Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
tuttomobli #23655 üzenetére
2012 október
-
tuttomobli
csendes tag
válasz
tuttomobli #23654 üzenetére
http://www.43rumors.com/olympus-e-m5-hack-clean-hdmi-422-and-focus-peaking-possible/
-
gorgo
őstag
válasz
tuttomobli #23354 üzenetére
Világos, eleve ott van a "hamisszínes" jelenség, meg azért ezek a ketyerék nem milliós csillagászati cuccok, úgyhogy akkor maradjunk annyiban, hogy én a zöldet semmiképp nem hagytam volna akkor sem zöldre, ha történetesen a kamera annak rögzíti. Akkor már eltoltam volna kékbe...
-
ati3x
senior tag
válasz
tuttomobli #23354 üzenetére
"A látvány a fontos , a színek és árnyalatai a csillagászok technikai adottságai és felkészültségén múlnak ."
És nem utolsó sorban az ízlésükön..
Bezony az olyan objektumon mint pl a nagz orion köd, ugye ami szabadszemes kellöen sötét égen.. de annál is kb 20 cm átmérö felett kezdenek FELSEJLENI a színek.. Viszont csillagok esetén jóval egszerübb színeket látni...
De a ködöknél, galaxisoknál szürke árnyalatos kép szabadszemes észlelés esetén.. A másik fontos kérdés, hogy elég sok asztrófotós "kioperálja" az IR szüröt, mert a ködök nagy részének a sugárzási maximuma IR- tartományba esik.. Azaz a végeredmény "hamis" színes lesz..
Az már csak ízlés kérdése milyen színt feleltetünk meg az általunk nem észlelhetö tartománynak...
-
MrChris
nagyúr
válasz
tuttomobli #22569 üzenetére
igen így csináltam, amatőrködéshez számomra elég. Ha már elindult a felvétel az expozícióba való belenyúlás szerintem kockázatos mert bemozdítja a gépet. Ami gázul néz ki lejátszáskor.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
tuttomobli #21965 üzenetére
Konvertálni pl: ezt ajánlom
Vágni én vegast használok. -
wody21
tag
válasz
tuttomobli #21965 üzenetére
Ez esetleg segíthet? Bár az Oly .mov videókat gyárt', nem tudom ott milyen formában menti az audio track-et. (valahogy csak azt kéne átkonvertálni aac-be - videót nem piszkálni - és akkor lejátszaná a TV a hangot is)
-
sebgutkopf
őstag
válasz
tuttomobli #21960 üzenetére
Konvertáld át a videót van egy rakat ingyenes program erre. Illetve, ha vágod is, akkor a végén úgyis újra rendereled olyan kódolással, amit szeret a lejátszód.
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged