- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
Én korabban TZ70-en próbáltam a panoráma funkciót, és használhatatlannak találtam. Eleve valami olyasmit csinált, hogy csak a szenzor magasságának egy részét használta, és így adott teret annak, hogy ne mozduljak ki a vonalból, nem pedig utólag cropolt (szerintem gx80-nál is ez lehet az oka a fix pixel magassagnak). Emellett manuálisan nem volt allítható ebben a módban a rekesz, a gép meg betette a legkisebb lehetséges rekeszre, ami miatt jó szar lett a kép (nem az iso, hanem a diffrakció miatt, totál részlettelen lett). Emellett épp a panoráma képekre jellemző, mert általaban én szó szerint panorámáról csinálok panoráma képet, hogy nagyon fontos egyrészt a highlight/shadow kezelés, másrészt a kontraszt/dehaze/kék is, hiszen ezek nélkül sok esetben a háttérből alig látszik valami. Emiatt meg kell, hogy raw-ból tudjak kiindulni, ne egy kamera által főzött jpegből.
GX800-nál már meg sem próbáltam a beépített panoráma módot, helyből Affinityvel csinálom. Van olyan ismerősöm, aki valami ősrégi Canon cuccal csinálta, na azzal tényleg szenvedés, de az Affinity jól összerakja, még akkor is, ha nem fixek a beállítások, hanem rekesz elővalasztással (+némi kompenzáció) csinálom a képeket, ami azt jelenti, hogy van némi törés két kép között expozícióban, de ezt is megoldja az Affinity, nagyon ritka, ha látszik. Előtte Silkypixben szoktam szerkeszteni a RAW-kat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Építő/felújító topik
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- MacBook Air 13" M2 / 256GB / 8GB midnight (éjkék) / 96% akksi
- Xbox Elite Series 2 Core kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs