Hirdetés
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
Mondtam, hogy engedd el ezeket
Nem érdemes visszaállni nekik egyébként. Majd megszokod, hogy mindig minden tempónál leakar majd valaki nyomni, mert zöld a rendszám. 
-
footy
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
Valami flusztralt(nem jott ossze a karacsonyi bonusz
) teruleti kepviselo lehetett... -
yodamester10
őstag
válasz
Magnum_
üzenetére
Az is beleszámít ha a középső ujjával int
Minap tatásan haladok elektronyosan 30-as táblánál és előzni tilos S kanyar emelkedő városon belül /arra járok haza mindennap/ és jön mögöttem egy fehér sedan skoda octavia M-el kezdődik a rendszáma.36-al mentem persze megelőz a kanyarban ami nem belátható és kedvesen kinyújtja a középső ujját és tolja neki.Sajna meghágtam a szabályt én is mert vissza előztem igaz kellett a GTE mód mert azt hitte ő a Jani
Ha esetleg feljár ide innen is üdvözlöm. -
-v-
addikt
E10 check: [link]
-
kisza25
félisten
Hibridként tér vissza a Skoda Octavia RS golf gte alapok, 240 ló

-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A tipo nem jó, mert mar integetnek azok is

és a duster fórumon is feldobták, hogy találjanak ki valami üdvözlést![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
195/65R15 jo a korforgalomban, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Magnum_
nagyúr
Kesz, vege, megy hahura a bmw (a.k.a. csunpy)
Allok a Vagany utszai pirosnal, varva, hogy majd kikanyarodhassak Dozsara. Mellem all a fekete nagy felnis E46, de lett volna meg hely elotte, de mellettem all meg es atint. Tudjatok, ket ujjal, mintha laza lenne. Miert? Nem vagyok boosy alfas (
), hogy integessek a masik boosy alfasnak.Jo szoval milyen kommersz autot kell venni, amiben nem kell integeteseket fogadni? Ford?
-
Igen, ír. Elég szűkszavúan, elég általánosan.
BejáratásGumiabroncsok
Az új gumiabroncsokat körülbelül 500 km távolságon keresztül be kell járatni. Ezalatt az idő alatt különböző menettulajdonságokat tapasztalhat.Fékek és tengelykapcsoló
Ha lehetséges, kerülje el a fékek és a tengelykapcsoló erőltetett használatát az első 150 km távolságon városban, és az első 1.500 km távolságon autópályán.Motor
Ne vezessen túl gyorsan az első 1.500 km távolság megtétele közben. Gyakran változtasson sebességet és korán váltson sebességfokozatokat. Ne hajtsa túl a motort.Dízelmotorral felszerelt gépkocsik
Az első 3.000 km megtett távolság alatt kattogó hangot hallhat a gépkocsi lassulása közben. Ez az új dízelmotor beállítása miatt van, és nem rendellenes jelenség. -
gzbotii
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azóta is követem, elég összerakott videókat tölt fel Tesla témában.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tartom a 10.4 körüli átlagot télen is.
-
törölt tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
80 Kilós terhelhetőségű tetőcsomagtartónak szerintem mindegy.
Így legalább eloszlik a tetőn a súly, meg nem lapítja rájuk a tetőt ha a tetőcsomagtartó feladná a küzdelmet és huppanna egyet. Igaz a kocsi terhelhetőségének a 2.5x-e van rajta így is.3500Ft-ért elhozza a tüzépről a kisplatós fuvaros az ilyen dolgokat. 30 rugó egy ilyen raklap tégla. Nem fért bele a fuvarköltség...

Ha már ilyenre kényszerülnék akkor kibontom és a fóliát az ülésekre terítem és bepakolom a téglákat oda és ami esetleg nem fér be menne a tetőre, milliószor biztonságosabb és az autó is kevésbé sínyli meg. Meg ilyenkor mehet a gumikba a ráírt max nyomás amit elbír vagy 3.0 bar körül. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Maradjunk inkább a fogyasztás témánál
Legyen
1509km, ebből autópálya 524 (google térkép alapján), a többi agglomerációs közlekedés Tatabánya mellett.
8.5 autó szerint, 8,45 Spritmonitor szerint. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egyébként a magyarba is időnként olyan értkek vannak amik nem felelnek meg a valóságnak.
-
Persze, de a német forgalmi is megér egy misét.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#154124) focvis:
Én már nem tudom mi van.
Maradjunk inkább a fogyasztás témánál.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#154135) MunezXBK:
Csak is ABT tuning után induljon a Youtube sztár karriered.
(#154141) Qru:
Első videósorozat tartalmából, a dízel szar, következő a fék tudjukkinek való.
A többi tartalmat, meg amit itt PH-n felkapunk, de még gyorsabban le kell hoznod, mint a totalcar.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dany27
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az a gond hogy az utas ülés ajtó felőli oldala is teljesen gatya, szóval a swap nem játszik. Ha én hákolnék alá szivacsot az megint lehet csak ideiglenes megoldás lenne, továbbá nem tudom hogy pontosan hogy kéne kinéznie mivel ugye a másik is tropa, így nincs sablon.
Utána járok a dolognak, ezek amúgy se túl kényelmes darabok voltak.... -
molnarpeter
nagyúr
válasz
dany27
üzenetére
Szerintem nem szoktak foglalkozni vele, amíg nem race ülés 5 pontos övvel
A régi ülést és az újat valahol az ülőlap alatt lenne érdemes házasítani szerintem, ha nem stimmel a sín - illetve ha utóbbit is adják, azt is érdemes megnézni, hátha pont olyan szélességre vannak egymástól. Esetleg típus fórumon vagy fb csoportban megkérdezném, milyen ülés stimmel még, hátha lenne plug and play megoldás. Ghetto solution: sofőr és utas háttámla szivacs és huzat megcserélni
Esetleg ha van hozzá vénád, le is bonthatod a huzatot, és tehetsz be plusz szivacsot alá, amíg menthető. -
dany27
őstag
Sziasztok!
Ülés cserével/javítással kapcsolatban kérnék tőletek egy kis segítséget.
Barátnőm Altojában sajnos teljesen tropa a két első ülés támlájának az oldala. Gyakorlatilag a vasat tudom megfogni a ha végégi símitom az oldalukat. Felhívtam egy kárpitost hogy mennyiért rakná rendbe a szivacsokat. Mondott egy 35k/db árat amitől eléggé lehidaltam. Nem tudom ez mennyire reális egy ilyen munkáért, sosem volt még ilyesmire szükségem. Ha esetleg tudtok jobb áron BP-en vagy környékén valakit aki vállal ilyent akkor azt is szívesen veszem. A másik ötletem hogy kapna két másik első ülést. Több helyen azt írják hogy elég gyengék benne az ülések így nem fűzök hozzá sok reményt hogy gyáriból találnék bele jó állapotút, amik eddig szembejöttek mindnek ugyanez volt a gondja. Emiatt gondolkodtam hogy másik ülést raknék bele. Találtam 20k/db áron szinte új SX4-es üléseket ami azért mégis csak 40k s nem 70... Kérdésem az lenne, hogy ezért mennyire szólnak be műszakin? Gondolom a felfogatással lehetnek gondok de max veszek hozzá adaptert. -
F_Zolee
nagyúr
Újabb szállító az utakon. [link]
-
törölt tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nincs a garis autónál valamivel leragasztva vagy a szűrőnek sorszáma amit felírnak, hogy a user ne turkáljon bele?
-
Csabroncka
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Pollenszűrőt és levegőszűrőt te magad szerszám nélkül ki tudod cserélni, ha van 4 elemid, ezért már nehogy fizessél. Én ragaszkodtam a gyárihoz (ez sem feltétlen kell), megvettem, majd egy szál tanga papucsban kicseréltem....
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nem vagy lehúzva, nálam ismerős szerel (kizárólag ezért nem márka szervizbe viszem, a kopó dolgokkal), most vertem el 55 ezret: olaj, szűrő, tömítés, ékszíj, fékfolyadék, hűtőfolyadék, ehhez jön még a fékbetétek és nagy valószínűséggel még a két első tárcsa is. 150.000 res szerviz 2014Corolla 1.6
Focvis: 60e/4év
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mennyi km van a légszűrőben? Nem gondolnám, hogy 15 vagy 30 ezrenként cserélni kell a gyári előírás szerint.

Golfnál pl. 90 ezer a gyári csereperiódus. 30 ezrenként bőven ráér, még éppenhogy csak koszos lesz akkor. És minél koszosabb, annál jobban szűr. No para.
-
törölt tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mennyi Km van a szűrőben? Nem érdemes azt cserélgetni gyakran, mert újonnan szarabbul szűr, mint bejáratva.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Néztem az olajszintet, és be volt gyógyulva a tömítőgyűrű a nívópálcán, ami megnyúlott mikor húztam ki.
Addig jó árnak gondoltam, amíg kisza fórumtárs nem hívta fel a figyelmem a légszűrő csere elmaradására. Májusban ugyanilyen szerviz volt, akkor, 33000 forintot fizettem. Ahhoz képest 10+
. Amikor a légszűrőt is cserélték- kb 1 éve, az 36ezer forint volt.
Eddig örültem, most viszont már kezdem lehúzva érezni magam. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Van ahol csak az üres súlyt számolják, van ahol 68 kilós sofőrrel és 1/2 tankkal, illetve biztos van további metódus is.
Zeperfs szerint 1298 a gyártó által megadott, és 1470 az EU súly (???). [link]
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez egy teljes átvizsgálás is egyben, gari hosszabítás is benne van, mert ez nélkül amúgy ugrana
-
törölt tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nekem abba mindig beletekerték magukat. Én megoldottam máshogy. [link]
Azóta már a 2.0 verzióját is megcsináltam, az ajtók is kaptak szivacsot, a plédeket kicseréltem szőrlepergetős műanyag plédre és hátul a teljes csomagtér is ki lett alakítva ugyanígy. Lényegében szivacsszobában utaznak.
Mondjuk nekem könnyű, mert nem sokat ácsorognak, ahogy elindul a kocsi lefekszenek. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez az oldal több dologban is hazudik. Pl. a gyári kerékméret 17 coll, szerintük 15.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ezek az online katalóguosk sokszor nem pontosak és ugye a menetkész tömeg sokmindentől függ (pl felszereltségtől, kerékméret, stb).
-
Csabroncka
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Könyv szerint >>
(bár pontos típusod nem tudom)
Egyébként ez, minden csak nem nagyszervíz (mármint még ha annak is nevezik, nem neked szól) gyertyacsere, hűtőfolyadék-csere, segédhajtószíj(ak) cseréje, váltóolaj, fékek, betétek - és ez még csak a kopó
Az O gyűrűt miben kellet cserélni?
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, attól függ hol futnak merevítések. Nekem is olyan, a kocsi merevítéseibe van szegecsanya és abba lehet tekerni, gyárilag ilyen, szerintem az Astra is ilyen lenne. Nem is értem miért spórolták ki belőle.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Most néztem, ahogy kisza írta a légszűrőt, azt nem cserélték
. Ahogy írtam is, a 2.szerviz 36000 ft volt, akkor cserélték. Most 43, nem cserélték. Érdekes
-
törölt tag
-
Ellia
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Banyek ezen átfutottam, köszi, még a szállítás se vészes...
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Alaposan kicsöpögtették.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Levegőszűrőt nem cseréltek?
1.2 munkaóra, hát azért van bőr ha ez csak egy sima olajcsere volt + átnézés amíg lecsöpög.
-
válasz
MunezXBK
üzenetére
Auto-data.net(katt) szerint meg csak 1201 kg.

Én már nem tudom mi van.

-
Ellia
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kia Cee'd 2010 ED.
Nem nagy tétel, hogy bontottra vadásszak, meg szerintem nem nyernék rajta túl sokat (ha egyáltalán).
-
Ellia
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy szélvédőmosó szivattyút rendelni, tudnátok ajánlani megbízható alkatrészes webáruházat?
Köszönöm!
-
j.bravo
addikt
Üdv, BUÉK, meg minden

Kutyások, kombisok, különösen K Astra Sports Tourer tulajok!
Két kutyánk van, a csomagtérben utaztatva őket, a nagyobbiknak a teste már épp a hátsó üléstámla felső széle felett van, tehát kellene egy rács ami biztosítja hogy ha hirtelen fékezni kell, a kutya ne essen előre. A mi autónkban sajnos nincs meg ez a rögzítőpont, ami a linkelt képen látható (első link,TC-s galéria) - tehát a gyári megoldásra nincs mód, illetve az előkészítést is meg kéne rendelni, ami (ha jól gondolom) azzal járna hogy kárpit le majd vissza, stb; jó volna ezt elkerülni.
Az eddigi guglizás alapján a második, harmadik link(ek)en látható típusú megoldásokat találtam, de nem tudom, a tetőre szorítandó tappancsok nem vágják-e haza teljesen a kárpitot? Illetve, mivel a tetőantenna kitekerésekor is már mozogni látszik a tetőlemez, nem tudom ez valójában mennyit tart, na meg hogy a fejtámla pálcája mennyit tart. (a nagyobbik kutya 38 kg).
Próbáltátok már ezek valamelyiket, vagy hasonlót?
Van más, jobb ötletetek?
(Ui.: tudom, hogy a legtutibb a zárt kutyaszállító doboz, ami épp csak akkora hogy épp meg tudjon benne fordulni a kutya, de erről valamiért a barátnőm hallani se akar.)
Itt nálunk csak a sima kárpit van a mélyedésben
találtam ilyet (tetőtappancs + fejtámlapálca)
illetve ilyet (még padlótappancs is van) - ez mondjuk nagyon nem tetszik, az értékelések se lelkesek
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- OpenMediaVault
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Milyen széket vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És ha kiírnám matricával a hátsó üvegre mennyi a paripa 

Nem érdemes visszaállni nekik egyébként. Majd megszokod, hogy mindig minden tempónál leakar majd valaki nyomni, mert zöld a rendszám.
Minap tatásan haladok elektronyosan 30-as táblánál és előzni tilos S kanyar emelkedő városon belül /arra járok haza mindennap/ és jön mögöttem egy fehér sedan skoda octavia M-el kezdődik a rendszáma.36-al mentem persze megelőz a kanyarban ami nem belátható és kedvesen kinyújtja a középső ujját és tolja neki.Sajna meghágtam a szabályt én is mert vissza előztem igaz kellett a GTE mód mert azt hitte ő a Jani