- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
6030D
addikt
válasz
j.bravo #296049 üzenetére
Ha ott ráböksz wazeban a térképhibára, nem lehet megadni, hogy egyirányú? Egyszer csináltam ilyet, akkor ki volt rakva egy ideiglenes korlátozó tábla, akkor be tudtam jelölni, hogy a sebesség nem megfelelő.
Nem frissítettem az oldalt... a munka a fórumozás rovására megy.
-
Anaren91
senior tag
válasz
j.bravo #193417 üzenetére
Nincs mit, nem ígérek semmit, mert eléggé le van terhelve, de hátha kis kikapcsolódásnak érdekelné a projekt
Ha beszéltem vele majd írok PÜ-ben.
Hát perszeHa lehet, még a fékfolyadékot is gyűjtsd össze, azt is viszem
Viccet félre téve, ebbe max esztétikai dolgokon kívül nem igen megy bontott alkatrész
Szeretném normális állapotban megőrizni, nem sok szaladgál az utakon, hátha egyszer ha úgy döntök, hogy eladom akkor 0-val, vagy esetleg még kis profittal is ki tudok szállni belőle
-
Anaren91
senior tag
válasz
j.bravo #193381 üzenetére
Melóhelyen van egy automatizálási mérnök haverom, majd rákérdezek, hátha ért a dologhoz. Szeret otthon mindenfélét barkácsolni, meg asszem egy két kisebb pályavezérlést is ő csinált nálunk (nagyobb projektekre van egy manusz aki mióta áll a gyár ő programozza a rendszert, hát őt szerintem nem akarná haverod, mert leülne ha meghallaná az árát
) , hátha érdekli a projekt, meg van ideje és tud segíteni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
j.bravo #161450 üzenetére
Némi elektronikust is hallgatok azért, pl. Depeche Mode, Daft Punk vagy Chase & Status.
Illetve I've got another confession to make... Kedvelem a '90-es, 2000-es évek magyar, tinglitangli dalait is. Elég szerteágazó a repertoárom.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
j.bravo #161024 üzenetére
Ha így csinálod, sok bosszúságtól kíméled meg magad.
Balcsix: A mai trip előtt tankoltam Shell V-Power 100-ast, semmi különbséget nem vettem észre a korábbiakhoz képest.
.............................................Fel akartuk tenni a csomiajtót, de megküzdöttünk a két rendszámot tartó csavarral. Gyakorlatilag a fejük önmegsemmisítőek, de a furatokban megmaradtak a menetes száraik. Az egyikbe sikerült egy hornyot vágni “lidlis Dremellel”, majd lapos csavarhúzóval kitekerni, de a másiknál nem jött össze. Nagy nehezen kifúrtuk, de a csomiajtó menete is odalett. Mindegy, átmenő csavarral + anyával fogom felrakni, illetve kétoldalú ragasztószalag is van.
Szóval az ezüst még mindig az autón, ahhoz nem is nyúltunk egyáltalán. -
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #161024 üzenetére
Nagyon sok autoban kell szetszedni a teljes elejet az izzocserehez sajnos. Asszem a citroen c5 1.gen fl-nel ket ora a gyari normaido egy tomoitott izzo cserere
ott rohaggggyon el az osszes, aki ezeket igy tervezi meg es engedelyezi a gyartast.
Annyi idiota EU rendelkezes van, igazan beleferhetett volna az is, hogy hazilag, szerszam nelkul cserelheto legyen az osszes izzo... erdekes mod a volvo meg tudta oldalni. -
válasz
j.bravo #159477 üzenetére
Az 50 km-es távval az a baj amúgy, hogy pl: a Plugin Prius P4 is kiesik akkor (gyakorlatban), de papíron a hármas biztosan, pedig egyik sem erős és nem is izomautó.
Nyilván valakinek mindig fájni fog, csak jó lenne legalább egyszer az életeben nem kretén szabályozást hozni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
j.bravo #157942 üzenetére
Én már korábban is felfigyeltem erre, valószínű, hogy változtattak. Ugye a tiéd 2007-es, az enyém 2006-os.
SG2: Marhára nem olcsó, bár gondolom, így fél óra elteltével már rájöttél magadtól is.
Olcsóbb alternatívaként ott a TurboGauge vagy az UltraGauge.
Korábban én is nézegettem párszor telefonnal, de nem jött be, a franc fog folyton a csatlakozással szarakodni. Ez egyből írja az adatokat, amint nem 0 a fordulatszám, és pár mp-es késleltetéssel le is kapcsol magától, ha leállítom a motort. -
tboldi
nagyúr
válasz
j.bravo #157932 üzenetére
Az EPS (vagyis electric power steering) csak gyújtáskor világít, ha beindul a motor, működésbe lép a szervó, és a lámpa is kialszik.
Az egy ScanGauge 2, ezzel olvasom ki - többek között - a hűtőfolyadék hőmérsékletét, mert ugye a Jazz-be csak egy kék C és egy piros H lámpácska jutott.
-
törölt tag
-
Integrale
veterán
válasz
j.bravo #125155 üzenetére
Jó kérdés, hablándzsás Auchan mosó volt. Végignyomtam az összes programot, csillogott-villogott. Arrébb álltam 30 méterre, hogy amíg kicsit szárad, addig veszek egy két vackot az Auchanban, megyek az autóhoz, úgy nézett ki, mintha végig mentem volna az M1-en közvetlenül mosás után. Maszatos, hosszirányú csíkos volt az eleje. Husztin sosem volt ilyen gondom.
-
Jaffa75
őstag
válasz
j.bravo #123085 üzenetére
Vedd velük fel a kapcsolatot, nekem eddig 2+ tapasztalatom van velük, de erről írtam is itt... (a megvásárolt autóban egy másik szőnyeggyártó cucca volt, ami pár hónapos használat után a taposó részen csúnyán megadta magát - ők gombokért kijavították)
(#123147) Integrale: a főnököm Avensis-én nemrég cseréltek szélvédőt... 300k (!!!!) volt az ára...
Egy régebbi Volvoba (XC70) is lazán 200k...
GEPESZ66: most felejtsd el... akkor vegyél tőlük, ha unalmasak a napjaid, és programot szeretnél magadnak (reklamáció náluk, bíróságra járás...). Inkorrekt banda, van több jogerős ítélet ellenük..
-
Integrale
veterán
válasz
j.bravo #123085 üzenetére
Én most hoztam el a szőnyegeket a Lybrához, nem kértem taposót, de kaptam, szóval kértem egy újat taposó nélkül is.
A taposó ráadásul kemény műanyag, nehogy véletlenül is felvegye a padlólemez formáját, a méretpontossággal pedig vitatkoznék, az a gyanúm, hogy nekik szegéssel együtt levő sablonjuk van, abból kivágják magát a szőnyeget, majd megy rá a szegés, ezért körben pár milliméterrel nagyobb mint kellene, nem cuppan be a helyére úgy, ahogy én azt elviselem.A szőnyegek egyébként jók, de elájulva nem vagyok a minőségétől. (a december 16.-án rendelt szőnyegeket tegnap vehettem át). Patentok helye jó, de olcsó gagyi műanyag, szerintem pár alkalom után elpattan, a gyári elég vaskos strapabíró darab.
+ a weboldalukon nincs fent minden szín, ott helyben tudtam meg, hogy van antracit, olyat kértem volna.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
j.bravo #96387 üzenetére
Ezek után én sem vettem volna meg. Valószínűleg félretankolták, vagy gyári hibás volt valamelyik alkatrész az üzemanyag rendszerbe, vagy valaki eszetlenül meghajtotta.
Olvasd el a hibákat. 67k km, fogy a víz a motorból???
Rángat, remeg a motor már 40k km felett???Nekem ez a motor van az octaviaban, 178k km-nél nincs semmi ilyesmi, pedig ez is céges és pályás autó volt.
Amikor autót ézegetten, nekem is kínáltak ilyet, hogy összeírom milyen kell, behozzák, de akkor köteles vagyok megvenni, ha szerintük az autó jó. Na ezt nem írtam alá. Majd én eldöntöm, hogy meg akarom-e venni..
Végül vettem egy hazai cégest, aminek tiszta a szerviz múltja.Volt fényezve, volt javítva, de mindent márkaszerviz csinált, nicns vele baj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
j.bravo #95100 üzenetére
A matricás autó nem megy utánad, ha meg a rendőr akkor bemutatod neki az igazolást, hogy jogosan jársz rendszám nélkül. Nem kell túlparázni.
mod:
BBD: Sok a barom. Múltkor a felhajtón becsatlakoztam a pályára bemegyek a gyorsítóból a külsőbe szép szabályosan, aki meg a gyorsítósávban mögöttem jött jobbról a leállósávon megelőzött.
Ma meg az Árpád hídon aludt be a teherautós, a belsőben a villamosnál lévő padka lökte vissza az útra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
j.bravo #91117 üzenetére
GokartRing is jó, mi Saint-el ott voltunk legutóbb.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
j.bravo #87507 üzenetére
Régi dízelek, 15W40 olajjal, rengeteget számít, fokokat nem néztük még. Fél órát szoktuk hagyni dolgozni, szokott lenni ezekben védelem, időzítőre érdemes rádugni, de pl defa megadja a hőmérséklet különbséget időarányosan. Munkahelyen tuti nem lehet megoldani, pl őrbódé mellé állva?
Milyen motor?
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #86086 üzenetére
Ilyenkor - küszöbjavításnál, mikor is a mester nem az egészet cseréli, hanem kivágja a rozsdaette részt és azt pótolja egy megfelelőre vágott, hajtott lemezzel - végig kéne hegesztéssel varrni az illesztést, vagy jó az ahogy az enyémmel tették, szaggatott/pontozott vonallal varrni?
(képet mutatok ha nem érthető amit írtam)
-
-
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #74665 üzenetére
A 8+ eves, tobb lakasfelujitast megelt auchanos furogep+szerszamkoffer szettem (anno 7990Ft) profi furogepeszkoze es a praktikerben ma vasarolt 2299Ft-os bosch polirkorong volt bevetve delutan, mannol pasztaval. Szalonautok elbujhatnak. Jogaszi oradij
a minimum3x-osa a minimum, black es az en jutalekomat is ki kell termelni -
Magnum_
nagyúr
válasz
j.bravo #74665 üzenetére
nem polírozok géppel (van amatőr polírgépem - kaptam- pont azé nem használom, meg az én kocsimat egyébként sem kell).
vettünk egy polírkorongot, befogattuk a fúróba és a legalacsonyabb fordulatszámon (amit kézzel megállítok kb) óvatosan átmentem a löksin finom polírozóval. de nem vállalnám be így az egész kocsit, a löksi viszont tényleg szép lett.viaszolást sem géppel csináZtuk, hanem kézzel.
majd 8-10évesen kap egy tényleg profi polírozást, ami több napos munka, de nagyon rendben van tartva a kocsi.
ha lenne fasza felszerelésem, akkor egyébként szerintem menne a téma.
ha meglátok valahol egy karcot, akkor kézzel polírozom fel, eddig oké volt mindig.a detailer órabérem 2x-ese a jogászi óradíjamnak
én amúgy először a kocsidat elvinném egy fasza polírra. utána viasz, meg szinten tartás.
-
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo #67871 üzenetére
Hátha érint/érdekel valakit mert nem fiatal autóval menne valamerre:
külön assistance-ot nem találtam, de:
- Allianzos ember említett határozott idejű casco-t (ennek részleteit nem nyomoztam)
- a netrisken van a Netrisk Angyal Plusz Prémium, ami kb a sárga angyal szolgáltatás plusz pár dolog, Európa területére (a Standard csak Magyarországra), amit sajnos csak egész évre lehet, de alig több mint havi egy ezres. -
trassher
addikt
válasz
j.bravo #68583 üzenetére
Szilveszter előtti este behajtottam egy foci pályára a zuhogó esőben, a középpályán húztam egy kéziféket. A rendőrök pedig épp arra jártak, kifelé menet elakadtam, két barátom tolt meg és úgy jutottunk ki. Adatfelvétel, stb majd feljelentés, kihallgatás, kiskorú 2 év börtönnel való fenyegetése valótlan adatok alapján. Ugye az egyik intézkedő rendőr büntetett meg a parkolásért január 21-én. Az akkor még kiskorú barátomtól pedig megkérdezték, hogy mit tud arról elmondani, hogy a lakók felírták a rendszámom január 21-én mivel akkor is bementem a pályára. Ő azt mondta ez nem igaz, a rendőr pedig azt, hogy megkérdez engem is de ha nem egyezik a két történet akkor hamis tanúzásért amúgy 2 év börtön jár. Nekem azzal nyitott, hogy reméli a kihallgatáson is olyan vagány leszek mint akkor este. Mondtam megnyugodhat, nem fog csalódni. Aztán feljött pár részlet, hogy ne mondjam, hogy a rendőr hazudik, stb. Erre mondtam, hogy ilyet nem állítok, viszont maga fenyeget egy kiskorút 2 év börtönnel valótlanul. Csak pislogott nagyokat. Engem rabosítottak de szerencsére csak ennyi mivel akkora ökörségeket írt a kihallgató a vallomásomba, hogy a hajam égnek állt. Mikor szóltam, hogy ezt nem írom alá mert nehezen értelmezi az összefüggő szöveget még ő volt felháborodva. Az ügyész a hivatalos határozatban "csínytevésnek" nevezte az esetet. Aki feljelentett még arra sem volt képes, hogy megkérdezze mi is történt, holott az ügy alatt jó párszor összefutottunk. Jelenleg adócsalás miatt csücsül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
j.bravo #68152 üzenetére
Nem itt rendben van a technika és nem csúszik a viakolor (nyilván az aszfalt jobban tapadna). Nem lelakottak a kartok. Azért a 200 ccm-től brutális menést ne várj de arra a kis pályára elég.
Régen jártunk a Padlógáz Gokart klub-ba akkor egész jó voltam igaz 18 évesen ki nem az...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest