- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
-
-
joco52
tag
-
OldMike
őstag
válasz
Watt25 #31523 üzenetére
Ezt nem próbáltam, mert amikor még tévé is wifin volt, akkor simán félbeszakította az éppen nézett tévéműsort. Holnap még kísérletezek vele, bár furcsa, hogy a korábban látott TV ikon nem jelenik meg sem a telefonon, sem pedig a tableten.
Nekem IPTV-s HGW-m van, lehet hogy azzal nem fér össze a funkció. Ugyanakkor az LG Remote alkalmazás használatával nincs semmi gond. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Watt25 #31498 üzenetére
Elvileg igen, de én ezt nem használom.
Más, ld550en használható volt egyszerre a tv hangszórója és az optikai kimenet, gyakorlatilag az optikát folyamatosan bekapcsolva tartottam és amikor arra váltottam, akkor a tvt lehalkítottam.
La620snél egyáltalán nem megoldható, hogy egyszerre menjen mind a kettő, és ne kelljen mindig átkapcsolni a kimenetet? -
Zirowe
nagyúr
válasz
Watt25 #31486 üzenetére
Megnéztem, hdmi és komponens kábelről nem lehet, rca és scartról elvileg igen, amin most ismét meglepődöm, mert azt hittem, hogy csak a tv tuneréből származó jelet engedi felvenni.
No nem mintha használnám a scart/rca bemenetet, csak a digitálisakat veszem igénybe, de erről eszembe jut a vhs időszak, amikor két videó, scart és koaxxal fel lehetett venni a tékás kazikat.
bim: egy ilyen kell neked, nekem is ez van upc analóg csomag melletti mindigtvzéshez.
-
Jabby
őstag
-
-
gOldie
tag
válasz
Watt25 #30222 üzenetére
Hm, most nezem a szerkesztesed, igaz arrol nem szol a cikk, hogy a 3. particiorol tud-e lejatszni a TV.. szoval ez akkor csak arra jo, hogy maradjon egy nem csak a TV adasrogzitesre hasznalhato HDD-m.
szerk: illetve de, nem lehet lejatszani a 3. particiorol semmit a TV-vel: You can still use partition 3 for whatever you choose on other PCs and devices, but the one drawback is that you will not be able to play any media files on your LG TV that were not recorded by it...
Ez a tema sztem jol korbe lett jarva
-
gOldie
tag
válasz
Watt25 #30215 üzenetére
Koszonom a valaszt.
Ugye nem kell mondanom, hogy ez mit jelent?
Hat hat tudnam hogyan particonalja akkor nem kellene mondani..
1) csinal egy particiot ahova az adast rogiztheti, egyet pedig ahova filmeket lehet masolni
2) az egesz hdd-bol egy particiot keszit amire az adast lehet rogziteni
2a) erre a particiora (ha ez egy NTFS mondjuk) annyi filmet masolhatok meg mindig amennyi csak elfer a rogzitett adas mellett
2b) ez valami specko particio es amiatt nem tudok sajat filmeket tarolni a merevlemezenHa tippelnem kellene akkor a 2b) variaciora tippelnek, mert miert is oldanak meg az LG-nel valamelyik masik variacot
-
gOldie
tag
válasz
Watt25 #30212 üzenetére
Ah, koszonom, egybol vilagosabb a helyzet.
A RAM bovitest valahol felreertettem (en egyvajta virtualis memoriara gondoltam, mint pl a windowsPC-knel), irtak itt, hogy lehet memoriat boviteni, de akkor az a belso tarhelye, ahova az alkalmazasok mennek, es a belso bongeszoje is ide cashel, ami miatt ki tud fagyni/nem nyit meg uj oldalt, ha betelt neki? Ezt lehet kombinalni azzal a pendrive-al amire a filmeket akarom tenni, ertem ugy, lehet ugyanaz?Az adasrogzitos dolog is ertheto, meg annyit nem talaltam a blogodban, hogya ilyen celbol bekotok egy merevlemezt - ez lehet azonos azzal amire a filmjeimet masolgatom? Vagy kulon HDD kell a sajat filmjeimnak, kulon egy a visszatkeres/adasrogziteshez? Vagy ha egy particon nem fernek meg, akkor megoldhato, ha egy HDD-re ket particiot faragok?
-
Müszi
senior tag
válasz
Watt25 #29567 üzenetére
Azért ez gáz, hogy így oldották meg. Pedig már azt gondoltam, hogy végre elfelejthető a két távirányító amit most a TV-hez és a DVB-T box-hoz használok. Ez legalább úgy rögzít, hogy a többi adattal nem foglalkozik és utána bármi másra használhatom a rack-et és akár a PC-n is lejátszhatom a felvett anyaot.
Így viszon rögzítésre meg kell tartsam egyenlőre az STB-t.
Egyébként ez más gyártóknál is így mükszik, vagy csak az LG-nél? -
Müszi
senior tag
válasz
Watt25 #29562 üzenetére
Ok, rendben. Szomorúan tudomásul veszem, hogy kell neki egy saját merevlemez a rögzítési funkciókhoz, a pedrive pedig felejtős. Arról viszont nem találtam infót itt sem, hogy ha én csinálnék egy külön mondjuk 100GB-os particiót az 500-as mobilrack-emre, akkor a maradékot megformázhatnám NTSF-re, hogy máshol is tudjam használni? Vagy ehhez a TV-vel kéne ezt megtennem amire nem képes?
-
kmarci25
veterán
válasz
Watt25 #29264 üzenetére
Annó, mikor nálam átszerelték IPTV-re, akkor kérdeztem meg erről a szerelőt. Kb. 1 éve volt, akkori az infó. Azt mondta, hogy ha digitális kábeltv-t is kérsz, akkor azt külön előfizetésnek veszik, így duplán fizetsz. De mondom ez egy éve volt, Bp-en, XVIII. kerületben. Meg kell kérdezni, hogy az adott területen mit mondanak.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Watt25 #28896 üzenetére
De tudnak,
Ez úgy néz ki digiéknél, hogy kapsz egy 2 kártyás beltérit
és ez az egyik szobában direktben rá van kötve a tv-re
+ két fejes parabola van hozzá
a box tehát 2 in 1 tuneres.
a másik tévéhez pedig csak egy koax megy át, illetve egy infrás vevőt kell a tvre ragasztani, ami utp kábellel vissza van kötve a boxba, és egy plusz távkapcsot is kapsz, amivel a másik szobában bűvölheted a csatornákat.
függetlenül a box -os tv re kötöttől -
gycs02
tag
válasz
Watt25 #28874 üzenetére
Igaz nem nekem szólt, de "tudsz"
. Ebben az esetben ugye a beltéri ami mégis csak van, egy másik helyiségben található és a jelet koax kábelen kapja a TV. Ha nem tévedek a sok kapcsolgatás közepette sikerült eltalálni a megfelelő bemeneti forrást: HSZ: 28791, 2. kép, első bemeneti forrás.
-
forras2
őstag
-
forras2
őstag
válasz
Watt25 #28793 üzenetére
És hogy lehet az, hogy a régi crt tv-n gond nélkül megy a digi?
Ott rákerestem, megtalálta, és kész, jó volt. Itt semmi. Amúgy nálunk tányéros digi tv van
És kézi kereséssel megtalálja a digit, csak elmenteni nem tudom, hogyha elváltok arról a csatornáról, akkor később is meglegyen -
borist
tag
válasz
Watt25 #28675 üzenetére
de ez asszem direkt ledes, és pont nem sötét képnél látszik! a tököm kivan, az 5 éves lcd tv-men semmi ilyen nem volt...
bezzeg ha LG 1080p demó videókat tolsz nem igazán látszik, de egy focimeccs nem túl szépNa ezt idézem: "Konkrétan arról van szó, hogy homogén felület előtt (egyszínű falak, tájkép, vagy focimeccs pölö), amikor oldalmozgás van, pár helyen olyan a képernyő, mintha halványan csíkos/foltos/hártyás lenne - nem is tudom, mi a megfelelő kifejezés a jelenségre. Illetve egy-két helyen kisebb világosabb foltok is vannak. Tény, hogy filmnézés közben nem igazán jelentkezik ez a tünetegyüttes, de mivel észrevettem őket, már önkéntelenül is felfigyelek rájuk. És ugyanúgy észrevehető HD anyagnál, mint sima kábeltévénél, vagyis nem forrásfüggő a dolog. Ez a nem megfelelő háttérvilágítás miatt lenne vajon? "
Ugyanezt látom szerintem
-
soultrapp
senior tag
-
sbalu1
senior tag
válasz
Watt25 #28403 üzenetére
Ott van az csak ki van szürkülve.A tv saját lejátszójával nincs ilyen gond, ott mint tudjuk müxik a választási lehetőség.Nem tudom, hogy miért van ez így, talán valami hálózati korlátozás jogi szempontból.Állítólag az általam vázolt módszerrel gyorsan és egyszerűen meg lehet oldani ezt a problémát.Személy szerint én még nem próbáltam, mert én inkább a külső vinyos lejátszást preferálom.
-
kelly7
aktív tag
válasz
Watt25 #28321 üzenetére
Tehát akkor szerinted ha analógot nézek egyenlőre, akkor adjam el a tv-t? Akinek analóg adása van ne is vegyen lcd-t? Én nem azt mondtam, hogy ez a tv erre született. Tény, hogy vannak olyan adások, amik nézhetetlenek. Pl városi tv. De én amit akarok meg tudom nézni rajta. A többit meg mindenki el dönti maga, ha élőben látja.
-
mazsi
senior tag
válasz
Watt25 #27395 üzenetére
Persze, hogy próbáltam a laptopon. Eddig minden projektoron, monitoron ment elsőre.
UPC árlistában szerepel 2540 forintért a box cseréje CI+ kártyára, de nagylelkűek, ha előfizetünk valami extra szolgáltatásra náluk
Azt hiszem marad az új hűségidő aláírásáig a box.
Köszi a válaszokat! A csokit komolyan gondoltam
-
vodika
tag
válasz
Watt25 #27415 üzenetére
Szia,
A vinyóhoz senki nem nyult a TV közelében sem jártunk. Ami furi volt az az hogy amikor vége lett a felvételnek bekapcsoltam a tv-t és már nyomtam is a my apps opciót hogy elérjem a felvett tartalmakat. Na ott a betöltés kb. 3-szor annyit szarakodott mint normál esetben szokott, majd dobott egy kövér rebootot a tv.
Utána ment minden de a vinyó már nem látszott a tv alatt.
Firmware nem volt frissítve, semmi egyebt nenm állítottam be csak 2 időzített felvételt. 2-t a mai napra de a másodikat folyamatos ismétlésre. Minden nap ugyanakkor 19:15 - 19:45.
Ebből goldoltam hogy az lehet szar!Köszi a választ!
Üdv:
Vodika -
fotosjani
aktív tag
-
-
törölt tag
válasz
Watt25 #27023 üzenetére
Akkor cikk írója is tök hülye,meg én is, pluszban még vak is vagyok,mert már volt szerencsém játszani olyan TV-n,ami hivatalosan 60 ms feletti lag al rendelkezett,de az égvilágon semmit nem vettem észre
Kezeljétek egyéni véleményként a beírásomat,amit továbbra is fenntartok.
ps:ide nekem azt az "55-"60 as TV-t,magas lag al, innentől csak azon szeretnék játszani
-
sbalu1
senior tag
válasz
Watt25 #26891 üzenetére
Nem tudom, de ha nincs rá igényem, akkor minek használja a tv állandóan a külső vinyót?Gondolom nem véletlenül kikapcsolható ez az opció.Bár azt se tudom biztosan, ha nincs éppen rögzítés, akkor nem forog lemez?Viszont az alapvető kérdésemre ezidáig nem kaptam választ: ha felvétel folyik és más elérhető funkcióját használom a tv-nek akkor másnak is lesznek akadozások a felvételükbe?
-
Bandesz18
tag
válasz
Watt25 #26887 üzenetére
Ez tök érdekes,hogy utólag már beleírták,mert mikor vettem nagyon nem volt szó ilyenről pedig mindenhol néztem a hivatalos lg oldalt is! Ezt egy fórum beszélgetésnek egy része:"eleinte nem tüntették és nem is írták ki az LG-nél a DVB-C tunert sehol. /lehet most se/
de ha a tulaj azt írja hogy van benne, márpedig van mert az EPG is jön neki a kábelen, akkor biztos van.
külömben azt kérdezné hogy nem e tudunk segíteni a digitális kábelcsatornák megkeresésében." És itt az ugyanarról a típusról van szó! -
sbalu1
senior tag
válasz
Watt25 #26857 üzenetére
A time shift az megy és alapból be is van kapcsolva, de én rögtön ki is vettem, mert bekapcsolt állapotában állandóan folyamatosan rögzíti az éppen nézett csatornát és nekem erre nincs szükségem.Ami engem zavar az az, hogy mióta a conax kártya segítségével kiiktattam a set-up boxot bár a képminőség láthatóan javult, de ebben az esetben már az 1 tuner miatt nem tudom megtenni, hogy miközben felveszek az egyik csatornáról, aközben egy másikat nézek és méginkább már egyéb tartalmak (smart-net) böngészése közben az éppen futó felvétel laggos, akadozós lesz.Ezért is kérdeztem volt, hogy ez normális dolog szerintetek?
-
Bandesz18
tag
válasz
Watt25 #26838 üzenetére
Azért ennyire nem vagyok amatőr! Tudom attól még nem hd-ben látom a dolgokat mert a logó mellett az van kiírva! Viszont ha ugye az ember egy csatornánál megnyomja az OK/INFO gombot látja, hogy az adott csatorna milyen minőségű! Na most nincs digitális előfizetésem, a kábeles DTV csatorna lista között van digisport 1 és 2 576i felbontásban illetve van digisport 1 HD és 2 HD 1080i felbontásban! És óriási a felbontás közötti különbség, tehát véleményem szerint HD minőségben látom! Az előző tv-nél ugyan ez volt csak ott az m1 és m2 is jelen volt ugyanúgy mint most a digisport.
-
-
sbalu1
senior tag
válasz
Watt25 #26651 üzenetére
Hát nem tudom, lehet hogy Neked van igazad, mindenesetre a Mindig TV SD adásai nálam egyértelműen jobbak (free 7 verzió, kivéve talán az Euronews minőségét tekintve), mint a hasonló digitális T-Home-osak, a top box lecseréltetése után is.A valódi HD tartalmak, az ebben a csomagban elérhető 3 csatornánál, meg nagyon szépek ezen a tévén (42LA620S).A T-és előfizetésem nem tartalmaz HD csatornákat, így ennek vonatkozásában nincs összehasonlítási alapom.Az olyan tartalmú adásoknál ahol meg gyorsabb mozgások tapasztalhatóak itt a T-és csatornáknál, hasonló kockásodás tapasztalható mint az agyon tömörített xvides, divixes videóknál, ha nem is olyan mértékben.Ezért is fogadtam el a szervizes ilyen irányú véleményét.Ma szeretnék egy ilyen Conax kártyamodult beszerezni amivel, bár nem hivatalos módon, de állítólag kiváltható a top box az esetembe.A box kimenete nálam euroscartos, így valószínűleg itt is elérhető lesz némi minőségjavulás, ha ez kimarad, nem beszélve milyen jó lesz ha majd a TV kezeli a programújság menűjét is.
-
törölt tag
válasz
Watt25 #26565 üzenetére
Talán csak annyit,hogy ha normális helyről,normális forrást szerzel be, akkor szinte kizárt,hogy találkozzál az alul-felül-oldalt-jobbra,balra stb, stb fekete sávokkal
Ja és azt is persze,hogy ma tré az idő és esik az eső
(#26567) joco52 :És mi is a pontos definiciója az "igazi mozifilmnek" ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest