Hirdetés
- iPhone topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
TayRol
üzenetére
El nem tudom képzelni, milyen csodát mutathat egy teszt.
Én viszont megrendelem megjelenéskor, legfeljebb nem kapok extra kedvezményt, különösen nem okoz lelki törést, az a párezer forint, ami kedvezményt adhatnak. Viszont nincs kedvem megvárni, míg a következő csomag már jóval drágábban érkezzen, hála a forint árfolyamának.
-
Studi
veterán
-
jjeahh
nagyúr
OFF: nos végre kiprószáltam a nex-es "mágikus" pókusz fíkinget, és csalódtam...
baromi jó sztem meg minden, de már nem vennék meg csak miatta egy vázat...a canonoknál ML-es magic zoomot split image-el, fókuszcsapdával sokkal jobban szeretem...kár, hogy ML csak pufók-nehéz canon dslr-ekre van (eos M-et hagyjuk
), és ezekre nem is megy fel bármilyen obi adapterrel, mint nex-ekre...ON: jól látom, hogy panaszkodic-okban gyárilag is van a magic zoomhoz hasonló cucc? vagyis: a keresőkép közepén a 100%-osan belenagyított képet mutatja folyamatosan, szal nem kell folyton belenagyítani, ha manuál kókuszálsz
-
válasz
Marseille199
üzenetére
a d800 egy profi, nagy felbontású váz. egész biztosan nem úgy kell kihozni belőle a maximumot, hogy az ember lóbálja a kezében és időnként rányom az expógombra. komoly állvány, tükörfelcsapás stb. nem játékgép, és tényleg nem utcai snapshotokra lett kitalálva, szociózni valóban jobb a d3/d4 vonal (esetleg a frankenstein, a'la df). de ezt úgy is tudod

-
madgie
titán
-
Freddy76
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Ahogy Roboter mondja. Ha veszel bármilyen Pen/Omd vázat, akkor automatikusan jár a tagsági. A tagságit meg is lehet vásárolni, egy évre 8.000 forintért. Jelen esetben tehát kiperkálsz nyolcat, hogy megkaphasd a kedvezményt. Vagy keresel valakit, akinek van tagságija, és az megveszi neked.
Gorgo felvetése jogos, lehet, hogy sokan gondokoznak majd, ha fizetni kell. Én is várnék, pl. MLaca tesztjét, és más független teszteket mindenképpen elolvasnám, csak a specifikációk és néhány fanatikus/szponzorált benyomás-leírás alapján még nem vásárolok.
A kedvezményt illetően amúgy is szkeptikus vagyok, anno az om-d-nél sem tudták az igényeket kielégíteni, pár hetes átfutással jöttek a cuccok. Itt ez pláne így lesz, ebben szinte biztos vagyok. És valóban, a klubtagsági kedvezményhez képest mennyire reális, hogy további kedvezményt adjanak?
Nekem most amúgy is kellene céges gép, bíróságon/földhivatalban azért az x20-szal nem kényelmes, vakut nem használhatok... Lehet, megveszem ezt a cégbe...
-
ROBOTER
addikt
Uhh, Panáéknál elszállt a fantázia a GH4K-val kapcsolatban. Odarakják magukat.
-
ROBOTER
addikt
Nem kell még venni valamit, ha már van kártyád. Csak az éves díj legyen befizetve.
Ha már megvan a kártyád, szerintem meg lehet beszélni velük, hogy átutalással fizetsz. A termék maga pedig eleve ingyenesen szállított 50eFt felett.
Csak a kártya első igénylése, ami mindenképpen személyes megjelenést igényel, mert ez egy biztonsági procedúra is egyben.
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Hat rohadtul nem egyszeru... Mostanaban gyorbe is csak hazajarok, naivan azt hittem, megrendelem postan, kifizetem, azt csok. De nem...
Szemelyesen kell megjelenni (!) - egy videki nem csak beugrik, plane munkaidoben.
Beregisztralni 8e penzert
Venni vmit (van egy masodik lenspenem)
Venni a cuccot a kedvezmennyelSzal utazas, vasarlas, klubtagsagi a jarulekos koltseg. A 300e ftos em5nel nekem megerte, hogy a szabimbol egy nap rament, de egy olcsobb masinanal, illetve ha nem vagyok eppen szabin, buko a dolog.
-
Studi
veterán
E-M1-ből előre várható volt, hogy később/kevesebb ér ide. Sajnos igen, ez a magyar piac ereje. Ha jól tudom nem is közvetlenül az Olympustól szerzik be a cuccot, hanem valamelyik közép-európai márkaképviselettel vannak szerződésben. Ehhez képest szerintem az egyik legszínvonalasabb, legszimpatikusabb szolgáltatást/hozzáállást mutatják.

-
Studi
veterán
Márkaképviseleteknél általában nem működik ilyen erősen a kereslet-kínálat-ár háromszög, nekik minden árváltoztatást engedélyeztetni kell felfelé, ha jól sejtem.
Amúgy Mercutio_ jól beszél, egy e-mailt, személyes puhatolózást megér a dolog.
Én most biztos nem szállok be, amúgy felvállalnám.
-
madgie
titán
Nekem homályos ez a Prémium tagsági, most akkor E-M10 előtt is venni kell valamit, úgy lehet megigényelni, vagy össze lehet kötni az E-M10-zel és akkor egyből jár a 15% kedvezmény? Olyan khm... balkáni trükközgetni, meg rájönni, hol a kiskapu (márpedig tuti azért van az egész, hogy legyen kiskapu).
szerk: most is ketten kétfélét mondtok. Roboter szerint ha előre, ott leperkálom a 8k-t, akkor az E-M10 már 15%-kal olcsóbban hozható el?
-
válasz
schawo
üzenetére
"10 és akkor az már tényleg egy komoly szám". ezen most jót nevettem.
Sztem azért nem kell ájuldozni, egy márkabolt ha nem tud kiszolgálni, nos, az is egy infó a magyar piac erejéről...! Illetve sejtéseik nekik is vannak, csak kapnak infót, hogy mennyire fogy a cucc olyan helyeken ahol kicsit korábban boltokba került...
Amúgy az a 8 az most 8. Nyugtával dicsérd a napot, majd amikor perkálni kell, akkor mennyi lesz? -
b.vr
őstag
válasz
madgie
üzenetére
"Elengednek nyolcezret, amennyiben mindenki megigényli a prémium tagságot
"
(#40465) schawo: pedig de, általános esetben a világ így működik (kereslet-kínálat-ár) Van olyan hogy mennyiségi kedvezmény de az más nagyságrend (akkor léphet fel, ha már akkora a volumen hogy azon a kereskedő valamilyen más okból szerez hasznot) Persze a konkrét esetben majd attól függ, hogy az Oly Mintaboltnak mik az üzleti céljai (pl. ha a forgalomnövekedés neki eleve előny az anyacég felé, még ha ez darabonkénti profitcsökkenés árán történik is). Meg ha Ti amúgy is megvennétek, extra-kedvezmény nélkül is, akkor mindek adna extra kedvezményt?
No mindegy, csak poén volt, szóval nem érdemes ezen hosszas mikroökonómiai fejtegetésekbe bonyolódni 
-
schawo
titán
Ha lesz csoportos rendelés, és lesz ennyi mintaboltban, akkor velem 3 kittel lehet számolni.
Ez megütötte azt a szintet, ami már a haverokat se hagyja a seggükön. -
arn
félisten
No latom gondoskodtok rola, hogy legyen olcso hasznalt em10 kesobb

-
Marseille199
senior tag
Ja még valami:
Előjött a régóta nem tapasztalt szopóág: Értem én, hogy D800, meg 36 megapixel, meg 70-200, meg nyitva sem rossz a cucc, csak a fókusz-kókusz pontatlan. Be lehet lőni, na de akkor is. Nem az én világom ez már :S
-
Studi
veterán
válasz
ezisjo
üzenetére
Azért félrevezető ilyen stílusban "lehúzni" a Pana objektívet, mert igazából semmivel nem gyengébb, mint más rendszerek olcsó alapobjektívjei. Sőt, igazából az általad hivatkozott 4/3-os Zuiko 14-42 se egy nagy durranás, mondjuk én egy 14-54-el a kezemben bátran mondhatom: az is "gyenge, mint a harmat".
Szóval maradjunk annyiban, hogy a Pana 14-42 is hozza egy átlag kitobi minőségét. Az Oly m4/3-os kitobikhoz képest kicsit kevésbé precíz a mozgása, és nagyobb, viszont van benne stabi, és adnak hozzá napellenzőt.

-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Úgy tűnik ez a kari kiesett, nem szereti a váz. Kell vennem egy másikat.
-
schawo
titán
-
schawo
titán
válasz
MrChris
üzenetére
Nyilván magnézium ötvözet, nem lehet tiszta elemi állpotú magnézium (több különböző oknál fogva sem). De a magnézium tartalmú alumínium ötvözetet nem hívjuk magnézium öntvénynek, azt alumínium öntvénynek hívjuk. Viszont létezik rengetegféle stabil magnézium ötvözet magas magnéziumtartalommal (80%+), ezeket hívjuk magnézium öntvényeknek. Teljesen más a kettő.
-
MrChris
nagyúr
nemtom neked hogy jött be a g6, de szerintem nagyon jó univerzális kis váz. Azt hittem a wifit nem fogom használni, de a napokban sokat videóztam és telóról vezéreltem. A forgatós kijelző is nélkülözhetetlen volt, mint ahogy a különböző MF fókuszsegédek. Tehát nagyon tetszik! Már csak az ibis hiányzik belőle
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Marseille199
üzenetére
Hát toszod, csak told el az eeeekkkora arcodat a legközelebbi sörözésre, kapsz bele sört, csak tapizzam meg azta nagylátót!
-
Studi
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Viszont ár/érték arányban még mindig a legjobbak közt vannak. Amúgy a képeken direkt így raktam fel az obikat, a 45-ösre felteszem a napellenzőt, már nem is olyan vészes. A 25-össel pedig már igen jól néz ki a G6. A 100-300-al pedig biztos, hogy jobban mutat, mint bármelyik OM-D, és a fogása is jobb!

-
Studi
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Formattáltad, vagy csak átraktad más gépből? Próbáld előbb PC-n formázni, aztán ha már eszi a váz, utána ott is.
-
Real_Necro
veterán
Első tapasztalat G3-al. Nem szereti a Twinmos Ultra-x 150x 4GB SD karit. Azt írja vegyem ki majd tegyem vissza, majd 2 próbálkozás után kiírja, hogy próbáljak másik kártyát.
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
schawo
titán
Most olvasom az M10-ről a mintabolti marketingszövegben: Váz jellege magnézium öntvény Eddig úgy olvastam máshol, hogy alu vázas. Most akkor hogy?
-
HollyBoni
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
70-75 körül szoktak menni itthon.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Real_Necro
üzenetére
max. 70e. az a 75 ezres doboz nélküli.
-
pajibá
tag
Rosszul vannak fotózva az alanyok.

-
Marseille199
senior tag
-
Warter
addikt
A 45-200mm szerintem nagy és nehéz a másik 2 obihoz képest. 106e-ért meg kurva drága is. A 45-175mm legnagyobb előnye a belső zoom, ami főleg videónál használható, de amúgy se rossz illetve, hogy nem dugdossa az ormányát. A 45-150mm 60e-ért jó vétel, akinek a ezekre nincs szüksége illetve, hogy elég a rövid tele oldal. Én 45-200-at biztos nem vennék.
-
TayRol
nagyúr
na, ide egy kitobis em10-et + egy 45-öst. ja, meg egy vázsapi halszemet. köszi.
-
ezisjo
tag
Sziasztok,
Szvsz a 14-42-es Pana kitobi a leghitványabb üveg, amit valaha használtam. Anno a G1 mellé vettem, de gyorsan megszabadultam tőle. A 4/3-os 14-42 + MMF2 is simán jobb képminőséget adott, sebesség és OIS ide vagy oda. Ezt a Pana 14-42-őt próbáltam más vázon is, de véleményem szerint pénzkidobás. A próbált kitobik közül az Oly 14-42 II és II R, ami ár/érték arányban OK, és nem kerül számottevően többe mint a Pana 14-42. Szegénységi bizonyítvány, hogy ilyen kitobival adott ki gépet a Pana. De az újak már gondolom jobbak.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
na, azért a d800 elég szépen bírja a terhelést, ha zajszűröd és leméretezed 16 mp-re... de ebben valóban a d3s a még jobbabb

-
Studi
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Engem 23-án hívott egy srác, hogy látta, hogy sokat hirdetek, és adjak neki bármilyen kitobit, mert eladta valamelyik fixét, és kéne valami karácsonyra. Szegényt csak egy helyre tudtam irányítani...

Mondjuk sikerrel járt, de azóta árulja a szerzeményt. -
FEDman
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Fura, hogy most ennyire nincs kit obi, itt se ez a jellemző. De ez is olyan, hogy lehet egy hét múlva lesz egyszerre 5 is.

-
HollyBoni
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Szerintem várj egy picit, tuti felbukkan hamar 20-ért egy kitobi.
-
Studi
veterán
válasz
pajibá
üzenetére
Szia!
Épp elkaptál egy örömhír bejelentést, meglódultak a hozzászólások, és ezt a kérdést nem vették észre.

Szóval: ennyiért szerintem ez nem egy kiemelkedően jó vétel. Mégpedig azért, mert az újabb 45-150-es objektív újonnan, garanciával 91e Ft-ba kerül feketében. De ha nem zavar a szín, akkor most 60 ezresért megvásárolható ezüstben a medikernél. A két lencse teljesítménye a tesztek alapján nagyon hasonló, amiben jobbnak tűnik a 45-150-es, az a kromatikus aberráció.
Ha a +25mm gyújtótávolság miatt mégis a 45-175 felé húzna a szíved, akkor pedig lehet, hogy érdemes továbbmenni, és a 45-200-ast választani, ami újonnan most 106e Ft, de használtan jóval olcsóbban szokott felbukkanni. Igaz, sajnos nem túl gyakran.Szóval én 45-150-ben vagy 45-200-ban gondolkoznék inkább.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Real_Necro
üzenetére
A 14-45 egy kicsivel jobb képminőségre mint a sima 14-42 és van rajta OIS kapcsoló, fém bajonett. Amúgy mindegyik műanyagos érzetű

-
HollyBoni
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Hol nézed? M4/3 adok veszek topikot lesd meg indexen, ott elég sok kitobi szokott lenni, haver nemrég vett egy olyat mint a jobb oldali feketében 20-ért kb új állapotban.
-
Studi
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Annyit fűznék hozzá, hogy a palacsinta még magasabb áron van, és csak gombbal lehet a gyújtótávolságot változtatni, gyűrűvel nem, ami igen kényelmetlenné teszi a használatát. Az ára pedig botrány még használtan is.
Az új 14-42 II-t adják G6 kithez is, de ez sem teszi gyakoribbá.
Az árak valahogy így szoktak alakulni:
14-42 "I": max 25-ig, de inkább picit lentebb
14-42x "palacsinta": 50+ (nem éri meg)
14-45: 40 körül, van, hogy 35-ért is kifogható, az alatt sajnos nem nagyon
14-42 "II": én még nem láttam használtan
-
Real_Necro
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
PZ-t nem szeretnénk, a gyűrűs megoldás jobban bejön. A jobb oldaliról sikerült most lemaradnom, de akkor majd nézem tovább ahol csak tudom, de úgy tűnik hét végére nem fog összejönni, hogy obit vásároljak a gépre... azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire ritka rá az obi. Azért a tükrösre elég jól lehet túrkálni kitobiból.

Schawo:
Hát ha senki nem vesz, legalább érezhetem magam valakinek.

Nem hogy kitobit nem találok (max 1-2 db 32 meg 42eFt-os horror áron), de 20-as fixből sincs. Szóval pont az alacsonyabb kategóriásokból. -
schawo
titán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Akkora zsugázás folyik obikkal meg vázakkal, hogy ihaj. Normál kitobival szinte senki nem vesz kiteket, mert minek
A múltkor is született egy pár G6, de kitobi egy se. -
Studi
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ha jól gondolom 14-42 II.-es Panája itt nem nagyon volt senkinek.
Talán egy-egy 14-42X előfordult, de hogy új kitobi nem nagyon, az szinte biztos. -
FEDman
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Kicsit pontosítanod kéne, mert rengetegféle 14-42 van már erre a rendszerre, nem kettő.

Jelen esetben is schawo szerintem az Olympus verziókra gondolt, te meg gondolom a Panasonicra.Viszont Panasonicból is van 3 féle 14-42.

Gondolom te most ezekre gondoltál:

E kettő közül a jobb oldalit csak nyomott áron vennék (max 25e), a bal oldali power zoomos ügyesebb, kisebb drágább.
A legjobb ár/értékű Pana kit obi jelenleg talán ez. Pontosabban csak lenne, mert sajnos ebből eddig nemigen láttam használtat. Jelenleg jellemzően a GX7-eshez adják ezt az obit, olyanja meg még nem sok embernek van. Viszont ha sikerülne kifognod akkor ez méretben az előbbi kettő között van, képminőségre meg kicsit jobb azoknál.
Vagy van még az első generációs Pana 14-45. Ezt ha jól emlékszem szinte csak a G1 és a GF1-hez adták, azóta sajnos feledésbe merült. Ilyenem volt nekem is, az átlag kit obikhoz képest jobb a képminősége, emiatt viszont sajnos gyakran elég kemény áron árulják.

-
need
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
erre mondaná a madgie hogy a tükrös gép azért jó hogy ha kergetnek a kutyák legyen mivel megdobni őket..
Új hozzászólás Aktív témák
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De holnap megtudjuk.

baromi jó sztem meg minden, de már nem vennék meg csak miatta egy vázat...a canonoknál ML-es magic zoomot split image-el, fókuszcsapdával sokkal jobban szeretem...kár, hogy ML csak pufók-nehéz canon dslr-ekre van (eos M-et hagyjuk
), és ezekre nem is megy fel bármilyen obi adapterrel, mint nex-ekre...

) hátha tud valami infót mennyi mozgásterük van a boltban egyáltalán.

Marad az MF.