- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
válasz
Móncsa #111360 üzenetére
A lányomék használják a régi tévénket, 55UJ6307. Garanciában cserélték, mert felhősödött, ezt 2018. Január első napjaiban vettem át a futártól.
Minden fut még rajta, akadozást nem tapasztaltak. Gyorsabb, mint a mostani nanocell csodasz@r tv-m.Egy kérdést megér az LG support felé.
-
kenwood
veterán
válasz
Móncsa #111350 üzenetére
AC-s wifi van benne, latnia kell az 5 GHZ ssid-t is.
Lehet,hogy olyan 5 GHZ csatorna van beallitva a routeren,amit a tv nem lat.
Ha latja az 5 GHZ ssid-t, akkor biztosan tudja is kezelni, csak beallitas kerdese (a routeren).
Fuss 1 kort a kerdessel a router topicban, ott lesz a megoldas. -
válasz
Móncsa #110981 üzenetére
Nem ismerem, így nem tudok véleményt mondani róla.
Bár én nem osztom az itteni általános véleményt, miszerint a tv-k saját hangja élvezhetetlen, de szinte bármilyen (a nagyon ócskák kivételével persze) külső hangkeltő jobb lehet, így az általad linkelt is. Az már más kérdés, hogy másra is akarod-e használni. Amit én linkeltem az zene hallgatásra is megfelelő. -
mirci18
addikt
válasz
Móncsa #95118 üzenetére
Ugyanígy látom én is.
Én nemrég vettem egy 65-ös 6300MLB tipust.
Durva a mérete de egy pár nap használat után azt mondom ha nagyobb lenne se baj.
A napokban láttam élőben 86 colos lg-t.
Nem semmi de számomra 220 e ft-nál mint amennyiért vettem a sajátom nem adnék több pénzt.
Pláne nem 3.5 milliót egy 86 colosra.Szerencsére mára ez a 65 colos kategória is megfizethető lett.
Kiváncsi vagyok a nagyobbaknak mikor fog csökkenni az ára. -
V8engines
tag
válasz
Móncsa #94042 üzenetére
Errefelé megfizetve sincs. Hidd el. -(De nem láttam a híreket, nem is szokásom nézni.)- Vagy nem akarja a maszek megfizetni, ha az alkalmazott a sajátja mellett bevállalja (és szereti is) a plusz 1-2 szakmába vágó melót is elvégezni.
Én azon csodálkozom, hogy "csak" 20000 hiányzik.
-Na de tényleg ne kanyarodjunk el.
-
Kuter
senior tag
válasz
Móncsa #93942 üzenetére
Egy rakás kaki lett a képe ,mosott, homályos, mozgásnál kondenzcsíkot húznak az emberek, a kamera remeg mozog folyamatosan. Szerintem vak lehet aki ezt ki engedte adásba.
Fiam bejött pont a nappaliba mikor ment a sorozat azt hitte el romlott a tv " lg 55uk6950plb".
Én már azt sem engedném hogy sd adással induljon új tv csatorna, sőt kötelezném a régi sd tv csatornákat is az átállásra minimum hd-ra.
Már kifutottak a rég csöves tv-k észre kéne már venni. -
iff
senior tag
válasz
Móncsa #93292 üzenetére
Megjött nekem is a led szalag.
A tápegység vezetéke az a 20cm elég rövid (nem sok anyag van benne), ezért előkapartam egy másikat. Elvileg a "gyári" 12V 2A legalább is ez van ráírva. Lemértem a led fogyasztását 0,6-0,65A volt a legmagasabb. Ami nekem van komolyabb tápom az 12V 1A. Eddig rendben működik.
-
zibo73
aktív tag
válasz
Móncsa #92826 üzenetére
HDR hatás felhasználó
Energiatakarékos üzemmód KI
Kényelmes üzemmód a szemnek KI
Háttérfény 80
Kontraszt 90
Fényerő 45
Élesség 40
Színmélység 50
Árnyalat 0
Színhőmérséklet W25Speciális beállítások
Dinamikus kontraszt KI
Dinamikus szín KI
Preferált szín
Bőr 0
Fű 0
Ég 0
Színskála Széles
Szuper felbontás KI
Gamma Közepes energia megtakarítás
További képbeállítások
Zajcsökkentés Alacsony képvezérlés
MPEG zajcsökkentés KI
Fekete szint Magas
Valósághű mozi BE
Szemkímélő KI
TruMotion KI -
Ironhide
tag
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Móncsa #92528 üzenetére
Szia!
Ezeket a beállításokat szerinted lehetne használni a 43UK6950PLB modellen is? Nem találom az optimális beállításokat, pedig ez a tv tudja elvileg a gyönyörű képet. Amit Junior19 fórumtárs linkelt oldalt az alapján nem jutottam messzire még a google fordító segítségével sem -
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92551 üzenetére
Háttérfényt lehet variálni. Írtam korábban, hogy csak fokozatosan, napok után változtass, amikor már megszoktad azt az értéket. 75-ről csökkentve 37-re, persze, hogy sötétnek találod. Csak addig csökkentsd, amíg neked kellemes. Ha megszoktad, akkor lehet megint egy kicsit visszavenni. 37-40 alá már ne menj.
-
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92541 üzenetére
Na megmértem az enyémet. Amiket közlök, csak kipróbálásra ajánlom, a tieden nem biztos, hogy ugyanúgy működne, mint az enyémen. Majd írom, hogy mi az, ami valamilyen mértékben hasonló lehet az értéke.
Ez azokkal az értékekkel mért szürkeskála grafikon, amiket te adtál meg. Megjelöltem külön a 100-as értéket, egyrészt látható, hogy 255 nits a csúcsfényesség értéke, ami sötétben nagyon sok. Kékkel kiemeltem a 3 szín értékét, ezeknek ugyanúgy 255-nek kellene lennie, mint a fehérben. Így látható, melyik, milyen arányban van a fehérben.
Ez a gamma grafikon, a sárga mért érték, a szaggatott csíkon kell haladnia. Nagyon alacsonyan van, fényesebb a kép, mint kellene, ezt írtam már korábban is.
Ez a cie diagram. A fehérnek a D65ponton kell lennie, a kékkel jelölt területen belül vannak a szürkepont mérések ha a dE értékük 3-10 között van. Ezt még elfogadhatónak tartják. Az első ábrán látható, melyik pontnál mennyi a dE értéke( a piros mezőben a szám), vagyis mekkora az eltérés a szabvány értékéhez képest.
Ez az ábra azt is megmutatja, hogy a szabvány 6500K helyett majdnem 9300K. Így minden szín a kék felé hajlik, kékes árnyalatú a kép.
A színhőmérsékletről és a 3 szín együtt futásáról nem készítettem képet, mert nem fért bele a grafikonba.
S amiket csináltam. A háttérfényt levettem 37-re, Élesség 12(14 felett már egy kontúrt ad a képnek), Színhőmérséklet W30, Gamma: Közepes energia megtakarítás.
Szerintem a különbség jól látható, már sehol nem éri el a dE értéke az 5-öt.
A gamma is a helyére került, hellyel-közel.
A színek is elkezdtek a helyükre kerülni, leginkább a cián és a sárga amelyek sokat változtak, jobban megközelítik a szabvány értékét.
S ami eddig hiányzott, megjelent a grafikonon a 3 szín együtt futása is. Az alaphelyzetben olyan magas volt az értékük, hogy nem lehetett látni. Ezeket már csak műszeres mérés mellet lehetne beállítani egyforma értékre, de erre az eco mod nem is ad lehetőséget. Ez nálad is valahogy így néz ki, csak hogy hol, milyen arányban van eltérés, az biztos, hogy nem egyezik meg ezzel a méréssel. Ezek korrigálásával el lehetne érni a 6500K színhőmérséklet értéket, a mérés nálam 7000K környékén van.
Próbálgasd ki ezeket az értékeket, a háttérfényt pedig fokozatosan csökkentsd a 37-es érték környékére.
Sok sikert. -
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92533 üzenetére
Te is mindent megteszel, hogy a lehető legrosszabb élményt kapd, amikor tévézel.
A tévé mögött a lámpa, az nagyon jó ötlet, gratula hozzá. Sokat dob az élményen, javítja a kontraszt hatást, nem fárad a szem. De a kék az a lehető legrosszabb ötlet volt, mivel a kék fárasztja a szemet. A led izzó is gondolom valamilyen magas színhőmérsékletű, kékes árnyalatú fényt ad ki. Jobb lenne valamilyen alacsonyabb színhőmérsékletű ledet használni, a kék búrát megszüntetni, valamilyen semleges, meleg színnel megvilágítani a tévé mögötti területet.
[link]
A linket csak azért tettem be, hogy lásd nem magamtól találom ki ezeket. Valami hasonló megoldás a javasolt, de a kéket tényleg mellőzd.
Ha sötétben nézed. akkor én a háttérfényt azt biztosan csökkenteném, nagyon magas értéken használod. Fokozatosan csökkentsd, vedd le először annyira, amikor már úgy érzed, neked nagyon nem tetszik. Picit emeld vissza, amikor már el tudod fogadni. Pár nappal később, amikor már megszoktad, csökkents megint. 30-40 es háttérfény lenne ideális sötét helységben. De ha drasztikusan változtatsz, akkor nem fog tetszeni a kép.
Én mégis a Szakértői módok egyikét ajánlanám, mert azok pontosabbak, kevesebb korrekcióra szorul a kép. Az sem véletlen, hogy ott lehet kalibrálni rendesen a tévét, az eco módban nincs se fehéregyensúly állítási lehetőség, se színkezelés. Délután megmérem azért az enyémet eco módban, a te értékeiddel, most már én is kíváncsi vagyok. -
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92528 üzenetére
Megnéztem az enyémen ezekkel a beállításokkal.
Nem rossz, láttam már sokkal rosszabb beállítások mellet használva tévét is.
Ami feltűnt, hogy a színhőmérséklet még mindig hideg.De ez a kisebb gond.
A nagyobb probléma a nagy háttérvilágítás. Gondolom mindig van valami környezeti fény a helyiségben. Ez indokolhatja a magas háttérvilágítás értékét. De akkor a fényerő értéke biztos, hogy nem jó, mert bezárja a fekete szintet.
Ha sötétben nézed, akkor a fényerő értéke jó lehet(nálam sötétben jó volt), de a háttérfény nagyon magas sötét helységben. A kettő ilyen érték együttes használata biztosan nem jó.
Ha lesz ma időm, megmérem ezekkel az értékkel az enyémet Eco módban, mit mutat. -
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92504 üzenetére
Ez egy két évet eco módban használt tv mért értékei.
A
A négyzetek jelölik a hat szín különböző színtelítettségi pontjait a szabvány szerint. A körök a mért értékek. Látható, hogy minden szín kékes árnyalat felé hajlik, a 75%-os piros annyira behajlott a bíbor felé már, hogy szemmel is látható volt, hogy nem piros.
Ilyen lesz a tévé színmegjelenítése, s látható, hogy nem igazán egészséges.
A szem pedig alkalmazkodik, aki naponta látja, nem tűnik fel neki az árnyalat eltérés. -
junior19
senior tag
-
dussy
őstag
válasz
Móncsa #92442 üzenetére
Köszi, ezeket átnéztem. Nagy különbségeket nem látok a nyers számok alapján. Jobb tuner, több csatlakozó, kicsit több feature - mind a 6950 javára. Sajnos ez alapján nem jutok előbbre.
Kicsit visszakerestem a fórumon, a 6-os széria ebben az ár/értékben nem rossz választás. -
blakey
titán
válasz
Móncsa #92366 üzenetére
Nem, egy optikai-RCA DAC megoldás számodra.
-
Taci
addikt
válasz
Móncsa #92097 üzenetére
90%-ban Comedy Centralt nézek rajta, ami nem HD, és nagyon jó a képe, nagyon-nagyon szeretem. Kb. 2,5-3 méterről nézem.
Amúgy nem olvastam szerintem a korábbi hozzászólásaidat; okot keresel, hogy megvedd, vagy épp arra, hogy ne? Mennyiért? Ez a 180e Ft-os nepperes változat?
Az eredeti T-s árát (149e Ft) nagyon-nagyon-nagyon megérte. 180e Ft-ért már nem biztos, hogy megvettem volna, mert úgy számomra már túl nagy lett volna a különbség árban a régim árához képest, amennyiért el tudtam adni. De újra megvenném, nagyon megszerettem, főleg mert hatalmas. 49"-ost váltott, szintén LG volt az előd.
-
kenwood
veterán
válasz
Móncsa #92077 üzenetére
Markas 60-as tv 200 alatt nem kapni. Eloszor en is a trukkot kerestem a 140ks arban.
Oke,200 kotnyeken mar inkabb samu ,philips,amiben rendes 4k van,nem rgbw,de ennyiert ajandrk voltNekem a full hd es a 4k tetszik.alig erzek kulonbseget a haver 55xe85 sonyjahoz kepest pedig ket ilyen kijon az arabol.
1080p alatt viszont nagyon komoly gondok vannak nalam. Az elozo krt tvm 46 es 50 inch volt, de nagyon sokkal rondabb ezen, nem lehet kizarolag a meret miatt.
-
Taci
addikt
válasz
Móncsa #92076 üzenetére
Forma 1-et szoktam nézni. Most a kedvedért néztem egy kis focit (magyart
), és most síugrás megy, Eurosport 2 HD, nagyon szép és élvezetes. Az én ilyen fajta igényeimnek legalábbis.
Szóval a kezdeti (szerencsére alaptalan) idegeskedésem után nagyon elégedett vagyok a vásárlással és a tv-vel magával persze.
(LG 60UJ634V, csak hogy ne kelljen visszakeresni.)
-
Taci
addikt
válasz
Móncsa #92071 üzenetére
Attól függ, honnan nézem, és hogy milyen távból (mint az előző hozzászólásban is írtam). De ha középről (ahonnan a korábbi képeket is csináltam, ahol a sarkoknál erősen látszódott a fotókon legalábbis), akkor sötét szobában egy mozifilmnél (ahol alul-felül nincs tartalom, kvázi "fekete csík van"), ott minimálisan szemmel is látszódik. De annak a helyzete is változik, attól függ, hol ülök épp. Ha egy minimális fény is van a szobában, akkor nem látszódik semmi ilyesmi már.
-
Taci
addikt
válasz
Móncsa #92063 üzenetére
Szia!
Arra, hogy semmi baj a tv-nek. Annyira tökéletesen középről akartam mindent fotózni, hogy csak sokkal később vettem észre, hogyha jobbra-balra-fel-le-hátra mozgok, a "foltok/felhők" is úgy változnak. Ez egyszerűen csak valamilyen fénytörés, a panel sajátossága, semmi baja a megvilágításnak, nincs fényszűrődés, semmi. Ha teljesen a jobb szélére megyek, egyáltalán nincs semmi folt, olyankor balról látom sokkal nagyobbnak. Ugyanígy minden oldalról. Ha megfelelő távból nézem (fotózom, mert szemre továbbra is csak minimálisan látni ilyenkor is ezeket), teljesen homogén. Ez a nagy kijelző velejárója.
Szóval marad minden, még csak az LG szervizest sem hívtam, mert nincs mit látni. Bocs a "pánikkeltésért" (főleg magamat pánikoltattam...), szerencsére alaptalan volt. -
Taci
addikt
válasz
Móncsa #91980 üzenetére
Még várom a fórumtársak visszajelzését, azokét, akik szintén vettek. 14 napom van rá (netes vásárlás), nem sietek vele, mert amúgy filmnézés közben csak az abszolút fekete részeknél veszem észre (bár ez a tény idegesít kicsit
). Közben elküldtem a képeket az LG ügyfélszolgálatának, foglaljanak állást az ügyben, hogy legyen még egy támpontom, cseréltessem-e vagy sem. 24 órán belül jön válasz, szóval ha küldöm, leghamarabb holnap délután indítom a folyamatot.
(#91981) koxmatyi:
De, ez való hozzá, az "A" végű. Az Euronicsos az nagyon jó ár!Kár, hogy Debrecenben nincs...
-
blakey
titán
válasz
Móncsa #91540 üzenetére
Egyáltalán nem ezt tapasztaltam, biztos, hogy ahány méret annyi viselkedés, de amit láttam az jó hatással volt az összképre, a parasztvakítás kategória az "Ambilight", mert ugye becsapja az emberi szemet külső tényezőként míg a "Nanocell" a panel részeként működik, tehát ha ezt is parasztvakításnak vesszük akkor kb. minden ami a panelben vagy mögötte van az annak tekinthető minden gyártó esetében paneltípustól függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest