Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Golota #72004 üzenetére

    "manuálisan már elfogadható képeket tudok készíteni"

    Mármint M-mód? Miért nehezíted az életed vele, az A mód helyett? Beállítod a rekeszt és az expo-korrekciót, belövi a záridőt hozzá. 95%-ban azt használom, S-módot ha záridő kell, M-módot szinte csak éjszaka.

    "Szeretnék egy fényerős, jó minőségű, nagylátószögű objektívet beszerezni, de nem akarom a teljes kit árát rákölteni. Arra gondoltam, hogy lehet érdemes lenne beszereznem egy konvertert és más szabványú obikat kipróbálni. Mindenképpen kellene az AF"

    Rendszerben maradva, Pana 20 f1.7 -- fényerős, bitangéles (a rendszer egyik legélesebb obija), pici, könnyű; csak sötétben lassabban és nehezebben fókuszál, meg kicsit hangosabb, mint a többi; aprón 60-70k-ért ki lehet fogni. Idén tavasztól nézve a képek kb. kétharmadát ezzel lőttem.
    Ami még széles: Sigma 19 f2.8 nem túl fényerős és a 3 Sigma közül a kevésbé éles, Oly 17 f1.8 drágán ad közepes képminőséget, Oly 17 f2.8 nem fényerős de legalább kicsi és olcsón kifogni, Pana-Leica 15 f1.7 bitangdrága, Pana 14 f2.5 olcsó de a képminősége közepestől kitobi szintjéig terjed.
    AF-os adapter a nem mikró-, hanem dSLR 4/3 rendszerhez van elérhető árban, csak azok az obik nagyon lassan (túlzás nélkül, másodpercek) fókuszálnak nem PDAF-os mikrós vázon. Más rendszerhez pedig felejtős, egy működő adapter többe kerül, mint a Pana 20-as.

    Vaku: ha csak plafonra villantás kell, Metz 24. Ha forgatás is (pl. portré állásban plafonra), akkor Nissin i40(?), valamint kijött nemrég egy Meike is, de annál a minőségre / megbízhatóságra volt pár panasz.

    Anoka, 80hun: a 25 már nem széles, hanem normál. A Meike-t nem ajánlgatnám ennyire bátran, külföldi fórumokon jönnek rá panaszok, hogy gyorsan tönkrement vagy nem jól működik.

    [ Szerkesztve ]

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák