Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Flowtation #108816 üzenetére
Én egy samu A 72 re raktam a hbogo t és tükrözöm a tv re, gond nélkül. Az A40 is gpnd nélkül viszi. Az S8 note is.
-
válasz
Flowtation #108800 üzenetére
.
-
Kaba
veterán
válasz
Flowtation #108800 üzenetére
A tévéd 2015-ös és webos 2.0-ás verzió.
Az HBO eddig támogatta a 2015 utáni LG tévéket.Most állnak át a 2018 utáni LG-k támogatására a HBO MAX miatt. -
junior19
senior tag
válasz
Flowtation #97902 üzenetére
A fehéregyensúlyt a tévé megfelelő beállításainál lehet megtalálni, minta is van a teljes lemezen, de mérő kell a beállításához, azt már szemmel nem lehet beállítani. Pl. a fehéret szeretnéd beállítani, akkor beelinkel beadod a kijelzőre a 100%-os fehér mintát, a mérő küldi az adatokat, s ha sok a piros, akkor a tévé megfelelő pontjában visszaveszel a piros értékéből. S így tovább 5%-os IRE értékekkel. Csak így tudod elérni, hogy semmilyen árnyalatod ne legyen elszínezve.
A beelinkel és az Xbox-al is kitudod szerintem a mintákat küldeni, s akkor meglátod, hogy van-e különbség a kettő között. Ha van, akkor vagy a forráskészüléknél korrigálsz, a kodiban biztosan van fényerő és kontraszt állítási lehetőség. De szerintem az xboxban is. Bár én inkább az Xbox-ot direktben a tévével kötném össze, mert játékoknál használhatsz rgb kimenetet, s akkor a tévénél a fekete szintnél a magast kell választani. Ilyenkor viszont a fekete és fehér szint beállítási ábrán nem a 16 és 235-re kell állítani a fényerőt és a kontrasztot, henem 0 értékig látni kell a villogást a fényerőnél, a kontrasztnál pedig 255-ig.
A beelinknél pedig korlátozott kimenetet vagy YCbCr-t, s marad a 16-235, a tévénél a fekete szint pedig alacsony. Ennél a fekete szint kapcsolásnál ki fog derülni, hogy a tévé olyan jelet vár-e, amilyet a forrás kiad. Ha átváltod a másik pozicióba, s vagy nagyon sötét, vagy nagyon szürke, lapos képet kapsz, akkor az nem jó választás.Elméletileg az Hbo gora is jó lehet a youtube által beállított értékek, de ezt megint te fogod igazán látni. Én egyiket sem használom, így nincs tapasztalatom vele. Ha beállítottad a külső forrásokra normálisan, akkor egy idő után már úgy is lesz tapasztalatod, hogy jó-e az Hbo go is. Ne egy filmből vonjál le következtetést, hanem ha több anyagnál is úgy látod, hogy világosabb a fekete szint, mint a beelinkel lejátszott anyagoknál, akkor vissza veszel még egy értéket a fényerőből.
-
junior19
senior tag
válasz
Flowtation #97900 üzenetére
A kicsit ne figyeld, az is változik, de a lényeg a fehér mintában a color feliratú függőleges téglalap. Ha nagyon leveszed a színtelítettséget(pl.35), akkor az eredetileg fehérben lévő mintának, a kép bal oldalán, már lényegesen sötétebbnek kell lennie, mint a nagy függőleges téglalap. A fehéren nem változik a kék, csak a benne villogó minta.
Ha ez után feltekered nagyon(pl.65), akkor a villogó minta lesz világosabb, fényesebb.
Azt az értéket kell beállítani, amikor egybeolvad leginkább a nagy téglalappal a villogó minta.
Ha nem találsz pontosan ilyet, akkor egy köztes értéket. 47-nél már nem sötétebb, 51-nél kezd hasonlóan világos lenni, akkor 49-re beállítod.
Ennek így kell működnie. A kis téglalapot alattuk felesleges figyelni, mert bár az is változik, könnyebb észrevenni a villogó téglalapot.A fehéregyensúly nem az, bár azok állítása is hatással van rá.
A fehéregyensúly a szürke árnyalatokban a három alapszín kiegyenlítése. Ne legyen sehol egyik szín sem túlságosan egy másik szín rovására. Nagyon jó példa, mikor a melegebb színhőmérsékletet pirosasnak vagy sárgásnak látják. Azért van, mert akkor a zöld és a piros színből több van, mint a kékből De ha ki van egyenlítve, akkor az fehér lesz. A hidegebb színhőmérséklet beállításnál pedig a kék színből van több. Ezért ajánlom inkább a meleg2 helyett a meleg1 színhőmérsékleti opciót kalibrálás nélkül, mert az még annyira nem feltűnően sok kékkel rendelkezik. A normál már nagyon kék szín felé tolja a színeket. De ezt csak mérő és szoftver segítségével lehet beállítani.Lehet alkalmazni más bemenetre, csak ha használsz egy médilejátszót vagy pc-ét az avr előtt, akkor azok videokimenete nem biztos, hogy meg fog egyezni a youtube appon kiadott videójellel. Egy érték is számít már leginkább a fényerő beállításánál.
Ha nem egyezik a kiküldött videójel a youtube app és az erősítő által küldött jel között, akkor megint vagy laposabb lesz a képed vagy sötét részletek fognak elveszni. -
junior19
senior tag
válasz
Flowtation #97896 üzenetére
Szia!
Nem tudom jól értem-e, ezt a téglalap alját nem nagyon tudom értelmezni.
Van a videó. Bekapcsolod a kék színszűrőt, a videó két szélén található eredetileg fehér és kék nagy téglalap kék színre változik. Ezekben van a kis téglalap, amik ha megegyeznek az értékek, akkor beolvadnak a nagy téglalapba. Nem az alja, nem az oldala, az egész. Ha kevesebb vagy több az értékük, akkor láthatóan villogni fognak továbbra is a nagy téglalapban. Próbáld ki, hogy vagy jól leveszed, vagy megemeled a színtelítettség értékét, akkor nagyon láthatóvá. Az a jó érték, amikor a legkevésbé látszik a villogás.
De ezt leginkább a fehéregyensúly beállítása után érdemes csak megcsinálni, mert amig az nem jó, addig hiába próbáljuk ezt beállítani.
A másik pedig, hogy ez csak a színek 100%-os értékeinek a beállítását csinálja, arról kapunk információt. A köztes színtelítettségi pontokat is változtatja, s az egyáltalán nem biztos, hogy más értékeknél is emelni kellene a színtelítettséget.
Azért írtam csak bele a leírásba, mert minden leírásban szerepel, de én nem igazán ajánlom ezt piszkálni. A színárnyalatot megint nem. Ezeket műszeres méréssel lehet pontosan beállítani.
Az 54-es érték is lehet jó, az még talán határeset, de 60 közeli érték már szerintem túl sok.
Miről adtad a mintákat? Illetve milyen tévé, milyen képmód használata?
Ha a minta a Youtube-ről van használva, akkor az egész beállítás csak az appok használatára lesz érvényes. Ki kellene próbálni vagy külső lejátszóról küldeni, vagy a belső lejátszóját használni a minta küldésére.
Egyébként is célszerű legalább a belső lejátszót használni a minták küldésére, ha a tévé tunerje is használva van, meg persze a belső lejátszót is használod.
Ha látod a 2,5%-os sávot is, akkor az jó beállítás. Ha csak az utalás látszik, akkor az rossz beállítás. -
blakey
titán
válasz
Flowtation #97839 üzenetére
Plex, Emby vagy ha csak DLNA kell akkor Serviio.
-
válasz
Flowtation #97839 üzenetére
A miniDLNA-nak is van olyan forkja (ő csinálta) ami gyárt le ilyen bélyegképet képkockából. Egyszer valamikor régen kipróbáltam, de nem igazán van rá igényem. Igazából pont az a jó a miniDLNA-ban, hogy kis erőforrás igénnyel, relatív gyorsan dolgozik.
-
junior19
senior tag
válasz
Flowtation #97739 üzenetére
[link] Kezdésnek ez alapján állítsd be. Fontos, hogy a leírás alapján, azt a képmódot választva, s minden olyat ami említve van benne, be kell tartani. Az nem működik, hogy a szakértői módok vannak említve, de neked jobban tetszik az eredeti képmód, s azt állítod be. Más képmódnak teljesen más a színhőmérsékleti és gamma megjelenítése, ezáltal a színmegjelenítés is.
Ahogy említve is van, ezekben a képmódokban minden olyan ki van kapcsolva gyárilag, amire nincs szükség. Ha állítgattad már, akkor állítsd vissza a képmódot gyári alaphelyzetbe.
TruMotion-t én Felhasználói módban, de 0 értéken használom 50 és 60Hz-es anyagok esetén. Ízlés szerinti értéket használj, ha szappanopera effektus van, akkor már sok, vegyél vissza 1-2 értéket.
Dinamikus kontrasztot ajánlatos kikapcsolni. Ahogyan a neve is sugallja, a sötét részeket sötétté, a világosakat még fényesebbé teszi, így sok részlet elveszik a képből. Ráadásul mondjuk egy egyenletes gamma értéke van a megjelenítőnek, amit ha bekapcsoljuk a dinamikus kontrasztot, akkor tönkre is vágunk. Ezzel csökkentjük a kép mélységérzetét.
Sokat változnak az elnevezések, s sok a funkció is a mai tévékben, így inkább te írd meg konkrétan, hogy mivel nem vagy tisztában, mire használatos, s mit lehet vele szabályozni, s akkor valaki biztosan leírja, mire is való, mit kell vele beállítani, s hogyan.
A "képjavító" opciókat ki kell kapcsolni, mert általában inkább rontanak a jelen, mint javítanának. -
Kazasi
tag
válasz
Flowtation #91752 üzenetére
A honlapjukon látható a kínálat. Hbogo.hu
Szerintem egy hónapra előfizetni mindenképpen megéri. Ha nem jön be, lemondod. -
Kazasi
tag
válasz
Flowtation #91745 üzenetére
Igen, a teljes kínálathoz kategóriákra bontva (legalábbis mobilon). De ha nem vagy sorozatfüggő, akkor szerintem nem nagy durranás. Bár havi 1490Ft igazán baráti ár.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Flowtation #91368 üzenetére
Itt a helyes beállítások, 2 pontos fehéregyensúly beállítást ne másold mert az panelrôl panelre változik, de a többi mehet:
Elsôre lehet hogy fura lesz (túl sárga, túl "kopott") ha eddig túlprocesszált képet néztél, de ez a helyes mind színpontosságban, mind részltek tekintetében.
-
junior19
senior tag
válasz
Flowtation #91535 üzenetére
Ha nagy a környezeti fény a helységben, vagy ha szereted az inkább fényes színeket, akkor lehet még jó is. Egyébként a kérdés olyan értelemben értelmetlen, hogy ezek a beállítások a legtöbb tévén a szabványokat figyelembe véve biztosan rosszak. De ha valakinek így tetszik, akkor az lesz az etalon?
Miért nem állítod be magadnak megfelelően, ha a kalibráltatni nem akarod?
Vagy miért nem írod le, hogy mi a bajod a képével, s ezzel lehet-e valamit kezdeni?
Erre jobban lehetne válaszolni, mint a feltett kérdésedre. -
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #91368 üzenetére
Sziasztok!
Erre, pontosabban az előzményére tudna valaki válaszolni?Köszönöm!
-
kopi72
aktív tag
válasz
Flowtation #90781 üzenetére
Sehogy.. Van egy konyvtaram agepemen, abban folderek, meg az sem erdekel, h a teven ameddig nem viszem ra a focust.select-et egy konyvtarra, addig teljesen mas a szovege.
Egy dolog fajt, hogy iso-kat nem jatszik le a tv, de irtatok, hogy megoldhato mar valahogy, ha eppen nem is a serviio-val, de mas dlna serverrel.
Majd ranezek karacsony fele az emby, plex-re -
blakey
titán
válasz
Flowtation #90781 üzenetére
Egyszerű, Emby, Plex.
-
RedCactus
senior tag
válasz
Flowtation #90621 üzenetére
Bocsi, ezt benéztem. Nem neked akartam, csak azt hittem a (#90604)-es kérdező eszkalálódott, nekem meg kimaradt közben egy nap...
.
-
RedCactus
senior tag
válasz
Flowtation #90618 üzenetére
Azért próbáld csak ki amit sch-a javasolt. Semmibe nem kerül. Ha nem ez a gond, még mindig ráérsz egyéb köröket futni. Szvsz.
-
sch_a
addikt
válasz
Flowtation #90614 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést. Én azt vettem észre, ha a címkét átállítod PC-re, akkor mindenféle képjavító algoritmus kikapcsolásra kerül. Szerintem olyankor még a felbontást sem skálázza fel. Játékkonzolra állításkor nem kapcsol ki mindent (úgy vettem észre a skálázás is megmarad), de mégis töredékére csökken az input lag.
Én egy Xbox One-t használok az enyémen, pár napja van meg a TV, és alapbeállításokon játszhatatlan volt pl. egy Forza a hatalmas input lag miatt. De volt már korábban is LG TV-m, tudtam, hogy a címke változtatásával kikapcsol egy csomó képjavító funkciót és az segíthet. Nekem meg is oldotta.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90476 üzenetére
-
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90476 üzenetére
CEC miatt van, z ébreszti fel.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90294 üzenetére
A Video résznél kell keresni a képre vonatkozó dolgokat. Ne legyen skálázás, stb.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90291 üzenetére
Gondolom az erősítő kavar be a dolgoknak, nem ismerem az erősítő beállításait, de legyen kikapcsolva minden képre vonatkozó rész, tehát csak simán átengedje a képet, hátha csak ez a gond. Mindenesetre ez nem TV hiba hanem egyéb komponens hiba, többnyire beállítási gond lesz.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90288 üzenetére
Akkor maradjon a CEC, EDID infók alapján választ felbontást a lejátszó, tehát először a TV-t kapcsold be majd az erősítőt és utolsóként a lejátszót, a CEC sajnos ebből a szempontból zavaró faktor lehet, mert ugye előfordulhat, hogy rossz sorrendben kapcsolja be az eszközöket és ha az RPi nem érzékel megjelenítőt a HDMI-n akkor lehet, hogy nem is küld jelet.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90283 üzenetére
Az RPi-t tedd fix felbontásra, 1080p-re, CEC legyen kikapcsolva minden eszközön valamint az erősítőn az adott bementre jól legyenek beállítva a dolgok. Az EDID infókkal van valami gebasz, lehet, hogy az erősítő olyan felbontást választ (tévesen) amit a TV nem kezel.
Nyugodtan maradhat az ARC HDMI bemeneten az erősítő. -
Kiskutya
veterán
válasz
Flowtation #90257 üzenetére
Én nem az arc be csatlakoztattam de szerintem ott se kellene ilyen dolgokat csinálni. Próbáld ki másik bemenetbe.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #90257 üzenetére
Sziasztok!
Nem akarnék türelmetlen lenni, de erre esetleg nincs valakinek tippje?Köszönöm!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Flowtation #85880 üzenetére
Aha értem köszi, én is valami színbeli vagy talpbeli változásra tippelnék, csak a google keresős képek alapján tök egyformának néz ki mindkettő, de persze ezek lehetnek becsapósak is mert sokszor egyes webáruházak össze vissza raknak fel képeket.
Az összefoglalón végigmentem és abban se láttam ezzel kapcsolatban infót, bár lehet elsiklottam felette, majd még egyszer végigolvasom hátha ráakadok.
Régi hozzászólások között is keresgéltem, mert láttam sokan vettek mindkét típusból de más nem érdeklődött a kettő közti különbség felől még. -
sirály69
őstag
válasz
Flowtation #85685 üzenetére
WebOs 3 vagy frissebb nem támogatott....
-
Optika01
tag
válasz
Flowtation #85687 üzenetére
ezt nem tudom sajnos
-
gago1975
őstag
válasz
Flowtation #85668 üzenetére
Szia.
Van egy örök igazság, "Nem a méret a lényeg". Ne várd el a HBO-tól, hogy minden méretet, típus számot feltegyen az oldalára. Ezek csak iránymutatóak, hogy ez a minimum típus.
Leírom a következőt:
Bejelentkezéshez a TV Pin kódot kell felhasználnod, amit sikeres regisztrációt követően a beállítások/adataim oldalon találsz meg a pc/mobil vagy tablet-en. A regisztráció csak pc//mobil vagy tableten lehetséges.Szerintem ez elég egyértelmű.
-
sirály69
őstag
válasz
Flowtation #85671 üzenetére
Igen, csak mobilra...
, hogy csak a régebbi tvkre elérhető....
-
sirály69
őstag
válasz
Flowtation #85668 üzenetére
"Milyen eszközökön érhető el HBO GO alkalmazás?
Az HBO GO egyre több és több eszközön érhető el, így:
asztali számítógépek, laptopok
Apple iPhone és iPad
Android okostelefonok és tabletek
Samsung okostévék
LG okostévék (A közvetlen HBO GO előfizetők számára az LG okostévék nem támogatott eszközök)"Hol találtad a listát?
Másik:
"Mely LG okostévék támogatottak?Az HBO GO az LG okostévék 2012-ben gyártott vagy azoknál újabb, Netcast vagy WebOS rendszert futtató készülékeivel kompatibilis.
A közvetlen HBO GO előfizetők számára az LG okostévék nem támogatott eszközök."
Akkor most mi van?????
-
Teaway
veterán
válasz
Flowtation #75598 üzenetére
Tegyél egy próbát a rövid csavarral, addig csak nem fog leesni.
-
Beni2360
félisten
válasz
Flowtation #75432 üzenetére
Csak, hogy a 16:9 képarányból két féle létezik. Az egyik a teljes kép a másika fekete csíkokkal együtt számolt 21:9 kép. Ez után olvassál és megtalálod a rövidített jelzésüket és akkor e szerint keresgélj. Nem sokat fogsz találni.
-----------------------------------------------------------
sajo13
Az meg a film forgalmazó hibája, hogy 21:9-es formátumban adja ki DVD-n, BlueRay-en, stb a filmet, holott majdnem minden TV 16:9-es - igen csak 16:9 képben kevesebb látnivaló van. keskenyebb a kép. -
törölt tag
válasz
Egyszerű, mivel a mozifilmeket 21:9-es aránnyal készítik, a tv-k meg 16:9-es formátumúak. Így alakult, a mikéntjére keress rá, ha érdekel, de alapvetően üzleti érdekek miatt.
Bele kell törődni, hogy ezek ilyenek lesznek minden tévénél, csak nagyítás és torzítás útján lehet az eredeti méretezésen változtatni. A tv filmeket és sorozatokat 16:9-ben készítik. Ha néha látsz olyan letöltött mozifilmeket, amik kitöltik a teljes képet, az ritkaság, vagy már átszerkesztették, az infók meg lehetnek tévesek is, ott bármi előfordulhat.
Egy költséges megoldás még lehet, hogy veszel 21:9-es kijelzőt is, és váltogatva használod.erahurka Milyen merevlemezt...
-
sajo13
senior tag
válasz
Bele kell tőrödni ebbe, sajnos ez számomra is bosszantó, sz@rik rá az LG, hogy normálisan megcsinálja. Ugyanis a TV adásokat át tudod méretezni kb. 6-7 féleképpen, de a lejátszandó videót nem. Ha a TV adásra megcsinálták, akkor a médialejátszóba miért nem???
Az meg a film forgalmazó hibája, hogy 21:9-es formátumban adja ki DVD-n, BlueRay-en, stb a filmet, holott majdnem minden TV 16:9-es.
-
Beni2360
félisten
válasz
Flowtation #70065 üzenetére
A bejövő kép nem lesz feket szvsz.
A beállítások előtt van egy olyan, hogy: Energia takarékos mód: ezt tedd közepes, ha nagyon szaturáltnak érzed eggyel feljebb, mínium és nem fog zavarni esetleg az erős fehér fény.Mostani beállításaim:
háttérfény: 50
kontraszt: 55 --90-95
fényerő: 50
vizszintes él: 10
függő: 10
szinmélység: 50
árnyalat: 0 (ez mire kell?) ha feljebb viszed telített lesz a szín.
Haladó beállítások:
gamma: 2,2 -
OldMike
őstag
válasz
Flowtation #70065 üzenetére
Számomra a kontraszt 55-ös értéke meglepően alacsony, próbáld meg a 80-90 közöttivel.
Az utolsó kérdésedre az ilyen készülékek tulajdonosai tudnának válaszolni. Mindenesetre az én 2012-es évjáratú tévémen ez a funkció csak a fehéregyensúly és a színkezelő rendszer beállításait menti el, mást nem (ráadásul nálam a többi bemenetnél Haladó1 sincs, ezért azoknál valamelyik gyári beállítást - jellemzően a Mozit - szoktam feláldozni.
-
OldMike
őstag
válasz
Flowtation #70060 üzenetére
Szia!
Ne csak kontrasztban gondolkodj, alapból három dolog mindenképpen összefügg: háttérfény, kontraszt és a fényerő. Ezeken kívül a Fekete szint és a Dinamikus kontraszt is játszik, ha állítható.
A fényerőt általában semmilyen tesztben sem szokták állítgatni. A háttérfény nagyjából 70 és 40 között bármi lehet, mert ez jórészt egyénfüggő (ki mennyire világos vagy sötét képet szeret). A kontrasztot 80 és 90 közé szokták belőni.
A Dinamikus kontrasztot és a Fekete szintet jellemzően kikapcsolni javasolják, de szerintem az Alacsony beállítás még jó lehet.
Az ábra láthatóságát - ha lehetséges akkor - a jellemzően szokásos tévénézési fényviszonyokra célszerű behangolni, mert például a teljesen sötét szobában beállított kép megvilágított, esetleg nappali fényű szobában már túl sötét lenne.
Valóban az lenne jó, ha az ábrának a világos és sötét végén is külön látnád az összes árnyalatot. Szigorúan a saját véleményem: az itt gyakran felemlegetett világítási egyenetlenségek miatt én inkább feláldoztam a legutolsó fekete sáv láthatóságát, ami minden bizonnyal bizonyos fekete részletek elvesztéssel jár, nálam ez a kompromisszum.
-
_CsViktor_
tag
válasz
Flowtation #69551 üzenetére
Szia, egyik kollegám tákolta össze a routert nekem, de azt tudom, hogy programcsomagokat lehet telepíteni rá. A TP-link fórumán van elég sok tudásanyag, de megpróbálom, később leírni, hogy hogy mint és merre.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #69415 üzenetére
A Twonky is DLNA szerver.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #69411 üzenetére
Ja, hogy te gépről indítanád a szervert és azon keresztül osztod meg a NAS tartalmát. Plex, Seviio, UMS ezeket tudja. De NAS esetén felesleges gépet futtatni, legalábbis ezért vesz az ember NAS-t. Én meg azért nem vettem NAS-t, mert ennyi nyűg van vele, mindegyikkel van valami apró gond, vagy komolyabb, vettem egy hangtalan kis gépet és az a szerverem.
Akkor a tűzfallal lesz a gond, lehet, hogy a vírusírtó letíltja a portot. -
blakey
titán
válasz
Flowtation #69409 üzenetére
A NAS-ra telepíthető DLNA szerver, miniDLNA, Serviio, Plex, UMS, stb. Próbálj meg egy másikat is.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Flowtation #69399 üzenetére
nem tudom, Ha pc-ről megy ,akkor NAS ról is kellene.
tuti valami beállítási hiba a tűzfalon, vagy a megosztásnál. -
huncutka1029
addikt
válasz
Flowtation #69386 üzenetére
a webszervert sajnos már nem lehet resetelni, csak a régebbi 3.xx. verziókban volt elérhető.
Én is ezt használom. próbáld meg letölteni.
nem túl régen linkeltem itt a fórumon. -
huncutka1029
addikt
válasz
Flowtation #69378 üzenetére
akkor a bal oldalon a felsorolásnál, van egy fogaskerék ikon. kattints az "avisynth/ffmpeg" névre, ahol a piros kör van, majd a fogaskerék ikonnal engedélyezheted (betöltheted) utána fog átkódolni csak.
Ha betöltötte a modult, akkor a mentés gombot használd!Nálad a NAS on meg van osztva a tartalom, és a tűzfal ki van kapcsolva? illetve átengedi a tv-t?
Bár ha látod a filmet, csak nem játssza le, akkor a válaszoknak igeneknek kell lenni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Flowtation #69375 üzenetére
valószínűleg újabb verziót raktál fel.
ettől még jó lehet.
van olyan formátum, amit DLNA-n keresztül nem játszik le.
Nézd meg a transcoding beállítást, az UMS-ben, és azt válazd ki, ami a TSmuxer- és nem az ffmpeg használatát preferálja.
Ez esetleg segíthet. ha nem akkor próbáld meg usb-ről elindul e a film.
Lehet, hogy a tv nem ismeri a kodeket. -
Teaway
veterán
válasz
Flowtation #67957 üzenetére
„Dlna szerver kell a nasra? A másik megosztás a laptopon van, wifiről, erre is kell dlna szerver?”
Gondolom igen, kell vmi kiszolgáló alkalmazás, mint pl. egyes Samsung mobilokon az AllShare mód: Fájl lejátszása mobil eszközről más lejátszón.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #67957 üzenetére
Igen, a Plex hasonló, annyi különbséggel, hogy az ISO-kat még nem tudja kezelni, de lehet, hogy azt is mewgoldják. TV-kre, BD-lejátszókra szerintem a legjobb hálózati DLNA szerver/lejátszó.
(#67961) freeknight
Pendrive-ról indítható app, pl. Xplay (Plex) -
törölt tag
válasz
Flowtation #67460 üzenetére
Telekom sajnos nem jó, ott még csak a beltéris műholdvételt erőltetik. Eco nem jó. Alapnak itt van ez a tévé beállítás.
petya2012 Nincs benne sötétítés. Volt berakva ide asszem LF652V beállítások is, biztos megtalálod.Zorro555 Nincs rá nyomógomb. Másodlagos akkor szól, ha nincs magyar hang. Szerver program van a gépeden, vagy ha a wifi dobál le, használj lan kábelt.
-
törölt tag
válasz
Flowtation #67440 üzenetére
1, Ki lehet kapcsolni a TruMotiont, vagy olyan fokozatra állítani, ami neked megfelel. Haladó1 kép módot használsz? A Kép beállítása>További kép beállításoknál, Sima, Élénk, és Törlés Plusz(Clear Plus)-t lehet választani, vagy ha van nálad Felhasználó lehetőség is: De-Judder 1 és De-Blur 7 vagy 8 jó szokott lenni. Vannak ilyen lehetőségek a tévéden?
3, A Sima dugóssal a mindig tévét lehet fogni. A másik a műholdas vételhez van, és igen kiváltható a STB, amit a szolgáltatónál kell leadni, és Mediacard-ot, vagy SmartCam-et kérni helyette, ez tartalmazza a kártyaolvasó modult is (Upc-direct, vagy Digi esetén) Nem kell venni külön modult.olajbogyo Az EM7075 beállításait átnézted, mint kimenet, felbontás..?
Bence01 A könnyebb kezelhetőség, és egyszerűbb menü miatt az LF5800-ra szavaznék.
-
Medical
aktív tag
válasz
Szia.
-1, kérdésedre nem tudok válaszolni, nekem más típusú TV-m van.De biztosan válaszolni fognak erre a kérdésedre is.
- 2, kérdésedre: nyugodtan csatlakozhatod a netre! A frissítést ki lehet kapcsolni.
-3, kérdésedre: sat csatlakozó, közvetlenül parabola antennát kötheted rá! Műholdról szabadon fogható adásokat nézheted így a TV-n.
-
freeknight
őstag
válasz
1: Ha zavar a túl "gyors" mozgás, kapcsold ki a képbeállításoknál a TrueMotiont.
2: Frissíteni kell az alkalmazásokat, ha használni akarod őket.
3: Bedughatod az antennát a tv-be és kiválthatod a set top-boxot, de ha az előfizetéses sat-tv-ét is használni akarod, szükséged lesz egy CA-modulra (kb. 10ezer forint), ebbe beteszed a set top boxba való kártyát, a modult meg a tv CI-foglalatába. Ez Diginél, UPC-nél, MindigTV-nél működik, de Telekomnál nem vagyok benne 100%-ig biztos, ki kell próbálni (max 14 napon belül visszaküldöd a modult)
-
rocket
nagyúr
válasz
Szia!
Szappanopera effektet a tv valos 100Hz-es kepfrissitese okozza.
Az 50Hz-hez szokott szemeknek egy ideig fura lesz -
Watt25
veterán
válasz
Flowtation #67174 üzenetére
.
-
Watt25
veterán
válasz
Flowtation #67174 üzenetére
A letöltött film ugyebár sajnos nem 16:9 arányú, hanem valami mozis arány és igy sajnos ott a két fekete csik alul-felül.
Ezt ki lehet küszöbölni legalább valamennyire? Vagy csak a ratio megváltoztatás segit, pl nagyitás?
Meglepő módon a Mozinagyítás nevű képarányt kell beállítani a tévén.
[link] (Sajnos nem tudom közvetlenül linkelni, Kép->Képarány)
Nagyon szívesen megkerestem neked a leírásban! -
szpali
addikt
válasz
Flowtation #65466 üzenetére
Nálam is pont ők játszanak, csak a 43-as 632, és az foglalkoztat most nagyon, hogy mennyivel rosszabb választás az 1"-al kisebb 652?
Kérdem ezt azért, mert azt fülest kaptam egy tesco-s dolgozótól, hogy a jövő héten pénteken 0800-1000ig lehet majd jóárasítva megvenni a 652-t a BlackFriday keretein belül -
Black Dragon
addikt
válasz
Flowtation #65474 üzenetére
A két főbb különbség a tv-k között a Direct/Edge Led, és a 3D megléte/hiánya, na jó, és még az IPS/VA panel.
Szerintem a legtöbb átlagos user, mint pl én is, nem veszi észre a direct és az edge led közötti különbséget, gondolok itt a foltosodásra. Vagy ha észre is veszem, nem zavar, valaki pedig nem tud vele létezni. Tehát a lényeg az, hogy ha nincsenek nagy igényeid, és ahogy írod egy CRT-n nézel most tv-t, akkor már a 632V is megváltás lesz, és szerintem nem fogod észrevenni a két tv közötti különbséget, ha utána leülnél egy 652V elé.xy2003: Pár mp-et. Nekem nincsenek nagy elvárásaim vele kapcsolatban, nem kell sürgettetni, aztán behozza a dolgokat. Biztosan gyorsítanak rajta a frissítések folyamán(legalábbis szerintem), és akkor még jobb lesz. Nagy általánosságban egyébként nálam a magic remote-tal olyan 2mp a reakcióidő, ha mondjuk megnyomom a home gombot(vagyis a házikót, nem tudom azt minek hívják lg-nél).
-
csab2
veterán
válasz
Flowtation #65471 üzenetére
Nem. Én az 50lf652v-t ajánlom.
Ez nagyobb is, 3D is van benne + Smart. Ez utóbbi engem sem érdekel, viszont a Youtube jól megy rajta, ez lehet szempont.
Plusz ebben van sat tuner is. Nem tudom, hogy ez neked szempont-e, nekem az volt.
A technikai dolgokhoz - amiket kérdeztél - nem értek. -
Black Dragon
addikt
válasz
Szerintem semmi drasztikus különbség nincs a kettő között, ha nem kell neked a 3D, akkor nyugodtan válasszad a nagyobb, 632V-t. Ha szeretnél 3D tartalmakat nézni rajta, akkor pedig legyen a kisebb 42" 652V, bár, ahogy a te is írtad, a méret nagyon is számít, szóval a 632V-vel ebben az esetben szerintem jól jársz.
kovybaby: Neked is ugyan ezt tudom mondani, ha nem használod a 3D részét, akkor szerintem teljesen jól jársz a 632V-vel is, mert IPS paneles típust nem olyan könnyű kifogni 652V-ből. Természetesen a 652V jobb, de ha nem akarsz rászánni 30-40k-t pluszba azért a plusz 100Hz-ért, és a 3D-ért, akkor jó döntés a 632V is. De a helyedben megvárnám a Black Friday akciókat, és akkor néznék körbe a boltokban, és ha valamelyik tényleg jóárasítva lesz a két típus közül, akkor válaszd azt.
-
csab2
veterán
válasz
Az én véleményem szerint a méret a lényeg.
Nekem az lf652v típus van, 50 collos. 95%-ban tévét nézek rajta, ráadásul SD adásokat. Egyáltalán nem nagy.
Én ezt javaslom.
Arra viszont készülj fel, hogy a webOS2.0 nem a gyorsaságáról híres.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mikrotik routerek
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Fujifilm X
- Vírusirtó topic
- Könyvajánló
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest