Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamester10
őstag
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Nem kötelező ott tölteni,attól függetlenül pofátlan az árazás.Én azért is mertem dízel civic után átülni gte-be mert tudom itthon tölteni és kicsi aksi van benne ha netán rászorulnék valami nyilvános töltőre az se vág oda.A mol-os árazás sem korrekt mert majdnem 3000ft mindegy mennyit töltesz alapon nálam 40km-es távra kicsit durva lenne.
-
dj79
senior tag
válasz
Magnum_
üzenetére
Igen, pont ez a matek legnagyobb kérdése, hogy csak a munkahelyi töltés lehetősége tudja-e ellensúlyozni a normál hibrid és a plug-in közötti bekerülési költség megtérülését a tervezett használati időintervallumra és kilométerfutásra.
A parkolási díj hála az égnek itt nem játszik.Vagy inkább házat kellene venni

-
Magnum_
nagyúr
Szar a szabalyozas, meg minden itthon. Hollandiaban, ha bejelented az ellatasi teruleteden levo aramszolgaltatonak, hogy ev-t veszel, de nincs a haz elott tolto (ha tarsashazban laksz), akkor 2 heten belul telepitenek.
Itthon fos a villamosenergia torveny ilyen szempontbol, a teremgarazsban/garazsban uj merohelyet kialakitani csilliard huf, tarsashaz eseten kell a lakok jovahagyasa (en ugye ezt kikerultem, az en peldam miatt meg par szomszed szinten kert sajat aramot a parkoloba), ezek csak nehezitik a dolgot, nyilvan nem lakhat mindenki csaladi hazban, ahol az udvaron van konnektor. Teremgarazs nelkuli tarsashaznal meg nehezebb, mert az ablakon kilogstott hosszabbito nem megoldas.
De a munkahelyi toltesre alapozas se 100% megoldas szerintem. -
dj79
senior tag
válasz
Magnum_
üzenetére
Igen, úgy kell, de otthoni töltés jelenleg nem kivitelezhető (nyilvános töltő van csak, viszont az elég közel), asszony munkahelyén viszont adott az ingyenes töltési lehetőség, szóval itt kicsit bonyolultabb lesz a matekpélda

Jelentkeznék a nap lúzere címre: ma reggel vettem észre, hogy van fényszórómosó a golfban, eddig fel sem tűnt

-
rbalint88
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Mondjuk a te felhasznalasodra a v60 d6-nal nem nagyon talaltak ki jobb eszkozt meg
Egyebkent ez egy szolgaltatas, szoval nem lehet nyersen az aram fogyasztoi arahoz merni, mert otthon ugye csak csordogal ehhez kepest. Meg a cikk is irja, hogy ha megfelelo autot* veszel, akkor 100Ft/kwh alatti ar is ki tud jonni.
*az e-tront irja peldanak, de szerintem mashoz is adnak ilyen kartyat -
j.bravo
addikt
-
törölt tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Megane 1 is ilyen, ha belevágnám a hüvelykujjam akkor ott maradna a nyoma. Új korában valószínű kicsit puhább volt.
Nyáron ha süti a nap akkor ilyen gyurma jellegű szaga van amit beszív minden kárpit, ülés, pléd dolog ami a kocsiban van, utána meg egy egyórás autózással a ruha is az ülésekből beszvja. Nem büdös, csak furcsa.
Mikor megvettem azt hittem az illatosítók maradéka amit a tulaj szórt bele eladáskor, de két év elteltével ez már tuti, hogy a műanyag elemek szaga. -
Gumis kollégám esküszik rá, hogy kategóriájában az egyik legjobb. Flottában is azokat szereljük már a hankook helyett, ahol lehet (amikor az első nyári szett leesik). Azt mondja, hogy picit gyorsabban kopik a többinél (de jól tapad), viszont picivel mélyebb is a futófelületem, így összességében egál a dolog. Mérföldes különbségek szerintem már nincsenek ebben a kategóriában.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Azt nem tudom mi van abban a Jazzben, de baráti, van benne tarcsi az előzéshez.
Magnum_: Igen, E46 lett volna a kérdés.
molnarpeter: M47 az a dízel, nem? Annyira nem értek a BMWkhez. E46 formavilága kívülről bejön nagyon, belülről hát nem tudom. Nekem az F széria sem jött be, valahogy az az óracsoport olyan izé.

gzbotii: Nézzen meg egy új Kiát, hogy az milyen puha, kb. 8 éve kísérleteznek vele, az utolsó 2 próbálkozás már nagyon pöpec lett.
-
MunezXBK
nagyúr
Volt egy kis stau. 2x4 sáv + 2 sáv + főútvonal.
(L:/dl/upc/2020-01/16/292505_rfdyvvauojxusodt_screenshot_20200116-174936_waze.jpg)
(/L) -
tboldi
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
Yep, pedig szívesen roadstereznék, főleg egy S2K-val.

Egyébként nem is számítottam másra az MX-5-tel kapcsolatban, csak a poén kedvéért ültem bele. Még a rám várakozó emberke is röhögött, amikor négykézláb másztam ki.

(#155436) j.bravo: A kuplung az ilyen, van benne egy ún. clutch delay valve, ami a csúsztatást hivatott segíteni a gyakorlatlan vezetők számára, de időnként több ideig csúsztat, mint azt szeretnéd, és a fogáspont is kissé inkonzisztens. Sajnos nem lehet eliminálni sem, bele van építve a munkahengerbe.
De ha csak azt találod furának, hogy kemény a pedál, azon lehet segíteni folyadékcserével, közönséges DOT4 fékfolyadék kell bele.
És ha minél kevesebb fakó pirost szeretnél, szívesen elcserélek veled egy ezüst csomiajtót.
(#155456) CactuS: dafuq

............................................................................Megjártam Győrt, nem volt semmi gebasz, de ahogy írtátok, tényleg minden elindulásnál elkapart. Egyszer végre erősnek érezhettem az autót.

Ehhez képest Óváron semmi ilyesmi nincs. És még az utak állapota is sokkal jobb itt; Győrben, a Szent Imre úton majdnem elsírtam magam.
-
gzbotii
nagyúr
A Renault megcsinálta a kopogós műanyagnak kinéző de puha, habosított műszerfalat. Ma mondta a haver, akinek Megane II FL van, hogy ebben szereti, hogy puha a műszerfal. Mondom hol, az egész japános merev, kopogós. Nem nem, nézzem meg. És tényleg.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
válasz
Magnum_
üzenetére
Ő is megszerette?
Gyerek tegnap este közölte, hogyha esetleg beszállnak az udvarra a driftelők és összetörik az autót, akkor vegyünk egy új autót... egy BMW-t, mert azt szereti.
Szervizes tapasztalat miatt viszont félek tőlük, mint a tűztől (vagy mint az Alfáktól).Egyébként a triót is tudják már szervizelni, ha az akkuval van gond, de nyilván, ha szarul használták és haldoklik az egész pakk, akkor az nem egy olcsó játék. Ha jól emlékszem ezt is tudják úgy resetelni, hogy jobb adatokat mutasson egy aktuális kiolvasásánál, mint amit valójában tud az akku (csoportban ezért kérnek két diag képet, lemerített és tele akkuról).
-
válasz
Magnum_
üzenetére
Én beleférek, de a pedálsor olyan, mint a kishaszon Berlingo-n, az én magasságommal bokatörő. Amúgy olcsó műanyag beltér, télen korlátozottabb hatótáv a fűtés miatt. Ismeretlenül nem vennék, a FB csoportban van egy Jimmy nevű srác, aki az elektromos trió Juhász Jenője állítólag, de közel sem volt olyan szimpatikus. Anno, amikor nézegettem én is, beírtam a csoportba, egyből kaptam tőle privátot, hogy szívesen jön velem autót átnézni, komplett bizbasz listával, amit vehetek tőle az autóhoz. Egy ideig követtem még a fórumot, akkor sem lett barátibb számomra.
És bár nem vagyok a #KellegyE46 klub tagja, de szerintem azután ez az autó több fronton is orbitális csalódás lenne.
(De az okot megértem) -
máyköl
veterán
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha csak arra kellene, amit irsz, akkor benzines smart 1M-ig. 15.000et sporolnek havonta max ezzel a pici EV-vel parkolast nem szamitva.
Sok a fuggo kerdes: elveszik-e a ceges parkolom, illetve meddig lesz itt munkahelyem? Aprilis korul kiderulhet tobb dolog. Fonokom szerint 2020 ev meg mukodik valtozatlanul. De egyebkent a lakohely-ceg tavolsag villamossal mukodik, 15perc, de 'sznak sincs kedve bkv-hoz. Naponta 2x limozni megint nem eri meg. -
EQMontoya
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Nem eroltetnem. Varosi szaladgalosnak persze jo, de ha evi 5000 megy bele, akkor gazdasagi megfontolasbol szerintem eleg rossz dontes, mert egy sima benzinesbe sem toltesz tul sokat, ha ennyit mesz.
Szoval ha a delej ereje hianyzik, azt ettol pont nem fogod megkapni, a gazdasagi racionalitas meg nem igazan indokolja.
Ah, most latom, hogy zold rendszam kene a parkolohely miatt... Ok, igy mar mas a leanyzo fekvese.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Családi, vagy piaci kölcsön kéne jelen állapotban ehhez, amihez durvára nincs kedvem, bár ez lenne a praktikus, főleg, mivel városi lenne és ne kelljen annyira félteni, DE ezek mennyire mattolhatnak le, illetve mekkorát bukhatok rajtuk? Bár akkor pár évig tuti meglenne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaben92
üzenetére
A Skodától kérdezed meg. Sztem egyrészt amit mondsz, hogy túl kicsi piac vagyunk, másrészt sztem a termékpozicionálás is benne van. Számos ilyen bug-ot tettek a kocsiba ami miatt érzed, hogy azért ez nem egy VW (ami sok esetben nem is tűnne fel annyira élesen ha nem közvetlenül egy VW-ből ültem volna át).
K Norbi: Jó az új avatarod!

-
Magnum_
nagyúr
Lehet megszunik a ceges parkolo. Csunpyba Amperat beszamitok!
-
Általánosságban ha szeretném megkeresni, hogy egy adott típus, adott évjáratot milyen felszereltségi szintekkel árultak, és azoknak mi volt a neve meg a részletezése, azt hol tudom jól megnézni? Hogy legyen egy konkrét példa az érthetőség kedvéért: Lexus IS 250 2005-2013 generációja. Felszereltségi szintek neve és tartalma, opciós extrák...hol keressem?
-
válasz
Jorus
üzenetére
A hülyeség ellen nincs orvosság
Tegnap én is siettem volna, balra kanyarodtam a Dózsa Györgynél a váciról az állatkert felé, én belsőben, előttem egy sárga 3-as golf, külsőben taxi, az lassan indult, kanyarodunk, golf kimegy külsőbe, de az foglalt volt, troli és mögötte egy autó állt. Golfos persze vissza akart jönni, csak Tsebácsi már korábban felmérte a helyzetet és gázt adott előre... Majd dudált is a golfosra aki ráhúzta a szarját... És még a golfosnak ált feljebb
-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Pár napja egy GLC ment végig, illetve ki-be ugrálva a busz sávban az Alleetól a Nagyszőlősiig, de úgy, hogy nem is volt igazán nagy forgalom, a lámpák között mindenki normálisan haladt 50-60-nal. Mercis meg minden pirosnál kivágódott a buszsávba, aztán nyekergő kerekekkel bevágott a normál sávba 2 autót megelőzve, majd satu a pirosnál, ki a busz sávba, majd ugyanez még vagy háromszor. M1-M7 kivezetőn vagy 4 autóval volt előttem, roppant hatékony. Aztán a kivezetőn meg már nem akart menni annyira, úgy kellett kitakarítani a belsőből.
-
norrberth
addikt
Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon.

De szeretnék csatlakozni a topichoz.
-
j.bravo
addikt
válasz
Szoszo94
üzenetére
Na bekéredzkedtünk anyós/após szerelőjéhez, alánéztünk. Rozsda sehol, csak a kipufogón, az is kb felületi. Bal küszöb eleje volt javítva, de parkolási sérülés miatt. Olyanból mondjuk van pár.
A kuplung fura kissé, pedig alig másfél éves (10-12k km max, igaz városban).
Ha nem fakópiros lenne, nem kéne erővel rábeszélni magam, de mivel az...
-
Gaben92
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Kicsit rosszul fogalmaztam. Arra akartam csak kilyukadni, hogy el lehet valasztani ezeket a rendszereket egymastol. Mint ahogy nalam is a hangvezerles meg az alap nyelv angol, de a diktalas magyar. Viszont ha magyarra allitom a telefon nyelvet mindenhol, az angol nyelvu hangvezerlest akkor is tudnam hasznalni.
Emiatt nem ertem valamilyen szinten, hogy miert van a hangvezerles nyelve a feliratok nyelvehez kötve. Attol, hogy neked "telefonkönyv" felirat van a kerpernyön siman elfogadhatna az "open phone book" parancsot, nem kene egyböl hibauzenetet dobni, hogy "ezen a nyelven nem elerhetö a hangvezerles".
CactuS: Kicst nagyobb lennel, vagy az auto lenne kisebb es akkor tudnal ilyen kepet csinalni.

-
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Van a flottában a simából, azzal is meglepően harapós, ráadásul a futása is inkább személyautós, mintsem SUV-s. Bármikor kéne, annak ellenére, hogy a B oszlopnál lévő púp a tetőben nekem kicsit zavaró, plusz azt a méretes fekete bizbaszt se értem a váltónál.

Peter.70(#155415): Nem értem mire gondolsz, abszolút barátságos mosolyom van, én vagyok a megtestesült cukiság.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Én már kezdek hozzászokni a háromhengerzajhoz, szerintem egész tűrhető. 3500-as fordulatig nincs semmi gond, alig hallani a motort. Viszont 4000 felett már el-el gondolkozok, hogy nem akar-e szétesni a hangja alapján (eddig nem), 4500-től meg elkezd a turbó is már fütyülni jelentősebb hangerővel.
-
MasterMark
titán
válasz
Gaben92
üzenetére
Az adott nyelven való diktálás, illetve hangvezérlés két külön dolog. Attól, hogy be tudod diktálni neki a szöveget, még nem fogja érteni.
Ha már telefon egyébként a még jobb kérdés, hogy ha már tudja az angol hangvezérlést, meg a magyar diktálást, akkor miért nem lehet olyat, hogy küldj sms-t magyarul, és bediktálod neki magyarul a szöveget.
Pedig ez is egyszerű dolog lenne, de még sincs. -
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az a baj, ezt már tárgyaltuk itt, és nekem az rémlik, hogy csak nkh-s mérőautó által végzett helyszíni mérés alapján vehető el a forgalmi azoktól a trágyáktól
Ha tévedek javítson ki egy okosabb 
BBD: Az erősebb 3 hengereshez nem volt szerencsém még, de a kis egylityós 120 lovas nem volt rossz, csak a hangja

-
F_Zolee
nagyúr
-
Gaben92
őstag
Valamilyen szinten megertem amugy. Nem nagyon vagyok otthon a hangvezerlesekben (van, de nem hasznalom mert gyorsabb vagyok manualisan), de igazabol ket dolog merult fel bennem.
1. Miert nem lehet kulön nyelvet valasztani a hangvezerlesnek? Nekem a telefonom angol, finn lokalizacioval, de tudok SMS-t diktalni magyarul. Attol hogy a menu magyar, a hangvezerles siman lehetne angol, csak tudd mit csinalsz.
2. Az elsö pontra reflektalva arra tudok gondolni, hogy amiatt van letiltva a "ketnyelvezes" mert ha jol remlik akkor en peldaul tudok menupontokat megnyitni es egyeb dolgokat csinalni hangvezerlessel. Na most egy magyar menu/angol hangvezerles kombo eseten mi lenne a korrekt parancs ha meg akarod nyitni a kepeden levö bal also menupontot? "Open hangzas" vagy pedig "Open..." Es itt jön a gond. Mi is lehet az angol neve? Ez pont egy egyszeru pelda, de vannak a menuben kacifantosabb dolgok is altalaban.
Szoval egyreszt ertem miert nincs, masreszt nem ertem miert nincs.

Az meg mar megint mas kerdes, hogy mivel minden gyarto sajat rendszert fejleszt, a magyar nyelvu hangvezerles kb akkor kerul bele a cuccba ha tul sok love maradt es nem tudnak mit kezdeni vele. Kicsi a piac ahhoz, hogy ilyenekkel foglalkozzanak. Android/Apple cuccoknal is rohadt sokaig tartott mig megjelent a diktalas, a hangvezerles meg ki tudja mikor jön. Pedig ott kicsit maskepp megy a fejlesztes/frissites mint egy auto infotainmentje eseteben. -
Morgen Evribádi!
Ugye mindenki ismeri a Thököly utat?! Ott egy darabig én is getszi voltam, gyakran muszáj volt buszsávban előreszaladni, vagy asszony elkésik. Na erről azért leszoktam, és úgy látszik időben. Ugye a rend őrei elkezdtek végre dolgozni. Ennek hála tegnap és ma is elkaptak 1-1 ilyen kis ügyeskedőt ott. Ráadásul mindkettő pont a szemem előtt történt

Megy ugye a rendőr a sorban szépen lassan (vagy út szélén áll és figyel), jön a busz, mögötte "takarásban" a huncutkodó, csak éppen a busztól nem látja a rendőrt a sorban, az viszont őt igen
A másikat úgy kapták el, hogy a szembe sávba jött a rendőr, de ez a csücsök nem vette észre, zsupsz utánafordultak.
Szóval csak óvatosan srácok!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más:
Pusztuljak meg nyáron elmegyek egy ilyet kipróbálni
-
tboldi
nagyúr
válasz
Gaben92
üzenetére
(#155411) j.bravo: Ahogy Szoszo94 is írja, ez a néhai tanksapka helye.

Ez az egyik legnagyobb bajom az újabb Jazz-generációkkal (2008 és fölfelé), még annyira sincs kiburkolva a kerékdob, mint a régebbieknél (2002-2008), pedig az sem teljes. A képen látható esetben valószínűleg a kerék verte oda a dzsuvát, ami megrekedt, és az évek során megette a rozsda.Az alján a nyúlványokat, bekötési pontokat érdemes átnézni, de annyira nem jellemző. Még a féknyergek okozhatnak meglepit, ha beragadnak, de ezt szétszedés nélkül nemigen tudod ellenőrizni.
-
j.bravo
addikt
Honda Jazz tulajok,
hol szokott támadni a rozsda, csillaggarázsos autónál hol kell megnézni alaposan állapotfelmérési céllal?Ha a milyen autót vegyek topikba kéne írnom, akkor mea culpa
Családon belülről, valóban ismert előéletű 2007-es Jazzt lenne lehetőségem megvenni. -
válasz
Szoszo94
üzenetére
Sejtettem (reméltem
). Pályán tilos a drift, nem? Audi magánútja viszont jól hangzik.
Előbb kivittem a kukát, a swift még mindig csapatta, állok kint, nézem mit csinál, észrevesz, lámpa egyből le, aztán el is tűnt. Szót nem szóltam hozzá, de azt hiszem neki vannak rossz tapasztalatai a zsarukkal.

-
válasz
CactuS
üzenetére
Nem gondoltam komolyan, csak magas labda volt

Errefelé nincs nagyon hely ahol lehetne rendesen csapatni, mélygarázsban szoktuk az alsó szinten mikor üres, Audi magánútján távol mindentől, meg Écsre akarunk kinézni - kaptunk egy jó tippet

Nyáron meg tervben van a Rába ring kibérlése 10 kocsival, 2-3 órára. Remélem összejön majd a dolog

-
válasz
Szoszo94
üzenetére
Az nem érdekelt volna, ha az egyik elüti a másikat, de ha kiviszi a villanyoszlopot, akkor az biztos, hogy őket gyújtom fel, hogy a gyerekek ne fázzanak az éjjel.
Amúgy nem kell, van itt elég pilóta most.

Nyáron tolja mindenki, mint a Dakaron, porzik az út, mert így gyorsabb, mintha a főúton végiggurulnod a sorral az utat, télen meg jönnek a pilóták driftelni. Miután elküldtem a 2 bóbitát, jött egy régi sedan swift is, de az legalább csendes, előttük egy alvázas kisteherautó tolta a kilinccsel előre, na meg pár bömbis. Mondjuk volt olyan jó fej köztük, aki a szánkózó gyerekekre se igazán akart figyelni, pedig volt vagy 10-15 fős a szánkós csoport (ki nem találnád, hogy nyilván a BMWs volt a k*csög.

Qru: Volt gyerekszobám, először szóltam nekik, viszonylag kulturáltan. Asszony szerint ki se kellett volna kimenni, mert tudják hol lakunk.

Szoszo94: Én is csináltam anno, most is, ha van rá lehetőség úgy, hogy másoknak tuti nem ártok vele, szóval ezt a részét megértem, nekem se esett volna anno jól, ha először nem csak szimplán elküldenek a fenébe.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha tévedek javítson ki egy okosabb