Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
HS 2142 #3830 üzenetére
Az 50.000 meg 30.000 a dinamikus kontraszt, nem oszt, nem szoroz... A 23,6 pedig gondolom a látható tényleges képméret lehet, de egy árgépbe írt adat helyett inkább a gyártó honlapját nézd, az mérvadó.
Szaki nem vagyok, csak most ástam bele magam monitorvásárlás miatt ezekbe a dolgokba. -
Ariadne
őstag
Huhh, csak szeretném megköszönni a sok segítséget a választáshoz, kérdezgettem itt többször, és végre megvan, milyen monitort veszek.
Az Oázisban volt szerencsém megnézni élőben (ezúton is
, és sorry, hogy pont pénteken estem be záráskor...
) a Samu F2380-at és egy Dell 2209WA-t meg egy HP LP2275W-t (ha jól tudom). A tesztekhez képest élőben meglepően egyértelmű, hogy nálam a Dell nyer, ha szöveges munkákon túl bármi másra is használni akarom. Laikusként is egyértelműen látszott a különbség, nagyon zavaróak a Samu túl élénk színei, és az, hogy a nagyon világos és a nagyon sötét részek összemosódnak, elvesznek a részletek. Viszont a betekintési szög "rosszasága" nekem nem tűnt fel.
Ha irodába keresnék monitort, csak szöveges melóra, akkor mindenképp a Samu nyerne, ez biztos. De így, hogy egy kis filmnézés meg ritkán játék (nem fps) is becsúszik mellé, már mindenképp jobban bejön a Dell. Tény, hogy a szövegek kicsivel elmosódottabbak rajta, de ez sokkal kevésbé zavaró, mint a Samu hibái. Pedig nem vagyok grafikus, de tényleg durva az a Samu... A HP pedig tényleg úgy látszott, hogy grafikára jó, engem nem győzött meg "házi" használatra, nem tetszett annyival jobban, amennyivel többe kerül.
Ja és ami még érdekes, azt vártam, hogy a Dell kisebbnek tűnik majd, de az eltérő képarány miatt valahogy épp nagyobbnak látszott. Vagy csak nem vagyok szokva a 16:9-hez.
Mindezt teljesen laikus, egyszeri TN-júzerként, igaz pár évig használtam irodai munkára egy hmm ha jól emlékszem MVA-s LG-t is, szóval érteni nem értek a dologhoz.
-
Ariadne
őstag
válasz
Fotonoid #3811 üzenetére
Hát az LG-re is várnod kell még, ősztől lesz elérhető...
-
-
Ariadne
őstag
válasz
Nyugdíjas #3786 üzenetére
Így lesz, megnézem őket.
Mondjuk nyilván jobban esne 100k alatt megúszni a monitorvásárlást, ha az is megfelel...
Hümm, remélem némi lightos játékra is jó lesz azért, mert van még némi befejeznivaló Spellforce 2-m, eddig nem is gondoltam rá (meló ezerrel...). De az FPS-ek nem az én világom, szóval nem CS-re optimalizálom, remélem ilyenkor nem számít igazán a lassabb nem TN panel.
-
Ariadne
őstag
válasz
old_artist #3782 üzenetére
Ejj, de kár. Addig nem akarok várni azért...
Kérdés, hogy ha most akarok venni (fordításhoz, tehát szöveges munkákhoz elsősorban) nem TN-es monitort, akkor ahhoz a csalódást okozó Samuhoz képest melyik a következő árkategória, amiben Samut vagy LG-t találok? TN-est most már nem akarok, ilyen nagynál kell a betekintési szög, szóval remélem, hogy 120 alatt van valami megfelelő.
-
Ariadne
őstag
Ezt epedve várom.
Nagyon venném már a monitort, de hosszú időre tervezek vele és naponta használt eszköz lenne, szóval nem akarom elhamarkodni. A Samunál a betekintési szög kicsisége zavar a leírás és a videó alapján. Kisebb monitornál nem olyan zavaró (most egy 19"-es hmm szerintem TN paneles előtt ülök, no problem), de 23-24"-nél, főleg hogy wide is, már aggaszt a dolog. Szövegekkel lesz tele a monitorom, látnom kell azt is, ami a szélén van...
-
Ariadne
őstag
Hali!
Ha jól tudom, hó végére várható az LG W2420P megjelenése, ami szintén valamilyenfajta IPS paneles lesz. Ismerve már a Samsung F2380 képességeit, várható, hogy ez az LG jobb lesz, vagy a "butított" panel miatt attól se várjak csodát?
-
Ariadne
őstag
válasz
old_artist #3744 üzenetére
Ez jó, élni fogok a lehetőséggel.
Ha már egyszer kiad sok tízezer forintot az ember egy monitorra, legyen legalább jól beállítva.
-
Ariadne
őstag
válasz
old_artist #3740 üzenetére
Kalibráláshoz kell az a kis egérszerű mérőeszköz, meg a hozzávaló szoftver gondolom. Ilyet honnan lehet szerezni-kölcsönözni, vagy hogy lehet beállíttatni vele a monitort? Gondolom mindenfélénél jól jön, nem csak ennél a samunál.
-
Ariadne
őstag
No igen, én is így vagyok vele. Pláne hogy egy régi CRT-ről (valami nyolc éve vettük a kicsikét újonnan, akkor még hűdedrága volt
) meg a most már sűrűbben használt wide képernyős, de természetesen gyengusz TN-es képernyőjű laptopról szeretnék váltani. De nagyon sürgetném már, minden megvan, használatra is nagyon szükség lenne már rá, de azokat az LG-ket akkor is meg kell várni, hátha jobbak. Ha meg nem, hát nem.
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz
old_artist #3657 üzenetére
Köszönöm, akkor pont jó, épp ezt a Samut néztem ki önszorgalomból.
Viszont most láttam, hogy lesz C-PVA, vagyis valami butított PVA paneles Samu, igaz csak 23"-as, de azért ez gondolkodóba ejtett.
-
Ariadne
őstag
Üdv!
A 22"-es topikból kóboroltam át ide, mivel most már biztos vagyok benne, hogy 24"-es monitort szeretnék venni.
Elsődleges cél fordítási munkák végzése, tehát word doksik ezerrel meg böngésző, ezért HD nem jön szóba, viszont lehet simán TN+Filmes. Szeretném, ha matt kerete lenne, ezektől a fényesektől tartok, szerintem zavarna a csillogása (főleg este dolgozom majd rajta, lámpafénynél). Garancia miatt LG vagy Samsung érdekel, talán a Samu szimpatikusabb, de ennek nincs különösebb oka.Illetve de, normál tévétől az ezeréves kétkazettás rádiósmagnóig még sosem volt gondom Samu cuccokkal. Igaz a régi kis LG CRT is még mindig bírja.
Szóval a paraméterek a fentiek alapján (de szóljatok, ha nem tartjátok ésszerűnek valamelyik fenti elgondolást
):
- no HD
- matt keret
- pivot
- szövegekkel dolgozásra leginkább alkalmas
- LG vagy Samsung
- árban 80k-ig, mármint normál számtech üzletek árszintjében értve (pH-s kereskedőktől nem vásárolok)Kérdések:
- kontrasztarányból a Samu honlapon legalábbis 50.000-től 1000-ig láttam mindent, az árlisták alapján ennek köze lehet az árkülönbségekhez is - számít ez az én esetemben? (vagy ez az a mókusvakítós dinamikus kontraszt?)
- van jelentősége annak, hogy 16:9 vagy 16:10 az oldalarány? mondjuk néha néznénk rajta filmeket is, de nem elsődleges szempont (lesz úgyis majd másik páromnak játékra meg mozira...)
- próbálom megfejteni a betűkódokat Samuéknál, W wide, HD az HD, eddig oké, de egy BW, NW, SW, HM, HS, Txxx között mi a különbség?Előre is köszönöm a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest