Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Parci #31317 üzenetére

"a hsz-ed második felét csak annyival egészíteném ki, hogy elvileg a nagyobb szenzor (azonos technológia mellett) annyival érzékenyebb is, magyarán amennyit vesztesz a fényerőn, annyit nyersz azon, hogy magasabb iso-t adhatsz meg azonos képminőség mellett."

Én tudom :) És ezt írtam a #31314esben is: "Az F4 egy fényértékkel rosszabb az F2.8nál, viszont ezt a nagyobb szenzor kompenzálja.

A #31311-ben nem "igazságot tenni" szerettem volna a fényerős általános zoomok között, hanem csak arra felhívni a figyelmet hogy szerintem ez a "dof-kontoll" félrevisz (nem csak a 12-35-nél, hanem általában, ezért is írtam oda hogy "(és neki megfelelő társainál)" )

szerk: "méretben és súlyban kb. a pana 12-35 / oly 12-40-nek felel meg" itt viszont (ha az eddigi infók helyesek, az oly 12-40 jóval nagyobb lesz a 12-35-nél. És ahogy a 43rumors hsz-eit olvastam, elsősorban nem a a felfelé +5 mm miatt, hanem mert nem szoftveres torzítás-korrekció lesz hanem eleve optikailag küszöbölik ki. Meglátjuk.

Új hozzászólás Aktív témák