- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jon a RadeonVIII HBM-el.

-
.LnB
titán
Hiány talán nem lesz. De úgy néz ki, hogy RDNA5 (UDNA) se, 2027-ig.

-
Busterftw
nagyúr
"Annyira komolyan veszed a leglényegtelenebb pici adatokat és tényeket"
Persze, hogy lenyegtelenek ezek neked, mert az ongolok utan terelsz.
Szerintem teljesen normalis, ha valaki folyamatosan valotlant allit, hogy azt szova tegyuk, mert csak rontod a forum minoseget, amit mas is olvas."Ahhoz tudom ezt hasonlítani"
Rossz az analogia, mert te konkretan azt allitottad, hogy a teszt nem mutat glukozt, nincs, holott tobb objektiv teszt van rola, hogy van.
Te az az orvos vagy, aki tagadja a glukoz letezeset, miutan a paciens elotte megevett 1 csokit meg egy szelet tortat. Aztan ket honap mulva masik rendeloben ujra feldobod, hogy glukoz nincs, nem lehet kimutatni, hiaba evett tesztat elotted a beteg."a pár darab RDNA2-ről"
Jaja a par darab, ez ugyanolyan mint a remek forrasod az AI-ra szant kartyakrol ugye?
Ne rohogtessel mar."Ezért kellemetlen veled vitázni"
Azert kellemetlen veled vitazni, mert valaki tenyszeruen ravilagit a marhasagaidra.
Mert barmilyen utananezes nelkul hasrautve hajtogatod ugyanazt. De ezt is irtam mar a masik topikban, hogy egyszerubb lenne nem irni hasrauteseket es minden megoldodna.
Persze ott is irtal valami hasonlot, hogy "oke, befejeztem" aztan ugyanugy csinalod tovabb."addig a fő állítás nem igaz"
Pontosan, a fenti, sokadjara megcafolt es a nulla forrassal rendelkezo allitasaid nem igazak. -
PuMbA
titán
Ezért kellemetlen veled vitázni, mert ha mással vitázok, akkor nem ragadnak le ezeken a lényegtelen részleteken, míg te fogsz egy mikroszkópot és teljesen lemész az atomi elemekhez, hogy de az a pici lényegtelen részlet akkor is úgy van és amíg ezt nem tisztáztuk, addig a fő állítás nem igaz

-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Nem tudom, hogy megérted-e valaha, hogy mi a probléma az érveiddel
Annyira komolyan veszed a leglényegtelenebb pici adatokat és tényeket, hogy az borzasztó és közben teljesen megfeledkezel a nagy képről a valóban szignifikáns dolgokról.Ahhoz tudom ezt hasonlítani, amikor elmész vérvételre és a glükóz értéked 4.5 helyett 4.54 lesz és magyarázatot követelsz a dokitól, hogy hát ez micsoda, mit jelent. Mit mond erre a doki? Semmit, hiszen tényleg semmit se jelent. Most ugyanezt csinálod, példálózol a pár darab RDNA2-ről meg a 0.01%-os statisztikailag nem szignifikáns adattal, mintha ezek ténylegesen befolyásolnák a helyzetet. De nem befolyásolják és egyáltalán nem érdekel engem ez a fingreszelés.
-
Busterftw
nagyúr
Te hoztad fel, hogy magyarul ez mit jelent, en hoztam a definiciot es hoztam peldat arra, hogy mit jelent a stagnalt, nem valtozik.
Ha ezt neked az ongolok utan meg magyarazni kell, am legyen, a lenyegen nem valtoztat.
"Nem néztél utána, hogy hogy működnek a statisztikák, felmérések"
Jaja, lattuk hogy te bezzeg milyen jol utananeztel mindennek, amit 1 perc volt megcafolni.
Tenyek, a hasrautesek helyett:
- RDNA2 kaphato a piacon
- az RDNA2 arany valtozott a Steam statisztikabanNem kell nekem hinni, csak ugye meg is kellene nezni, nem csak random irkalni.
"Ugyanazokat rójja fel rám, amit ő is elkövet"
Konkretan honapokon keresztul ugy "vitazol", hogy beirsz valami hasrautest barmilyen utananezes nelkul, amire nulla forrasod van, aztan amikor erre kerunk alatamasztast, akkor terelsz es elkoszonsz azzal, hogy "oke befejeztem".De nem fejezed be a hasrautesek gyartasat, hanem varsz egy masik topikra es folytatod tovabb, ugyanazokat leirva, amikor ezek mar 20x meg lettek cafolva, lasd az RDNA2.
Nulla onkorrekcio, nulla onertekeles.Ha en beirnam, hogy "RDNA 2-t mar nem kapni a piacon", majd te linkelnel 5 kulonbozo aruhazbol, tobb orszagbol azonnal atveheto kartyakat, akkor azt barmilyen vita nelkul elfogadnam, mert tevedtem, objektivan nincs ugy amit irtam.
Te erre keptelen vagy, hiaba telt el tobb honap es kaptal ujabb es ujabb linkeket. -
PuMbA
titán
Busterftw-vel vannak / voltak a legrosszabb vitáim eddigi életem során. Ugyanazokat rójja fel rám, amit ő is elkövet, valamint minden kis szalmaszálba kapaszkodik és úgy csűri csavarja az eredeti állítást, hogy ő jöjjön ki győztesen, miközben alap dolgokkal pl. a hibahatár fogalmával nincs tisztában.
Legközelebb úgy fogom csinálni, hogy egyből igazat adok neki
Most is megkésve ezt fogom tenni. Igazad van Busterftw, én buktam az érveim, hülyeségeket írtam 
-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"Van valtozas? Van. Tehat az az allitasod, hogy nem valtozott, definico szerint sem igaz."
Akkor elköszönünk egymástól és berekesztjük a vitát
Képzeld, hogy az NNK is stagnálást ír a covidos szennyvízadatok méréseihez akkor is, ha van valamennyi változás. Miért? Mert a kis változás az nem változás a hibahatár miatt. Nem néztél utána, hogy hogy működnek a statisztikák, felmérések...de nézhetsz tudományos iratokat is. -
Busterftw
nagyúr
Esetleg irjal konkretumokat, mert objektiven, szamokkal es ervekkel vezetem le a mondanom. A szamokat nem en dontottem el, a szamok adottak, az nem az en hibam, hogy keptelen vagy ezeket ertelmezni.
Ha neked jo, hogy valaki hasrautve, barmilyen utananezes utan farmol hsz-t a forumon, am legyen.
-
Busterftw
nagyúr
"Nem kérdeznek meg minden aktív Steam felhasználót"
Viszont az osszes regisztralt user ennel sokkal-sokkal tobb, a statisztika rajuk is epul (400-600 millio becsles), tehat a szam nem elhanyagolhato, illetve mutatja a valtozast cafolva amit irtal.Nem tudok mit mondani, ha ilyen egyszeru logikai dolgokat nem tudsz vegiggondolni, csak reszleteket kiragadni, az a te bajod.
"Az állításod akkor lenne igaz"
Van valtozas? Van. Tehat az az allitasod, hogy nem valtozott, definico szerint sem igaz.
Tessek, ha esetleg megint hirtelen elfelejtened mit irtal:
"az RDNA2 kártyák számossága nem változott az utóbbi hónapokban" -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"Ha csak az aktiv user bazist nezed, ne az osszes Steam usert, az kozel 15000 user."
Nem kérdeznek meg minden aktív Steam felhasználót, csak egy nagyon kis részüket
Ezért van hibahatár, ami biztosan nagyobb mint 0,01%. Nem tudok mit mondani, ha ezt nem fogadod el, mert akkor két különböző dimenzióban létezünk. Az állításod akkor lenne igaz, ha minden egyes (aktív) Steam felhasználónak kötelezően nyilatkozni kéne. -
Busterftw
nagyúr
Nem ugy nez ki, te azt irtad nem valtozott, ott van, visszanezheted.
"0.01% az bőven a felmérési hibahatáron belül van"
Persze persze, most jon a tereles. Ha csak az aktiv user bazist nezed, ne az osszes Steam usert, az kozel 15000 user."Ezt úgy szoktuk mondani magyarul, hogy stagnál."
Te lehet, ezen nem lepodunk meg. A valosag:
"Vesztegel, nem fejlődik; egyformán van, egy helyben, változatlan marad; nem mozdul"Tessek egy pelda, hatha igy menni fog:

"komolytalanságba fordult az egész"
Hat jo reggelt, ez van ha hasrautesekbol - nulla utananezessel - allnak a kommentjeid, barmilyen onreflekcio nelkul, amit folytatsz ugyanugy topikokon at. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Képzeld, hogy utánanéztem, csak tudom értelmezni is a látottakat: 0.01% az bőven a felmérési hibahatáron belül van, nem gondolod?
Ezt úgy szoktuk mondani magyarul, hogy stagnál. Nézz más felméréseket és mellette a szöveget, ezt nem én találtam ki.Nagyon szőrszálhasogató és lényegtelen dolgokba kapaszkodsz már, mint az esetek többségében, innen látszik, hogy komolytalanságba fordult az egész. Itt be is fejezhetjük.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nincs, a gaming bevetelben viszont egyutt szamoljak.
-
Busterftw
nagyúr
Irrelevans. Buktad azt, hogy RNDA2 nem kaphato a piacon ahogy par honapja is buktad.
"az RDNA2 kártyák számossága nem változott az utóbbi hónapokban"
"Minden más növekedést az RDNA4 kártyák hozzák."
6800 +0.01%
6500XT +0.01%
6650 XT +0.01%
6700 XT +0.01%
6600 +0.02%"RDNA3 kártyák esetén van 2 modell, ahol növekedés volt: 7800XT és 7600XT, a többi modell stagnált."
RX 7700 XT +0.01%Ez van, amikor nem nezel utana semminek, csak hasrautve kommentelsz.
"Ugye sokan számoltak be arról, hogy az RX9070-ük helyett AMD Radeon Graphics ment be a Steambe"
Ez ilyen szempontbol nem szamit, a lenyeg azon van, hogy az ossz szazalekra nem lehet hivatkozni, mert abban minden kartya benne van, mig a globalis leszallitott mennyisegeknel csak a friss generaciok. Tehat Steamen is ezt kell nezni."Ez sajnos nem megmondható"
Akarod mondani azt nem tudod megmondani, hogy mennyi kartya meg AI-ra.
Mert erre a hasrautesre azota is csak varunk. -
PuMbA
titán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nincs

-
Sontir Fel
őstag
Az AMD 700k számában benne vannak a konzolok is?
-
PuMbA
titán
Igen, a nagy kutyák saját chipet használnak, de AI-ra mindent vesznek, még 5060Ti 16GB-ot is, ahogy ebben a cikkben látható, különben ha nem lenne kereslet rá, nem gyártanának belőle szerverbe való verziót:
GeForce RTX 5090, 5080, 5070 Ti and even 5060 Ti are now sold in blower-style designs for AI farms
-
KAMELOT
titán
Amazon saját AI chipet használ Trainium 3 és a Google is.
Aki AI-ra akar vga-t az nem 5070/5080 vesz.
Esetleg 5090, de inkább 6000PRO vagy B200Mivel fogy az NV kártya, így egyre többen vásárolnak 9070-et, ami szintén fogyni fog ésmár megy fel az áruk.
Csak simán anyagi megfontolásból vesznek inkább 9060/9070-et. -
HUN_Sector
őstag
Ami gigabyte 16GB 9060xt-t vettem 150-ért decemberben, további 16000 ft gyártói pénzvisszatérítéssel, az a mostani árakat nézve azt hiszem elég bestbuy volt
-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
A Steam szerint az RDNA2 kártyák számossága nem változott az utóbbi hónapokban, tehát oké, hogy "rendelhető", de továbbra is úgy látom, hogy ezen az áron semennyire sem veszik
Logikus is, ki venne régi kártyát újonnan "magas" áron."Tehat ehhez Steam statisztikabol ki kell szedni a Blackwell-RDNA4 %-okat"
Ez sajnos nem megmondható, mikor 2%-os nagyságban van AMD Radeon Graphics meg ugyanez (TM) verzióban, amikről nem tudjuk, hogy mik valójában.
-
Busterftw
nagyúr
A Steam felmeres jo, csak rossz konkluziot vonsz le belole.
Fentebb globalis eladasokrol volt szo, tehat JPR, ahol ujabb generacios, leginkabb tobbsegeben Blackwell-RDNA4 szamok vannak.
Tehat ehhez Steam statisztikabol ki kell szedni a Blackwell-RDNA4 %-okat, nem az osszaranyt kell nezni, amiben 10eves hardverek is vannak.
Mar vagy 20x ez le lett irva, tudom ez magas."Nem is volt kapható"
Hazugsag, azonnal rendelheto RDNA2-ek linkeltem, miert kell ferditeni?
Most is azonnal rendelheto keszlet van Amazonon, bestbuyon es tobb EU-s boltban.
Csak ugye ez van, ha kommenteles elott semminek nem nezel utana.Tehat tovabbra is ott tartunk, hogy nem tudsz forrast hozni, a leszallitott kartyakbol mennyi megy AI-ra = hasrautes.
-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Szomorúan veszem tudomásul, hogy a pár hónapja még tök jó Steam felmérés, amivel példálóztál most már nem jó

" RDNA2 mar nem is kaphato, aztan tobbet linkeltem nagy aruhazakbol es jott a hidegzuhany."
Nem is volt kapható
Az a 2-5db amit linkeltél RDNA3 feletti árban, csak beragadt készlet és szinte kizárt, hogy olyan pofátlan árakon eladják. Azt senki se fogja megvenni, ha már eddig nem vették meg. Olyan dolgokkal példálózól, ami tisztán látszik, hogy semmiben nem befolyásolja a dolgokat. -
Busterftw
nagyúr
A Steam felmeresben nincs benne minden VGA, nem globalis.
Nem tudtad megmondani (sokadjara), hogy a leszallitott kartyakbol mennyi megy oda, tehat hasrautes.Illetve nem erted meg (sokadjara), hogy az overall Steam aranyt barmilyen kartya novelheti eppen, olyan is ami mar nem kaphato!
"Valamint azt is tudjuk eladási adatokból, hogy az AMD-nél nagyon kevés előző generációs kártya fogy"
Jah, mint amikor bedobtad a multkor, hogy RDNA2 mar nem is kaphato, aztan tobbet linkeltem nagy aruhazakbol es jott a hidegzuhany.
Persze onkorrekcio ismet nulla, es csak hajtogatod ugyanazt egy masik topikban. -
Busterftw
nagyúr
Marmint megnezted mennyit ad a Blackwell-RDNA4 arany?
Csak mert errol jo par honapja volt mar szo, en osszeszedtem es az arany sokkal kozelebb volt a JPR adatokhoz.De olyat is neztem, hogy elmult 3 generacio, ott 82% Nvidia jott ki akkor, ami szinten tobb, mint az atlag 7X%, amiben minden benne van.
"Steam felmérésben, sőt az AMD részesedése nő"
Ez nem jelent semmit, mert ha megnezed lebontasban, van hogy a 8-10eves VGA-k aranya no, ami hozzajarul az osszaranyhoz. Ha globalishoz akarod viszonyitani, akkor a kurrens gent kell nezni."akkor az csak két dolgot jelenthet"
Tehat fogalmad sincs mennyi megy AI-ra es hallottunk egy ujabb hasrautest.
Uj ev, onkorrekcio nulla. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Mivel nem jelenik meg ez a hatalmas különbség a Steam felmérésben, sőt az AMD részesedése nő, akkor az csak két dolgot jelenthet: AI-ra megy, mivel AI őrület van, lásd raklapokban álló NVIDIA VGA-k Kínában képek vagy sima munkára, kérdés, hogy mennyivel több az ilyen típusú felhasználás.
-
Dragon3000
nagyúr
Aztán játékokban meg minden másban a 7900xtx a versenytársa teljesítményben, itt egyedül annyi előnye van a 7900xt-nek, ha használsz valami olyant, ahova kell a 20GB vram, amúgy mindenben gyengébb. A nyers erő nem sokat ér, ezt a sok év alatt elég sokszor tapasztaltuk, sokszor volt nyers erőben jobb az amd, aztán valós használatban mégis az nvidia volt a jobb vagy azonos teljesítményt hozott. Ugyanez kijön a 7000 és a 9000-res amd megoldások közt is.
De ahogy kiderült, akkor kellett vga, akkor nem volt más, azonos áron mindenképp a 9070xt-t választanám, mert kb 10%-kal jobb teljesítményt nyújt, ha valakit érdekel az rt is, akkor meg még nagyobb a különbség. -
PuMbA
titán
Sajnos ez csak specifikációs, azaz elméleti összehasonlítás és egyáltalán nem mutatja meg a valós, gyakorlati erőviszonyokat
Hiába van például több shading unitja a 7900XT-nek, ha a 9070XT-nek egy shading unitja 1,5x erősebb. Hiába szélesebb a memóriabusz, ha a 9070XT gyorsítótárazása jobban működik és ellensúlyozza ezt. A 9070XT egy egyértelműen nagyobb tudású és jobb kártya, hiszen jobb az RT teljesítménye, támogatja az RT-t jobb minőségűvé varázsoló FSR Redstone technológiákat: Ray Regeneration, Neural Radiance Cache. Illetve a felskálázásban is sokkal erősebb Super Resolution-t is tudja.Ezeknek az oldalaknak egy haszna van, baromi egyszerű megcsinálni őket, mert igazi tudás nem kell hozzá, összeírja valaki a specifikációkat, aztán hátha tud csinálni belőle az adott illető pénzt reklámokkal.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ezt találtam. Erre írtam hogy van amiben jobb a 7000-es sorozat. Sőt. Összességében ha úgy nézed hogy mondjuk ugyanannyiba kerülne, én akkor is a 7900-est venném, mivel nyers erőben megeszi a 9000-est, még úgy is hogy az MHZ-ben gyorsabb.
[link]

-
csibe1
veterán
"A fentiek miatt David McAfee kijelentette, hogy nem aggódnak amiatt, hogy a jelenlegi korlátozások a Radeonok hiányához vezetnének. A szakember ugyanakkor kiemelte azt is, hogy nem mondja, hogy az összes komponens ára minden esetben változatlan marad, de azon dolgoznak, hogy a várható változásokat a lehető legjobban mérsékeljék."
Ez nagyon szép, és veretes kamu duma volt. Melyik PR-os akárki írta?

-
válasz
Dragon3000
üzenetére
2024 augusztusában vettem. Nézd, kellett egy új gép, pénzem is volt rá akkor épp, így megvettem. Jól jártam vele, mert ami utána jött AMD videókártyák terén, a 9000-es sorozat az szinte alig jobb pár dologban mint a 7900XT, van amiben rosszabb is, ne kérdezd miben, grafikonokat néztem, mindkettőnek van előnye is, hátránya is, arányaiban kb. egálban vannak. De abban teljesen biztos vagyok, hogy ez a kártya most 4-5 évig velem marad.
Főleg ha tényleg összeomlik vagy visszafejlődik a komplett számtech ipar, hardver és szoftver fronton is. -
Dragon3000
nagyúr
Kérdés, hogy mikor is vettél, mert 2024-et írtál haverod kijelentésére és 2025 december közepéig még jó áron mentek a vga-k, illetve 9 hónapja már elérhetőek voltak a 7900xt szintjén lévő megoldások mindkét oldalon, ezen idő nagy részében minden más is jó áron volt, mert októbertől indultak meg a memória árak.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Áldom az eget, hogy nem hallgattam haveromra 2024 augusztusán, amikor azt mondta hogy várjam meg a következő generációt, és inkább vettem egy teljesen új gépet, amiben van egy 20 gigás RX7900XT is.

-
-
The good news is that AMD is committed to maintaining Radeon's competitiveness in the uncertain near term, but price increases are likely.
Ez hogy lehet jó hír? -
PuMbA
titán
Egy csillagos megjegyzés, hogy az NV-nél az eladások nagy része AI-ra megy: GeForce RTX 5090, 5080, 5070 Ti and even 5060 Ti are now sold in blower-style designs for AI farms

AMD esetén nincsenek ilyen eladások, ezt mutatja, hogy a Steam felmérésben már jó ideje lassan növekszik az AMD részesedése, míg az NV-é csökken. Ez jobban mutatja a játékosok preferenciáját.
-
Csandi
addikt
De ez megint nem válasz, itt senki nem ismeri a statisztikát?
Az, hogy te vettél egyet az nem jelenti, hogy van rá kereslet. Vagy hát ha te egyedül eltartod az AMD-t akkor oké.Fentebb volt már stat, AMD 700k eladás, nV 10.9m. Ez azt jelenti, hogy az összes eladás 6%-a volt AMD és 94% nV (most Intelt ebből kihagyva, de ha van stat akkor azt is bele lehet venni). Azért ez nem épp a "van rá kereslet" szint, de persze nőhet a jövőben.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Raysen623
üzenetére
Viszont masszivan felrement a gondolatmenet.
A cikkbol kiindulva nyilvan a consumer dvga piacra kell gondolni, az AMD csavo is errol beszel es GeryFlash is erre gondolt.Tehat erre azt mondani, en vettem egy kartyat, van ra kereslet, nem fogja befolyasolni az AMD vram igenyeit, mert globalisan nincs akkora igeny, amit ez nagyban befolyasolna.
-
-
WayneGace
őstag
Ebbe gondolom benne van a millió szám szerverekbe vásároltak is.
Egyébként nekünk egyszerű felhasználóknak kb. annyi a lényeg, hogy legyen elérhető minél jobb, minél olcsóbban. 9070 XT jó kártya, nekem is az van, amikor vásároltam, akkor gondolkodtam 5070 TI-n is, de +150k-t nem ért meg nekem. De valakinek igen.
Szóval növelheti a részesedést az AMD saját magához mérten nagy százalékkal, főleg, ha a két cég árai nem arányosan emelkednek majd. Ez akkor is igaz, ha az Nvidiának ez gyakorlatban 1-2%-kal kevesebb kártyát jelent csak és egyébként se nagyon érdekli őket, mert rekordot dönt a nyereségük negyedévenként. -
Vigneau
félisten
Azért nem igazán dúskálunk az RX 9060 8GB-s VGA-kban. Nem is értem, miért csak az OEM szektort célozták be...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw
üzenetére
A GDDR7 valójában nem keresettebb a GDDR6-nál. A GDDR6-ból jelenleg még mindig legalább hétszer többet gyártanak mennyiségileg. Ebben benne van az, hogy ezt a memóriát nem csak az NVIDIA vásárolja, tehát a lefedhető piac nagysága számottevően nagyobb. Ugye itt nem csak VGA-król van szó, hanem egyéb megoldásokról, szóval a GDDR6 hiába számít előző generációsnak, és hiába nem készül a legmodernebb node-okon, akkor is jóval több készül belőle a GDDR7-nél. Emiatt nyilván a memóriákat sújtó gond is jóval kevésbé érinti, tehát abban az AMD-nek igaza van, hogy nekik több nagyságrenddel könnyebb az elérhető kapacitáson lekötni a saját maguk által igényelt mennyiséget, ami egyébként nem csak a Radeonokra kell, hanem a Xilinx termékekre is, illetve tudtommal még mindig az AMD hitelesíti a PS5 és az Xbox konzolok GDDR6 memóriáit, tehát effektíve a konzolgyártóknak is az AMD rendeli meg, és adják tovább a hitelesítés után.
Az NVIDIA számára nyilván sokkal rosszabb a helyzet, mert egyedül ők rendelik a GDDR7-et, és pont azokon a gyártósorokon készül ez a memória, amin a HBM meg a DDR5, tehát effektíve a saját szerverpiaci megrendeléseikkel versenyeznek, ami nem jó, mert a pénzhajhász részvényes elvárja, hogy az NVIDIA DDR5-öt és HBM-et vegyen GDDR7 helyett. Ha a GDDR7 annyira keresett lenne, mint a GDDR6, akkor igazából semmi gond nem lenne, mert iszonyatosan nagy kapacitás állna rendelkezésre a gyártásához.
-
Busterftw
nagyúr
Ugy erti osszesegeben, az egesz piacot nezve.
Az AMD Q2-ben ~700ezer vga-t szallitott globalisan, az Nvidia 10.9 milliot.Ha ennyivel kevesebbet gyart az AMD (mert realisan max ennyit tudnak eladni, ennyi a kereslet), akkor nyilvan egyszeru mondani, hogy nem problema tovabbra is ellatni a piacot.
10x mennyisegnel mar mas a felallas, masok a beszallitoi aranyok es peldaul AMD-nel meg GDDR7 sincs, ami sokkal keresettebb, mikozben a gyartoi kapacitas sem akkora meg.
-
Raysen623
veterán
-
GeryFlash
veterán
Persze hogy nem lesz hisz nincs ra kereslet.
-
tibaimp
nagyúr
Áremelés akkor már 100%, hogy lesz, de remélhetőleg VGA is. Mondjuk a 9070-es már korrekt még RT-hez is, amit az előző szériákról annyira nem lehet elmondani.
-
Lacccca87
addikt
Hiány nem lesz mert olyan áron fogják adni hogy a kutyának sem kell majd
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen autót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gigabyte 5080 gaming oc , 28 h gari
- Sapphire GPRO X070 8GB GDDR6 - RX 5700 XT passzív kiadás
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Eladó GARANCIÁLIS Palit Nvidia Geforce RTX 5070ti 16gb (FUTÁR AZ ÁRBAN)!
- AMD Radeon Sapphire NITRO+ RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- iKing.hu Apple iPhone 12 128GB White használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 14" HD+ I W10 I Garancia!
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valamint azt is tudjuk eladási adatokból, hogy az AMD-nél nagyon kevés előző generációs kártya fogy.