- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG55Nano813NA 2020-as TV
Etherneten kábelen csatlakozik a routerhez.
Ezek műmödniek:
- Látja az internetet (pl. Netflix, vagy a frissítési folyamat lemegy)
- Látja DLNA média szervert
- Screen cast funkció megy, PC-ről, Androidos telefonról és IPhone-ról is
- IPhone-ról a képernyőtükrözés megyAzonban nem megy a képernyőtökrözés sem az Andrioidos készülékekről, sem PC-ről.
Pl. Win 10 PC-n nem látja a TV-t wireless képernyőként.Régebben ez így ebben a konfigurációban működött.
A TV romlott el? -
lewisfm
aktív tag
válasz
Gyarmati_ #106521 üzenetére
Jó lehet a 8-as sorozat is, csak macera:
- az üzletben ki kell próbálni, hogy olyan-e a képe, mint amilyennek lennie kell
- viszont szállítás és beüzemelés során még otthon is kissé megfeszülhet a panel és akkor jönnek a foltokInkább lottózni kell, annak jobb esélye van!
Mondon ez egy 55nano813na TV megvétele után (:
Utálom, de ez van. Nekem csak kicsit foltos, ugyanis a hátapon lévő csavarok egyikének a meglazítása 1/8-ad fordulattal elég volt a feszültségmentesítéshez, s így egész jó a képe.
Amiért mégis utálom az az, hogy januárban vettem, s májusban pontosan ugyan annyiért 55nano913na TV-t vehettem volna!
2 év + év extra garanciával vettem, s amennyit használva van, biztos vagyok benne, hogy a kiterjesztett garancia ideje alatt tönkre fog menni.
Ünnep lesz.
Kipótolom majd a kupoanként visszakapott árát és veszek egy OLED-et. -
lewisfm
aktív tag
válasz
asdf_ #106253 üzenetére
Igen, sokszor volt már téma ez a felugrik, de nekem pl. nano8 TV-m van. Ki vannak kapcsolva az idevágó opciók, s teljesen random módon a TV bekapcsolásakkor hol megjelennek a felugró menük alul, hol nem.
Nem lehet kötni semmihez sem...
Ezt leszámítva a TV tökéletesen működik.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Dark197405 #105847 üzenetére
Köszi. Kíváncsian várom a fejleményeket!
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Dark197405 #105844 üzenetére
Szia!
HDMI ARC-on keresztül az említett extractor használatával az EAC3, TrueAudioHD, DTS7.1 hangok megszólalnak?
Akárcsak sztereóba lekeverve?Köszi!
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG55Nano8113na, 2020 évjáratú TV.
Bekapcsoláskor, alul, az alsó sávban mindenféle ajánlás megjelenik a Video on Demand szolgáltatól kínálatóból. (Amazon, Netflix, Youtube, stb.)
Hogyan lehet ezt kikapcsolni?
-
lewisfm
aktív tag
Akkor már inkább a Xiaomi Mi Stick.
Bluetooth-os távirányítót adnak hozzá.Tudja a Chromecast funkciót, olcsóbb is, smivel Android TV fut rajta, a Play Store-ból telepíthető rá egy csomó alkalmazás is, pl. a Netflix is és nem kell a cast-olással kínlódni.
De a Plex, Emby, stb. is kliensek is telepíthető rá, sőt még a Synology DS Video (+ MX Player + CODEC pack) is telepíthető rá.
Ha kívülről kell fájlt felmásolni rá, az kissé macerás, de megoldható. (rétegigény)
Én nemrég adam el a Chromecasr 2-met, s örültem, hogy volt, akinek örömet szerzet.
Én utáltam, mert kb. Youtube-on kívül semmire sem volt jó. -
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Ti hogyan takarítjátok a TV paneljét?
Egy NanoCell paneles TV-m van, de amikor mikroszálas törlőkendővel törlöm le, akkor:
- ha a gyerekek véletlenül hozzáérnek, az ujjlenyomat nem jön le
- A törlőkendő útját a TV bekapcsolása után fekete képernyő mellett, bekapcsolt háttérvilágítással látni lehet.
Nem simán lenyomatot hagy maga után, hanem olyan, mintha a NanoCell bevonatot bojgatná meg.
Enyhe glow hatást hagy maga után - tartósan.
Ha áttörlőm másik irányból, akkor annak az iránynak marad meg a nyoma.
Nem nyomon rá erősen, csak gyengéden.A törlőkendőt a MM-ben vettem, amit direkt erre a célra árulnak.
Kicsit olyan, mintha jönne le a bevonat.
Vegyszert, tisztítószert soha nem látott. -
lewisfm
aktív tag
válasz
ILLDisPozed #105228 üzenetére
Szia!
Bátor voltam, s a problémás helyen lazítottam a csavaron kb. negyed fordulatot.
Vigyáztam a csavarra, egy fóliát raktam a csavarhúzó feje és a csavar közé, hogy ne legyen festékkopás a csavarfejen.
Nos a bleeding a problémás helyen teljesen nem szűnt meg, de alig észrevehetőre mérséklődött.
Talán pár nap, s a panelban lévő feszültség megint kiegyenlítődik egy kicsit, s még jobb lesz - meglátjuk.De már most is elfogadható az eredmény!
Szóval nálam nem az edge háttérvilágítás rossz, mint technológia, hanem a tömeggyártás minősége.
Lehet, hogy az edge LED hátárvilágítás nem annyira alkalmas tömegtermelésre?
A TV:
LG 55nano813naViszont ezt a helyi sötétítés (local dimming) funkciót nem értem:
Mire jó? Muszáj volt kikapcsolni, mert ahogy a háttérvilágítást kapcsolgatja, az kritikán aluli.
Nem azért, mert hibás a készülék, hanem mert az ötlet rossz.
Bután néz ki, hogy a függőleges téglalapok egy részénél a háttérvilágítás be van kapcsolva, ráadásul nagyon nagy granulátumot használ. -
lewisfm
aktív tag
válasz
ILLDisPozed #105224 üzenetére
Hogyan intézted a garanciáztatást?
Kellett erősködni, vagy nem problémáztak?
A panelt az otthonodban cserélik a panelt? -
lewisfm
aktív tag
válasz
ILLDisPozed #105224 üzenetére
Az a kérdés, hogy a jelenlegi kijelző milyen:
- melyik országban készült,
- refurbished, csak az LG újként adta el?Anno a korábbi TV-m, ami Samsung volt, az refurbished panelt kapott (gyári szám alapján ismerőssel vissza tudtam kerestetni), kb. 1 évesen elromlott, s akkor garanciában ki is cserélték a plazma panelt egy újra.
Az a panel Koreából jött, még nem volt készülékben.
Jobb lett a képe a csere útán, mint akkoriban kategóriákkal fölötte kapható készülékeknek volt (2011-es a készülék gyártása, 2012-ben cserélték a panelt).Most az év elején romlott el valami panelt meghajtó tápegység benne, mert bár működött a TV, de a panel nem kapcsolt be. Alkatrész már nem volt hozzá, de ha lett volna, akkor is 60 eFt körül lett volna a javítása, nem érte volna meg.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Gyarmati_ #105223 üzenetére
A csavar fejére való vigyázás mi jelent konkrétan?
Nyilván akár ilyen óvatos is leszek, a csavaron a festék kopása észrevehető lesz.
Nagyítva megnéztem, s minden csavar fején van egy nagyon kicsi pötty (nagyító alatt), ami mindnél egyformán áll, 45 fokban.Tehát észrevehető, ha elfordítom.
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG 55nano813na készülékem, aminek a bal felső sarkában van egy kis bleednig jelenség.
Az adott helyen a hátlap illesztésénél is tapintható egy nagyon kicsi összeillesztési pontatlanság.Az adott helyen a hátlap nem simul rá a készülék előlapjára, kb. mintha kissé púpos lenne, pl. sennyezőanyag, sorja kerülhetett a hátlap burkolata alá. Ha a hátlapot kézzel probálom a helyére simítani, akkor a bleeding jelenség erőteljesebb lesz.
A kérdésem az, hogy a garancia megtartása mellett kipróbálható-e az, hogy az adott részen a burkolatot rögzítő csavaron lazítok kb. negyed fordulatot.
Úgy tűnik a kijelző simogatása közben (mikoszálsan kendővel), hogy segítene.
Avagy ezt lehet / kell-e garanciáztatni?
2 hónapos a készülék.Megjegyzes, hogy enyhe bleeding és más glow foltok is láthatók voltak a panelon, de álló helyzetében, kb. két hét alatt azok teljes mértékben eltűntek.
Felteszem a szállítás és beüzemelés közben keletkezett panel feszültségek kiegyenlítődtek miután a készülék a helyére került. -
lewisfm
aktív tag
válasz
Gyarmati_ #105140 üzenetére
793-on is láttam hasonló bleeding jelenséget, mint a 813-on, de kétségtelen, hogy a 8-as széria nagyon érzékeny az összeszerelés minőségére, a panelben lévő feszűltségre, s az illesztési pontatlanságokra.
Szerintem a 80%-nál gond van vele, de amelyiknél nincs, az a 8-as sorozatú készülék jobb.
De ennyi erővel lottózhatnál is. -
lewisfm
aktív tag
válasz
ValeZole #105000 üzenetére
Nem feltétlenül tudod a bluetooth-os eszköz hangerejét így szabályozni.
Van két fülesem,
az egyik Meditek bluetooth adapterrel csatlakozik a TV-hez, a másik pedig egy drága Sony, ami helyből bluetooth-os.A Sony-n nem lehet a TV-n keresztül a hangerőt szabályozni, míg telefonról lehet.
Ráadásul a a Mediatek-es adatperen keresztül sokkal jobb a hangminőség, s csak 3000 Ft volt az adapter.
Viszont a Mediatek-es adapter csak 4-5 órás akkus üzemidővel bír, s a jack csatlakozója egy picit érzékeny arra, hogy nagyon pontosan illeszkedjen bele a füles csatlakozója, különben nem szól. -
lewisfm
aktív tag
-
-
-
lewisfm
aktív tag
Nano 8 soroztból a 813 a legkisebb, amit szabad venni.
A 803-nak mindig fátyolos a képe. -
lewisfm
aktív tag
válasz
szimszonos #104244 üzenetére
Nekem is ilyen volt elsőre. Ah alany LG 55813na
Ki mell kapcsolni, vagy alacsonyra állítani a local dimming (helyi elsötétítés) funkciót, s megszűnik.Nekem inkább sötétben zavaró, hogy az egész panel mögött látható egy gyenge, fátyolos háttérfény.
Érdekes, hogy ha az energiatakarékos módot bekapcsolom (alacsony), élénk képernyőmódot választok és a local diming-et is bekapcsolom (alacsony), akkor a sötétben a fekete szint elfogadható lesz és világosban is jó lesz a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest