- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
Lipazzz
csendes tag
Na végre... 100355 HUF-ért ajtóig jött UK-ból (6 nap alatt) az új monitorom:
Dell2407WFPb Rev. A04
Refurbished item-ként árul egy Dell viszonteladó és egy év garanciát vállal monitoraira. Item description-ben szerepelt, hogy kisebb karcok előfordulhatnak a káván, de a képernyőnek semmi baja.Na most... kibontom a Dell dobozt, és a monitor és alkatrészei úgy voltak ott csomagolva, mintha boltban vettem volna. Egyedül a driver hiányzott, de az meg letölthető bármikor. Sehol nem találtam karcolást, nincs pixelhiba, nincs képremegés. Hibátlan, szerintem zsír új állapotban vettem meg.
Már be is kalibráltam (semmi hardver, csak tesztképek és szem alapján), készíttettem egy próbanyomatot kedvenc nyomdámmal, és a színek tökéletesek; amit a monitoron láttam, az köszönt vissza.A válság ideje alatt több jó cuccot vettem lényegesen olcsóbban, mint bármikor máskor. Ez is egy ilyen vétel volt, és örülök is neki. Ezt a monitort pedig csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem kicsi, de nem is kényelmetlenül nagy (jól használható felülettel rendelkező) monitorra vágyik kis szobájában, amivel színhű képeket tud szerkeszteni, és csak 100ezre van rá. Persze szerencse is kell hozzá, de aki keres, az talál. Gyorsan meg lehet szokni az 1920x1200-as felbontást, ha valaki ilyesmitől félne.... no és nem kell másfél méternél távolabbról olvasni.
-
Lipazzz
csendes tag
No igen, a Dell 2209wa is ott van, de az sem Full HD-s sajna. Amúgy ár-érték arányban IPS paneles monitorok között jelenleg az abszolút király.
Risztekphö!
De egyelőre megvárom azt a 22"-os S-PVA LG Flatron W2220P-t, amit beharangoztak 260EUR-ért 1920x1200-as felbontással.
Türelem színképterem.
-
Lipazzz
csendes tag
válasz
old_artist #3396 üzenetére
Köszi Old Artist!
Ezeket nézegettem én is... akkor szerintem még gyűjtögetek őszig, aztán elválik, hogy hol tartok/tarta világ akkor.
-
Lipazzz
csendes tag
Tanácsot kérnék egyelőre, határozott igényekkel:
- Full HD felbontás
- 22" vagy nagyobb (inkább 24" vagy nagyobb)
- főként mindennapi használatra, KÉP- illetve FOTÓSZERKESZTÉSRE(!), valamint zeneszerkesztésre alkalmas (utóbbi elég statikus, max. a virtuális VU-méter felvillanó led-jei ugrálnak)
- alkalmankénti DVD-nézésre, videószerkesztésre
- utolsó telepített játékom Colin McRae 2 valamint Leisure Suit Larry, és ez is marad(vagyis nem létkérdés a xxfps, meg nemtommi)
Van egy félprofi Canon digitális gépem, amivel legfőképp sRGB módban készítek képet, mert a legtöbb megbízás félprofi dolog, és ahhoz (tapasztalatom szerint) az sRGB üzemmód, jó szem, és jó nyomtató elég. Már csak egy jó monitor hiányzik. Majd ha lesz elég pénzem veszek egy Flexiscan 2431-est például...
Addig viszont kellene egy monitor valahol 100.000 HUF környékén a fenti öt kitétellel, ami kalibrálás után ha nem is megy át az UGRA teszten, de azért weboldalra tehető és esetleg inkjet-es nyomdába adható képeket ad vissza színhűen.1. Létezik ilyen jelenleg, vagy érdemes megvárnom a LG Flatron W2220P-t, míg végre kapható lesz?
2. Van komoly baja a Dell 2408WFP Rev.A00 modellnek?
3. Megéri a HP LP2465W 100.000 HUF-ért?Kösz és üdv,
Lipazzz
Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Dell Alienware AW2521H
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest