- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Aktív témák
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz
benjamin #6107 üzenetére
"Azokat kérdezek akinek Benq G2220 vagy G2420 monitorja van mennyire zavaró a zöld készenléti LED fénye, szoftveresen állítható a fényerősség?"
A monitor fényerejéhez képest nem zavaróan fényes a zöld led a G2420HDB-n.
A készenléti sárga is halvány, de azt nem nagyon nézegetem, mert "drágán" lehet nézegetni... már ha csak bedugom, akkor is 6 W-ot eszik a monitor (ha világít a led, ha nem - ki bekapcsoló gomb nyomogatásától függetlenül). Ez egyébként nem egyezik a gyári spec.-val - ahol 1 W szerepel...
Egyébként 50%-os fényerővel 40W-ot fogyaszt, az oké.CollerbladE
Mennyi az a nagyon olcsó a MM-ban? -
egyvalakiii
csendes tag
válasz
Integrator #6071 üzenetére
Ha egy monitoron csak 1 db digitális bemenet van, akkor azt többféleképpen lehet orvosolni, nem kell egyből másik monitor után nézni:
1. drágább megoldás: az újabb házimozi erősítők tudják ezt. Pl.: [Onkyo TX-SR307] (ez 65 kFt), de bizos van olcsóbb is - ennél drágábban tuti van
2. HDMI switch (vagy hdmi váltó) pl: [link], vagy [link]
a legolcsóbbak 8-9 kFt körül vannak, de elképzelhető, hogy olcsóbban is lehet kapni, mert nem egy bonyolult cuccról van szó...Az meg mindegy, hogy hdmi vagy dvi van rajta (átalakító úgyis van), mert gondolom senki nem a monitor "hangszóróit" akarja hallatni, innentől kezdve meg úgyis csak a kép fontos, az meg megy a dvi-on is. (de ezt már fentebb megbeszéltétek)
Persze lehet, hogy a hőn áhított egy digitális bemenetű monitornál levesebb mint 8-9 kFt-tal drágábban találsz olyat, aminek már 2 digitális bemente van (és a paraméterei nagyjából megegyeznek az előzőével)... ekkor értelmetlen a hdmi switch, egyébként pedig nem az.
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz
bajnokpityu #5999 üzenetére
A LED-es Benq G2420HDBL és a nem ledes (G2420HDB) között kb. 10 kFt az árkülönbség.
A fogyasztásuk 48 ill. 24 W.
Az árkülönbségből 48 Ft/kWh áramdíjjal számolva 10000 Ft / 48 Ft/kWh / 0,024 kW=8680 óriág használhatod a monitort, ami napi 5 óra használat esetén 1736 nap, ami majdnem 5 év, ha az év 365 napján bekapcsolod. Ennyi idő múlva már lehet, hogy le is cseréled...
Oké, hogy környezetkímélőbb, és az fontos, csak úgy leírtam, hogy érdemes számolni kicsit.
A színekről nem tudok nyilatkozni, az már nyomósabb érv lehet.
Persze nem mellékes, hogy a LED-est nem lehet kapni, míg a másikat igen... -
egyvalakiii
csendes tag
Ezt a samsungot nem ismerem, de egy G2420HDB Benq-t most vettem, és szinte kifogástalan.
Általában itt kérdezni szoktak, de most leírom a tapasztalataimat, mert aki még vásárlás előtt van, annak hasznos lehet:
-boltban kipróbálhattam, pixelhibamentes volt elsőre. (Az eddigi tapasztalataim alapján ez az arány LG-re: 3-ból 2 lett jó, samsungból 2-ből 0 (ha az ismerősöket is megkérdezem, akkor samsung összes:pixelhibamentes=4:0), viszont a nem pixelhibás LG-nek volt más baja, lásd #3516-os hozzászólás és környéke)
-Színek jónak tűnnek elsőre (nem állítgattam, mert nagyobb valószínűséggel hozok ki belőle rosszabbat műszer nélkül, mint jobbat...)
-egyedül a dinamikatartomány nem az igazi. Az Eizo tesztben a 2 árnyalat nem látszik (beállítástól függően a sötét vagy világos árnyalatok vége marad le). Ez a 8 bitnek megfelelő 256-os szürkeskálából mondjuk kb. 246-ot látok, a szélei összefolynak. Azaz nem 16M színem van, hanem csak 246^3=14,9M (már ha a színkomponensek is ilyen módon "folynak össze", azaz komponensenként 256 helyett csak kb. 246 szín különböztethető meg komponensenként)
Megoldásként egy kis szoftveres gammakorrekcióval javítható a dolog, bár a világosak még nem az igaziak, de még nem is állítottam be tökéletesen.
-DE a benq mentségére legyen mondva, hogy manapság nem láttam 1-2 éve gyártott olyan TN-paneles lcd-t, amivel ne lett volna ilyen gond (a már emlegetett LG L246WHX-nél pl. 5 (!!!) szürkeárnyalat maradt ki); viszont egy régi (4-5 éves) 19"-os 5:4 arányú benq a havernál tökéletes ilyen szempontból...
-munkára, filmre tökéletes
-a betekenitési szögekkel sincs gond (megdönthető annyira, hogy az asztalon lévő monitor az ágyból nézve még tökéletes) - Egyébként meg én is azt mondom, ha valaki sokat néz filmet, vegyen egy nagy TV-t, mert egy NEM TNpaneles 24"-os áráért már egész jó TVt lehet venni...
-érdekes közjáték, hogy vásárláskor a Corában nem kaptam jótállási jegyet hozzá, hiába kértem. Írtam a Benq-nak, és még aznap felhívtak, és megkérdezték, hová küldjék. (És elnézést kértek, pedig nem is ők voltak hülyék, hanem a bolt...) Ezzel párhuzamosan az LG elégtelen supportjáról vannak kellemetlen tapasztalataim. Ott egy egyszerű kérdésre a magyar képviselet képtelen volt 1 hét alatt válaszolni, és már kénytelen voltam Németországba írni - ahol persze 1 napon belül válaszoltak. Szóval az LG elégtelen supportjábal szemben a BenQ eddig jeles. (remélem nem kell használnom soha a jótállási jegyet a 36 hónapos garanciával). A Corán a gar.papír hiánya miatt már valahogyan meg sem lepődöm. Elmennek a sunyiba. Ha valaki így jár, javaslom hivatkoznia következőkre:"151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról:
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni." Tovább olvasvaebbe az is le van írva, hogy mi kell hogy rajta legyen a jótállási jegyen,de azt már nem írom ide.
-A végére hagytam a legfőbb érvet, amiért emellett döntöttem: az ára. Ugyanis 45 kFt volt.
Azaz az érték/ár arány ennél a monitornál maximális, legalábbis ebben a kategóriában.ui: nem akartam szándékosan fikázni az LG-samu párost, de tényeg nagyon rossz tapasztalataim voltak velük...
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz
old_artist #3520 üzenetére
Köszi a választ!
Holnap fájó szívvel összecsomagolom, és visszaviszem.
82 kFt volt.
Tényleg sajnálom, mert mindent tud amit elvártam, csak éppen a képe silány...
Köszi mégegyszer! -
egyvalakiii
csendes tag
válasz
old_artist #3518 üzenetére
Szia!
Köszi va választ.
Sajnos rohannom kell, csak vasárnap este leszek legközelebb, de a képeket megpróbálom feltenni.
Néhány feltünő helyet bekarikáztan, de a piros tartomány szélénél ilyen az egész.
Kicsit bemozdult, de a lényeg látszik.
Élőben sokkal rosszabb, ott a pixelek élesek, itt a bemozdulás miatt kicsit homályos.
A kékkel és a zölddel nincs ilyen baj.
Köszi a választ!
Jó hétvégét! -
egyvalakiii
csendes tag
válasz
old_artist #3478 üzenetére
LG L246WHX tapasztalatok
Azért neked (old_artist) címeztem, mer van néhány olyan kérdésem, amire egy sok monitort látott ember könnyedén válaszol.
Kezdem a hibákkal:
1. PC-re kötve HDMI-n keresztül döbbenetesen kicsi a dinamikatartománya: Eizo-test9 progival ellenőrizve a sötét és világos árnyalatok megkülönbözethezőségét (az ábra itt is megvan: [link]), az eredmény csapnivaló: nem lehet úgy beállítani, hogy a 5-nél kevesebb legyen azon átmenetek száma, ami nem megkölönböztethető. (vagy a világosból válik láthatalanná 2-3, vagy a sötétből). Kiszámítva ez kb. 10%-os dimamikatratomány csökkenést jelent. Ez nagyon soknak tűnik. (fotónézegetés közben tűnt fel, hogy a kicsit szürke részek is feketék) Sajnos a monitoron nincs gamma korrekció, de szoftveresen sikerült a problémát megoldani. Bár ettől a monitor még nem lett jobb, de legalább nézhető PC-vel.
old_artist: normális ez így? Mármint hogy ilyen csapnivaló dinamikatarományt csak szoftveresen lehet kompenzálni? Vagy rossz a panel/monitor?
2. Az említett Eizo tesztprogi színátmeneti tesztjei közül a piros sávos néhol, ill. furcsa mintázatot mutat a bal alsó sarok környékén (rendezetlen módon, biz. sávok mentén eltérő fényerővel világítanak a szomszédos pixelek.). A zölt és kék tökéletes, de a többi szín, amihez kell a piros, már szintén sávosodnak attól függően mennyi benne a piros.
Ez sem túl jó...A kérdés, hogy hibás a panel, vagy ez gyakorinak tűnő jelenség? Elsőre azt mondanám, hogy hibás. Keddig még beleférek a 3 napba...
További tapasztalatok:
Tökéletesen megjeleníti a 16:9-es HDMI-n kapott jelet. Torzításmentes, alul-felül fekete csík.
Sajnos a komponens bemenetet nem tudtam kipróbálni, de az látszik, hogy a 16:10-től eltérő képarányokat nagyon intelligensen kezeli. (pl. a PC bootolásánál az alaplap által vetített kép 4:3-as, torzításmentes, a bootolás előtti karakteres képernyő torzításmentes 4:3-as, max. méretű (két oldalt felete sáv)). Ezt az általam használt egyik wide kijelző sem tudta. (LG W1942T ill. Lenovo D221). Bár ezeknek a képe a színátmenetek és a normális dinamikatartomány miatt alapbeállításokkal sokkal szebb.
A HDMI-s próba is csak a szegedi edigital korrekt, segítőkész hozzáállásán múlott. Köszi nekik! (bár ez nem a reklám helye, de kell a pozitív visszajelzés is).És akkor jöjjöna negatív kritika az LG-ről: képtelenek voltak megválaszolni az itt is feltett alapkérdést (itt #3427 hozzászólás), és még azt sem mondták, hogy utánanéznek... Ez aztán a vársárlóbarát ügyfélszolgálat...
Nem értenek hozzá, de mégcsak nem is hajlandóak utánajárni. Írtam a német LG-nak is, akik viszont korrektül válaszoltak, igaz, hogy akkor már otthon volt a monitor...Szóval a kérdés, normális, hogy csak akkor van egy monitornak nézhető képe, ha szoftveresen korrigálok a gammán? És mi a válemény a rossz vörös átmenetről? (képem sajna nincs.)
Várom a tapasztaltabbak reakcióit, véleményét! 3 naps csere?
Remélem segítettem annak is, aki ilyen monitor (LG L246WHX-BN) vásárlásán gondolkozik. -
egyvalakiii
csendes tag
Köszi a véleményt! Vicces, hogy az LG-nek is feltettem ezeket a kérdéseket, mármint a 16:10-esen való 16:9-es kép, ill. a komponens bemeneten érkező jel megjelenítésével kapcsolatban. (A #3427-es hozzászólásom diplomatikusabb megfogalmazásban.)
A válasz:"Tisztelt Ugyfelunk! A megelenitendo jel mindig a kijelzo felbontasara van felskalazva. A tovabbiakban kerjuk vegye fel a kapcsolatot a bolttal es kerje a monitor teszteleset a kivalasztott Blu Ray lejatszoval. Tisztelettel: LGE Ugyfelszolgalat"
Ja. Csak az nincs ott, hogy TORZÍTÁSMENTESEN skalazza fel a kijelző felbontására. A kérdés pedig erre vonatkozik. Remélem nem direkt maradt ki ez a szó.
Mindegy a boltban ki fogom próbálni, ha engedik. Vicces, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre nem tudnak értelmesen válaszolni...
Remélem a monitorral minden oké lesz, és elhozom. Egy pixelhibásat már sikerült a boltban visszaadnom 1 hete -
egyvalakiii
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy egy 1920*1200 pixeles (16:10-es képarányú) monitor HDMI/DVI bemenetére kötött 1980*1080-as forrás (16:9-es képarány) (Blu-ray vagy hdmi kimenettel rendelkező dvd lejátszó) képe hogyan jelenik meg? Torzul?
Vagy fekete csík alul felül? Vagy az oldalsó széleket levágja? Számomra a teljes tartalom torzítatlan megjelenése lenne a leglogikusabb (ehhez alul felül fekete csík látszik), de olvasgatva a neten, ez nem minden monitornál triviális sajnos.
Nyilván ez függ a monitortól is.
Hogy ez miért fontos?
Szeretnék nem csak a pc bekapcsolásával filmet nézni, hanem pl. hdmi kimenettel rendelkező asztali dvd-vel is (és később akár blu-ray lejátszóból származó full HD felbontású) filmet nézni a monitoron, és nem mindegy, hogy hogyan birkózik meg vele a monitor.
Gondolom nem egyedül vagyok ezzel az igénnyel, így talán mást is érdekelhet a dolog.A kiszemelt az LG L246WHX-BN 24 inch-es monitora.
Estetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? (Azt látom, hogy nem csak engem érdekel itt.)
Esetleg próbált valaki a komponens bemenetére kötöni dvd-t, vagy mást?
A kérdés itt is az, hogy hogyan jeleníti meg a különböző képarányú (4:3, 5:4, ...) forrásokat.Ha bárki látott bekapcsolt LG L246WHX-BN-t, az is írja meg a véleményét légyszi!
Köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- SAMSUNG (LU32R590CWRXEN)4K GAMER HAJLITOTT MONOTOR ! AKCIÓ!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- SAMSUNG LC49G94TSSPXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest