- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #85965 üzenetére
Nikonon a 85/1.8 az egyik legkedveltebb portré obi...
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #85622 üzenetére
Nem biztos, hogy gyakori, csak nem kizárt, hogy nálunk jó szokás szerint nem visszaküldték gariba*, hanem körbejárt a használtpiacon az az 1-2 hibás darab.
* ha garis volt, és nem kintről rendelt aminél hasonló nagyságrend a javíttatás, mint egy új obi
-
andersen10
aktív tag
válasz
SpongyaBob #85622 üzenetére
Ja nem tudtam, kösz az infót. Annó én is beleszaladtam decenteres 14/2.5-be, meg 12/2.0-ba, de azt hittem manapság már ritka az ilyesmi....
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #85407 üzenetére
Hát ja, úgyis a gimbal gombját nyomjuk meg
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
SpongyaBob #85404 üzenetére
Ha már ennyire rámegy a videóra, akkor ennyi erővel csinálhatnának ebből egy videokamera formájú és ergonómiájú vázat is.
Tök jó dolog amúgy, hogy jó tíz éve a fényképezőgépek elkezdtek ebbe az irányba is fejlődni, de a videósoknak videokamerára van szüksége. Persze a legtöbb gyártó kínál ilyet, de oda a belépő általában több ezer dollárnál kezdődik.
Még csak az sem kéne okvetlenül, hogy ezek felzabálják a piacot a komolyabb rendszerek elől. Csak mondjuk egy GH5 (vagy GH5s) technológiáját kellene belerakni egy más formájú vázba, több dedikált kezelőszervvel videóhoz.
-
toyone
őstag
válasz
SpongyaBob #85404 üzenetére
Bizony,este 7-től van a konferencia. Aztán akkor kiderül minden.
-
andersen10
aktív tag
válasz
SpongyaBob #85192 üzenetére
Ok, az évtized túlzás volt, akkor legyen 5 éve.
Általános felhasználásra teljesen elég lenne a GX7.
De amikor rosszul megvilágított jégcsarnokban kell fotózzam a fiam hokimeccseit, hamar elérem a határokat. A záridő max 1/400 a mozgás miatt, a mostani telém (Pana 35-100) esetén ugye a max rekesz 2.8, ilyenkor felszalad az ISO 3200-re, ami azt jelenti, hogy 1:1-es croppok már igen zajosak.
Rendeltem most egy 75/1.8-at, azzal nyerek még bő 1 FE-t, de egy zajtalanabb szenzor lenne a megoldás.
OK, tudom, sportfotóra FF váz illene kályhacsövekkel, de hát csak ezért nem akarnék váltani, új rendszerbe beruházni...
-
válasz
SpongyaBob #84804 üzenetére
kicsit..?
-
asdf_
veterán
válasz
SpongyaBob #84804 üzenetére
Nekem is porcelanbaba, de gondolom megrendeloi igeny :/
-
Tikakukac
titán
válasz
SpongyaBob #84449 üzenetére
Épp indultam végre egy lazítós sörre aztán jött szembe. Hozok majd egyet kintről kittel is, de addig is hadd legyen. Enyémet sikerült eladni múltkor, de hiányzik
MrChris: Első tulajos, ez nem az
-
Speeedfire
félisten
válasz
SpongyaBob #84449 üzenetére
Sanszos. Mondjuk ha kint is ennyi, akkor lehet kintről rendelek. Bár én még nem találtam kint ennyiért.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
SpongyaBob #84349 üzenetére
Ja én anno csak a kereső hiánya miatt váltottam le.
Amúgy az első kép alja nálatok is zöld foltos?
Tegnap még nem volt ilyen, ma meg már Fb-n és Flickr-en is el van csesződve... a pc-n meg rendben van
-
Studi
veterán
válasz
SpongyaBob #83414 üzenetére
Van
-
Golota
aktív tag
válasz
SpongyaBob #83376 üzenetére
Hasonlóképpen látom: lassú és a felhasználói felület egyáltalán nem intuitív. Ellenben a sharpening funkció szemmel láthatóan sokkal jobb, mint a LR-ban. Ráadásul egyetlen nyomorul csúszka állításával sokkal élesebbre tudtam venni, mint a LR-ban az összes büvészkedéssel. Mindezt észrevehetö zajosodás nélkül... Ez azért elég komoly fegyvertény.
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #83376 üzenetére
Az Olympus színprofilok ezer éve benne vannak a LR-ban, a Pana és a Pentax volt évekig a kivétel, épp tavaly néztem, hogy a Pentax már belekerült, hála Istennek idén a Pana is, idővel remélhetőleg az összes típus.
-
MrChris
nagyúr
válasz
SpongyaBob #83369 üzenetére
Valamiért nem kapta meg sajnos a színprofilokat Lr/ACR-ben, pedig ebben már 'újabb' szenzor van. Megpróbálhatod a rawot heckelni, csak azt nemtom jobb lesz e.
Ahogy Econ írja Silkyben vannak profilok, camera profil és color profil. Általában a standard a legjobb. Máshogy élesít mint az adobe és kevébé tudja visszahúzni a highlights-t. Az erre való eszköz elég gyenge, kb +2ev-re érdemes tenni. Viszont általában, de nem mindig szebb színt lehet összehozni. -
törölt tag
válasz
SpongyaBob #83369 üzenetére
Jól látod, a Silky viszont nagyon jól kezeli és benne vannak a váz színprofiljai is.
-
xXxian
senior tag
válasz
SpongyaBob #83189 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Azt hittem naivan, hogy nem kell IT diploma ehhez...
Úgy gondoltam, ha megy a WIFI a fényképezőn a PC felismeri, megkérdi mit szeretnék tenni (mint mikor kábbellel csatlakozom) oszt jóvan.
X
-
SpongyaBob
veterán
válasz
SpongyaBob #83188 üzenetére
VPNWPS kapcsolaton keresztül. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
SpongyaBob #83068 üzenetére
Én meg elhagytam az Oly kitobimat. Pana lesz. Picit jobb képre, ahogy nézegettem a teszteket (marginálisan). Mármint a 14-42-es Pana a legjobb ezek közül elvileg, felbontásban és (korrigált) CA-ban is. Az Oly kitobinak még korrekciózva is magas a CA-ja, én utáltam emiatt, a felbontása viszont ehető. A másik Pana-n a 12-es induló sokat számíthat (nekem spec nem kell).
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #18363 üzenetére
Nem gondolom
ha előtte használtál hajtogatóst nagyon tud hiányozni, azt a 2 gombot pedig a nagyon fanatikusokat kivéve még az Oly rajongók is szidják.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #17006 üzenetére
azt én toszkodtam így lájtrúmban
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #16244 üzenetére
GH sorozat = multiaszpi
-
fil
őstag
válasz
SpongyaBob #16241 üzenetére
Biztos vagy te ebben
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #16241 üzenetére
Hogyne lenne
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #15997 üzenetére
A kis G1 lassan csere érett lesz így érdekelt mit tud és ha már végigrágtam magam rajta gondoltam megosztom.
-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob #15452 üzenetére
Ez jó! Majd egyszercsak azt veszed észre, hogy felhasználták egy plakáthoz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Aztán megnő és Pentaxos lesz?
-
Freddy76
addikt
válasz
Ez naon teccik, remek kép, kiváló alany
.
-
arn
félisten
válasz
szuperek szinek, no meg a tema is orok
-
FEDman
addikt
válasz
Cuki pofa!
Jó ez a 45/1,8 bár felmerül a kérdés bennem, ez hányszoros zoomot tud?
-
TayRol
nagyúr
válasz
SpongyaBob #15301 üzenetére
sőt, rá is segitesz egy kis Technokollal.
ja, EPL1-en a 20-as Lumix üveg lamelláinak széép lassú kattogása fényviszony-változás esetén normális? mintha egy fogaskerék mozgatná.
-
Schanyee
senior tag
válasz
SpongyaBob #15259 üzenetére
Ebay.com-ról szállítanak Magyarországra is gond nélkül?
-
TayRol
nagyúr
válasz
SpongyaBob #15259 üzenetére
köszi a tippet, elég jónak tűnik. körülnézek itthon és ha nem találok akkor benevezek egy ilyenre.
-
válasz
SpongyaBob #15055 üzenetére
az e-pl1-nél is sok gondom volt az af-fel, és voltak technikailag problémás képek, de győzött az újdonság varázsa dslr után. mostanra viszont kezdem megunni a kompromisszumokat. akkor átverekedtem magamat azon, hogy 50 képet megcsináltam 16 bites tif-nek, majd cnx-ben editáltam, most már kedvem sincs belekezdeni. ilyesmi...
amúgy nem rosszabb váz az e-pl2, mint az e-pl1, persze nem is igazán jobb, inkább csak szebb.
-
arn
félisten
válasz
SpongyaBob #15055 üzenetére
a valtasi kenyszer
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #14868 üzenetére
A Canon Eos-M-et csak októberre ígérik, hogy a boltok polcain lesz. Addig viszont még sok minden történhet mirrorless fronton. Kijön pl. egy meglepő DXOmark mérési eredmény az OM-D-ről.
Majd utána a szeptemberi photokina-ig még befigyel egy E-PL5 is, vélhetően Sony szenzorral és villám gyors AF-el. Szóval nem lennék meglepődve ha októberig még páran visszamondanák az Eos-M-re leadott rendelésüket. -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #14831 üzenetére
Koszi, nem rossz ez, de cserelnem csak meg nemtudom mire
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #14740 üzenetére
Ennek ehhez nem sok köze van, az eddigi vázakba is simán bele tehettek volna egy 1/8000s-et ha akarnak, csak hát megy a szokásos csepegtetés..
Meg hát a G5-ben is még alapból teljesen hagyományos mechanikus zárszerkezet van, ez az elektronikus meg külön választható. Ami számomra azt jelenti, hogy a mechanikus zárral szemben ennek még vannak hátrányai, mert más különben teljesen elhagyták volna a hagyományos zárat.
Nagyon kíváncsi leszek ez miben nyilvánul majd meg, hogy fog mindez majd gyakorlatban működni. -
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #14734 üzenetére
Nincs azzal szemmi baj, csak kezeljük azért a helyén.
Én 45-ért inkább GF1-re szavaznék, a TayRol féle áron persze nem kérdés, hogy nem szabad otthagyni, és a JPG-je igen baba, de az a rekeszállítás nekem is az agyamra ment míg nálam volt az E-PL1. -
TayRol
nagyúr
válasz
SpongyaBob #14738 üzenetére
akire átruháztam az OM-D-s rendelésemet (illetve segítettem neki natgeos kedvezménnyel) odaadta majdnem ingyen az új, 14-150-es kitben vett EPL1-ét - csak az obi kellett neki, azt megtartotta. így lett páromnak is gépe, nagyon oda van érte.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Azért félelmetes mennyit veszítenek az árukból ezek a digitális fényképezők. Most mondanám hogy a milcek kifejezetten, a gyors fejlődés miatt, de ha belegondolok egy jó állapotú d200-at is ki lehet fogni már 80-90k-ért, és mennyi volt anno az induló ára.
-
TayRol
nagyúr
válasz
főleg ha elmondom, hogy én mennyiért vettem.
(ki tudtam fizetni egy papírpénzzel - és az forint volt)
-
need
addikt
válasz
SpongyaBob #14710 üzenetére
privátban mesélsz neked honnan..?
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #14625 üzenetére
Nincs keresőm, de hiányzik (meg főleg az, hogy fix az LCD-jük). Majd egyszer veszek megint egy G3-at, de még mindig arra várok, hogy ne használt GH2 árban adják.
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #14619 üzenetére
Nem a meló maga hosszú, hanem míg egy-egy adott fényviszonynál eléred a kívánt hatást. Tehát mondjuk tíz képenként pöcsölni kell, míg nagyjából ugyanazt kapod meg, amit szeretnél. Két különböző gépnél dupla cumi, bevallom, amennyire jó az Oly jpg-ben, annyira nem áll kézre raw-ban. Persze évek óta Panákkal dolgozom, ott már tudom, mikor merre cibáljam a csúszkát
Ezeknél nem nagyon piszkáltam a Hue/Sat/Lightness értékeket meg a Split Toning-ot (azzal lehet sokat eltökölni), egyszerűen összefoglalva melegebb WB, kontraszt kicsit fel, ezzel párhuzamosan highlights le és shadows fel, a kontraszt miatt a vibrance is kicsit vissza van véve, portrés képeknél meg majdnem mindig tolok egy -20 körülit a clarity-nek (lágyít). Ja, és vignetta, abból is a post-crop-os, az kevésbé Roboter-barát
Az Oly-nál különösen a WB-vel szívtam sokat, ha melegítettem, mindig elment vagy a kicsit magentába, viszont ha elhúztam a Tint-et zöldbe, akkor zombi lett a bőrszín.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
SpongyaBob #14487 üzenetére
Ez nekem is magas, mint kezdő oké, de záridő ua. minden szenzoron, ha a rekesz is állandó?
A Dof-ot konkrétan meg kb elképzelni lehet, h mégis mennyire szűk. Hm?
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob #14157 üzenetére
-
sphe
senior tag
válasz
Az élőkép közben állítható az info és a fel-le gombok megnyomásával. tipp- Nekem szinte mindig 14esen volt, de esténként hajlottam a 7x-re váltásra mert a kisebb (értsd nagyobb szorzójú) mező ugyanannál a témánál néha több galibát okozott fókuszálásnál.
-
válasz
Nálam alapból 14x. Valószínűleg Szupermenüben állítható, és ott állítottam át még az elején, azért nem emlékszem már a problémára.
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #14152 üzenetére
E-PL2-nél úgyvan, hogy nagyítás gombra ott a keret, alapértelmezésben 7X a nagyítása, de az Info gomb+iránygombokkal állítható 10x és 14x-re is.
Egy napja sincs, hogy használom, két perc alatt rájöttem használati nélkül, ti nem ismeritek a gépeteket?
-
válasz
SpongyaBob #14152 üzenetére
E-PL1?
-
válasz
SpongyaBob #14148 üzenetére
Ha a nagyítás gombot használod, akkor nem ilyen a fókuszmeződ? Pedig ilyennek kéne lennie
-
PRO-peller
senior tag
válasz
SpongyaBob #14148 üzenetére
PRO-peller: szerintem szándékosan zajosak azok a képek
Megvártam volna madgie-t ezzel. Persze van sejtésem. A második kérdés: a váz vétel miértje. Most még gondolkodom miben több az előzőektől?
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob #14143 üzenetére
Hátlap jobb felső két gombja valamelyikével lehet előcsalogatni...de már nem emlékszem pontosan...
-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #13977 üzenetére
Hmm, finom kép!
Szelíd motorosok
-
válasz
SpongyaBob #13944 üzenetére
már nem, de sokat használtam. mi a kérdés?
-
válasz
SpongyaBob #13825 üzenetére
Nekem a 45-tel készült képek jobban tetszenek
75/1,8-on túl kicsi a mélységélesség. (ezeken a képeken és szerintem) -
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #13689 üzenetére
Hát de totális nihill némelyik ember. Aztán fikázz a a milcet, meg ilyeneket ír, hogy szerinte a nagyobb váz azért nagyobb, mert többet tud és jobb a képminősége. Ez mi?
Hát normális az ilyen? Mellétehetné a D90-ét mondjuk egy M9-nek. Cöhh, pusztul a világ.. -
válasz
SpongyaBob #13585 üzenetére
az két fé, nem mondanám elhanyagolható különbségnek
-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #13577 üzenetére
Hát ez konkrétan szanaszétveri dinamikában és részletben az E-M5+ 12/2 kombót
-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #13574 üzenetére
Ezmiez? ilyen kell nekem! Fuhh, elég durva, mit tud nyitva is!
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob #13511 üzenetére
"komolyan átfutott a fejemen, hogy visszaküldöm"
"már örülök, hogy megtartottam"
"minősége megerősített abban, hogy megéri vesződnöm vele"
"az E-M5 talán a jelenlegi legjobb választás a kis szenzoros gépek közül"
és
"így a legjobb választás személy szerint nekem is"Nem szidva Miklóst (találkoztunk, személyes benyomásom igen pozitív) rájöttem, hogy ebben a technicista táborban van valami közös és nem élesen de nyomon követhetően letapogatható enyhe idiotizmus (magamban főként - hogy nehogy kívülállóként dedikáljatok
) ami....roppant megnyugtató.
Igaz Madgie?....
-
arn
félisten
válasz
vegigolvastam
hat ha ennyire nem tetszik, nekem kell adni olcson... kisse elfogultnak erzem a pana iranyaba es tul szigorunak az olympus fele.
a tehenek meg mindig magentas beutesuek. direkt csinalja ilyenre? a panas kepek nem ilyenek voltak, az xz1 muvelt hasonlokat
neha olyan makett szineket csinalt, hogy kinlodassal sem tudtam normalisra csinalni.
-
nord_
veterán
válasz
Ergonómiai résszel tökéletesen egyetértek, magam is pont ezt tapasztaltam a bemutatón.
Szerk.
Madgie,
GF1-nél is? Nálam ott meglepően jó hatékonysággal működött - még úgy is, ha két olyan személy volt a képen, akik szerepeltek a menüben a felvett arcok közt. -
válasz
SpongyaBob #13513 üzenetére
A gombokra olvastam már mástól is panaszt, de a menüvel szerintem csak neki van gondja "az egész világon"
-
válasz
Érdekes, nem volt még Olympus gépe? Szinte évtizedek óta ilyen a menürendszere, kizárt dolog, hogy pont most akarjanak változtatni a rabimiki kedvéért. Az ergonómia érzése meg nagyon egyénfüggő, nekem semmi gondom nem volt a gombok elhelyezkedésével, méretével, nyomáspontjával. Pedig száz kilóm és elég durung kezem van.
Nekem kizárólag az EVF helye nem tetszett, de az nagyon. Elég nagy frinyóm (gyk. orrom) van, és ha rendesen bele akarok nézni a kukkerba, akkor a kijelző "orrlenyomatos" lesz, az orrom meg kijelzőlenyomatos. Ha már EVF, igazán rakhatták volna a bal sarokba is...
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #13389 üzenetére
Szerintem sincs gond ezzel a látószöggel.
De persze olyan ez az obi, mint az extranagylátók, egyrészt meg kell tanulni velük fotózni, másrészt tudni kell mik azok a szituációk amiknek egy ilyen obival érdemes nekimenni. -
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #12828 üzenetére
Hmm,kár. Így csak simán nagyon jó
-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #12826 üzenetére
Saját, vagy ismerős a pici? Ha nem, akkor még jobb fotó
-
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #12824 üzenetére
Fú, nagyon bejövős!
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #12767 üzenetére
A GH1 nem kényes az akkukra, a filléres kínaiakkal elmegy vígan. mondjuk hackeléshez inkább a gyárit raktam mindig bele, az a biztos...
Egy jobb Class 10 bőven elég neki, nem muszáj (sőt felesleges) 95 MB/s Extreme Pro-val etetni. A max kapacitásról nem tudok nyilatkozni, nekem 8 gigás kártyáim vannak (szerintem megeszi a 32-est is, de SDHC legyen, de SDXC)
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #12614 üzenetére
HI
Gh2 azért tud pár okosságot, de nem bánnád meg, jó cucc a GH1!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #12557 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
Rakjad
-
Tulku
veterán
válasz
Várjál míg felébred...úgy láttam betűin, hosszú, kemény éjszaka után van, embert kíván ez
-
arn
félisten
válasz
SpongyaBob #12406 üzenetére
adjak ezt majd kitben is?
megint almodok.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
mi már megállapítottuk, hogy egy sötét kút
-
Gondwana
addikt
válasz
Idézek az oldalról:
Sharpness at 25mm
The sharpness tests for this review were carried out using a real-world subject rather than a test chart. The LUMIX G VARIO 7-25mm F2.8 ASPH lens was attached to a Panasonic Lumix DMC-GF3 compact system camera,...Hogy hihetünk a többinek, ha az ojjektív oldaláról másolás is gondot okoz nekik?
-
válasz
SpongyaBob #12328 üzenetére
Én meg amúgy sem tudom, hogy mit kezdjek a 75mm gyútávval, szóval tőlem aztán millió fölé is mehetnek az árral.
-
need
addikt
válasz
SpongyaBob #11972 üzenetére
na akkor most már csak ebaykodnom kell
-
need
addikt
válasz
SpongyaBob #11953 üzenetére
És szerinted erre a Helios objektívre lehet keríteni ilyen ND2 szűrőt..?
-
válasz
SpongyaBob #11820 üzenetére
nincs benne szenzor, épp ezért nem is fordul el (hiszen nem tudja a gép, hogy milyen szögben áll). ezexerint az ősrégi e-500-ban volt.
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #11781 üzenetére
Bizony, a csúcsfényekben durván jobb az OM-D.
Ha videó szempontból választanom kéne, hogy egy hekkelt részlet bajnok GH, vagy egy lényegesen jobb dinamika átfogású brutálisan jó stabival megáldott OM-D akkor én azt hiszem az utóbbit választanám.Persze azt hozzá kell tennem, hogy a pillanatnyi árak mellett nálam is egyenlőre még Pana felé billen mérleg nyelve.
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob #11781 üzenetére
Nem tudom...nekem más jön le...kontrasztosabb az em5, de mintha túlhúzták volna a csúszkát, fák ágain nekem több a részlet a GH2-nél, illetve életszerűbbek a részletek, persze az igazi részletesség egy ilyen lyukkártya méretű osztott képernyőn, vimeón nem jön át, bár sejteni lehet, hogy a 20 mbit azért nem veheti fel a versenyt mondjuk egy 75 megás hekkel...mert hát ezt is bele kell számítanunk manapság az összevetésbe...
Stabija nagyon ott van az em5-nek...
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #11441 üzenetére
Jaaa. Az igaz
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #11438 üzenetére
Üsd be a youtube keresőbe, hogy instarfilms. A srác Sony NEX 5N-nel dolgozik az Autómániának és biza hangulatosabb sok anyag, mint a lapos bemutatóvideók (bár a szaturáció elég kenroki-szintű)
Tulku: GH2 is kiadja elvileg HDMI-n az élőképet, bár még nem próbáltam (kölcsönadtam a mini hdmi átalakítomat)
-
gorgo
őstag
válasz
SpongyaBob #11200 üzenetére
Zykkor... hmm. 3db-os szűrőkészlet, szállítással együtt usa-ból 28$ ? (ilyen kis értékű cuccra sztem nem tesznek vámot/áfát, de ha tesznek is, akkor is 10eFt alatt marad).
Meglepően olcsó. Legalább van. Alternatíva a Dörr... hmmm. -
Marseille199
senior tag
válasz
SpongyaBob #11200 üzenetére
Minőségen nem ront?
-
válasz
SpongyaBob #11096 üzenetére
persze, hogy minél nagyobb, annál jobb, de azért az ember egy rendszerrel fényképezget, nem egy szenzorral. (na jó, aki nex-szel fotózik, az csak egy szenzorral... pun intended) nyilván klassz volna egy ff szenzort tenni egy nikon 1 vázba, de gyanítom, hogy a 30-110 már másképp nézne ki.
valamit valamiért. akinek elmosott szempillák kellenek, ne vegyen nikon 1-et. akinek a lehető legkompaktabb és legjobb kit teleobi kell, az meg vegyen.
sebinek abban igaza van, hogy jelen állapotában a nikon 1 rendszer nem túl izgalmas, a vázak nem kisebbek, mint az mft vázak (mondjuk ne is legyen, más megfogni sem lehet), de egyelőre az obik sem használják ki igazán a kis szenzort, kivéve ezt a telét.
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob #11060 üzenetére
c:\Users\Felhasználónév\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Develop Presets\User Presets\
-
arn
félisten
válasz
SpongyaBob #10023 üzenetére
jaha - ezt ismerem, de az is 75 + az elofizu
remelem mar jonnek be az orszagba 45osok, mert a epp az orrom elol vittek el ket hete, azota varok ra. aztan mar csak a 20as hianyzik. ezekkel meg a 14-150el elleszek, jovore meg vmi normalisabb vaz ev elejen, es lezarom a projektet par evre.
-
andersen10
aktív tag
válasz
SpongyaBob #9035 üzenetére
"Színvilág" :
Madgie: nekem a múltkori sorozat jött be, különösen a reteszes kép (valahogy abból nekem kipottyan a kora 80-as évek lakótelepi magánvalósága). Ebből a szériából az tetszik, ahogy az épület és a felhők körformája találkozik az utolsó képen.
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #8943 üzenetére
Csak szeretnéd, az E-PL1 iso100 nem jó semmire.
Annyival hamarabb kiégnek a csúcsfények, hogy tényleg nem vagy előrébb ahhoz képest, mint hogy ha iso200-nál 1 EV értékkel túlexponálsz, majd utólag visszahúzod. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #8927 üzenetére
ilyet láttam ebayen, de vmi "normális kellene, a minire
-
Gondwana
addikt
válasz
SpongyaBob #8927 üzenetére
micnova cimkés ilyent hasznàlok a GH1-en, Canon (azt hiszem) E1 pàntot pedig a 7D-n. A hamàn az àllvànymenet a csavar tengelyében van, vagy mellette? (a tengelyen levő vàltozat leszedésnél meglazul)
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #8929 üzenetére
Az alapján amit eddig láttam tőle (Raw), az alapján egyre biztosabb vagyok abban, hogy ez nem a G3, de még csak nem is a GH2 féle szenzor.
Pontosabban ha az akkor annak egy tényleg érdemben továbbfejlesztett verziója.
A legvalószínűbbnek most azt látom, hogy ez egy teljesen új Pana szenzor.
Bár most már lassan azt se zárnám ki teljesen, hogy ez tényleg nem a Panától van.Egy biztos, szerintem sokakat meg fog lepni ez a gép!
Ki se merem mondani szerintem melyik gép szenzorával lesz egyenértékű..
5n
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob #8929 üzenetére
utóbbi szerintem...
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #8923 üzenetére
Ennek valószínűleg az oka az, hogy mivel a legkissebb fókusztávolságon lőttem őket itt már nagyon kicsi a mélység élesség játéktér hiszen miliméterek is számítanak. Mivel nem vagyok jártas a makrózásban nem is tudtam jól fókuszálni, de elcsodálkoztam a hangyák méretén - a képminőség persze nem a legjobb az tény, ezért is a "makró jellegű" címzés.
-
válasz
SpongyaBob #8809 üzenetére
szulita a nagy 14-nepper
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Magisk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ford topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest