- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
pl egy f1.2-est nem helyettesíthetsz m4/3-on semmivel, de szerintem az már annyira mosott hátteres, hogy nekem hamisnak tűnik...szóval jóból is megárt néha a sok...
pont most nézegettem végig egy ismerős 5dmk II + 85mm f1.2 fotóit, és ez esett le...a maximum háttérmosás, ami az én szememnek is tetszik, azt az m.zuiko 75mm pont adja...amit persze soha nem fogok megengedni magamnak...
-
jjeahh
nagyúr
szerintem csak fektesd rá az ujjaidat, ne próbáld megmarkolni, mint az 5d-t, nemrég volt róla szó, hogy egyszerűen másképp kell fogni mint a régi filmes, kalapácsforma előtti vázakat. ha mégsem találsz rajta fogást, és a markolatot drágának találod, talán valamilyen bőrtok, vagy ujj-csuklópánt segíthet. nekem ujjpánttal bombabiztos stabil érzést ad a kis pen is, pedig azon akkora dudor sincs, mint az om-d-n
amúgy irigyellek, 5d -> om-d...nem semmi... -
andersen10
aktív tag
Grat a bátorsághoz. Jó választás. A Pana GH3 esetleg nem jött szóba? Fogásra talán jobb mint az Oly egész napos használatnál, számíthat... Az 5D óta fejlődött annyit a tudomány, hogy zajban dinamikában nem fogod visszalépésnek érezni, DOF-ban persze nem éred utol, azért esküvőn számíthat.
Én fotóztam korábban esküvőt barátoknak D80-al, D90-el és most kibicként, vendégként kattingattam m43-al (G5), nem éreztem semmivel korlátozva magamat a DSLR-hez képest. Sőt az a tény, hogy az elektronyos keresőben látod az azonnal eredményt, spotméréssel kombinálva, nekem nagy segítség! Polgári, kültér, templom nem gond ma már egy OMD szintű géppel, de a lagziban (sötét + mozgás) korlátozva érezheted magad de nem az 5D-hez hanem egy mai FF vázhoz képest.
Ezért én, ha ebből élnék, és megtehetném, fővázként maradnék FF-en (DOF játék és lagzifotó miatt) esetleg másodvázként m43. Arról nem is beszélve hogy sok ügyfélnél szempont hogy melyik fotósnak mekkora
és az alapján ítéli meg hogy ki a profi. Nekem kellemetlen lenne az érzés is, hogy MILC-el fotózok hivatásosként mellettem meg 1-2 vendég FF vázzal, kályhacsövekkel. Aztán kalimpálhatsz, hogy hohó rám tessék figyelni mégiscsak én vagyok a főfotós
(Pár hete vendégént kattingattam párat egy esküvőn (ill.van néhány amit a 8 éves fiam lőtt), nem egy nagy szám, de a m43 esüvőre való alkalmasságra talán példa lehet, szinte mind 20/1.7 és 45/1.8-al ...íme)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest