Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

válasz peppe79 #98505 üzenetére

Azért vetettem össze, mert a 12-45 úgy volt emlegetve, mint turista zoom, pedig az a tartomány nagyon kevés turista zoomnak. Abban egyetértek, hogy a 14 meg nem elég széles, úgyhogy valahol mindenképpen kompromisszumot kell kötni.

Igen, a tipikus turistazoomok fényereje nem a legjobb, de mint írtam, ez a legfőbb kompromisszum, hogy arányaiban nagy átfogású obit viszel nem túl nagy méretben. De ha ízlelgeted a turistazoom szót, akkor ebben benne van, hogy nem feltétlenül a legjobb minőségű képet fogod csinálni, ami adott esetben lehet hogy a magasabb ISO-ból is fakad, viszont olyan téren kisebb kompromisszumot kötsz, hogy ne tudnál valamit lefotózni.

Pont nem a szafari az, ahová feltétlenül kell a nagy gyújtótávolság, ugyanis épp az európai vadállatok azok, amelyek hamarabb megijednek, nagyobb távolságot tartanak, egy európai hegyi túra során sokkal jobban kell a zoom, mint egy terepjáróval szafariban.

Megjegyzem, amikor nálam külön volt egy 12-32 meg egy kistele, én is alig használtam a kistelét, mert cserélgetni kellett, ha nagy átfogású van nálam, sokkal többet használom a végét. Ha cserélgetés, inkább UWA obira cserélgetném, deca beszerzése még várat magára.

Új hozzászólás Aktív témák