- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pető bá' #182183 üzenetére
Lehet. Ezt tanította is az oktató ökölszabályként, hogy ha nem egyenesen megyünk át, hanem kanyarodunk a lámpás kereszteződésben akkor figyelni kell, mert bármi lehet, a zöld nem "zöld" olyankor.
Arról nem beszélve, hogy vannak gyalogosok akik leszarják ha pirosuk van és átmennek.Zebrán állásra azt mondta, hogy a kocsi középvonala ne legyen a zebra középvonalán, vagy előre vagy mögé lógjon a kocsi picivel, akkor a gyalogos könnyebben el tudja dönteni merre kerülje ki a kocsit, vannak hülye kereszteződések, se az autós, se a gyalogos nem tehet róla.
-
válasz
pető bá' #182193 üzenetére
Kb. a leggyakoribb kereszteződés fajta ez. Szóval kicsit nézd át a kreszt mielőtt összemész valakivel, vagy elütsz egy gyalogost. Nem tudom hol laksz, de nem csak Pesten vannak ilyenek, hanem úgy kb. mindenhol.
Vidéken ritkán van olyan, hogy a gyalogosoknak zöld csak, főleg nagy gyalogos forgalmú helyeken. Pesten nem láttam még ilyet (de máshol sembez az alap).
-
-
válasz
Szerintem ez inkább közlekedéstechnikai kérdés, hogy az adott lámpa hogy van időzítve. Autósként mivel zebra van, ígyis-úgyis fokozott óvatóssággal kell megközelítened a zebrát. Ha nem lenne a gyalogosnak lámpája, akkor mivel kanyarodsz minden esetben előnyt élvezne a gyalogos veled szemben. Mivel van lámpa, csak akkor van elsőbbsége ha zöld jelzése van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen lehet zöld a gyalogosnak is egyszerre meg neked is. Érdemes rápillantani a gyalogos lámpájára kanyarodás előtt/közben. Itt pl ha jobbra kanyarodsz a Kerepesiről akkor a bicósoknak is meg a gyalogosoknak is zöld van keresztben (hírekben vt hogy egy bicóst fellökött itt egy autós).
-
kisza25
félisten
válasz
pető bá' #174046 üzenetére
Főútvonalon nem mehetsz át akárhol, legalábbis nem minden esetben:
Ha az úttesten, ahol a gyalogos át akar kelni, van kijelölt gyalogos átkelőhely, akkor kijelölt átkelőhelyen kell az úttesten átkelnie. Ha pedig nincs a közelben kijelölt gyalogátkelőhely, akkorlakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között (a járdasziget teljes hosszában)
egyéb helyen bárhol,
a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át. A gyalogos csak akkor léphet le az úttestre, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti. -
törölt tag
válasz
pető bá' #174046 üzenetére
Lehet, hogy nem büntettek, csak szóltak neki, sőt valószínű. Bár annak se sok értelme, mert teljesen kockázatmentesen keltek át az úton. Vagy legalább videóba ne tették volna, mert nem volt értelme. Vannak ténylegesen szabálytalan gyalogosok amikkel a videót ki lehet tölteni.
-
freeknight
őstag
válasz
pető bá' #172252 üzenetére
Én is sokallom a 150-t az abs kocka cserére.
Jól kiépült iparág van már a felújítás mögött, 60 körül megcsinálják (általában nem a tiedet kapod vissza, hanem küldenek egy másik "refurbot", a tiedet később javítják és passzolják ugyanígy tovább). Szóval ez a szerviz vagy 90k munkadíjat számol fel, ami erre a cserére irreális, vagy gyári újat tesznek be, ami nem éri meg, mivel a felújított élettartama is kvázi végtelen, ha innentől cseréli benne az olajat rendszeresen. -
törölt tag
válasz
pető bá' #172136 üzenetére
Engem már párszor dudáltak le körforgóban, mert ki mertem használni azt amire kitalálták, a gyorst áteresztőképességet. Nem hagyok nekik 3 autó helyet az a bajuk. Az első dudánál még gondolkoztam rajta mi rosszat tettem, de már leszarom a sokadik után.
Való igaz, hogy itt 10 ezer fős kisvárosokban olyan laza a forgalom, hogy nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy az autójuk 10 méteres személyes szférájába kerülj.Kanyarban én se merem csapni, mert se futómű, se gumi, se tapasztalat nincs hozzá, de a leírtakból úgy veszem ki, hogy talán még így is jónak számítok.
Lakott vége táblásat is játszom, 50-nel harmadik és a tábla vonalánál erőből padló csak úgy koppan, majd tiltás alatt négy padló még kicsi húzatás úttól függően 100-120 aztán öt és eleresztés, tart 100-on.
Fasza érzés. Az a jó mikor 100 ló alatti autóid vannak, hogy padlón sem történik semmi rendellenes mozgás és egy 50-120 is olyan sokáig tart, hogy ki tudod élvezni rendesen. -
freeknight
őstag
válasz
pető bá' #172136 üzenetére
Pontosan ez az állatfaj
Egyenesben, városban, veszélytelen helyen nagyon vagányak, ott nem érdekli őket a trafiveszély sem, az első minimálisan is bonyolultabb forgalmi helyzetben meg üti a satut.
A városban 65-öt meg aztán duplán nem értem. Miskolcról tudok nyilatkozni, itt a lámpák 50-es tempóra vannak kalibrálva, ezt a tempót tartva az egész városon át tudsz gurulni zöldhullámban. A 65-ös kolléga meg fékezgethet az éppen váltó lámpa előtt, a sor mögött. Értelme nulla, de legalább nem halnak éhen az autószervizben sem a hamarabb elkopott betétek meg tárcsák miatt -
válasz
pető bá' #170142 üzenetére
Most tudtam csak megnézni, az eddigi legkorrektebb adás szerintem! Abszolút kedvenc autóm, ettől számomra már nincs feljebb. Amúgy ők is elmondják többször is, h ez igazából egy versenyautó - nem mintha nem tudná mindenki.
Rá is kerestem gyorsan a mobilén, van fent pár korrekt ajánlat. Nyilván számomra ezek elérhetetlenek, de ennyi pénzből nem kérdés, h egy ilyet vennék. -
Qtya123
őstag
válasz
pető bá' #168920 üzenetére
Igen, márkakereskedésben lett megrendelve a mankókerék és az emelő is. A leszorító egy dolog, nem is azon háborgok leginkább. Az emelő rögzítése viszont vicc kategória. Eddig nekem csak olyan autóim voltak, amiben gyárilag kialakítva benne volt a konzol ponthegesztéssel.
Erre itt direkt nem hegesztik oda, hanem fúrnak 3 lyukat, hogy vegye meg a paraszt a tartót ami még véletlenül sem jár az emelővel együtt... Ez nekem a nagyon cigányság kategória. Nem tudom a többi gyártó is ilyen-e, de ez nagy feketepont részemről a Suzukinak.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pető bá' #157668 üzenetére
Nem kell felhívni a figyelmet, legalábbis a KRESZ nem tesz róla említést az 57. §-ban, viszont arról igen, hogy a világító berendezéseket ugyanúgy működtetni kell, mint normál esetben.
Ha mégis jelezni szeretnénk valamivel, a célnak tökéletesen megfelel a már említett tapadókorongos háromszög, de akár egy (vagy több) darabka piros rongy is megteszi szerintem.
-
F_Zolee
nagyúr
-
fant0mi
őstag
válasz
pető bá' #151984 üzenetére
Azok... Barhol meg mernek forditani. A Waze ebbol a szempontbol a legpontosabb, a user visszajelzesek es az allando javitgatas okan.
Nade pont Fehervaron nem kell menni 5 percig sem barmely iranyban, aztan csak lesz valahol egy korforgalom (fehervariul: korforgo), ott gond nelkul. -
törölt tag
válasz
pető bá' #132841 üzenetére
Ráadásul ezt látnia is kellett, mivel mellette kanyarodott be... Szóval két lehetőség is adott szabályos megfordulásra.
Látni egy csomó keréknyomot egyébként ott balra kanyarodni, tehát nem ő az egyetlen aki szabálytalanul kanyarodik ki, ennyien nem veszik észre, hogy van kikanyarodási lehetőség balra is? Nem ez az elterjedt az igaz, a benzinkutak nagy részén áthajtani kell és nem visszafordulni mögötte. És még csak nem is Budapesten vagyunk. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pető bá' #125894 üzenetére
Múlt hónapban az M7-en láttam egy Zoe-t kamion mögött szélárnyékban gurulni hosszasan. Gondolom amúgy nem ért volna le fűtéssel Siófck-ig.
tboldi: Az tuti, veled sem libikókáznék.
tboy93: Hát igen, magas építés, burkolatlan has és maga a hatchback kaszni ami amúgy sem jó forma légellenállási szempontból.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
pető bá' #123480 üzenetére
Mondjuk 130-as korlátozás esetén a "polgári" felhasználásra szánt 200-250 lóerő feletti autók akkor veszíteni fognak a létjogosultságukból arrefelé szerintem.
De Focvissal véleményét osztom, szerintem sem merik megtenni, legfeljebb lesz majd 160-200 Vmax és kevesebb helyen, mint most a korlátozás nélküli szakasz.
-
-
válasz
pető bá' #86722 üzenetére
Első körben derítsd ki, hogy ez a méret jó-e a Te Vectrádra: 5x110 6Jx15 Et49 pl. wheel-size.com-om.
Nem mindegyik Vectra B volt 5 csavaros, ez a felni az. Fontos az ET is, fejből nem tudom a Vectra méretét.Kicsit karcos a pereme, meg itt-ott, de alapvetően egyben van a képek alapján. Hegesztés nyomokat, esetleg repedést keress rajta, de nem valószínű. (ne játszd túl
)
-
válasz
pető bá' #27733 üzenetére
Fehervár-Várpalota, 8. sz. út, 2x2 sáv, oda-vissza 3-asban.
Szerk: 1.4 TSI-t - megelőző jelleggel - autópályán szoktam kikormolni 4-esben, 130-150 között, 20 percet.Más: mostanában a budaörsi Tesco-nál tankolok a Shellnél, eddig jók a tapasztalatok, nagyforgalmú kút, vélhetően nem tudnak trükközni. Tegnap 284,9 Ft volt a 95-ös és a dízel is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluering Libra irodai forgószék
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Sencor Mobilklíma (Wifi) sac-mt7049c
- ELADÓ EGY MEGKÍMÉLT CSEPEL BLACKWOOD A1 KERÉKPÁR
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest