Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Lehet, hogy kifejezetten VGA-hoz való hosszabbítót vett kalolaci, amiben csak a szükséges 6 ér van bekötve? (R, G, B, H-Sync, V-Sync, GND)
-
kalolaci
senior tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Igen az, épp most néztem meg.
-
twine
veterán
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Itt is szeretném megköszönni PedroStarr88 topictársunknak a privát segítséget,

És egyben le is írom a megoldást, ha valaki hasonlóan járna, hiszen épp azért csodás az a fórum, mert rengeteg segítséget kapunk, kaphatunk egymástól....
SZóval az AI-t is megkérdeztem, és ugyanezt alátámasztotta topictársunk, hogy sajnos ennek a típusnak "híresen" szar forrasztásai vannak...
A megoldás nállam az volt, hogy a (nevezzük most így) végfok panelen minden kimenethez tartozik 2-2db kondi! Ezekenek a lábait forrasztottam újra, valamint ugyanaezen a panelen, ha leszereljük, alul van 2db (talán) végerősítő IC (mert ezek vannak hűtve , és ezek forrósodnak) , szóval ezeknek a lábait forrasztottam újra...
Valójában némi folyasztószert raktam rá , és igy forrasztottam csak újra...

Teszt után a recsegés elmúlt, a PedroStarr88-nak pedig nagyon köszönöm, hogy megmutatta az utat, és foglalkozott a problémámmal

MÉg egy apró infó morzsa,,,
Én újonnan vettem ezt a szettet 4,5évvel ezelőtt. Amikor nem használtam, mindíg ki volt kapcsolva, és úgy igazán "meghajtva" szerintem kb. 2-3 havonta egyszer egyszer volt, kb 1-1,5 órán keresztűl míg "kitomboltam" magam...
Ezen kívűl viszont a mindennapi "tévézéshez" (ami nálunk youtube+streaming) ez a szett adta a hangot...Szóval igazából minden volt használva, de úgy gondolom, hogy nem volt kihajtva a lelke...
4,5 évig tudott hibamentesen üzemelni...
Ezt sem nem rossz sem nem jó véleménnyel írtam pusztán csak mint tényt gondoltam leírni, hátha valakinek ez is hasznos infó
-
kalolaci
senior tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Én is vettem egy újat, boltból. De sajnos, nekem nem működik vele.
-
twine
veterán
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Szia! Köszi az ötletet,,,
Most hogy kérdezted, igen, kábelt cseréltem, optikai csatornát váltottam, és minden üzemmódban (3D ,4.1,2.1)kipróbáltam, valamint egy harmadik hangsugárzó cserét is megtettem, tuti ami fix alapon, hogy akkor már minden lehetőséget kipróbáljak, kizárjak!
Ez sajnos valami belső elektronikus (szűrő , végfok, etc)hiba lesz...
Van valaki akit érdemes felkeresni ez ügyben? -
twine
veterán
Sziasztok!
Hozzáértő, tapasztalt, vagy sokat olvasott topic tagoktól kérdezném, van e arra házi megoldás, vagy ajánlott szaki Bp,és vagy környékén, ha elkezdett recsegni, 50% hangerő,és 50% mély hang beállítás mellett, fölött a bal első csatorna!? Direkt írom így, mert hangfal-hangsugárzo csere megtörtént, és nem az a hibás szvsz, mivel csere után is a bal első maradt recsegős...
Lehet butaságot írok, de kb mintha a hangváltó, felül áteresztő szűrő kicsit eldobta volna a kanalat, és olyan mély/alacsony frekit engedne erre a csatornára amit ez a kis hangszóró már nem szeretne....
Tudtok nekem valami javaslatot mondani? Nagyon szeretem ezt a szettet, és örülnék ha meg tudnám oldani, vagy valaki meg tudná javítani...
Segítséget előre is köszönöm
-
kalolaci
senior tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Köszi. Működik rendesen vele? Esetleg meg tudnád írni, hol vetted?
-
kalolaci
senior tag
Üdv. Van valamilyen lehetőség, a decode kábel meghosszabbítására? (Arra gondolok, ami a fejegység és a mélyláda között van.)
-
-
VGYke
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Úgy vélem igen,viszont a hosszát be kellene lőni. Én is hosszabbat rendeltem annak idején, mint kellett volna, így alátétekkel kellett játszanom.
Most sajnos nem tudom megnézni a hosszt, de nem túl bonyolult megmérni, a hangfal menetes furat mélységéből kell kiindulni. -
whozZy
csendes tag
Sziasztok! Kozel 8 eve vagyok tulajdonosa egy ilyen szettnek, imadom szeretem de most a valtozo elethelyzet megkovetelte hogy falra szereljem. Rendeltem is konzolt, de sajnos en is beneztem ezt a csavaros dolgot amit adtak a konzolhoz egyik sem jo a hangfal meneteben. 8 csavarosboltba voltam mar sehol nem tudtak segiteni, ketto csavar nagykereskedest hivtam fel nem tudnak ilyet rendelni. Ha esetleg barkinek itt a forumon van meg elfekvoben ilyen csavarja szivesen megvasarolnam tole, vagy tud segiteni hol juthatnek hozza Budapesti lakoskent ilyen csavarhoz nagyon halas lennek.
-
Buzztee
csendes tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
A PS5 beállításaiban volt a hiba.Most már világít a decode.
PS5-Hang-Audiokimenet-Audio formátum(prioritás):Lineáris pcm ről raktam át Dolby atmosra.Vagy itt mire érdemes rakni?(Dolby audio vagy DTS)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Buzztee
üzenetére
Stereo alatt világít valami?
Alapvetően valóban kellene a Decode-nak világítania, ha optikán vagy koaxon kap 5.1-etNekem is van egy HDMI-s leválasztóm, azt 5.1-be kellett kapcsolni. 2.0-án értelemszerűen stereo hangot küld, a TV állásban meg szintén stereo-t küldött, de gondolom azért, mert a monitorom nem szereti az 5.1-et

-
Buzztee
csendes tag
Sziasztok
Ps5 höz vettem egy extraktort,ami a hdmi jelről választ le optikai hangot.
Ha nem világít a decode ,akkor az nem 5.1 ugye?
Valaki használ hasonlót?
Köszönöm a segítséget!
-
playboygamer
újonc
Hi everyone,
I'm trying to repair my Logitech Z906 subwoofer, which suddenly died right after switching it on.
There was a strong burnt plastic smell, and two input LEDs briefly flashed – then everything went completely dead.
When I opened the subwoofer, I found a badly burned SMD capacitor on the power supply board, next to a ferrite transformer labeled ER40.
The burn mark is visible on both sides of the PCB – maybe not fully burned through, but clearly damaged.
📌 What’s interesting:
This looks very similar to another post here, where C86 was burned, and possibly a MOSFET wasn't properly connected or failed, causing a chain reaction.
I suspect something similar happened in my case.
🛠️ Details:
Model: Logitech Z906
Revision: Latest version with blue PCB
Likely manufactured in 2022
Integrated PSU board, fixed inside the subwoofer
Board was always connected to power (standby for 1 year) before failure
Found capacitor based on comparison photos from a working board – but I don’t know the exact value/type
🧪 I plan to clean the board with spiritus (ethanol), not done yet.
🧰 Available Tools:
Soldering iron + hot air station
Solder sucker
UV-curing solder mask
Multimeter (no ESR meter)
Fine copper wire for trace repair
Cleaning supplies: spiritus, acetone, swabs, brushes
❓ Looking for help with:
Can someone with a Z906 measure or identify this capacitor? (same position as C86 in that other thread)
Is there a full schematic / part list for the PSU board?
How do I test MOSFETs, diodes or other components to be sure the failure didn’t go further?
Would a Hi-Fi repair shop be able to properly trace and repair this kind of PSU fault?
I’d really like to save this unit. The Z906 is Logitech’s flagship speaker system, on the market since 2011 and revised many times.
Since I have the latest version with blue PCB, I expected a reliable and refined product – not a catastrophic failure like this.
🙏 Any help (measurements, ID, repair tips, photos) would be greatly appreciated!
Thanks in advance!

-
venom8888
őstag
Sziasztok. Kelle nekem fali konzol,mert most jelenleg allo van,de az 1 eves kislanyom szereti babraln,es tudjatok milyen konnyen felborul, nem akarom hogy felboruljon,mert egyszer csak nem fog megszolalni. Inkabb fel fogatnam a szoba 2 hatso sarkaba oket tiplivel.
-
PedroStarr88
csendes újonc
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ezt vizsgáld meg, nekem ugyanez volt és ezzel volt a gond. Kettő van belőle elengedett a forrasztás
-
dan83
tag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Egy hard resetet megpróbálhatsz, hátha.
Power your Z906 off using the Power button on the Control Console. 2. While in the "Off" state, press and hold down the Input button for eight (8) seconds. You'll see several lights on the Control Console light up and there will be a popping sound from the speakers.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok!
A fiam Z906-osa a következő tüneteket produkálja: a két hátsó szatellitből folyamatos, hangos sercegés, búgás, zúgás, pattogás, recsegés jön, akkor is ha éppen nem kell semmilyen hangot lejátszania.
Felcseréltük a két hátsót a két elsővel, ugyanúgy a hátsók zúgnak.
Amikor át van kapcsolva 3D-re / 4.1-re / 2.1-re, a probléma megszűnik.
A Windows 5.1-re van állítva, de sztereón is próbáltuk, és az sem segített.Mi lehet a baja? Visszaolvastam, láttam ellenállás, végfok IC is lehet.
Javítással foglalkozik itt valaki? Pákám van, de nem vagyok gyakorlott, talán 1-2 ellenállást ki tudok cserélni. Vagy borítsuk először szét? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek ennek a 3,5mm-es jack kábelnek jónak kell lennie PC hangkártya és Z906 közé?
* szóval a fentiből 3db-nak
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Aki PC-vel, analóg bemeneten használja, kinek hogy van beállítva a hangkártya?

Elsősorban a "Nagy sávszélességű hangszórók" beállítása érdekelne. -
enemi
senior tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Köszönöm
-
PedroStarr88
csendes újonc
Akkor tuti vele van a baj. Ebayen láttam csak kicsiket, de jofogáson, marketplacen is érdemes ránézegetni. Amit én szereztem is a marketplaceről van, mert hibás volt a rendszer és a srác a kicsiket akarta eladni csak én rákérdeztem a többie és úgy derült ki, hogy megvan az is csak hibás. Elhoztam egybe, megcsináltattam és most kettő van egy a kisebb szobába, a másik a nagyobba.
-
Szabiq
tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Nyilván.
A problémásat raktam jobb hátulról bal és jobb előre.
Mindenhol hozza a hullámzó hangot. -
Szabiq
tag
PC vel eredeti zöld,narancs,feketével is és optikaival is.
Tévével optikaival.
1 szatelit kezdte el.
Több pozícióba rakva is ugyanaz.
Vennék tartalék hangszórókat,ha tud esetleg valaki megköszönöm. -
PedroStarr88
csendes újonc
Milyen kábellel van összekötve a forrással? Nekem egy Asus Xonar DG van Optikábal jó a hang viszont a hangkártya analóg része olyan hangokat ad ki, hogy az alaplapi százszor jobb. Zúg búg a Xonár analógja. Viszont Optikán meg DTS-nél vlc playerrel ha beleléptetek a filmbe csuklik a hang pattan a hangfal, borzalmas. Úgyhogy ugy oldottam meg, hogy HDMI-vel a videókártyából átmegy ugye a hang is a TV-be onnan viszont Optikaival visszahozom a hangot a Z906-ba. Ha Coax van ugyanez a szitu, a másik tévén pl. nekem coax van. Ugyanúgy világit a decode. De vigyázni kell a tévé hangbeállításánál ha a hangkimenet PCM-re van állitva akkor nem megy a decode és a VLC-be is be kell állitani.
-
Szabiq
tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Cserélgetés után is ennél jelentkezik.
néha halkabb vagy recseg. -
Szabiq
tag
Üdv.
Tudok valahol hangszórót venni hozzá?
Az egyik hol szól rendesen,hol nem.
Köszönöm szépen. -
-
enemi
senior tag
válasz
PedroStarr88
üzenetére
Esetleg,ha megkérdeznéd a kollégát milyen kondenzátor lett cserélve - az nagy segítség lenne.
-
Freezee
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én 2013-14 ben vettem és azóta is napi használatban van. Semmi baja.
-
PedroStarr88
csendes újonc
Idő közben sikerült megjavítania a kolegámnak. Egy kondenzátor égett szét a c86-os. Aztán működött, csak recsegve pattogva szolt a két front. Kiderült az egyik végfok IC-nek a kettő közül elengedett a forrasztása. Visszaforrasztotta azt is és most tesztüzem van.
Ezek lettek javítva rajta:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Ez a mondat angolul?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest