Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Emunem
üzenetére
Well... azért az erősen attól függ, most csináltam egy gyors fejmatekot és nem lettem boldogabb.

Műszerfalra ma kiszortam közel 40k-t csak, hogy azonos "ritka" berakásból beszerezzem a teljes készletet. (A huszasért lőtt kárpitokról mikor leráncigáltam a karbonfóliát kiderült a 3-4 fajta ritka berakás egyikével rendelkeznek)
Audióra szintén elszórtam majd 270k körül most, futóműbe beleszaladt 340 elől és 180 hátul, a kartámasz és a tempomat kb 20-30k lett volna megint ha nem szerzek magamnak kart és nem tudom magamnak felprogramozni. Kartámaszra és deréktámaszra elszaladt kb ~90-100k ahogy a sötétedő tükör is valami 30k volt bontva... mindezekhez az új GID képernyőt megint 35 volt kerettel, a toldatok pótlása ~26k volt az üvegszálas másolat előre, az oldalsó toldat javítása ~19 + mindkettőre a fényezés még kb 65, előre a JOM jel nélküli OPC másolat hütőrács 30k, a gyári sötétített OPC irányjelzők kb megint egy 20k, felnik felújítása 110k... sum elég durván rászaladt most a kocsira. ~1,1 elszaladt a csinósításokkal és a futómű generállal az 1,3-as kocsira. Még szeretném majd a jobbos padkázott küszöb kokány javítását minőségire megcsinálni saccra az egy 200-250 lesz fújva, szerintem előbb utóbb beszalad az M32 felújítása (nagy ritkán meg megbillen már a kar pályán 6.-ban) de ez még bőven odébb van, meg szerintem a chips is lesz egy 100-150 ha itthon csináltatom és jóval jóval több ha kimegy esetleg az ECU németbe.Ha mindez megvolt szeretnék egy telipolírt meg egy szintbe polírt, ajtórányitások miatt lett javítva 1-1 szekció és meghagyták a lakkban a csíkot. Már beszéltem fényezővel ~60-ért eltudják nekem polírozni közel láthatatlanra, ez lehet még most nyáron beugrik.

Oh ki is maradt, sportkormány 25k-ért ami még vár a bőrözésre (semmi extra csak sárga cérna oldalt perforált résszel, kb 50-ért láttam rá ajánlatokat)... ne meg Opel is és Olasz is, vár rám egy tetőkárpit, itt még erősen ingok mi legyen. Én saját kezűleg vagy kárpitos.
Nagyon hülye vagyok tudok róla, ennyiből vehettem volna egy 5 ajtós J-t a kinálat alsó feléből...

De ennek a kocsinak eleve nincs már "értéke", én leginkább a saját használati értékem teremtem meg vele, havonta meg nem fájnak ezek az elcsípett 80-100 ezrek.

Pont ezért nem akartam HAstra vagy Bravo2 / GrandePunyesztől komolyabban mert ismerem magam, hogy úgyis ba*ogatni fogom a kocsit és csiszolgatni, vettem egy 600k-t érő régi 500-as Hondat ráborítottam majd 900k-t és használom 4,5 éve marha vígan. Valami hasonló volt a kiinduló tervem itt is. Szigorúan nézve GTK, használati értéket tekintve számomra teljesen kényelmes. Ha a Civic nem lett volna annyira menthetetlen amennyire akkor abba is bele álltam volna arccal, de ott minden fekete felhő egyszerre állt össze...
-
macilaci78
nagyúr
Kicsit fogyózok és mennyi újdonság kerül az asztalra!
-
tasiadam
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Van az autoban egy Nokia, mikrofonnal, goombal, BT-n csatlakozhatok ra. Kihangositva ugye a hangszorok szolnak. Es abszolut rohadtul nem kell nekunk ez a kihangosito, de ha pl mukodne rola, akkor meghagynam zene miatt, vagy kukazom azt is, es berakok egy masik fejegyseget
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blue meth
üzenetére
Tapasztalat nincs, de én megszavaznám a bizalmat, a TYC-nél és a Depónál esélyesen jobb.

Másfél éve tettem új Depókat a MiTóba, de a halogén DRL-ek foglalatai már félig-meddig megolvadtak, a balosnak meg eltörött a vízszintes állítója, amit megragasztottam ugyan, de előbb-utóbb megint csere lesz ebből.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Tény és való, sok hotdog lecsúszott már a torkomon, minden 3. tankolásnál tuti
Finom, na
Viszont három hónapja nem igazán gyűlt új pont, mert kolléga autójával járunk és ő is nekiállt pontokat gyűjteni, én meg csak fizetem a tankolás felét. De lassan lejár a mandátuma, utána újra felváltva járunk majd 
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Magneti Marelli fenyszorokkal van valakinek tapasztalata? Tenyleg gyarival megegyezo minoseguek? Arban is 100 ezer forint felett vannak / oldal, kivancsi lennek tenyleg jok-e. -
tboldi
nagyúr
válasz
xEon1337
üzenetére
Gratula!
Ennek is bazi hangos az elektromos kéziféke?

-
cOxeR
Ármester
válasz
xEon1337
üzenetére
Megosztó ez a szín, de igazából rengeteg olyan fényviszony van amikor biztosan kellemes.
Nekem a Lexus szürke ló, ez az RX, NX, UX, RZ annyira nem követhetően “egyforma”.
LC Convertible jár itt a környéken azt azért állandóan megnézem.
Lexus hmm jut eszembe, tegnap egy RX450h ment a pályán előttem, 2022-es még, nem is értem mit gondolt, értem, hogy V6 meg 308le, de annyira tepert előttem szerintem végsebesség körül gondolom le akart rázni hátha lemerülök, aztán mikor volt egy emelkedő meg kanyar BP-előtt és láttam ahogy megúszik a csónak na akkor nagyon visszavett.
Mondjuk meglepően jól ment… de nem tudom nekem az inkább a kényelem luxus ami eszembe jut nem a pályán “száguldok”.
-
brumi1024
veterán
ZF8HP-val hasonlitva nem mondanam elonynek, sot. Persze egy sportautoban egy dedikalt DSG jobb lesz, de a rendes hosszmotoros ZF az FWD kompaktokba szerelt DSG-hez kepest sokkal jobb konstrukcio (plane 100-rol komfort modban gurulasbol kickdown eseten, ugyanis a ZF tud direktben oda valtani). PDK-n innen szerintem a modern ZF a legjobb valasztas - nem veletlen van ZF es nem DSG a hosszmotoros RS Audikban, de a BMW is dobta a DCT-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
DSG-nél nem nagyon van gyorsabb váltó, az előny mindenképpen.
-
rbalint88
veterán
válasz
tasiadam
üzenetére
FM transzmitterre gondolaz vagy a cd-tar csatlakozos megoldasra? Elobbi Bp-n egy forintot nem er (hangminosegileg amugy se), utobbi egesz hasznalhato, de azert nem egy lossless verzio az sem
ugy fogalmaznek, hogy amig nem hallod ugyanazt a zenet ugyanarrol a telefonrol carplayrol vs a cd-taros BT megoldasrol, addig nem faj a minosegi kulonbseg. -
ArthurShelby
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Anno nézte focvis is, nekem nem volt a tartályban szilika zsák (szerencsére), vagyis g12evo-s már
-
ArthurShelby
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
Ez 40-140 tényleg meglepően közel van, ehhez képest a többi érték sokkal távolabbi (a dsg fogalmam sincs melyik irányba változtatna a dolgon). A kulcs viszont a való életes résznél lesz (pl ha emelkedő, akkor mögüle is jól látok előre), hogy valószínűleg előbb nyomtam kickdownt (vagy jobb a dsg
) -
tasiadam
veterán
Udv
Mennyire szokott mukodni az, hogy bt kihangositoval tol az ember at zenet a radioba?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Kérdés mennyi volt rá költve mostanában, mennyire kell a hasmagasság és összkerék... de autó csere?
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
De igen, ugyanaz lenne a MiTóban is, csak az enyémbe nem kérték újonnan.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
G13 ki, öblítés (mert a fűtő radiátor el tud tömődni), G12 Evo be?
-
brumi1024
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ja GC, az nehezebb kicsit, igen. En sima coupe-t neztem.
GC-nel is hasonlokat irnak egyebkent, 0-rol a valto+RWD+jobb sulyeloszlas(+futomu) miatt jobban megy a 4-es, 40-140-en nagyon hasonloak, nagyobb temponal visszahozza a 4-es (80-180 pl). Valo eletben pici faziskesessel vagy nem kickdown-nal barmelyik iranyba eldolhet.
-
RAZR_v3
tag
Autóüveg fóliázással kapcsolatban van valakinek tapasztalata erőteljesen ívelt hátsó szélvédő esetén? Viszonyítási alapnak felsorolok pár autót, aminek szerintem eléggé ívelt hátsó szélvédője van az átlaghoz képest: Renault Clio MK2, Renault Megane MK2 ferdehátú, Nissan Micra MK3, Citroen C3 MK1.
A kérdésem az, hogy ennyire ívelt hátsó szélvédőkre bármilyen fóliatípus felmegy, például Skyfol HP Pro, NT Ceramic, Babyguard? Ha nagyon ügyes a szaki, akkor fel tudja úgy rakni, hogy szép legyen a végeredmény? Vagy inkább el kell engedni a dolgot?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Persze, csak nálam sem a szélvédős, sem a szellőzős tartó nem kompatibilis a MiTóval, előbbi túl messze kerülne tőlem + túl sokat kitakarna, mert lapos a szélvédő, így a tükör és a műszerfal között nincs nagy függőleges távolság, utóbbi pedig nem való ebbe a fajta szellőzőbe. Szóval maradt a ragacsos, ami másfél évig a rádió jobb alsó sarkára volt tapasztva, de nemrég elengedett a 3M VHB 4926, erre keresek megoldást.
A Broditnak van egy ilyen tartókonzolja, erre gondoltam rögzíteni a megmaradt Quad Lockot, akár csavarral is.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Rosszul rémlett pontosabban: a forgalmimban DTJ, a motoromban DTR. A szám stimmel de a motorkód más így a forgalmiban és a blokkon. Csodálatos megoldás... mindenhol máshol ezt tudták kezelni záradékolással, még az olasz forgalmin is.

tboldi Quadlock egy végtelenül nagy találmány, már a 15Pro-n is ott figyel a tok hozzá ahogy a cégesen is, ha kocsi ha motor 1 mozdulattal fent is vannak.
-
RAZR_v3
tag
válasz
focvis
üzenetére
5 Ft simára, 20 Ft Evo Plusra. Valamint állandó 20% kedvezmény mosásra és gasztro termékekre, negyedévente ajándék meleg étel, vagy hotdog.
1 liter Evo Plus tankolásáért jár 3 pont, vagyis havonta 166,6 liter Evo Plust kell tankolni a VIP szint eléréséhez. Havonta 499,8 pont szükséges. Gasztro termékekkel könnyebb összehozni, 100 forintonként jár 5 pont.Azt észrevettétek, hogy már nem fogadja el a Bestbyte a Supershop kártyát? Az utóbbi 10 évben nagyon bezuhant a partnerek száma. Nemrég kaptam egy OMV-s kedvezménykupont, amivel 10 Ft/liter kedvezményt kapok a Maxxmotion üzemanyagok árából. Azt is ráírták, hogy a beváltás során Supershop kártya nem használható.
1 liter Maxxmotion üzemanyagért 2 Supershop pontot írnak jóvá, szóval ez nem 10 Ft/liter kedvezmény, hanem 8 Ft/liter valójában.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
DTL DTH más más blokkok, DTL nincs DMF és DPF de csak 80le, DTH 101le és van DMF, DTJ és DTR ugyan az a blokk (DMF + DPF már jelen) és csak eltér a map.
A motorszám valóban eltér de a motorkód nem, először azt hittem nem jól látok és baj van a papírokkal meg a forgalmival, Weisz nyugtatott meg, hogy csak a magyar rendszer nem képes rendesen lekezelni ezeket.
edit.: vicces mert korábban a flotta kezelő a Maxabotól vett mindent ezért cégesben elé sok dízel 1.7-est bejártunk már. Nem is tudom miért Civicet vettem és nem valami olyat amiről volt fogalmunk apummal, most bentebb lennék fél millával ...

-
tboldi
nagyúr
Radi!
A Brodit ProClip azon része, amire a telefontartót kell rögzíteni, az sima felületű vagy van valami textúrája? Illetve csavarosan szokták a választott tartót hozzáerősíteni? -
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
Mert a gyártó a 110 lovast DTJ-ként tartja nyílvány.

[DTR] [DTJ]Qru Nem jársz messze, most dobta fel az oldalborda amúgy mehetne egy kör prágával összekötve.

tboldi Úgy úgy, olasz - belga - holland - francia és ha jól tudom osztrák piacokra készült a 110 lovas változat adó/környezetvédelmi hülyeségek miatt. De nem értem miért poén mert kapható volt ugyan ezeken a piacokon a 125 lovas változattal is.
-
Czimby
addikt
Megy most a Quasqai reklám, hogy 3M +6év 0% THM
Csak azt nem látom sehol mennyi a havi törlesztő.
Esetleg tudja valaki?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
De ez nem A17DTJ még hanem Z17DTJ. Ami valójában egy Z17DTR ami le lett butítva 110 lóra map-on keresztül.
Most akkor mivan? Elveszek lassan...

Tudtommal az A17DTJ az már a H Classic/J Astra motorja, a sima H-ba csak Z17DTJ került ami egy butított DTR. (Blokkomba és forgalmimba is Z17DTR van írva)edit.: Itt meg ha megnézed nem írják, hogy csak helyben...
Szerintem írok nekik egy szerelmes levelet, hogy most mizu. Arra tippelek a Z17DTJ és DTR-t egy kalap alá veszik ezért nincs külön listázva de jobb biztosra menni.
Ha viszont csak kikocsikázós téma lehet akkor szerintem Rigo. -
Micsurin
nagyúr
Ezért is tettem le a Civicről, rájöttem most inkább valami dízel később meg valami turbóbenya.
Jah így mindenképp kiküldős lesz még ha heroin árban is van az itthoni LA és társaihoz képest. Inkább csak 1x fizetnék mint 2x egy elírt remap utómunkáját követően... 
szebe Nagyon tetszik a forma főleg sárgában, de 1.6T-t biztosan nem. Egy hete beszélgettem erről pont Weisz-el. Röviden a 2.0T egy pénztemető és max hobbi autónak ajánlaná de nem utcai harcosnak a mindennapokban amit néha meg is taposol, az 1.6 már sokkal inkább mert ha jól rémlik azt mondta az a Corsa OPC blokkja. Ott annyi, hogy érdemes egy sor kovácsolt dugót bedobni ha rugód mert másképp hamar elolvad a technika.
Elég nekem az az 1.4T egy remap után hidd el. 
Nem seggrakéta a célom és az igényem de tetszik a J/K formája, a H-t is nagyon megszerettem szóval egység sugarú pénzmagból kiindulva safebet-nek érzem később. Többet meg nem akarok rákölteni, mert a két kocsi közt most tervben van még egy Tracer7 is vagy egy R1250GS, asszonyjelölttel nem tudtunk még kiegyezni a kérdésben.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Oké-oké, de fennáll a veszélye, hogy utána nem akarnék újra benzinest. 🤗
-
brumi1024
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Most rosszul is érzem magam, én lettem a topik hülegyereke.
Hat, ha meg kellett nezni akkor meg kellett nezni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brumi1024
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
1600/1680 kg papiron a 420i/420d coupe. 350kg kulonbsegbe mar kozel az M440i is belefer, azok meg a BMW-s szokasokhoz hiven gyakran kereken tudjak a 400 loerot, szoval az nagyon elment volna. Zeperf szerint egyebkent jobb a 4-es suly-loero aranya, 40-140 es 80-120-on pariban vannak a Golffal, 80-180-on meg van 6 masodperc elonye a BMW-nek (fura, de a 0-160, 0-180 is hasonlo
). -
Micsurin
nagyúr
~320-330 közt ami reálisan hozható, de focvis (
) előző kommentje alapján lehet inkább kiküldöm az ECU-t.
Mert ők tényleg fixre ígérik a 110 -> 160 és 270 -> 320-330-at.Annyira nem nagy ugrás azért vigyázz, nekem környezetvédelmi és adózási hülyeségek miatt 110le. A 110 lovas DTJ nem létezett mint önálló motor, csak 125 lovas DTR van, a blokkba is mindig DTR kód van ütve még a 110 lovasoknak is.
---szebe + OPiiPO: Volt J SportTourer cégesben elég sokáig, egyik első autó volt amin tanultam. Agyalós egy J főleg mert azokból van még GTC 3 ajtós forma, de mire fiatalítanám a tavasszal vett H-t addigra nem lesz "annyival" fiatalabb, hogy megérje.
-
PetAd
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Én is ezt gondoltam az eddig információim alapján, de a kapott email és a kitöltendő papír elbizonytalanított.

Qru: Én hívtam, nem tudtam, hogy akár el is sunnyoghatok.
Már ha az autómentős vontatást annak lehet nevezni.
Kaptam egy 19500Ft-os helyszíni bírságot, teljesen korrektek voltak a kiérkező rendőrök, tőlük is kaptam a kontaktot az autómentőhöz, én sokáig keresgélhettem volna szombaton reggel 8-kor vidéken.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nincs külön olajhűtőd a víz hűti az olajat is szóval a nagy front radit kéne kipucolni (nem klímáét, bár azt sem árthat). Nekem 2 éve volt pucolva elég sok bogártetem volt benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Temu
- AliExpress tapasztalatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gratula! És meglepő hogy ebben a kategóriában is van már ülés hűtés.
Sztem legközelebbi muszakinál én cidriznék. (Ha ide is regisztrált tagjuk van, mint egyes titkos ügynök újságírók is…)

Szerintem írok nekik egy szerelmes levelet, hogy most mizu. Arra tippelek a Z17DTJ és DTR-t egy kalap alá veszik ezért nincs külön listázva de jobb biztosra menni.
).