Hirdetés
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Hitelesített viszonteladói programot indított az Ulefone
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
tesztekben irtak ennyit, nem a gyari ertekeket neztem - a 18-105ben regebbi stab van, de joval olcsobb.
masik pelda - embereket akarok fotozni: van hogy eleg 1/60s.
em5 + 45 - 90mm, 1/60sec (ibis), iso1600 (0 fe)
d7000 + 50 - 128mm, 1/125sec (nincs stab), iso2000 (kb -0.33fe)
d600 + 85 - 85mm, 1/85sec (detto), iso6400 (+1.66fe)de ha keves, es mittomen kell mar 1/125s (kezbol megtarthato minden esetben), akkor
em5 + 45 - 90mm, 1/125sec, iso1600 (0 fe)
d7000 - 128mm, 1/125sec, iso2000 (kb +0.33fe)
d600 - 85mm, 1/125sec, iso6400 (+2fe)erosen felhasznalas fuggo, de a kivalogatott obikkal egy turanal ahol statikus temakat fotozok, eleg jo az ibises em5, sokszor jobb, mint egy d7000, es alig marad el a ff gepnel. ha embereket fotozok, akkor egyertelmuen ff, es az apsc hasonszoru.
-
arn
félisten
ugy szamoltam (cafoljatok meg, ha rossz a logikam):
szenzor:
em5 0
d7000 +0.33fe
d600 +2festab (tesztekben neztem, hogy kb melyik mit tud a gyakorlaban):
em5 14-150 +4-5fe
d7000 18-105 +1-2fe
d600 24-85 +2-3fefenyero
14-150 az egyik vegen 1/3al gyengebbezeket osszeadtam. persze ez az eredmeny mindentol fugg - mert pl a ff szenzor magasabb isoja es a fenyerosebb obi mindenutt univerzalisan hasznalhato, de a stabnak koszonheto alacsonyabb zaridot viszont befolyasolja a tema, illetve hogy blendetol fuggetlenul van egy minimum, amihez kepest nem tudsz +4-5fe ertekeket nyerni.
konkret pelda fixszel (zoomal tul sok a bonyolito tenyezo) - mittomen egy ekv 35 (apscnel 50, mftn 40) fixnel akarok kezbol fotozni egy sotet templomban, es hasonlo eredmenyt akarok elerni kepminosegben:
em5nel - ekv40, 1/5s , iso1600 (0 fe)
d7000 - ekv52, 1/50s, iso2000 (~ -3 fe)
d600 - ekv35, 1/35s, iso6400 (~ -0.33fe) -
:AMF:
senior tag
lehet, hogy a mi lakásunk volt kicsi, de rólam egy gyerekkori kép sem készült, ahogy a (sötét) szobában rohanok és én sem érzek ingerenciát, hogy szobában rohanó gyereket fotózzak. akkor már inkább videó.
kültérre meg jó a zoom is.#21774 nord: én a 35-ös nikon miatt, de szerencsére a 20-as pana kárpótolt.
nikonhoz előbb a 85-öst, majd a 35-öst vettem meg. utóbbi rágyógyult a gépre, alig volt fent a 85-ös. most ugyanígy vagyok a 20-assal és a 45-össel. előbb jött a 45-ös, de mióta megvan a 20-as, 80%-ban azt használom, még portréra is. -
nem tudom mit adtál össze és hogyan, de ez nem hangzik igaznak. nagyjából minden rendszerben f/3,5-5,6 a túraobi, mindegyik stabilizált és jó a stabi, de a szenzorok nem ugyanakkorák. egy d600 + 28-300 esetében a háttérmosási képesség (és a záridő a nagyobb szenzorral elérhető magasabb iso-nak köszönhetően) 2 fé-vel jobb, olyan, mintha egy 14-150/1,8-2,8-as túraobid lenne m4/3-ra.
-
arn
félisten
turaobikra kiszamoltam, hogyha osszeadom a stab, a szenzor, max blende, stb tenyezoket, tenyleg az jon ki, hogy az em5 kb ff rendszerrel van egy szinten. persze csak akkor, ha csak az szamit, hogy meg lehet e tartani kezbol vagy sem (hosszu zaridovel nem lehet gyerekeket fotozni).
a d7000 + 18-105 a legrosszabb ilyen szempontbol, az em5nek (+14-150) van egy 2 1/3 - 2 2/3 FE elonye, a ff (24-85) rendszernek olyan 2 2/3 FE.
-
arn
félisten
ar/ertekben biztos, hogy az egyik legjobb vaz - saturnban nyomkodtam egy kicsit, meggyozo (jo fogasra, szuper a fokusz, a sebesseg). kar hogy epp az egyik leginkabb meretcsokkento (nagyobb fokusztavnal) ficsort nem hasznaljak.
az em5 gombjai benak, de amugy reszemrol ok. az arazasa a legfobb gondom, foleg ilyen konkurencia mellett
az amerikai aron nem gondolkodnek, es sokkal realisabbnak tartom a viszonyukat. egy em5 1000 dollcsi, a d7000 meg 1200. hogy a rossebbe lesz az euban ebbol 2/3os ar? -
-
MrChris
nagyúr
hát igen, pedig video minőségre számomra bőven elegendő lenne a G3 is ezekkel a kedvező árakkal.
-
arn
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
gondolkodtam korabban ilyen valtason, de nem akarok csereberelgetni folyamatosan. ha lesz egy normalis vaz, azzal remelhetoleg elleszek egy par evig. stabnal az em5 stabjara gondoltam, a pl2e kb semmit sem er, viszont az em5 ugyancsak meggyozott, amikor probalgattam. hihetetlen dolgokat ki lehetett tartani vele alacsony zaridonel is. turakon pedig ez meg lehet nagyobb elony, mint egy ff szenzor, ha egy fenyeros fixszel hasznalom. ezt egy pana se tudja.
check this [link]
-
Mercutio_
félisten
Ha megveszed a lentebb linkelt barna G3-at és eladod róla az obit + a PL2-tőt közel nullszaldós vagy és kaptál egy csak az EVF-fel nagyobb, de sokkal jobb AF-el rendelkező, kezelhetőbb vázat, igaz lemondasz a PL2-tő stabijáról, de az max. Oly 14-150, 45-200 esetén hiányozna.
Ugyanúgy "másodváz" lesz, de nagyobb kiadás nélkül eldöntheted valóban kevés-e neked, vagy miben kevés még midig... -
MrChris
nagyúr
Köszi, hát ennek üzleti oka lehet
a 10-en éves handycam-emen meg lehet rögzíteni... Hackeléssel kapcsolatban eddig csak bitráta növeléssel találkoztam. -
madgie
titán
D600 kategória még egy ideig nem lesz Micro vázakban. Szubjektív, de én Oly-t tuti nem vennék (E-M5-öt se nagyon, IBIS ide, vagy oda) Panában meg még ugyi nincs szotyi szenzoros masina. Annyira hülye a Pana amúgy, hogy az leírhatatlan... letarolhatná a középkategóriát egy sarokba tolt EVF-es, Sony szenzoros GX2-vel. Neeem, majd akkor, mikor már millió alternatíva lesz, és akkor is drágán adják bő egy évig, hogy aztán leakciózhassák fillérekre kifutóként (mikor már senkinek nem kell...). Észlény brigád

-
arn
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
a gx1 meretu vazak tetszenek, de meretben epp az ertelme veszik el a keresovel. beepitettel franko lenne. a g3 egyszeruen alalo az igenyeimnek (a g5 is). kell a sony szenzor, kell evf, kell ibis (ez a kis meret egyik kulcsa). hosszutavon csakis em5 - potvaznak itt a pl2. arra jo volt, hogy kiprobaljak mindent.
-
MrChris
nagyúr
G3-on videónál lehet AEL-t vagy hasonlót használni? Akár indítás előtt rögzítve a fénymérést? A lényeg, hogy felvétel alatt ne rángassa a fényerőt ha pillanatra elvakítja/sötétíti valami a képet!
-
arn
félisten
javitom a listat, meg csinalok egy olyan osszevetest is, hogy a stabbal meg a szenzormeretbol adodo elonnyel osszessegeben az egyes teruleteken mit lehet kihozni a masinakbol. most valszeg a d7000es rendszert valasztanam, de ha lehet, maradnek az mft vonalon, ha mar itt az obipark (meg ugye a meret...) - mittomen februarig van idejuk reagalni
ha nem lesz normalis vaz normalis aron, akkor reszemrol is byebye. egy evet adtam a pl2nek, de utana szeretnek mar egy normalisabb vazat hasznalni, es par evre elfelejteni az egesz csereberet, a fotozasra koncentralni. -
arn
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Az az ekv 128mm kornyeki hossz nem tul sok portera? Plane belteren, es eleg rovid zarido kellene hozza, stab meg nuku.
Amugy jah... Azert el kellene gondolkoznia az mfts gyartoknak, hogy az egyik legnepszerubb gyarto harmadik szintjenel is joval dragabban kinaljak a rendszert. Talan egy g5tel lenne pariban a dolog, de az meg messze nem a d7000 szintje, es vagy nincs stab, vagy nagyobb stabos obik kellenek. Egyedul a meret es suly vonzo, de nem ilyen aron.
-
Marseille199
senior tag
Na, egyelőre nincs meg a fotópakk, csak a fb-ra feltöltött változatban.
Onnan kimenekítettem egyet: -
Tulku
veterán
Hajnali "fények" a Ferenciek terén a kis fujival dr 400-on...értékelem ezt az opciót

ez a nyitott rekeszes életlen....
-
mik-oca
tag
Ja, ha sok pénz lenne, akkor az "F" oszlop!

-
arn
félisten
koszi - csinaltam egy listat, mert kivancsi voltam, hogy viszonyulnak a rendszerek arban, sulyban, meretben.
sajat igenyek alapjan kerestem obikat: 35, 85mm koruli fix, nagylato zoom, "turaobi". ezek kozul az obik kozul melyikeket erdemes esetleg lecserelni, miert vacak?
-
MrChris
nagyúr
voltam MM-ban 80-ért dobálják az e-pm1 kitet.
-
arn
félisten
nikon dxre milyen nagylato van? ez a 18-35 koruli.... marha gaz, hogy ekv 35os fixet se talalok. a ff obitartomanyaival tenyleg csak inkabb csak az mft versenyezhet.
-
Szulita
tag
Értem, kösz. Akkor mégse cserélem a 20-ast erre (bár a traktor Af egyre zavaróbb).
Nem tudom, mekkora "munka" lenne a 20-as motorját egy 14-42-es obiban lévőre kicserélni (minden mást változatlanul hagyva, vagy legalábbis csak minimálisan változtatva), de élek a gyanúperrel, hha ezt megcsinálnák, és mondjuk 100e alatt kicsivel beárazva kidobnák a mostani helyett, jól odab@sznának a 17 f1.8-as cuccnak. Persze, a 25 f1.4-nek is, de azt meg úgyse veszi senki az eszetlen árazása miatt. -
jmakk
őstag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Le kell öblíteni egy kis "könnyű rummal" és máris nem fog szúrni annyira a szemed.

Mondjuk 160e-ért már elvárnék egy kis rummentes minőséget így 2012 vége felé járván. -
Szulita
tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
Azt nem szedik ki auto az Oly-vázak? Vagy a Pana-k tudják?
-
wody21
tag
válasz
wavrekordz
üzenetére
normális ez a CA "mennyiség" a képeken?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wavrekordz
üzenetére
képszéleken azért görbül a bokeh rendesen

-
Mercutio_
félisten
válasz
wavrekordz
üzenetére
Freddy!!!!!!
Akció!!!!
Nyitot-trekeszes kép lenne az igazi, F5.6-on még szép, hogy jól rajzol.
-
nord_
veterán
válasz
wavrekordz
üzenetére
Ez igen!

A nem-demónak hogy alakul az ára? -
wavrekordz
csendes tag
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
na ja..így már igen...persze azokat láttam..

-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ha jól rémlik akkor 14/2.5 van neked..
mutass már pár képet.. ha nem gond..vagy linkelj a munkáidból Cic..

-
.mf
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nézegettem én is sokáig, de közel hasonló áron, mint ahogy kint adják BIN az "új" kitből kivett, így papírok és gari nélküli obikat, annyiért itthon is kapni alig használt, jó állapotúakat. Max egy nagyon jó licit kifogásával, de az már használt, s akkor nem tudod személyesen ellenőrizni az állapotát...
-
julius75
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ebben az esetben megfontolandó. Mikor vetted?
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
most újszerűt árul vki 42-ért a zindexen...
-
julius75
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem tudom, nem is gondoltam hirtelen erre. Sokkal olcsóbb lenne?
-
julius75
aktív tag
Ha valaki esetleg szabadulna lumix 14mm/f2.5, vagy 20mm/f1.7 objektívtől, írjon egy privátot. Csak tökéletes állapotról lehet szó.
-
nord_
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Fogalmazzunk úgy, platformfüggetlen progi (többféle mobilra, asztali gépre is elérhető, a Nik Software készíti, amelyik ugye az Efex Pro miatt igencsak jól ismert név képszerkesztői berkekben.
).szerk.
Basszus, Madgie, ennyire gyors vagy?
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Kijött Androidra? Nofene
(évek óta csak iOS-re van és konstans ígérgették droidra)szerk, hogy kicsit ON is legyen: a nik software készíti, mint a color efex/silver efex/viveza PS/LR plugin-eket, nagyon kellemes tudású cucc

-
need
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Szia Mifi..
Ezen a képen rá nyúltál valamilyen képszerkesztővel..?
-
Kis off: valakinek van tapasztalata, Britanniából rendelt termék beérkezéséről? A cuccot elvileg múlt kedden (de szerintem csak szerdán, azaz 1 hete) adták fel. Airmail (de nem expressz) küldemény. Normál, hogy ennyire tetű a posta, vagy már itt kellene lennie?
-
DemonDani
addikt
[Polaroid is rumored to have an interchangeable lens sporting, Android booting camera in the works]
Ez a Nikon 1 J1 váza?
egy két gomb elcsúsztatásával 
-
Tulku
veterán
Nem tudom ki keresett evf-es szettet olcsón, de erre tanácsos lenne lecsapni....
valakinél megint elszakadt valami....

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem engedi...létre kell hozzak faszbúkot.....na nem...hogy nézzem meg?
Misi ments meg cukorhegytőőőől!

-
.mf
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Sajnos a képed, ami különben kiváló kompozíció lenne, pont a gép egy technikai gyengéjét nagyítja fel. A közeli kis visszatükröződéseknek élesebb és fényesebb a széle, mint a közepe, kiüt a képből, magára vonja a figyelmet. Gondolom pont az ellenkezője lett volna a cél, szép elmosódott bokéval.
Szvsz persze. Vagy pont ennek a demonstrálására raktad be? -
MrChris
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Gitáros topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nikonhoz előbb a 85-öst, majd a 35-öst vettem meg. utóbbi rágyógyult a gépre, alig volt fent a 85-ös. most ugyanígy vagyok a 20-assal és a 45-össel. előbb jött a 45-ös, de mióta megvan a 20-as, 80%-ban azt használom, még portréra is.

egy két gomb elcsúsztatásával