is jobbnak tűnik az LG, de ne menjünk ennyire előre, amig nem tapasztaltuk!
Igen, a lista helyes, bár szvsz ha ezek a C-PVA és H-IPS panelesek ennyire jók/kiválóak lesznek, akkor a lista elejéről eltűnhet végleg a TN paneles! Viszont, én lehet, hogy ha szemügyre veszem majd az EIZO SX2462W új H-IPS panelú monitorját, akkor a H-IPS és az S-PVA között szvsz egy = jel majd elkel a listádon!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen ha felszereltségét nézzük (bár egy DisplayPort-ot kaphatott volna) és azt, hogy 1080p-t is lehetővé tesz, és mivel ezek a H-IPS panelek már fejlettebb pixel vezérlést és képi megjelenítést tesznek lehetővé (lsd. HP LP2475W), ezért szvsz a W2420P valamivel pontosabb képi megjelenítést fog majd mutatni a kijelzőn, de ezt majd nemsokára tesztelhetjük majd!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen az S-PVA és a H-IPS-t összevetve, az mondható el, hogy a H-IPS-en nagyot javítottak a fekete és a színek mélységén, és a színtartományok pontosabb, telítettebb színterek megjelenítését produkálja, és az oldalról való betekintési szöge is javult, de az a bizonyos "magentásodás" a panel adottságából ered!
Itt olvashatsz a panel technikai és technológiai különbözőségükről még!
Input-lag és utánhúzásban is nagyot lépett előre a H-IPS paneles LG.Display (a 30ms "álomhatár" alatt teljesítenek (a Hazro pl. 5-7ms), amit már a Hazro, a NEC és LG monitorokban is beépítésre kerültek, nem csak a HP-ben!24"-os S-PVA-ban jelenleg ilyen árképzéssel nem tudok Neked megfelelőt ajánlani, de van, pl. NEC MultiSync 24WMGX3 A-MVA paneles, EIZO S2431W S-PVA paneles (most van a Hexaa-nál 190e-ért), és állítólag (Mumee írja), hogy az A02 rev.-es (de szerintem csak nyugatra szánt) Dell 2408WFP már megfelelően teljesít, de szóba kerülhet, ha még fellelhető a BenQ FP241 vagy az LG L245(246)WP-BN!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hidd el, nagyon megéri, és a Mo.-i gariztatása is kiváló, ha bármi gond lenne vele, 3 napon belül kicserélik - ingyenesen helyszínre szállítva (+cserélik), és ha még veszel hozzá CarePack-ot (+7e), akkor a gariztatást 5 évre biztosítva van a számodra!
A 24"-osok közül szvsz BestBuy monitor, különös képp a felszereltsége miatt is!
Igen, a Hexaa árulja Mo.-on szinte a legolcsóbban, és ha bekalibráltatod, akkor egy nagyon kiváló színterű és valóságos színmegjelenítésű kijelzővel szembesülsz! -
old_artist
addikt
Üdv!
Bocs, hogy közbeszólok, már többször jeleztem a HP-nek is, hogy javítsák ki, mivel ha 6ms g2g 24"-os WS LG.Display H-IPS (LM240WU4) panel van benne, akkor az H-IPS és nem S-IPS! A két panel között ha nem nagyon, de óriási a különbség, különösen a pixelek alakja és elrendezése miatt is!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, egy profi műszeres (hardveres) koloriméterrel elvégezzük a kalibrálást, ami a hátérvilágításra, a videó kártya jelszíntjére, a monitor fényerő, kontraszt és RGB%-os beállításával egy valóságosabb színtérre, szín-intenzitásra lehet beállítani a kijelzőn megjelenített képet! Ez hardveresen történik a monitoron, szoftveresen a színek ideális megjelenítésére ezen hardveres értékek figyelembevételével elkészít egy icc profilt, amit a ColorManagement-be beágyazva használja az op-rendszer és a programjai!
A hardveres kalibrálást természetesen az adott monitoron kell mindig elvégezni, mivel ahány monitor, annyi féle elektronikai eltérés, és annyi féle kalibrálási eredmény!
Sajnos nem lehet felállítani egy átlagolást sem, mivel ahány VGA jelátvitel, annyi féle jelkibocsátás (különösen egy ATI és egy nVidia között)!"Megcsináljuk a kalibrációt és kapunk egy színprofil fájlt." - ez a döntő (!!!), a továbbiak már csak alternatív megoldások a felvetésedben, különösen, ha egy más beállítást, vagy egy másik ua. típusú monitor színprofilját használod, akkor meglepetések is érhetnek, mivel "nem a Te monitoroddal készült a kalibrálás"!
Tulajdonképpen egy ICC színprofilhoz (ha nincs megadva, hogy a monitor vezérlésénél milyen fényerő, kontraszt és RGB színeltérésekkel volt kalibrálva), semmit sem érsz el vele, attól még nem lesz színhelyes (színhű) a monitorod, sőt ha még ezen értékeket is beállítod, az mivel nem a Te monitorod elektronikájából nyerték ki, ezért néha furcsa színbeli problémákkal is találkozhatsz!Még egy általános felhasználásra is szvsz érdemes műszeresen bekalibráltatni a monitort, mivel ezzel olyan színtereket - *VA és IPS paneloknál (és "talán" még a TN-eseknél) és CRT-knél is valóságos színeket lehet megjeleníteni, amit bármelyik panel esetében a grafikai munkáknál és képszerkesztéseknél, játékoknál és a DVD+filmeknél észrevehető a legjobban, különösen az árnyékos, sötét helyeken a kalibráció által megjelenített 256 színárnyalatokkal!
Tehát: ha találsz is a neten bármilyen, a monitorodhoz tartozó kalibrálási eredményeket, az csak hozzávetőleges, alternatív lehetőség lehet a számodra, mint írtam fentebb:
... "nem a Te monitoroddal készült a kalibrálás"! -
borisz_B
tag
Igen, ez még az első reveknél volt tapasztalható!
Viszont egy IPS panelesnek a sajátossága a "magentásodás", de ezt használat közben soha sem fogod észre venni! Az is biztos, hogy a joutubon néha extrém eseteket láthatunk, feltünt nekem pl. hogy jelen esetben valami "fém-panel"(vagy valami tükröződő) lehet a háttérben, ami visszatükrözi a képernyőt!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Esetleg ez a táblázat a segítségedre lehet!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mindenképpen ragaszkodsz a 24'-hoz? Én azt gondolom nagy csalódás lesz neked, ha hozzá vagy szokva az S-PVA-hoz. Nekem legalábbis eddig csak IPS-es monitorjaim voltak,de most kénytelen vagyok nézni egy TN-est is, ráadásul az IPS mellett, és hát.... nem nagyon szeretem
Szóval én inkább azt mondanám, hogy ha "elviselsz" egy 22'-ost, akkor azok közt már lehet 100k alatt picivel igencsak jó ár-érték arányúakat kapni, és természetesen nem TN-esek.
Pl.: Dell 2209WA, vagy talán LenovoL220X(ez utóbbi még fullHD is).
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Automata kávégépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest