- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Beletenyerelnek a memóriaárak a mobileladásokba
- iPhone topik
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Pontosan. Ha elfogy a VRAM, jön a rendszer memóriából a PCIe buszon keresztül a textúra meg minden egyéb adat kb, na akkor be tud rogyni (sebességtől függően) az fps.
A szerényebb saját erejű 5060Ti-16G pedig igaz nem teper úgy, mint az 5070, de cserébe konzisztensen tartja azt, amire képes, 16-ba kényelmesen fér minden.
Amúgy tök játékfüggő, kinek melyik megközelítés az ideális, nyilván a legjobb az 5070Ti sok VRAM-al, csak irdatlan pénz és a "kistesó" sem panaszkodik (pláne nem olyan legújabb DLSS-el, aminek nem 360p az alapja 4K-hoz, hanem egy FHD vagy 2K).
-
PuMbA
titán
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ha elfogy a VRAM, akkor ugyanúgy belassul minden kártya. A memóriabusz szélessége ezen nem tud javítani, csak a PCI-E busz gyorsasága, amit ki is mértek már sokan, hiszen ezen keresztül megy át a rendszermemóriából a VRAM-ba az adat. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálam megszívták, ugyanis pont ezért vettem inkább RTX 3060 12GB-ot. Anno az RTX 3060Ti és a sima 3060 között vacilláltam, de mivel az előző két kártyém is a kevés VRAM miatt ment a levesbe, most biztosra mentem, és az olcsóbb de nagyobb VRAMos kártyát vettem (akkor még elég jelentős árrés volt a kettő között). És egyáltalán nem bánom. FHD 60Hz mellett ez a GPU se egyhamar fogy el, ugyanakkor simán kapok el játékokat 9-10GB VRAM használattal.
Az RTX 3080 10GB-val kapcsolatban igazad van, van egy olyanom is, ott szerintem ahhoz a GPU-hoz pont vagy 20GB VRAM illene.
-
denko
senior tag
azért én áldom az eget hogy macbookot most 24gb sen vettem és NAS- ba vettem 5060ti 16gb-t 2 tb ssd-vel
Sajnos Így is drágulás után, de akkor még nem volt ennyire vad.
Egyébként hogy ON legyen, semmire nem elég 8GB. nincs optimalizáció mostanság, illetve ez várható volt kb 1.5 honapja már, hogy ezt is fogják emelni és optimalizálni.
Annyi előnye van, hátha a fejlesztők kicsit dolgoknak is az optimalizáson... -
Dißnäëß
nagyúr
Elöl a relatív sebességdifi.. alatta a karik: [link]
Az OC modellek jobban húzhatók és az 5060 szériaban sok tartalék van, techpowerup és hasonló tesztek mentén nekem szimpi volt, 5070Ti 16G-t nagyon drágállottam és nincs game, akivel kihasználom (bárcsak lenne), így maradt az 5060Ti, racionálisabb döntés ilyen vérzivataros időkben.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
9070 Nitrot 260-ért vettem december közepén, jelenleg Alzánál van még 285-ért, mindenhol máshol inkább 310-340 környéke. Gyanítom ha XT-ből elfogy a készlet, az is legalább ilyen mértékben fog még drágulni. Több boltban is jelenleg olcsóbb a Nitro 9070 XT, mint a sima Nitro 9070.
-
Rathrol
senior tag
Nekem a notimban rtx 5050 8GB van, bőven jó FHD felbontáson. Ultrán lazán viszi legújabb játékokat is persze, igaz DLSS rásegítéssel de 80-100fps simán megvan.

-
.LnB
titán
Nem úgy volt, hogy az Nvidia nem is fog foglalkozni a VRAM-mal? [link] Csakkérdem...
-
Dragon3000
nagyúr
-
WayneGace
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
A legolcsóbb 9070 xt árukereső szerint 277 890 Ft.
Ha jól számolom 22 fajta van 320k alatt. Szóval ki a fene vesz 350-370k-ért, ha van jóval olcsóbb? -
Vigneau
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, ők diktálnak...
Ettől függetlenül nagyon remélem, hogy sikerül rátennem a kezem idővel egy ASUS vagy SAPPHIRE RX 9060 8GB-re. Ha már korábban felütötte a fejét a használt piacon a HP és a Dell RTX 3060, talán van okom bizakodni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Low Noise
üzenetére
9070xt nitro+ december közepén 300e alatt is volt, most 320-330 a legolcsóbb helyen, más márkából van, ami 320 helyett 350-370e, ezek nem kicsi emelkedések.
Itt a ph-n is volt róla cikk, hogy az amd emeli a gpu+vram csomagját a gyártók felé, szerinted ezt a gyártók benyelik vagy tovább osztják a vásárlókra? Egyértelmű, hogy a második lesz. -
hahakocka
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egyetértek, de hiába írod, úgyse értik meg azok akiknek kéne. Már rég sokszor volt erről szó, az AI által okozott vram válság is rá fog erre világítani valamelyest de hiába. Veszik majd a 8gb os szutykokat mint a franc ó drágán is ahogy eddig is és ahogy teszik azt évente minden újabb új Apple termékkel 700-800e ft ért is.
-
nexplo
őstag
Én azt várom amikor egy RTX 5080-at adnak ki 8 gigával
Bocs most csak ennyi jutott rá de FHD-hoz elég lesz
Nem tudom hogy sírjak vagy nevessek.... -
Na ja, feltűnően sok ikonikus NVIDIA csúcs/csúcs-közeli kártya úgy öregedett, hogy előbb fogyott el a VRAM, mint hogy a GPU ereje elfogyott volna.
Lásd: GTX 580 (1.5GB), GTX 690 (2×2GB – VRAM nem adódik össze), GTX 780 Ti (3GB), GTX 970 (3.5GB), GTX 1080 (8GB), RTX 3070 (8GB), RTX 3080 (10GB – főleg RT/4K, nagy textúrák mellett, modokkal stb). Sok esetben a VRAM lett kevés, nem a nyers GPU-erő.AMD-nél is volt hasonló: Fury/Pro Duo 4GB, RX 480/580-nál nem akkora a gond, de a 8GB-os verziók tényleg jobban öregedtek. GTX 1060 3GB ahol még mást is vágtak...
Tehát az állítás mai napig igaz, nvidia hisz abban hogy a legjobb profit az aktuálisan éppen csak elég vram. 5070 sima is 12GB vrammal ugyan ezt fogja megélni, GPU erős és szépen el fogy majd évek múlva. 5060-asnál is ugyan ez.
-
KROK640
nagyúr
Az NVidia 10 éve megmondta, hogy nem hisz a sok VRAMban ... most bizonyítja is.
-
JohnyX
tag
Nincs új a nap alatt :-) [kép] (2 MB alapban + 2 MB bővíthető).
Steam Machine: RAM = 16 GB DDR5 + 8 GB GDDR6 VRAM
Talán tudunk 8GB VRAM-al is játszani.
-
ciricica
tag
Javitsatok ki, ha tevedek; a 16GB-os 4060/5060 Ti annyival jobb a 8GB-os verzional, hogy megeri azt venni mondjuk egy 4070/5070 helyett?
Emlekszem regen a GT szerianal voltak 8GB-os modellek es vettek sokan, hogy huha. Aztan pislogtak, hogy hol a teljesitmeny.
Jah? Hogy nem VRAMbol jon?
-
Baltazár123
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Az indiana-t az nvidia szponzorálta, ezért is van benne nem kikapcsolható RT, meg gondolom a gép és főleg a gpu igénye is ezért lett olyan, amilyen. Jó játék, de csak emiatt gépet fejleszteni elég nagy ostobaság vagy a ruhát megszaggatni, mert nem fut high beállításon
Eleve q drága a játék maga, már csak azért is érdemes várni vele. -
hahakocka
őstag
válasz
Skyline15
üzenetére
Hát igen nèha a +4-8 GB annyit dönt el csak hogy megy e game èlvezhetően high - very highon nem a szar ultran)egyáltalàn vagy sem vagy, hogy 1440 P Ben is tolhatod az új monitorodon vagy csak FHD N. S csak a vram mennyisègben a difi mint láthattuk a teszteken. Persze ha nem szarnànak az optimalizációra....
-
Skyline15
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Abból kell kiindulni,, hogy amikor megjelentek a kártyák 50$ volt a difi 8gb vs 16gb között. De minden teszt szerint akkor ilyen 5% difi volt a max.
Csak a spagetti kódos játekoknál nem.
Itt kérdezem én, hogy ki mit látott az előző 5 év játékfejlesztés terén? Optimalizáción volt a főbb hangsúly vagy azon hogy minél gyorsabban adják ki.És újfent, amikor nem tud a vásárló róla hogy ja, a 140.000ft os kártya helyett ha megveszi a 160k s kártyát akkor a gagyin megírt játék is jól fog futni. Jöhet mindenki a kompromisszummal, de ha nem tudsz róla, hogyan dönts ésszerűen. Nem fél évre veszel GPU-t általában.
-
hahakocka
őstag
Aki 150e Ft èrt vett mondjuk egy 9060XT T 16 GB al nem lesz gondja . Továbbra se èrtem mièrt baj az ha hosszútávon nem kell aggódni 1080p;1440-4K N hogy elfogyna a vram S jó àron adjàk jelenleg is. S az hogy magas textúràkon tolja valaki jó àr-èrtèkkel se hâtrâny de pàram/N úgy festik le mintha a minősèg… semmit se èrne sokaknak. Ennyi erővel ne hasznàlják a DLSS T s FSR se mert az csak skâlàz vagy túl sok FPS szàmot S minek? Magas textúra minek? Hozzâ kell tenni az ultra szint az sokat már nem a vers highoz kèpest de sok kártya vér hívjon is kifogy a vramból akàr FHD n is meg 1440p N is game függő persze S most erre rà erősített a AI láz okozta ram válsàg is.
-
GreatL
őstag
RTX 5070 Ti 8 GB RAM-mal lesz?
-
janeszgol
félisten
válasz
WayneGace
üzenetére
+1 ezt adom. Az Indiana Jones 2024-2025, es sajnos 2026 Crysis-a lesz. Azt is nyomattak evekig, meg referencia, aztan kiderult, hogy szarul volt megirva. Az Indi is az egyik legrosszabbul megirt jatek optimalizaciot tekintve. Mint a Stalker2.
Viszont az Indiana Jones az egyetlen jatek meg, amihez kell az rtx szeria (2000 es felfele), gtx-en (1000 es alatta) el sem indul a Vulkan api-ra hivatkozva. -
janeszgol
félisten
Mielott elolvasnam a hozzaszolasokat. Megvizsgaltam a dolgot. Az intel b580 vs rtx5060 viszonylataban (utobbi gpu 20-30 szazalekkal erosebb) mar a sima 5060-at is visszafogja a 8 GB vram a mai eljarasok, technologiak hasznalata tukreben.
-
Low Noise
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Kissebb ár esés majd kissebb ár emelkedést latok a diagrammon, ahogy eddig is. Ha szigorúan nézem akkor egy 300 ezres kártya valóban emelkedett 13 ezer forintott. Most kell szaladni a boltba vagy tovább emelkedik vagy nem. Az AMD től azt nyilatkozták nem akarnak emelni, jó a GDDR6 ellátottságuk, hosszútávú szerződésekkel es ha lesz arváltozás azt egyéb alkatreszek okozzhatják, de még azt is tompítani akarják. Itt van a cikk PH-n megnem mondom ki nyilatkozott az AMD től.
-
Low Noise
senior tag
válasz
mindhunter
üzenetére
Én egy bő éve fejlesztettem, a win 11 re váltastól tartottam, hogy mindenek fel megy az ára, nem az lett, de jól jártam. Akinek videokartya kell még vehett, a legtöbb kártya ára még nem változott.
-
mindhunter
tag
Uh, de áldom az eszem, hogy pont egy éve fejlesztettem a gépet, vettem 64GB DDR5 memóriát, meg vettem bele egy 5090-et, még a mizériák előtt. 2030-ig nem is tervezek semmit se fejleszteni, addig meg csak rendeződik a helyzet "valamennyire".
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Lord Amper
üzenetére
DLSS is eszi a VRAM-ot, 16G előnye itt is kijön.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
Nemsokára jönnek a tv-k az olyan AI-s bemenetekkel, amik - mint a hangban - scannelik a bejövő analóg tartalmat és AI upscale kutyafaxa minden
Rádugom a C64-emet (legrosszabb esetben egy analóg RCA -> HDMI konverterrel) és lesz iszonyú képem, FSAA-m, mindenem, igaz ?
-
Hülye kérdés de a vram többnyire a nagyobb felbontású textúrákhoz kell. Nem opció csak a textúrákat felskálázni a teljes kiszámolt kép helyett?
-
Baltazár123
őstag
válasz
Baltazár123
üzenetére
itt a video az extrém upscaling tesztről, annyira nem kutyasz.r ez és sokat fejlődhet [link]
-
Black-core
aktív tag
Ezt itt hagyom : [link] Ha ezen az uton haladtunk volna az elmúlt 15 évben is, akkor valószínűleg most nem sírnánk a 16Gb Vram ért
4KB..
-
Dißnäëß
nagyúr
Sztem csak RTX3050 & up van erre esély
mert ezekkel lehet hosszútávra is berendezkedni, game-teljesítménytől függően ofkorsz, de ezekben van AV1, ami a jövő kb. a H.265/HEVC után. 3xxx széria legalább dekódban tudja már.Nekem pl. ez is szempont volt, mikor vettem (pont 3050-et anno), 2xxx helyett.
-
Concipio
lelkes újonc
Berobban a 1080Ti 11Gigások ára is?
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
"bizonyos kompromisszummal elfogadható" - na erről van szó... "Bizonyos kompromisszummal" a ZX81 grafikája is elfogadható!!!
-
arn
félisten
Eljen a konzol

-
Szakbarbár
aktív tag
Akinek nem fontos a váltás előveheti a régi klasszikusokat. Én most szedtem elő és újrajátszom a 2005-2015 közötti játékokkal. CoD 1-2, GTA San Andreas, NFS sorozat, Half Life 2…
Vagy a fejlesztők megcsinálhatják a régi játékok HD verzióját, most úgy is ennek van divatja. Diablo 2, Age of Empires 2, Need for Speed Most Wanted, stb, ami most eszembe jutott, hogy csináltak új verziót. -
Baltazár123
őstag
ami nyitott kérdés, a DLSS és az FSR fejlődése, érdemes megnézni, van több videó is fent, srác próbálta pl renderelni ilyen 360p-ben és utána felskálázni
Nem azt mondom, nyilván lesznek akik köpnek egy nagyot erre, hogy sz.r, de azért mégsem. Én látok ebben az upscalingben fantáziát. Lehet, hogy ahelyett, hogy telenyomnák a grafikus kártyát nyers számítási erővel, inkább ilyen intelligens upscaling lesz a jövő. nyilván ez még képlékeny most, meg sokan ordítanak teli torokból, hogy sz.r, de én végig néztem pár videót, amit a dlss 4.5 kapcsán csináltak és bizonyos kompromisszummal elfogadható már most is és sokat fejlődhet még
-
tibaimp
nagyúr
Az az érdekes, hogyha valóban kitart 2027-28-ig ez a szarcunami, akkor mi lesz PC-n a nagy AAA játékokkal és azok futtatásával? Addig még a GTA6, Witcher4, Witcher1, Tomb Raider-ek, stb, csak ami hirtelen eszembe jutott is meg fognak jelenni PC-re? Mi lesz ezekkel? Nem hiszem, hogy most a játék fejlesztő cégek belekezdenek óriási optimalizációkba, ezzel kitolva a játékok megjelenését, 8GB-os VGA-kkal meg itt ezek a címek köszönő viszonyba nem lesznek, max 720p-n...
-
Baltazár123
őstag
kösz, és tudom, hogy még feljebb megy, tehát aki venni akar, az tényleg ne várjon, de én 180e-t nem fogok egy vga-ért kiadni az is biztos. Annyira azért nem keresem könnyen a pénzt, az 2 nap túlóra alsó hangon és nincs minden hónapban 2 napom, meg van jobb helye is a pénznek.
Mondjuk olcsóbb relatívan nézve nem lesznek a vga-k az is igaz. Ez van, kivárok most.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Baltazár123
üzenetére
Hajrá
-
Nimda
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
Itt ph aprón redgoat és többiek, húzni befele az OC 16G-s karikat, emberek.
Hu de nem irigylem aki még nem lépett.
És még most sem késő (nagyon). -
parandroid
félisten
Amazon egy piactér, egy rakás hirdető van, köztük külföldiek is. De itt is csak kb 3 félét látok, és ezek is mind a kétventis változatok. Tessék, mindfactory kínálata: [link]. Náluk már egy kanyi darab sincs, de a többi nagynál is erősen fogyóban (proshop, alternate, nbb, cyberport). És ahol még van, ott is 500 EUR fölött. Mennyi is az forintban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
Dißnäëß
nagyúr
PCIe 5.0 16x és majd system RAM-ból megoldjuk a többit amolyan laptop-Intel módra.
Így már akkor nem is kell 5060 sem, 5030 elég
-
Baltazár123
őstag
Az ára lesz a gond inkább, a fene se akar 180-200e-t fizetni egy 8gb-os 5060ti-ért. Aki meg 4k-ban akar játszani, annak muszáj lesz a zsebébe nyúlni. Nem lesz jó világ az biztos. Remélem elég lesz nekem az rx6600 és akkor nem is veszek semmit 2-3 évig biztosan. Lehet, hogy rácseszek és nem lesznek normális árak egyhamar, de majd kiderül.
-
F.B.I.
veterán
Most direkt néztem itthon, 5070Ti - el, 4K 144Hz - en:
WoT ultra 6.8Gb, CoD 7 multi (Quality) 11.2Gb, Arc Raiders High DLAA 10.5Gb. Igen, a 8Gb elég lesz, csak nem 4K - ra de ha mégis, akkor az új optimalizálatlan címek, performance és low mellett….talán. 12Gb kellene minimum már. -
Yodafon
őstag
Nem a memória kicsi, hanem a képernyőtök nagy, elvtársak!!!
-
Baltazár123
őstag
gondolom az a mesterterv, hogy a 8gb-os kártyákat akarják adni a mostani 16gb-os árban és ha veszik a p.rasztok, akkor ez pénzügyileg zseniális húzás nekik
-
"Nesztek alamizsna, csak hogy kussoljatok végre, a többi RAM megy a szerverparkomba az AI-hoz, amit senki nem kért, de hogy ti mit akartok az engem nem érdekel, csak a számlám hízzon, ti meg fizessetek."
Gyönyörű lesz amikor kidurran az AI lufi, és még ez a senkinek nem kellő videókártya készlet is rárohad a bőrkabátos patkányra. Nem iszom alkoholt, de pezsgőt fogok bontani azon a napon.
-
Vigneau
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem pedig 100k alatt lenne értelme bőven. De ez szimplán csak az én véleményem.
-
Low Noise
senior tag
E közben az AMD áremelés nelkül árulja 16GB os kartyáit ahogy az árukeresőt nézem.
-
jack982
senior tag
majd a sufniban átszerelik 24gb-ra.
-
parandroid
félisten
Német üzletekből rohamosan tűnnek el a 16GB 5060Ti-k, és fyakorlatilag nincs utánpótlás. Ami van, az 600 EUR körül, ami kevés híján 5070 ár. 5070Ti már csk 1000 EUR körül van, ahol még van, 5080, és fölötte meg csak scalpereken keresztül beszerezhető.
5060, és 5060 8GB van, előbbi 300, utóbbi 450 EUR környékén, ami azért különösen vicces, mert az AMD meg továbbra is simán adja a jobb fajta 9060XT 16GB-okat is 400-450 között. A Nitro+, az Asus TUF, meg a Red Devil a legdrágábbak, azok mennek 470 körül.
p
-
Skyline15
tag
válasz
Dragonovich
üzenetére
De meg fogják venni a játékot, csak ha van lehetősége az illetőnek, egyből kéri is a refundot.
Amit nem értettem, hogy legtöbb játéktesztnél mikor 8GB vs 16GB-ot nézték, nagyon kevesen mutatták meg pl Indiana Jones-t QHD / 4K-ba normál minőség mellett.
5060Ti 8GB vs 16-nál 0.1 - 1% fps beesett 8GB-on QHD-ba 6-7fps-re, nagy részletességnél, miközben a 16GB simán ment 60fps felett átlagba.És itt jön a vásárló beetetése, meg a fizetett "tartalomgyártók", hogy milyen jó a kártya, mert 500FPS-t hoz CS-be vagy DOTA-ba.
-
Vigneau
félisten
Amennyiben ettől előlép az OEM polc rejtekéből az RX 9060 8GB, akkor kíváncsian várom.
-
szdani89
csendes tag
Akkor én nem panaszkodhatok az rtx3070-emre, gtx 970-et váltotta karácsonyra i7 6700k és 1440p társaságában.
-
toronyhaz
aktív tag
Én egy hete vettem 5060-at. A rendelés napján már 5%-kal került többe. 1660ti-ról váltottam. Nem játszok PC-n. De most úgy voltam vele hogy ha most nem veszek egy ilyet akkor 50%-kal drágábban meg végképp nem. Alapnak jó lesz ez még pár évig.
123K volt a kártya. Most 127. Csurog felfelé hetente úgy látom. -
Jó lesz ha mindenki megbarátkozik a microlagokkal, meg a magasabb frame timeokkal.
-
zzola
titán
FHD monitorok felkészülnek!
-
download more ram - tőtsé le ramot az internetrő
-
Nimda
addikt
Én arra leszek kíváncsi, hogy a játékpiac hogyan fog erre reagálni. Kevesebb memóriára optimalizálni, nagy felbontásban. Egyáltalán lehetséges?
-
Dragonovich
csendes tag
Lassan eljutunk odáig, hogy a játék fejlesztő cégek kénytelenek lesznek normálisan optimalizálni a játékokat. Hiszen ha nem fut rendesen egy játék nem fogják megvenni....
-
hokuszla
senior tag
ezt mikor állította vídia?
ja csak szokásos kínai forum ... -
Én csak foglalatokat tennék rá, aztán a felhasználó vegye meg a saját kib***tt memóriamoduljait, ha akarja
-
Elvileg lehet ellensúlyozni ha játékmotorokat is úgy állítanák be. (Starfield volt ilyen)
Persze ekkor kellene nagyobb pcie sávszél is ami végülis nem gond...oh wait...
Tipikus horror, kispénzű vevő pcie3-al 5060-as kártyával.... -
HantekDSO
aktív tag
Szerintem meg térjünk vissza a 8 bites gépekhez, 64 kByte RAM-mal...

-
válasz
ultrasound
üzenetére
Szerintem elég lenne 2 MB RAM is.
16 bit színmélységhez már elég volt bizonyos felbontások mellett a 90-es években.
Ha akkor elég volt, most is jó lesz.
-
Ok, hogy többet gyártanak, de ki fogja ezeket megvenni? Megyünk vissza az időben... tíz éve volt menő a 1080 8 GB RAM-mal, de már akkor is a Ti-kbe 11 ment... tragikomikus ez a helyzet.
-
Joe 89
tag
Előre megyünk, nem hátra!
Lesz itt 8GB-os verzió 16GB-os árban nemsokára... -
ultrasound
tag
Ha pedig 4 GB-os modellekre állnának át, akkor a számokat tovább tudnák duplázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Diabetes - Cukorbetegség
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Kolink Stronghold ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- G.Skill Aegis 16GB DDR4 3200MHz VADIÚJ, GARANCIÁS, UTOLSÓ DARAB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4321, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Ha elfogy a VRAM, akkor ugyanúgy belassul minden kártya. A memóriabusz szélessége ezen nem tud javítani, csak a PCI-E busz gyorsasága, amit ki is mértek már sokan, hiszen ezen keresztül megy át a rendszermemóriából a VRAM-ba az adat.
Sajnos Így is drágulás után, de akkor még nem volt ennyire vad.

És még most sem késő (nagyon).