Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBazsi
senior tag
válasz
blakey #67241 üzenetére
azért irányadónak jó lehet,hogy mégis mire számítson az ember, de igen, úgyis otthon jön rá az ember melyik a megfelelőbb neki. én az ips mellett tettem le a voksom és nem bántam meg, bár tény az is hogy a va ritkább.
egyszer estem bele abba hibába hogy vettem az aquánál 22colos lg monitort , és nem tudtam h tn panel van benne... na azt soha többet, borzasztó volt, kicserélték, de utána kellett volna járnom. tv-nél már nem követném el ezt a hibát.
Igen az Lg saját maga fejlesztette az ips-t, de szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy bevált nekik. -
direwolf
őstag
válasz
blakey #67244 üzenetére
Jó-jó, ezt megbeszéltük. Neked különvéleményed van
#67243 Olasz69: azért ha egy kicsit szétnézünk a világban, elég nagy többséggel az IPS panelekre építik a professzionális média szerkesztésre szánt kijelzőket. Ez csak jelent valamit a fanságon túl.
-
Sakab
senior tag
válasz
blakey #66992 üzenetére
Megtaláltam köszönöm, de mind 3 opciót végig próbáltam. De az összesnél azt irja, hogy nem elég erős a szerver.
Ha valakinek sikerült egy LG Smart Plex appos TV-t összehozni egy Zyxel (325v2) nassal azt legyen már szives elmondani, hogy ezeknél a beállításoknál mit választott:Nas - Plex admin oldala:
TV - Plex admin oldala:
Köszönöm előre is
-
Sakab
senior tag
válasz
blakey #66911 üzenetére
Köszönöm a válaszod, feltetem a NAs-ra a Plex-t bekonfigoltam tettem bele filmeket viszont az elmített:
Direct Play, Direct Streaming és Transcoding opciókat nem találom a TV-Plex-be. Igy meg ha elakarok indítani valamit azt írja ki, h nincs elég erő forrás mert szegény NAS-al akarja kódolni a filmet. -
luckyman
aktív tag
válasz
blakey #66167 üzenetére
Segítsél légyszíves.
Kínomban visszaraktam a Plexet, mert a Serviio valamiért nem indul mostanában a windowsal együtt.A tekerésre már rájöttem.
MR-al marha körülményes használni. Meg kell várni, míg eltűnik a vezérlő panel, mert kattintásra nem tűnik el, viszont amíg ott van, nem tekeri, hanem a kezelő gombokon lépked. Ha pedig eltűnik, a MR mozdítására ismét feljön. Szóval a hagyományossal lehet tekerni gyorsan.De odaugrani tetszőleges pontra azt hogy lehet, mert az idősávon hiába mutogatok és kattingatok, nem csinál semmit.
A gyári lejátszója meg látja ugyan a plex szervert, viszont tartalmat nem, így csak a Plex appal működik.Szóval nem egy kényelmes a kezelése eddig, a klasszikus távot úgy kellett előkeresni, mert sosem használjuk,de gondolom én vagyok a béna. Vagy ennyi?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
blakey #66040 üzenetére
Ahogy mondod, ilyenek az emberek. Akinek 100 milkája van, annak már miriád kellene. Semmi nem elég.
Másik: Az előbb nem azért írtam, hogy a mp-eken lovagoljunk itt, csak szemléltetésként. Amúgy a kutyát sem érdekli, hogy mennyi idő alatt bootol a gépe, mobilja, bármi, csak a szinte hw nélküli tévénél kukacoskodik.Zjunior 4k-s de kicsi, amit kb. maximum 90 cm-ről kellene nézni. Itt az ajánlás[link] hozzá méret/felbontás szerint.
-
Nightman1
tag
válasz
blakey #66040 üzenetére
Úgyszint tettem igaz én 2 hete,pedig,megvárhattam volna a karácsonyi akciókat is..
A magyart arra értettem hogy az utóbbi évekből kiindulva sokan irigykednek rám is,mim van,mit értem el,de jah,hogy ehhez mondjuk korán kell kelni,és a céljaidért hajtasz akkor akár mint tegnap is 15 órát benn lenni és jah,hogy nincs óránként minimum 20 perc szünet fészbukolni?
Akkó neeem,akkor nem is érdekel sokakat a haladás semmilyen téren.
Ha csak az elmúlt 2 évet nézem ha nem volt vagy 50 ember aki a semmiből akart hasznot akkor egy sem!
Nem baj majd megyünk külföldre dolgozni és minden lesz!
Ja,aztán hazajönnek egy hét mulva mert bassssssszus....
Ott is dolgozni kell..
Erre értettem a magyart,de persze,tisztelet annak a kevés kivételnek,akiknek minden elismerésem! -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
blakey #65948 üzenetére
Hiszek neked!
Nem láttam még jó VA paneles TV-t, úgyhogy nincs tapasztalatom.Várom a 650V-t nagyon, kíváncsi leszek rá!
Rendeltünk egy Toshiba 32E2533DG -t is emagról, mert először az LG a konyhába ment volna, de miután utánaolvastam, hogy milyen jó kis TV, nincs lelkem felrakni a gőzbe, párába, megy a hálóba. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
blakey #65940 üzenetére
Köszi!
Én örülök az IPS-nek.
A monitorom (LG 26" W2600HP) és a TV-nk is (LG 42 LM660S) IPS-es és én nem találok bennük kivetni valót. Jó, a fekete nem tökély, de az semmilyen LCD-vel nem lesz "hibátlan".Szüleim vettek nemrég egy Samu uh48h6400-et és azon lehidaltam, hogy mennyire rossz a betekintési szög. Ha 1.5 méterrel arrébb megyek a középponttól, akkor már fakul minden. Nem nagyon de annyira pont elég, hogy engem zavarjon..:/ Nem tudom mondjuk milyen panel van benne...
-
direwolf
őstag
válasz
blakey #65370 üzenetére
Neked csak a plazás értetlenkedést szántam. Milyen DSE-t láttál milyen plazmán? Az én Panámon nyoma sem volt.
És a többieknek:
DSD (diry screen effect) a direct ledek nem egyenletes világítása (diffúziója)
Clouding (felhősödés) az edge ledek nem egyenletes világítása (eloszlása)Bár mostanában keverik össze-vissza...
-
direwolf
őstag
válasz
blakey #65365 üzenetére
"Ilyen "kihegyezett" anyagoknál a plazma is DSE-t produkál"
???
De amúgy mindenkinek: most komolyan gondoljátok, hogy ha ti nem látjátok akkor nem létezik? Ne kérdezgessétek ezeket a hülyeségeket, hogy milyen forrás, meg milyen minőség. Értelmetlen. Van DSE az összes direct ledes LG tv-n. Példánytól függően kisebb-nagyobb mértékben, de mindegyiken látszik. Ha valaki nem veszi észre, az nem a TV jósága, hanem a szemének a gyengesége. Nincs olyan technológia ami el tudja tüntetni. Együtt kell élni vele. Meg lehet szokni, vagy meg kell válni a tvtől.
-
drk88
senior tag
válasz
blakey #65365 üzenetére
Hát lehet nekem vannak nagy igényeim de amikor kifizetek 200k-t egy TV-ért ne kelljen már elviselnem ilyesfajta jelenségeket, eddig 24-es IPS monitoron toltam az ipart lehet magasra raktam a lécet az igények terén.
Ott semmi ilyen "effekt" nem volt de nem hiszem egy foci meccs kihegyezett teszt környezet lenne.
-
Nightman1
tag
válasz
blakey #65248 üzenetére
Jogos,eírtam de eszerint a magyar boltok is fogalomzavarban vannak.
Értelmezésem szerint,lg honlapról nézve:
Direct Led-a képernyő hátúlról van megvilágítva,magasabb kontrasztarány,de kisebb betekintési szög.
Ips-Edge Led: a kijelző oldalról van megvilágítva,viszonylag gyengébb kontraszt,de nagyobb betekintési szög.
Ha én rosszul tudom,akkor az Lg is.. -
Slowman
aktív tag
válasz
blakey #64996 üzenetére
Bocs instabil kapcsolat azt írja ki. DE nincs WiFi beállítva, nem is használtam még soha mióta megvan csak kábelen volt csatlakoztatva a hálózatra.
Gyanítottam én is, hogy beállítási probléma van, de ez lett volna a fő kérés, hogy mit kell lecsekkoni, hogy ez működjön is... -
Abri
senior tag
válasz
blakey #64723 üzenetére
én már ma értementem volna Debrecenből, de állítása szerint csak vasárnap lesz otthon és már van érdeklődő akinek postázni kell.
Ne mond azt hogy te mint eladó előbb prefelálsz egy olyan vevőt akinek postázni kell, mint aki szeméylesen menne érte, már itt sántít a dolog
Azért te sem gondolod komolyan azt amit írtál, hogy a hírdetésben leírt 55" 3D TV 47 000Ft, mert állítása szerint kapta apósától és már nem kell, mert van 3 TV is a lakásba. Ilyen a mesékben van. Akinek ilyen jól megy, nem hinném hogy ennyire olcsón adna egy TV -t, aminek a piaci ára 150-180 000 -
fecosrac
tag
válasz
blakey #64703 üzenetére
Akkor sry, de azért ezt írtam mert azt hittem befolyásoló tényező ez is.
[ASUS RT-N18U] routerem van. A többi kérdésre pedig nem is tudok válaszolni, de ha megmondod mit, hol és hogyan tudok checkolni akkor megteszem.
Köszönöm előre is. -
törölt tag
válasz
blakey #64612 üzenetére
Remélhetőleg majd javítják
LG TV Plus Ezt az LG Optimus L7 II-vel szerintem ki fogom próbálni. Valaki használja ?
-
Cheesy
őstag
válasz
blakey #64247 üzenetére
+ Watt25
Köszönöm a válaszokat, akkor ezek szerint - költséghatékonyság szempontjából is - az optikai kimenettel járok a legjobban. Akkor elkezdem nézegetni az optikai bemenettel bíró 2.1-es rendszereket. Hátha van itt a fórumon topikja
Így akkor működik a dolog, ha a laptop csatlakozik HDMI kábellel a TV-hez, ami optikai kábellel csatlakozik a 2.1 rendszerhez?
-
direwolf
őstag
válasz
blakey #64233 üzenetére
Mármint ha az sRGB-t tekintjük a 100%-nak, csakhogy ezen kívül azért még jó nagy élet létezik (csak nem a VA paneleknek
) Másik hogy mekkora az eltérés, mennyi mintával mérted? Ez a 100% sRGB lefedettség (!) semmit se jelent önmagában.
IPS fekete is bőven lemegy 0,03 cd/m2 -ig.
-
törölt tag
válasz
blakey #64013 üzenetére
Igen, csak én úgy szeretem használni, hogy a Genius potméteréhez ne kelljen nyúlnom, azt maximum közelébe állítom, a hangerő a tévén meg egy számjegyű... ha ágyból tévézek, akkor nem kell felállnom a potmétert állítgatni. Üresjárati zaja meg nincs a Genius SP-HF1250B-nek. 2.1-est akartam venni én is, de Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1) az összefoglalóban leírtak alapján:
"A topik közössége elsősorban mindenkinek sztereó rendszert fog ajánlani, egyszerűen azért, mert se a 2.1-es, se az 5.1-es szettek nem igazán tudnak jó hangminőséget elérni az olcsó szegmensben."
letettem róla, és választottam egy ajánlottat
(#64016) Teaway: Remek
-
törölt tag
-
TRob1
veterán
válasz
blakey #63636 üzenetére
Ok, az XPlay-t olvasom harmadszorra is, de tudtommal az ugyanúgy van az 1-es WebOS-re is USB-ről, és lesz a Store-ból ha kész lesz (Persze lehet hogy rosszul tudom
).
Amúgy meg írtad az is hogy "sőt LG-re nem is készült Plex". Én meg erre megmutattam hogy De.
De akkor 2.0-ra lehet hogy tényleg nincs. Szegényes lett a 2.0, éljen az 1.4
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #63480 üzenetére
Természetesen a linken látható garnitúrát vettem és a saját töltőjével töltöm.
A kérdés arra irányult, hogy maga a hozzá adott töltő milyen funkcióval rendelkezik.
Piros vált-zöldre?
Piros vált kikapcsolt állapotra?
Mert nekem van több töltőm, az egyik zöldről vált és ha kész elalszik, a másik pirosról nem vált sehova állandóan ég.Van egy nagy dobozom rengeteg töltési lehetőséggel az sem kapcsol ki csak állandóan ég és az elem melegségéből lehet következtetni, hogy kész a töltés.
---------------------------------
Watt25 2500 mA elem
Helyesen: 2500mWh-s akku, ahhogy azt az általad linkel oldalon is írják... (1,6V-on 1562mAh.)
Ezt értettem már.
------------------------------
#63484) direwolf - értem amit leírtál csak egyenlőre mást mutat a gyakorlat, de majd elválik ha a teljesen feltöltött aksit beteszem az MR-be. Szerintem nagyon zabálja az aksit.Csak azt nem értem, hogy vásárláskor hozzá kapott elemek miért bírták 3 hónapig?
Az 1,2 aksival is kipurcant egy hét alatt. -
direwolf
őstag
válasz
blakey #63481 üzenetére
Erre már egyszer írtam, hogy ha az adott eszköz feszültségszintjét szűkre szabják, akkor nyilván megadja magát egy 1,5V helyett 1,2V névleges feszültségű akku. De ez nem azt jelenti, hogy lemerül! Csak annyit, hogy szarul van megépítve a fogyasztó (
). Viszont ennak az 1,6V-os akkunak a kapacitása jóval gyengébb, mint akár egy átlagos alacsony önkisülésű NiMH akkué. Én ezeket favorizálom, gyakorlatilag már csak Sanyo Eneloopjaim vannak. Minden normális fogyasztóban hozzák a szárazelemek kapacitását.
Egyébként bonyolult dolog ez, nem elég csak a kapacitásban gondolkodni. Pl. egy nagy áramfelvételű fogyasztóban a szárazelemek sokkal gyengébben teljesítenek, mint az akkuk, és fordítva is igaz, alacsony áramfelvételnél a szárazelem van előnyben. -
mrx1212
tag
-
Beni2360
félisten
-
direwolf
őstag
-
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #63429 üzenetére
El kellene menni a fogyasztó védelem oldalára és ott le van írva részletesen.
Múlt héten volt róla szó,tehát 3 munkanapon belül ha személyes és 14 ha netes a vásárlás, minden ok nélkül az eredeti csomagolás mellékelve(nem kicsomagolatlan állapotban) vissza vihető és kötelesek a KP vissza adni. Mindenféle mellé dumát nem kell elfogadni. nem kell reggel nyitásra menni, nehogy ne legyen pénz a kasszában.
Én is vittem vissza 125k TV 2 nap után a kasszánál megkaptam a pénzt érte. Persze azért rákérdezett, hogy volna-e másik áru amit esetleg szeretnék vinni helyette.
Azért van az net, hogy ott rákeressünk dolgokra. -
cidalain
veterán
válasz
blakey #63426 üzenetére
ha hibás:
egyik LCD tévén sincs felírva a doboz oldalára, hogy a technológiából adódóan foltos lehet a kép, gyors mozgásoknál pixelesedhet, sarkoknál sötétedhet, stb. ezt egy igényes felhasználó hibának tekinti, és a boltnak is el kell ezt az érvet fogadnia - szerintem. -
huncutka1029
addikt
válasz
blakey #63420 üzenetére
3 munkanapon belül bármikor bármit visszavihetsz, "téves vásárlás" címen visszaveszik. azt is mondhatod, hogy kaptál másikat.
a Gond abból szokott lenni, hogy pénzt nem akarnak visszaadni..... De ebben az esetben simán visszacserélik.
hivatkozhat a minőségre is, nem hozza azt amit elvárt... -
cidalain
veterán
válasz
blakey #63420 üzenetére
"a háttérfényből adódó képhibák", nekem eléggé hibásnak tűnik.
van az a szint, hogy a vásárolt termék mégsem üti meg az elvárt minőséget, és erre lehet azt mondani hogy ez ilyen, szokd meg. de van az a vásárló is, aki erre azt mondja hogy oké, de akkor ez így egy szar, adjátok oda a 2× olyan drága motyót, kifizetem.
és a vásárlónak van igaza.
nem mellesleg, ha boltban veszed akkor sincs esélyed kipróbálni az adott készüléket, tehát eleve nem értek egyet a fogyasztóvédelmi szabállyal. egy olyat láthatsz esetleg a polcon, de a konkrétat amit megveszel senki nem üzemeli be neked. de ha be is üzemeli, 5-10 perc alatt most mit tudsz megállapítani bolti körülmények között? -
LimpetDrone
csendes tag
válasz
blakey #62950 üzenetére
Egyetértek de sajnos a WebOS 2-n nincs Plex (vagy legalább is nem találtam). Chromecaston keresztül meg (azon kívül hogy Wifi és nem wired tehát lassabb) a feliratkezelés nem az igazi. Nem tudja rátenni a a feliratot a fekete csíkra. 16:9-es filmeknél jó de egyébként zavaró.
Kicsit más téma. PC rákötése LG 50lf652v TV-re:
AMD HDMI audio-val kapcsoltam össze a PC-t és a TV-t. A problémám az hogy nem tudom rávenni a PC-t hogy 5.1-en küldje ki a jelet a TV-re (amire egy LG NB4540 soundbar van kötve ARC-on). Csak stereo-t ajánl fel. Volt ezzel valakinek tapasztalata? -
direwolf
őstag
válasz
blakey #62257 üzenetére
Na mégegyszer: pontosan tudom, hogy miről beszélek, nem kérdést tettem fel, hanem jelenséget írok le. Az okát is ismerem.
Azért írtam a #62245-ben, mert mobilizmo kérdezte #62243-ban, hogy: "Miért lenne jobb a minőség a noti-hdmi konstrukcióval, mint a dlna-n keresztüli lejátszás?"Én tudom, hogy a fórum, mint társalgási forma nem a legjobb a tudásátadásra, de azért vissza lehetne néha olvasni...
@Stevenstyle: a grain postprocess effektet ismered? Vagy pl. a Ryan közlegény megmentése eleve ilyen (így készítették) Egy folyamatos kromatikus (vagy luminancia, attól függ, hogy melyik csatornára teszik) zaj van a képen
-
olasz69
senior tag
válasz
blakey #61694 üzenetére
Nem vagyok tisztában a dolgokkal,ez van ezt kell szeretnem!
A Va biztosan jobb,de ,
Nekem jobb az ips mert ezt vettem!Mire újra tv-t veszek már lehet más lesz a jó,nem a Va!
Próbálok olyan tartalmat nézni rajta amilyet akarok,lehető legjobb felbontásban és legjobb bitrátában!
Amit nézek,azt látom!
Ez nem ips hisztéria!Nekem tetszik és jó,megfelel!
A 3d-re is írták,hogy ilyen-olyan.....Amit látok az többet ér,bármilyen leírt dolognál,lehet negatív ,vagy akár pozitív!
Köszönöm a felvilágosítást,részemről befejeztem a panel "vitát"!
Nagyon örűltem!
olasz 69-ből -
olasz69
senior tag
-
vargalex
félisten
válasz
blakey #60888 üzenetére
Szia!
Nem én nyűglődtem rajta. Csak egy fogalmi zavarra (kliens/szerver) hívtam fel a kolléga figyelmét. Erre te hoztad fel, hogy van plex kliens is (amit eddig is tudtam). De ennek semmi köze nincs az észrevételemhez.
Mindegy, a lényeg, hogy mindketten tudjuk, hogy miről van szó...Egyébként a fórum szabályzattal tisztában vagyok. Ez áll benne: "Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat.".
Szerintem nem 1-2 szavas válaszokat adtam...
Az 5 perc a hosszabb, de azonos hozzászólásra adott válasz módosítására/kiegészítésére vonatkozik. Különben nem követhető, hogy mire válaszolsz... -
Limari
csendes tag
válasz
blakey #60894 üzenetére
legalsó sor. Szerény fordításom szerint, és tapasztalatból is, a plex nem támogatja az mkv-fájlt
https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/204377253-What-media-formats-are-supported-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest