- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
King Unique #6444 üzenetére
Köszi, hát az alapján úgy gondolom, hogy mivel nálam 43-45 fok az átlaghőmérsékletük, baj nem lehet belőle, ha hűtést adok nekik.
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #6437 üzenetére
Értem. Lehet egyszer ezért volt nekem is gondom hdd dokkolóval újraindítottam ( Windows frissítés vagy egyéb okok miatt) vagy kikapcsoltam a gépet miközben csatlakoztatva volt a hdd dokkoló . Adatvesztésem volt és ezután nem mertem használni az axagon dokkolóm. Most elővettem és jónak tűnik szóval lehet csak normálisan kéne használjam ( biztonságos lelválasztás) és nem lesz vele probléma. Pendrive-nál figyeltem erre de dokkolónál nem. Mostantól figyelek erre. Kösz az infót!
Erről [link] van itt tapasztalat. Megbízható? 4 -5 lemezesek között ezt találtam legolcsóbban. -
ab81
csendes tag
válasz
King Unique #6433 üzenetére
Világos, hogy nem tudja alapból a TRIM-et, de gondoltam FW upgrade után hátra. De látom, hogy JMS561u van benne, ami ezt nem is fogja tudni.
Sajnos a 10 perc idle utáni leállítás nem működik nálam, lehet, hogy csak leválasztás után működne? Kézzel le tudom állítani (hdparm -y), de ehhez kéne tudni a státuszt is lekérdezni (hdparm -C).
-
kutga
félisten
válasz
King Unique #6425 üzenetére
Köszi, igen, sikerült működésre bírni Windows és Linux alatt is. Akit esetleg érdekel, ezt a tápegységet adtak hozzá.
-
habos200
csendes tag
válasz
King Unique #6417 üzenetére
ja igen akkor usb 2 t tud a rack---akkor azért lassú.
na viszem is vissza -
habos200
csendes tag
válasz
King Unique #6412 üzenetére
Egyébként külső HDD re akartam írni 3,5" os WD, kb 2 éves. Max 6 szor használtam biztonsági mentésre. Két partícióra van osztva 1+1 Tb. Amikor kezdtem másolni a jpegeket azaz képeket kb max 36 Mb sebességgel írta a winchestert, kb 11 órát írt ki a 1,5 gb ra--be is tartotta. Már az elejétől ugyanazzal a sebességgel írta végig. Amikor egyik partíció megtelt a másik még üres partícióra is ugyanazzal a sebességgel írt.
-
axlfsi
veterán
válasz
King Unique #6418 üzenetére
Köszi, ellenőrizni fogom ezeket!
A lényeg, hogy alapvetően egy külső HDD nem csinálhat olyat, hogy alkalmanként nem tudja maradéktalanul megtáplálni a HDD-ket, ilyenkor ugyebár nem úgy és olyan tempóban pörög fel a lemez és beírást kap a smart táblába a HDD (de valójában ez mivel egy egyszeri és mondhatni HDD független okból kifolyólag történik, kvázi irreleváns az esemény?).
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #6412 üzenetére
+ Amit a másik válaszban is írtak, ez a Gembird HD32-U2S-5 dokkoló csak USB 2.0-s lehet az "USB-n keresztül: akár 33 MB/s sebességgel" alapján, USB 2.0-nál meg 30-4X MB/s az elérhető maximum, vagyis nincs min csodálkozni.
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #6411 üzenetére
Arra céloztam, hogy kell-e ellene tenni valamit, vagy elvan így is... Ez a hőfok tartós terheléskor volt ennyi, 52 fölé még nem ment nagy terheléskor sem.
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #6402 üzenetére
Értem, de láthatod nálam is mennyiszer leállt... ha épp nem megy semmi, akkor leállogat, utána a Plex keresgél rajta, elindul, aztán megint leáll, és így nagyon gáz ez az 57ezer leállás. OK, több mint 7 éve megy... bár az írás mennyiség szerintem nem olyan sok...
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #6400 üzenetére
De gondolom erre van valami app, program, eljárás, hogy valami rádolgoz a lemezre, hogy ne álljon meg a rack-ben, és ne indulgasson újra.
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #6396 üzenetére
Na de kérdés, hogy ez mennyire károsítja a lemezt? Jelenleg a kisgéphez egy HX-M201TCB/GM 2 TB Maxtor M3 Portable HDD van csatlakoztatva, és így néz ki Sentinel-ben:
Bár a cucc 2017 december 21-én lett vásárolva, és ahhoz képest még 100/100-as, de látszik, hogy azóta tulajdonképpen nonstop megy, és napi cirka 22-szer újraindul/leáll... Nem sok ez ezeknek?
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #6391 üzenetére
Én is ilyen Rack-et néztem ki egy 8TB Seagate Barracuda 3.5" SATAIII winchester (ST8000DM004) -nek. Ez a 10 perces leállítgatás gond lehet? Hamar meghal tőle a vinyó? Én is Plex/torrent-re használnám.
-
válasz
King Unique #6390 üzenetére
Melegedés miatt kérdeztem, ileltve nehogy valami kerülendő típust vásároljak.
-
zseko
veterán
válasz
King Unique #6391 üzenetére
"max. merevlemez kapacitás – korlátozás nélkül"
Igen, tudok róla, pont ezért is néztem ezeket. Egyébként azóta már megrendeltem, ma kora délután. Legalább kettő külső ház amúgyis kellene, így legrosszabb esetben marad az egyik épp nem használt 2TB-os lemez benne.
A 20TB-os Toshiba MG-ről a hdd topikban olvastam pár olyan korai véleményt hogy valami fura hangja van és érdemesebb inkább a 18TB-osat venni, ennek még jobban utána kell olvasnom mi a mostani helyzet, de amúgy sem most veszem majd.
A készenléti módról elfeledkeztem, majd kitalálom mi legyen, nem tudom melyik lenne a jobb, ha folyamatosan megy vagy ha lekapcsolgat.
Még majd valami ide/sata-usb átalakító kell, van vagy két tucat régi hdd-m, a legrégebbi egy ST3390A Seagate, rá kellene nézni -
Stealth
senior tag
válasz
King Unique #6383 üzenetére
Nos, megvettem a barracudat, jól működik az axagon házban. Ext4-re van formázva.
A másolás rá érdekesen alakul.
A Nasom usb 3.0 csatijába van dugva.
Első másolási mennyiség : 1 4T. Kb 3 óra alatt ment át, legalacsonybb sebesseg 53MB/s, majd felment 100MB/s-re, és azt tartotta a végéig .
Második másolási mennyiség 549G, a masolas végén volt a legalacsonyabb a sebesség 120MB/s, 1 óra alatt végzett .
Most megy a 3. másolás 1.2T, lesett a sebesseg 50MB/s-re, most itt tart.
Lehet ehhez a háznak köze, vagy egy SMR vinyó ilyen és kész? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #6381 üzenetére
-
Stealth
senior tag
válasz
King Unique #6381 üzenetére
Köszi, hirtelen csak egy vízszintes vonalat láttam, aztán befrissült az iromány.
-
AzŐsgén2
tag
válasz
King Unique #6374 üzenetére
Igaz, bocsánat hogy nem irtam a pontos tipust, gyorsan pötyögtem.
Szóval egy IB-3805-C31-ről van szó.
Azóta a probléma megoldódott, bár még mindig nem tudom, hogy mi volt pontosan a gond. Simán rádugtam az alaplapi C-type A aljzatba egy 3.0-ás 4 portos USB hubot, de valami no name izét, amit még talán temuról, vagy aliexpreszről vettem valamikorfillérekért, és láss csodát, most működik. Végül is a gyári kábelt használom hozzá, ami a dobozában volt, eddig stabilnak tűnik, a sebesség is rendben van, a vinyóimat is gond nélkül felismerte (Ironwolf 10, 12, 14TB, + régi 4TB-os WD lila, meg Toshiba).
Kotorásztam közben a neten, meg elolvastam itt is az összefoglalót, és arra jutottam, talán az lehet a gond hogy az alaplapi USB vezérlő (ASM1142) összeakadt az ICY vezérlőjével? Nincs jobb ötletem... Na mindegy, fél évet kell kibirnia, aztán úgy is épitek egy új gépet. -
Dave567
addikt
válasz
King Unique #6367 üzenetére
Igazából lesz cserélve, nem sűrűn, van pár db több terrás vinyóm, sorozatok, filmek, és mind külön vannak, tehát muszáj cserélgetni, mikor melyikhez van kedve az embernek.
Szerinted melyik érné meg jobban? Melyiket választanád inkább? -
Dave567
addikt
válasz
King Unique #6364 üzenetére
Köszönöm!
Ennek akkor utána járok.
És van olyan dokkoló, vagy ház ami kezeli a több Tb-os hdd-t?
50000ft alatt kellene még nekem olyan?Média Player lenne rákötve.
-
paler
aktív tag
válasz
King Unique #6357 üzenetére
Megjött a Exos, akkor szerinted a AXAGON EE35-GTR 3.5 jó kell hogy legyen hozzá? Nem fog túlmelegedni benne? Végül is nem állandóan fog működni, csak hetente max 1-2 órát, amig a backup-al nem végez.
-
gabro0
őstag
válasz
King Unique #6353 üzenetére
Köszi! Keretet tényleg nem írtam, észszerű keretek közt mindegy
Mindjárt neki is esek az olvasmánynak, nekem is 1TB-os Blackem van, az megy majd bele.
-
Archttila
veterán
válasz
King Unique #6349 üzenetére
Igazan nincs mit.
Egyebkent ket rackem van, az egyik amolyan tartaleknak, igy ha idom enegedi szivesen tesztelgetek
Most egy masik, verzioban picit regebbi tool-al fogok probalkozni egy, a gyárinál csak egy picit regebbi firmware tarsasagaban -
Archttila
veterán
válasz
King Unique #6347 üzenetére
Igen velhetoleg VIA-val is ez a helyzet, mert nem mukodik.
Mondjuk regivel nem neztem...
lehet teszek veluk egy probat (gyarilag is regi van rajta... ~2019-es ver. alapjan)
Egyebkent nalam nem dobott hibauzenetet, egyszeruen csak ignoralta (gondolom) -
Archttila
veterán
válasz
King Unique #6343 üzenetére
Ugy nez ki van ra megoldas [link] de egyelore meg tajekozodom... szerintem FW-t nem frissitek, csak a Standby Timer-t akarom disabled-re rakni.
-
válasz
King Unique #6340 üzenetére
Köszi! Végül vettem egy ilyent, teljesen jól működik. Akciós volt az MM-ben, és még arra jött rá kedvezmény (ajándékkártya).
Így abszolút best buy vétel volt. 150MB/s-al tudtam winyót írni/olvasni, a kettőt is simán kezelte egyszerre.
-
válasz
King Unique #6325 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom ezeket a megoldásokat és megírom ide, hogy mire jutottam.
-
Vistaboy
veterán
válasz
King Unique #6318 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
Amúgy sem szívesen költöttem volna most 20+K-t rá, szóval...
-
Lokii
aktív tag
válasz
King Unique #6312 üzenetére
Igen egyelőre , sebesség nem szempont csak ugye ne QLC/rossz pendrive/SMRes ácsorgás legyen, alaplap Aorus B450 pro, köszi az ajánlást
7200as leendő gamingre is lenne használva de őszintén szólva , 24 éves lettem de , ATAs 130 MB/S se zavart de max 5 GBos címek voltak azt hiszem. 7200as 128 MBs Ironwolfok kifutóban vannak szóval , de ugyanakkor ez Cyberpunk, GTAO stbnél jeleneten előnyt leginkább , csak SDDt használok gépben(1 TBos HDD nincs csatlakoztatva mivel kb mindent ssdra raktam streamen ) de a diverzifikáció ötlete tetszik nekem, de SN580 2 TBos SSD túl megérős PL performance consumer HDDk 4TB méretben csak 6000rrel olcsóbbak mondjuk 2x annyi hely de fizikailag 8x annyi
-
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #6257 üzenetére
Visszatérve a februári esetemre, tanulság legyen másnak.
Az eset leírása. Végül is működik, valahogyan, de csak PC-vel és laptoppal (Windows 10 (2 különböző gép) és egy HP 820G2 laptop Manjaro linux-szal)
A Mac Mini-vel akárhogyan csatlakoztatom és indítom az eszközöket, meg sem nyikkan cserében lelövi a portot is. A lehetséges okra egy árukeresős véleményben bukkantam:Minden csatlakoztatáskor az USB csatlakozó szikrázik! Ha minden igaz az oka az, hogy az eszköz tápegysége földelés nélkül működik, illetve a test (csatlakozó váza) általában a 0v körre van kötve, így nem lehetetlen a más-más nulla miatt a "szikra". PC-n valószínűleg azért működik mert a házán keresztül leföldelődik és ott nincs szikra sem.
Ettől kezdve sajnos a Raidsonic elég jelentős hendikeppel indul nálam és nem igazán tudom merre menjek tovább. Két bölcsős HDD ház még mindig kellene (backup-ra) de RAID-re nincs szükségem. Mivel nem folyamatosan működne az eszköz, csak a biztonsági mentések idejére. Már egy DeLock 42624-es plasztik csodával is kiegyeznék de az is JMicron vezérlős... -
BB9360
aktív tag
válasz
King Unique #6303 üzenetére
Köszönöm szépen, ott nézelődök tovább!
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6293 üzenetére
Mennyire stabilak ezek a raid-ek?
Kell félni tőle? Raid0 lenne filmek, mesék stb..torrent, plex média szerver...
Nyilván ha egy hdd oda van akkor ....
De maga a hardveres raid stabil? -
csabesz2023
lelkes újonc
válasz
King Unique #6285 üzenetére
Köszi az infokat.
A többséget végig próbáltam azok közül amit írtál. HD Sentinel-el már megnéztem, 100%-osnak írta a vinyót. Próbáltam másik USB portra dugva, de ugyanúgy tapasztaltam a problémát. Eredeti windows 10-es van fent, folyamatosan frissítve, windows újraindítást követően sem változott a helyzet.
Az a baj, hogy nincs másik USB kábelem hozzá (nem a szokványos USB kábel kell hozzá), kellene szerezzek egy másik USB kábelt, mint ami a képen van.
Az eszközkelőbenígy ismeri fel. Próbálkozzak valami külön driver-rel esetleg? Annak lehet jelentősége?
Érdekes, hogy vannak olyan napok amikor nem tapasztalom a problémát. És ezért érdekes nekem, mert ha kábel baja lenne akkor gondolom mindig jelentkezne az akadozás, lassulás.
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6285 üzenetére
Köszi a választ.
A raidsonic pontos típusa: IB-377U3 [link]
Én nem találtam a gyártó oldalán semmi új fwt, se sehol máshol sem:/
Ezek után félek akármit is venni:/.
Pedig le kellene cseréljem a WD blue-t egy exos-ra.. -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6280 üzenetére
Na
kérlek segíts megoldani a problémát.
Frissitettem az orico házban lévő jms578at arra amit az orico ajánl( exe és bus.bat file is ott van a honlapjukon)
És ezzel megoldódott a probléma...atom stabilan birja a legnagyobb terhelést is...
Közben vettem egy icy box-ot amiben jms 567 van!
Ezzel a házzal is jön a hiba!
Dokkolóban 56x chip van amivel nem jön....
Most akkor a hdd lenne a feketebárány? Nyilván most a működő orico házzal megvagyok már. De később ha veszek másik hddt stb mi lessz?
Lehet az a gond hogy Sáta kábelen volt létrehozva a particiot?
Ha újra inicializálnám a házban megszűnne a probléma?
Köszi -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6280 üzenetére
Közben tuti az...este felraktam egy fwt rá, jobb lett de még mindig...ma felraktam azt az fwr amit az orico oldaláról szedtem és láss csodát.....
Igen valszeg maga a környezet miatt van ez ..a hdd a ház és a Windows együttese -
Sonja
nagyúr
válasz
King Unique #6267 üzenetére
Itt a szektorméret:
-
Sonja
nagyúr
válasz
Igen, szétszedést nem akartam (2 év gari van rá), ezért van csak ennyi infó. Holnap megnézem a szektorméretet.
Valóban egy USB-A - USB-C kábel van mellékelve, de nekem volt egy USB-C - USB-C kábelem (monitorhoz kaptam) és egy szabad USB-C portom az alaplapomon, így én pont így használom.
A hozzá adott kábelt ki se próbáltam.
Csak azért írtam a 2 HDD egyidejű használatát, mert a topikban volt párszor hogy egyeseknek nem ment. Igaz, az az ADSA-ST volt, de ott se szabadna ennek problémának lennie.
-
King Unique
titán
válasz
"Két HDD-t használok benne, egy 4TB-os WD Purple és egy 2TB-os WD Green HDD-t. Mind a kettőt szépen kezeli, nem probléma egyikről a másikra másolás sem. Természetesen egyszerre vannak benne, szépen kezeli őket."
Ja, a 2 db HDD egyidejű kezelése már ki lett próbálva, az akkor oké. Mondjuk normál esetben annak nyilván okénak is kell lenni, ha már kétlemezes dokkolóról van szó.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #6263 üzenetére
+ A WD84PURZ a The HDD Platter Database alapján 1.50-1.67 TB / lemeztányér | 5640 RPM | 128 MB cache, míg a WD85PURZ 2 TB / lemeztányér | 5640 RPM | 256 MB cache, ahol ugye nemcsak a cache mérete, hanem a lemeztányérok adatsűrűsége is eltérő, főleg az utóbbi miatt gyorsabb a WD85PURZ.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
King Unique #6261 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
HDD cache méret lehet másodlagos nagyobb fájloknál adatátviteli szempontból, viszont amíg a a gyártó a 128MB cache-hez maximális adatátvitelnek 175MB/s ad meg, addig a 256MB cache-el rendelkezőnek pedig 215MB/s-et és ez mondjuk számomra hosszú távon jól jött volna, hogy ha a névleges sebességet nem is, de valamennyivel nagyobb átviteli sebességet tudtam volna elérni. Így sincs világ vége, marad így ahogy van, bár ha mondjuk ezt tudom, akkor lehet inkább a WD Red Plus-t vásárolom meg, arról tudtam, hogy pontosan mennyi a cache.Nem volt célom "teleszemetelni" 3 topikot a bajommal, de sajnos hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy sok topikban sajnos sokszor kikerülik az ember kérdéseit, mintha fel sem tette volna és nem kap rá választ. Plusz mivelhogy 3 témát is érintett a problémám (külső merevlemez ház, 3,5" HDD, Debian linux) és nem tudtam melyikre visszavezetni, ezért gondoltam, hogy talán 3 terület szakemberei a saját területükkel kapcsolatban le tudják írni a problémámmal kapcsolatos meglátásukat, illetve tudnak segíteni annak megoldásában. Elnézésedet kérem!
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
King Unique #6256 üzenetére
Fizikai szemrevételezés megtörtént:
Ezzel szemben
lsusb
kimeneteID 174c:1153 ASMedia Technology Inc. ASM1153 SATA 3Gb/s bridge
-
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #6257 üzenetére
A Mac portjával biztosan nincs hiba. Más eszközt rádugva mindegyik USB Type-A portra (a 2,5"-os HDD ház, 2,5"-os HDD-k, 8-128GB pendrive-ok, kártyaolvasó, USB-HUB, Dell D6000 dokkoló (a kábelén van USB Type-A csatlakozó is)) tökéletesen működnek. De a Thunderbolt portokon kipróbálva (USB Type-B/Type-C kábellel)
sem ad életjelet. A 3,5"-os ház kábelével se lehet probléma, azzal próbáltam ki a PC-kkel meg a laptopommal.Eredetileg MacOS 13 Ventura volt a gépen, azzal nyögvenyelősen pár alkalommal működött, most MacOS14 Sonoma van rajt, ezzel se kép se hang...
Mint írtam Win10/11 és linux (Manjaro) alatt semmi probléma vele. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
King Unique #6256 üzenetére
Értem és köszönöm. Ezek szerint minden rendben van és minden érték normálisnak számít. Egyébként a ház maga nagyon jó, masszív darab. Csodálkoztam volna, a pont a vezérlését szúrják el. Egyetlen negatívuma a rettentő erős kék aktivitást jelző led, mert az teljesen bevilágítja éjszaka az egész szobát. Viszont ahogy látom erre is valamilyen szinten gondolt a Startech, mert csatlakozóval van a panelre kötve így igény esetén egyszerűen lehúzható.
-
vadkörte
addikt
válasz
King Unique #6252 üzenetére
PC-hez és linux-os laptophoz csatlakoztatva a 3,5"-os RAID házat bármilyen csatlakozási sorrendben néhány másodpercen belül megjelenik az eszköz.
A Mac-hez csatlakoztatva, se kép se hang, fel sem ismeri. Eddig talán 2-3 alkalommal sikerült felismertetni de azt is kínkeservesen (neten kutakodva nem egyedi eset) Csatlakoztatva van egy Raidsonic IcyBox 2,5"-os ház is a Mini-re, 2x 1TB SSD-vel. Azt ha bekapcsolom 2-3 másodperc és megjelennek a meghajtók.
A 3,5"-es házban JMicron JMS562, a 2,5"-os házban ASMedia ASM1352R vezérlő van. Ha ez számít valamit.Nem kell a RAID, de a 2x 3,5"-os lemezbölcső igen.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
King Unique #6253 üzenetére
Igen, tudom, hogy magára a házra írja, mint USB-s eszköz. Amit nem értek, hogy nem az E-s chipnek írja, illetve 3Gbps sebességűnek (legalábbis a nevének).
A sebességet meg azért nem értem, mert a WD holnapján átviteli sebességnek 215 MB/s van feltüntetve (igaz max.-nak). A HDD egyébként 3/4-ig van kb. Ahhoz képest ez akkor reális sebességnek számít?
Egyébként leválasztottam a másik 2 db USB eszközt (2,5" HDD + külső házas M.2 SATA SSD) és feljebb ment egy picivel a sebesség 110-120 MB/s közé. Többféle módszerrel is mértem (mint korábban, csak azokat nem tüntettem fel). -
tomgabor
senior tag
válasz
King Unique #6242 üzenetére
Kösz. Egyedül nem találtam volna meg.
Erre tudsz valamit mondani, guruló smile-tól picit bővebb infóra lenne szükségem.
Sajnos ha csak egy HDD van benne 5 alkalomból 2x teljesen véletlen módon olyan szinten elszáll a partíció, hogy vissza se lehet állítani, csak újra particionálni és formázni.Ami a gond ezzel az, hogy mindezt képes másolás közben megcsinálni.Ha pl: másolok egy 10Gb adatot, véletlen szerűen eldobja a HDD-t és kiírja ,hogy nincs ilyen meghajtó.
Két hdd-t nem bír el, még a laptop hdd-k közül sem mindegyikből.
Habár klónozásra alkalmas, két HDD-t egyszerre nehezen működtet, néha le is áll. Azóta egy HDD van csak benne, azzal üzembiztosan működik.Láthatóan kicsi hozzá a tápegység, hiába van ráírva hogy 2,5A, szerintem a valós teljesítmény kevesebb.
Gondolom ezek csak véletlen esetek? Cheers mate. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #6236 üzenetére
OK! Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #6234 üzenetére
Köszi! Akkor lehet majd kipróbálom a másikat, hogy azzal is legyen.
Ha elromlik a külső ház a benne lévő HDD olvasható marad PC vagy más külső ház számára? Ha jól emlékszem nem. Akkor viszont kettőt kell venni.
-
ab81
csendes tag
válasz
King Unique #6228 üzenetére
Köszi, ezeket a verziókat és a legújabbat is végigpróbálgattam, két különböző Win10-es gépen, mindkét házzal (ASM1051 és ASM1153), de egyiknél sem találta az MPtool egyik házat sem. Ha jól értem, simán elindítva az MPtool-t, az ablak alsó felében kéne látnom vmelyik porton a házat, hát nálam töküres minden esetben.
Lehet, hogy Win10-en nem megy a cucc? Próbáltam kompatibilitási módban, adminként, de semmi.... -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6220 üzenetére
Egyszerűen sehol semmit nem találok ami utalna arra hogy mikor dobta el az usb kapcsolatot ..hdd szerint éjfélkor meglessz ma is a 24 óra hdd idő szóval nem ertem...nem tudom hol talalhatnék olyan előzményeket ahol az usb vagy torrent vagy az értesítések vannak leírva.
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6220 üzenetére
Le volt kapcsolva....mintha kihúztam volna és vissza...egy gombnyomás és vissza kapcsolt..szóval ez nem.alvo.volt...torrent is hisztizett H nem találja az adott fájlokat...
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6218 üzenetére
Igyvan ahogy írod..csak áramszünet az órák szerint nem volt, hds pedig be van állítva hogy folyamat figyelje a hddt azaz ne engedje parkolni...érzésre nem pörgött a hdd...szóval le volt kapcsolva
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6210 üzenetére
Értem köszi a választ..a táp kapcsoló a dokkoló hátulján van, ami elvan dugva az asztalba.nekem nem feltétlen gond, csak pluszt egy folyamat, de én jobban szeretem ha úgy megy a dolog ahogy én azt szeretném..(most jelenleg nem tudom híg, de úgy megy
.)
Ezt a cmr és smr dolgokat én nem is tudtam ...annyira nem vagyok benne a dolgokban -
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #6208 üzenetére
Azóta nem tudom hogy de sikerült azt megcsinálni hogyha kikapcsolom a laptopot 10-20 perc múlva le áll a hdd is..ez fontos mert ha kikapcsolom, ne forgassa nekem állandóan, de kapcsolgatni nem tudom se a dokkolot sem a házat mert el van rejtve.
Igazából azért szeretném le cserélni mert a WD blue-t nem ajánlják állítva,(ne kérdezd miért) és félek a dokkoló clone gombjától.xd.de amúgy stabilan működik a dokkoló. .
Ja most tűnt fel, hdd sentinelnél ennél a wd40nél nem érhető el az energia beállítások...szürke...ezt a dokkoló okozza? -
válasz
King Unique #6202 üzenetére
Köszönöm. Olvastam az összefoglalót. A táblázat alapján kezeli 8TB-ig a lemezeket. Akkor a 4TB-ről biztosat csak próba után lehet mondani az esetleges egyedi hardver miatt.
Valószínűleg szintén a hardver eltérése okozza azt is, ami miatt az új firm nem kezeli az USB2-t. Nem nagy gond, mert a kuka helyett most legalább működik. -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
King Unique #6198 üzenetére
Végül ezt az Ugreen 50422típust vettem. Az Aliexpressen egész jókat írnak az Ugreen rack-ekkről a vásárlók, ráadásul van pár Ugreen cuccom itthon, jó holmik.. Írok majd beszámolót, meg pár hét/hónap használat után is..
-
ricsip
addikt
válasz
King Unique #6194 üzenetére
Vannak 4kn-re formázott Exos-aim, azokat akarnám benne használni. Abból miért jó, ha visszaalakítja 512e-re?
-
A Mágus
csendes tag
válasz
King Unique #6187 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Ugyanazt az USB-portot használtam ma az ADSA-ST esetében, ugyanazon HDD-vel, hasonló műveletekkel, szóval a körülmények hasonlóak voltak, nem volt gond. Megpróbálkozom egy kábelcserével. -
Tibusz00
tag
válasz
King Unique #6177 üzenetére
Köszi a választ!
Nem készenléti állapotba vált, mert folyamatosan felpörgeti, leállítja. A fájlkezelőkben megjelenik a lemez, de nem tudnak kapcsolódni hozzá. Kábel csere, USB 2.0, driverek frissítése volt. Probléma megmaradt. Másik OS a router volt. Próbáltam a külső ház firmwaréről megtudni valamit, de az ajánlott programok nem ismerik fel. JMicron JM578 chip van rajta. [Ez ] talál frissítést, állítólag meg is csinálja, de ki-be kapcsolás után - amit a program kér - ismét frissít. Ezt végtelenszer képes eljátszani.
Szóval szerintem nem csinál semmit.
Ha lesz időm majd még egyszer neki állok. -
Bici
félisten
válasz
King Unique #6171 üzenetére
A házban ment tönkre a panelen egy kondi, melynek meghibáaodása valószínűleg kinyírta a fő chipet (valami marvel), mert látható volt rajta a pontszerű égés. A táp hibátlan, megmértem, szinte zajtalan 12V jön belőle.
Az előző kérdésem után is egy jó értékelésűt vettem.
Arra gondoltam, hogy van kialakult tapasztalan bizonyos típusokról, amik nagy valószínűséggel jobban bírja a folyamatos üzemet.
De a linkelt hsz-ekben van Orico, ami szimpi.
Teszek egy próbát.Kössz!
-
szacsee
nagyúr
válasz
King Unique #6168 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Megrendeltem, a kétlemezes dokkolót, mivel ez tűnt a legjobb ár/érték arányú terméknek.
Kíváncsi leszek rá. -
scarf
csendes tag
válasz
King Unique #6164 üzenetére
Szia!
Köszönöm a felvetéseket - amiknél a korábban általad ajánlott témában tanultakból reménykedtem, szembesülve a lekérdezés után, hogy az 512e és az 512n formátumok között talán nem lesz baj, és használható is lesz oda-vissza.
Annyira az elméleti síkot erőltettem, hogy közben legevidensebb módszer eszembe sem jutott, hogy akkor most ezek után, hogy a dokkolóba bekerült az ominózus HDD, bepróbáljam magába a gépbe, felismeri-e, tud-e róla másolni, írni rá valamit...?!
Most kipróbáltam a tegnap dokkolóban felavatott winchestert a gépben is SATA-kábelen is, mint normál belső merevlemezt, és felismerte, működött, tudtam vele mit kezdeni. Igaz, egyelőre próbaként alig pár giga adatot másolgattam rá, hogy ha valamilyen úton-módon mégis gikszer jönne közbe, akkor nagy baj ne legyen - de úgy néz ki, nem lett belőle gond, és nagyon remélem, hogy ilyen téren a későbbiekben sem lesz probléma ezen a téren - bár, később egy próbát megérhet majd az is, ha már viszonylag sok adat kerül rá (amikért esetleg nem annyira nagy kár), azokkal, abban az állapotban is boldogul-e majd.
Igazából a korábbiakban általad vázolt szektorméretes kérdéskörben így most méginkább képbe kerültem a nem kis segítségednek köszönhetően, csak az bizonytalanított el, hogy így direktben az 512n formátummal korábban nem szembesültem, mint lehetőség, plusz az, hogy míg a belsőként használt vinyónál a logikai és fizikai méretek különböztek (ez lenne az 512e-re utaló érték), a dokkolóban lévőnél viszont megegyeztek (ez pedig akkor, ahogy kiderült, az 512n formátuma).
És ennél a pontnál hirtelen megakadtam, mert bár különbözött, de nem a 4Kn / 4Ke irányába (ami nem jött volna jól), hogy ilyenkor, ezek között lehet-e hasonló összezörrenés a működésben.Nálam jelenleg úgy néz ki, hogy ez a fajta "átjárhatóság" megvan, és talán másnak is jól jön még valamikor ez a fajta információ.
A segítségedért pedig ismételten nagyon hálás vagyok, és köszönöm szépen!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #6151 üzenetére
Ok, köszi, nomost ami még eszembe jutott ezeket olvasgatva, hogy akkor ha egy ilyen dokkolóba (nem pont ebbe, hanem akármilyenbe) berakom a lemezeket, akkor azokat előbb abban a dokkolóban le kell full particionálnom, hogy az használni tudja? A HDD-ken már van egy csomó adat, tehát akkor ez a külső házas/dokkolós megoldás nem működik sehogy sem, ha meg akarom rajtuk tartani az adatokat?
-
pacseryk
csendes tag
válasz
King Unique #6147 üzenetére
Az elsőt (CAMYSAFEDUAL35) már úgy néz ki nem lehet kapni és nem is gyárták.
Fantec QB-X2US3R-re Amazonon 11%, 1*-ot ad.(500-ból 60)
Lehet megróbálom a kínait és beszámolok róla. -
scarf
csendes tag
válasz
King Unique #6144 üzenetére
Amennyire én is próbáltam adott külső háznak vagy dokkolónak utánakeresni, akkor nem véletlenül nem találtam erre vonatkozó információkat, ha nem szokták megadni, és csak a tényleges kipróbálás, használat után lehet ezt majd megállapítani tapasztalati úton.
Az előzőleg adott válaszod így a szektorméretek és használhatóság körében meg is nyugtatott alapvetően, ha a manapság forgalomban lévő újabb eszközök már "kompatibilitást" nyújthatnak ilyen téren, és a kérdés igazából arra az esetre merült fel bennem, hogyha mégis belefutnék egy másik szektorméretes történetbe, abban az esetben ne álljak ott sokkos állapotban, hogy mi miért nem megy, és ezt szem előtt tartva rá tudjak nézni, hogy elsőként mi is okozhatja mondjuk a fennakadást. Ezen túl persze, ha mégis akad valami, attól még ezer másik gond is felmerülhet, csak a leglényegesebb, ami mindenképpen kizáró tényezőként hathat, legalább legyen az eszemben, hogy mit kellene keresni, megnézni legelsőként.
A lényeges adatok bebiztosításának opciójára is próbálok egy ideje figyelmet fordítani, többek között ezért is kellett most a plusz tárhely, és voltak hasznosak az esetleges későbbi átjáráshoz szükséges információk, amelyek így nagy segítséget nyújtottak ahhoz, hogy ezzel - legalább a saját felhasználói szintemen - képbe kerüljek.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
scarf
csendes tag
válasz
King Unique #6142 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat és a linkeket. A "melyiket kellene választani?" kérdésre vonatkozóan még nem döntöttem igazán, pont ezt az általad linkelt választ találtam a közelmúlt hozzászólásainak visszanézése során, ami alapján a "csak külső ház" után egyáltalán felmerült a dokkolós lehetőség is, ezt átgondolva kell kitalálnom, melyik lenne esetemben a jobb.
Annak örülök, hogy ezek szerint az első használatnál egyik eszköznél sincs különösebb speciális dologra szükség, így bízom benne, hogy ha már belső vinyókkal sikerült korábban a művelet, ezekkel is menni fog.
Viszont a szektorméreteket illetően abszolút új dolgot tanultam ezekkel, és számomra nagy segítség, hogy így kifejtve találkoztam ezen kérdés kibontásával. A link különösen hasznos volt, magamtól nem tudtam volna, hogy egyáltalán mire is keressek, mire kell odafigyelni - így már tudom, hogy a szektorméret ennek a kulcsszava, és hogy azok egyezése az adott platformokon adja meg a lehetőségét annak, hogy átvihető legyen egyikből a másikba. Ezen témában el kell olvasnom a mellékelt linkeket, mert nekem ez a része abszolút újdonság, és próbálok odafigyelni arra, hogy ezekkel ne legyen baj, és ilyen szempontból lehetséges legyen az átjárás.
Ehhez kapcsolódóan még annyit kérdeznék és lehet, hogy teljesen hülye kérdés, de nem vagyok vele tisztában, hogy az adott eszköz szektorméretének kérdését hogy lehet/kell meghatározni? Mivel akkor már biztosra szeretnék menni, és mert ez fogja meghatározni az egészet, így meg lehet-e tudni még azelőtt az adott eszköznél ezt az infót, mielőtt beüzemelem benne első alkalommal az új HDD-t, vagy azt csak utána, annak inicializálása, formázása után lehet megnézni a "fsutil fsinfo ntfsinfo x:" parancssorral, hogy milyen beállításokat adott neki az eszköz, amibe betettem?
(Azt az esetet próbálom bebiztosítani kvázi előre informálódva, hogyha valamiért elromolna a külső eszköz, akkor lehetőleg menthető/olvasható legyen a benne lévő adattároló tartalma - vagyis akkor a biztonság érdekében - ha máskor nem is kerülne rá sor, max. ebben a nem kívánatos esetben - PC-re visszatéve akkor az "512e" szektormérettel bebiztosítani ezt a lehetőséget, és ennek alapja az, hogy maga az eszköz milyen szektorméret szerint teszi a dolgát alapesetben.)
-
Vittorio77
csendes tag
válasz
King Unique #6136 üzenetére
Szia! Először is köszönöm, hogy ennyi időt szántál a válaszra! Manapság ezt meg kell becsülni, így ezt tényleg köszönöm! Írtál jó pár eshetőséget, hogy miket is kellene megvizsgálni, így én is pontokba szedem, hogy mit is csináltam meg ezekből:
- Tudom, hogy nincs limit ezeknél a dokkolóknál, így ezzel nem lehet probléma. Plusz van 14TB-os HDD-m is és azzal egy szál gond sincs.
- A tápegységnél nem feltétlenül a hozzá adott tápra gondoltam. Nem tudom, hogy a 12V-os tápegységből csinálja az 5V-ot a lemeznek, vagy az USB-ből jön ez a feszültség.
- A 3.3V-os hibáról most olvastam először, így erre nem tudok mit mondani. A lemezek felpörögnek, így talán ezzel nem lehetne gond.
- Az eszközkezelőben nem volt látható a dokkoló. Amikor jól működik, akkor a Tárolóvezérlők alatt megjelenik az "USB-csatlakozású SCSI- (UAS) háttértár", plusz a Lemezmeghajtóknál a "ICY BOX SCSI Disk Device" és a "SCSI Disk Device". Plusz talán a Hordozható eszközöknél is megjelent két darab "HD1", ami ide köthető... A probléma fennállásakor ez nem volt meg. A lemezkezelőben sem jelent meg. A tárolóhelyeket is megnéztem, de nem oldott meg semmit.
- Szerintem nem volt zéró értelme MBR-t csinálni. Amikor a PC-ben volt, akkor GPT-re volt inicializálva, plusz meg is volt formázva. A partíciót töröltem, de a GPT maradt. Ezután az MBR-re való átálláskor a meghajtó már csak logikai volt, így mint egy szűz merevlemez volt látható (mintha a gyárból jött volna ki, hiszen ott sem állítják be a GPT-t). Amit leírtál cmd parancsot, pont ugyanazt csinálta, amit én. De azért elvégeztem azt is
- A dokkolóban mindig csak 1 HDD van, így nem zavar be semmi egyéb. Ez nem lehet ok.
- Más HDD-vel kipróbálva minden rendben. Pedig van egy pár és egyikkel sincs semmi gond, csak ezzel a kettővel.
És most leírom, hogy most hogyan működik mégis a dolog:
3db USB kábelem van a 2 dokkolóhoz. A két gyári, plusz egy hosszabb Delock-os. Semmilyen variációban nem működött soha: sem másik USB portba dugva, sem a kábelek cserélgetésével. Másik PC-ben nem tudtam kipróbálni eddig. Most mégis működik.
Berakom a dokkolóba a HDD-t, elindítom, felpörög, nem látja a WIN10. USB kábel kihúz, majd újra bedug és így már látja. Ezt egyelőre csak az Icy Boxnál próbáltam le egy kábellel. De gondolom a másik két kábelnél is ez lenne, de majd egyszer kipróbálom. Ennek majd még utána kell nézzek, hogy ezt vajon mi okozza és mi rá a megoldás.Talán az alaplap (ASRock Z390 Extreme4), vagy az illesztőprogramok frissítése?
Még egyszer köszönöm a segítséget
-
tomy86
addikt
válasz
King Unique #6131 üzenetére
Igen, win 10 alatt évekig hibátlanul működött a leállítás.
Sajnos a registry szerkesztés nem hozott változást. -
válasz
King Unique #6127 üzenetére
Értem köszönöm. Felkarolom ezt a témát és mindent is elolvasok, mert pár évente új meghajtó inicializálásakor mindig örök dilemma ez az MBR vs GPT...
Ami a gépbe megy az mind GPT lesz, ami a rackbe, az egyelőre marad MBR. Később a 2TB-nál nagyobb kapacitásokat elképzelhető, hogy átvezetem GPT-re, mert amit eddig olvastam, azokból úgy tűnik, hogy a GPT bizonyos esetekben biztonságosabb.
Mondjuk amennyit a rack nálam megy, lehet hogy kb. semmit se befolyásol. Évente 1hét...
-
mistake767
csendes tag
válasz
King Unique #6124 üzenetére
Mivel nem megoldható az USB-s tápellátás, így könnyű szívvel engedem el a Type-C csatlakozást és ajánlásod alapján utána olvastam a felsorolt külső házaknak.
Úgy tűnik ár-teljesítmény arányában nagy népszerűségnek örvend az Axagon EE35-XA3, én is megpróbálkozom vele.
Köszönöm szépen az útmutatást! -
válasz
King Unique #6116 üzenetére
Értem köszönöm. Talán az idén meglesz a cókmók, de lehet csak jövőre.
Annak idején most már tuti, hogy egy USB2 (front panel) porton ment a formázás, még szerencse hogy kék...
Legutóbbi mentésnél ott őszültem bele, aztán meguntam és kerestem hátul egy szabad USB 3 portot. Rögtön be is gyorsult. Elképzelhető hogy ez a formázásra is hatással van ha továbbra is ragaszkodok a formázáshoz?
Boldog karácsonyt utólag is
-
válasz
King Unique #6111 üzenetére
Sztem ez ugyanaz mint a IB-377U3-B, csak C-Type. Maradok a hagyományos USB3 csatolófelületnél.
Ami érdekesebb az a szerelés, mert sok helyen EasySwap, ami ha jól értelmezem csavarkötés nélküli cserélhetőséget jelent.
Itt viszont csavaros a verzió, ami nekem előnyösebbnek és stabilabbnak is tűnik, meg ha én egy fiókba beteszek egy meghajtót az kb. ott is marad örökre. Nagyon ritka hogy át kell rakni másikba.
Az üzembeállításba kellene még tanács.
Nyáron mire megformázta az egyik rack a 2TB területet azt hittem odaőszülök.
A gép saját meghajtójában ugyanaz a művelet lement tizedannyi idő alatt...Ha most a gépbe formáznám majd meg, aztán utána beteszem a rackbe és jó, utána gondolom nem történhet olyan hogy később rájön, hogy még se jó és inicializálást kér, ugye?
Vagy jó első perctől kezdve, vagy nem. Helytálló ez az elmélet?
Köszi előre is!
-
makkai
aktív tag
válasz
King Unique #6108 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Holnap megpróbálom még a másik gépben, de valószínűleg hibás lesz. -
makkai
aktív tag
válasz
King Unique #6106 üzenetére
Igen, próbáltam másik kábellel, másik porton, ugyanaz.
Annyit hozzáteszek, hogy amikor a SATA-ra kötöttem, egyből beléptem a biosba, de nem látta. Már akkor elkezdte ezt a furcsa, kerregő, folyton újrekezdődő felpörgő hangot hallatni, de miután betöltött rendszer és a kezelésbe beléptem, inizializáltam, akkor végig ment, partíciót létrehoztam, formáztam. Meg is jelent a meghajtó. Ráküldtem e sebesség tesztett, és amikor a 4k teszt íráshoz ért, na akkor kezdett csak igazán furcsa kerregő hangot adni és le is állt a teszt.
Újra indítottam a gépet és akkor már nem látszott a merevlemez és újra bedobta a kezelésben az inicializálást és azóta nem lehet inizializálni i/O hibával.Online rendelés volt. Most mit érdemes kérni? Kérhetek azonnali cserét, vagy meg kell várnom a hetekig tartó garanciális mizériát? Vagy csak küldjem vissza sima elállással? De nagyon jó vétel volt 90K-ért 5 év garival ez a 14TB-os merevlemez.
-
makkai
aktív tag
válasz
King Unique #6104 üzenetére
Abban a dokkolóban próbáltam, amiből kivettem 2 db 4TB WD merevlemezt és magában beletettem a 14TB-ost.
Most bekötöttem közvetlenül az alaplapra SATA3-ra. Biosban nem látja és folyamatosan kereegő, kattogó hangot ad, folyamatosan ismétlődés szerűen.
Windowsban kezelésben beadja, inicializálni próbálom GPT-re , de I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrahajtani üzenetet dob.
Jól gondolom, hogy ez mehet vissza gariba?
-
Llew
senior tag
válasz
King Unique #6101 üzenetére
Köszi a választ. Egyszerre több használat, raid, hűtés, de még a gyors csere sem cél.
A 2,5" és 3,5" váltás esetleg jó lehet. Valami egyszerű megoldásra gondoltam.
Első körben ezt a kettőt néztem:
Dokkoló: AXAGON ADSA-SN ahogy olvastam nincs vele tapasztalat
Ház: ORICO 3588C3 ezzel szintén nincs ha jól néztem. Ennél az usb-c szimpatikus, meg gyorsan szerelhető és ez is kétméretű. Viszont a műanyag ház hűtés szempontból nem az igazi. A nyitott dokkoló talán ilyen szempontból is jobb megoldás. -
PinguPingvin
csendes tag
válasz
King Unique #6098 üzenetére
Köszi a tippeket, sajnos ilyen végű USB-m nincs más, ami jó lenne bele.
100/100, nincs vele gond.
Veszek helyette másikat, ezt meg visszavetetem. -
PinguPingvin
csendes tag
válasz
King Unique #6096 üzenetére
Az eszközkezelőben nem ír hibát, ott "Az eszköz megfelelően működik".
A Vezérlőpult >> eszközök és nyomtatóknál ha kijelölöm, akkor írja alul, hogy hibás illesztő, külön kódja nincs, a diagnosztizáló nem ismeri fel a hibát.Én is inkább hibás kábelre gondolnék, vagy ki tudja.
A tulaj azt mondta, ha nem találok megoldást, visszaveszi, szóval nem hinném hogy át akarna verni, ő azt mondta, nála linuxon, windowson is jól ment, bár utóbbin egy 80GB-ossal próbálta. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
King Unique #6093 üzenetére
Igen, néztem a listát, csak nem láttam benne, azért gondoltam, hátha időközben valaki megvizslatta közelebbről.
Akkor lehet, hogy bepróbálom, mert nekem is szimpi, a Type-C meg igen, csak amiatt kell, hogy ne Type-A-t foglaljon. -
axlfsi
veterán
válasz
King Unique #6090 üzenetére
Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz
King Unique #6085 üzenetére
Nem terveztem kétlemezest, elég, ha egy HDD-t bele lehet tenni.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #6076 üzenetére
Úgy tűnik valóban az Evolveo Dion 1 dokkoló volt a ludas!
Amióta cseréltem Axagonra, megszűntek a random RAW esetek.
Úgy tűnik nem bírta sokáig a 0-24h-s üzemet a vezérlője. -
racskobalazs
senior tag
válasz
King Unique #6081 üzenetére
Szia,
Igen, erre a vezérlőre gondoltam "asm chip" alatt
Köszönöm szépen a segítséget és a részletes választ! -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6073 üzenetére
Kábelhiba kizárva mert más kábel van berakva a rendszerbe. Ha hub hiba lenne akkor a többi eszköznél is produkálná amelyek eleve a hubról kapjál a tápot is.
A másik HDD a dokkolóban félig még olvasható Windows alól mert több mappát is lementettem róla. De van olyan mappa ami reggel még megnyitható volt, délutánra meg már nem.
Nem volt átrakva egyik HDD sem másba így aztán a GPT védőpartíció megjelenése érdekes.
Reggel megnézem egy dokkoló újracsatlakoztatás után, hogy lefut e az inicializálás. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6069 üzenetére
Több mint 1,5éves a dokkoló és majdnem folyamatosan megy. Még azt is el tudom képzelni, hogy valami már haldoklik.
pl a vezérlő már olykor hibázik és akkor ugrik az NTFS tábla.
Az Axagonnál a leválasztás után volt RAW. Amíg nem volt leválasztva addig nem volt gond vele. De ott a boltban lévő eladó nem lepődött meg, hogy visszavittem. Lehet az már járt valakinél.
Itt viszont menet alatt Windows értesít, hogy ellenőrizni kell a meghajtót mert hibát talált. Ekkor még mutatja az NTFS meghajtót, hogy mennyi a foglalt és mennyi a szabad. Csak mappák tűnnek el illetve némelyik mappát nem lehet megnyitni mert a rendszer szerint sérült.
Ha ilyenkor futtatnék egy meghajtóellenőrzést akkor közli, hogy használatban van de ha mégis szeretnék akkor nyomjak a gombra. Ahogy rányomok azonnal bezáródik és máris RAW lesz.Azért tippelek a dokkoló meghibásodásra mert a dokkolóban lévő mind2 HDD egyszerre produkálja. A dokkoló egy aktív hub-ra van kötve de a hubról megy egy noti vinyó is(sata-usb adapterrel) és annak semmi baja. Ezen felül közvetlenül a gépre van kötve egy SSD is és annak sincs baja. Ha szoftveres környezettel lenne gond akkor azoknál is jelentkezne.
A dokkolóból 1,5év alatt összesen 2x lettek kivéve a HDD-k. Mozgatva sincsenek. Kábelek is fixek.
Szerintem újból rendelek egy Axagont mert maga a háza nagyon bejött.
-
fgeth
csendes tag
válasz
King Unique #6059 üzenetére
Köszönöm a választ. Kétlemezes dokkolóm van, de szeretnék egy kompakt, egyben szállítható racket.
Thermaltake-em van, de az 2TB max-os. Mondjuk most egy nagyobb van benne, de át kellett alakítani egy kicsit a racket, és jobban örülnék, ha egy arra tervezett eszközbe tennék egy ilyen hagy hdd-t.
Van passzív hűtéses egylemezes házam, de a 10 tb-s vinyó pillanatok alatt 50 fok felett van benne...
Ahogy nézem, Icy box lesz a megoldás. Nem olcsó, de ezt tűnik a legjobbnak. -
Fityi
csendes újonc
válasz
King Unique #6056 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Nekem is gyanús volt hogy abban a házban nemigen jönne össze használható légáram. Még arra gondoltam hogy talán a ventis alkatrész több tipushoz is jó lehet, lefaragva a gyártási költségeket. Ha jól meghajtottam a vinyót, 47-49 C-ig elmászott de csak olvasásban tv-hez kötve talán alatta marad. Ha mégsem, ráaplikálok egy 80-as ventit usb-vel.
-
Bargab
tag
válasz
King Unique #6051 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Pár éve volt gondom a szektoméret problémával, azóta nem követtem a piacot, de most kicsit megnyugodtam. -
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
King Unique #6047 üzenetére
Sima adaptert keresek, a lehető legegyszerűbbet.
A kb 5.000 Ft-os kategória (pl: [ez]) használható, vagy van valami buktatójuk ? Van ezek között kifejezetten ajánlott / kerülendő típus, vagy kb tök egyforma mindegyik ?
Látok itt [egészen filléres] fajtát is, meddig szabad ezekkel lemenni, mire kell figyelni ?
Soknál látok [dupla USB kábeles] megoldást, van amelyiknek [saját tápegysége] van, de a fentinek meg pl [egyik se], az ha jól látom egy USB kábellel megoldja tápot és adatot is (?). Ezek között pl van ajánlott / kerülendő megoldási elv, vagy működik mindegyik ? -
poirot
őstag
válasz
King Unique #6044 üzenetére
Természetesen tudom, hogy kell módosítani a meghajtó betűjeleket, csak gondoltam van valakinek mobilrackkal kapcsolatban evvel tapasztalata.
Köszönöm. -
A Mágus
csendes tag
válasz
King Unique #6041 üzenetére
Köszi a választ, igen, most már minden működik. Ahogy linkelted, eszembe is jutott, hogy XA6 esetén is ez volt a megoldás. (Annyi a szépséghibája ennek a módszernek, legalábbis a tapasztalataim szerint, hogy az ADSA-SN-nek már a bootoláskor bekapcsolva/csatlakoztatva kell lennie a géphez, ha később kapcsolod be/csatlakoztatod, akkor nem működik a TRIM/UNMAP)
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #6035 üzenetére
Természetesen ezeket hajtottam végre igen. MBR helyett már GPT-re csináltam. Amig nem csatlakoztattam újra addig nem volt gond. De ahogyan visszakapcsoltam és felpörögtek a HDD-k újra RAW.
Próbáltam a laptop saját 3.1 Gen2-es USB-A portján és a Thunderbolt 4 képes USB-C-n is a Sabrent gyári USB-A-C adapterén keresztül amit a sata-usb adapterhez járt.
Mindig leválasztom Windowsban a meghajtót mert már megjártam anno. Hiába nem volt semmilyen művelet a meghajtón de miután lehúztam és visszadugtam szólt a Windows rögtön, hogy gond van. Azóta egy szimpla Windows restart miatt is leválasztom.
A csomagon amúgy nem lehetett látni korábbi használatot. Még a doboz fedele sem volt betörve a hajlatnál. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6029 üzenetére
Laptopról van szó. Már van egy dokkoló a gépre kötve egy Evolveo Dion 2. Az a hubon keresztül megy. Mellé dugtam be az Axagont is.
De akkor az Axagont közvetlenül a laptopra csatlakoztatom. Legyen fizikailag is elválasztva a másiktól. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6027 üzenetére
Újrainicializálás meg sem fordult a fejemben. Az egyik HDD 500GB-os a másik 2TB-os. Eddig ezek amúgy MBR voltak.
Alaposan le fogom tesztelni! RAW-ba fordulást amúgy egy aktív hubra(tp-link uh700) kötve produkálta. Megnézem majd hub nélkül is. Ki tudja nem e a hub vezérlője akadt össze a dokkolóban lévő vezérlővel és emiatt lett RAW... -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6023 üzenetére
Nem tudom mi okozta mivel a HDD-k korábbi helyein(rack és adapter) rendesen leválasztottam ahogyan kell. USB Safely Remove programot használom a leválasztásokra.
Ahogyan átraktam őket az Axagonba, jött a baj.
MiniTool program szerencsére lát minden adatot így most átmásolok mindent aztán az Axagonban formázom a 2 HDD-t és remélem nem lesz több ilyen...
Ha viszont 14napon belül újra csinálja akkor megy vissza a dokkoló... -
válasz
King Unique #6024 üzenetére
Köszönöm. Félek, hogy a médialejátszó egy USB-n keresztül nem látja a kétlemezes dokkolóban/házban mindkét hdd-t, utánanézek az adott példákkal. Mégegyszer köszi.
-
Geri12345
tag
válasz
King Unique #6017 üzenetére
Elhiszem, hogy van, akinél működik 2 TB-nál nagyobb, de nálam nem működött. Viszont most próbáltam WD20EZEX 2 TB-tal, azzal jól működik, felismerte a Windows. Szerintem ezt úgy lehetne értelmezni, hogy 2 TB-ig garantáltan kompatibilis.
HDS ezt írta: VID: 152D, PID: 0578
Igen, van olyan előlapi csatlakozó, ami rosszabb, de nekem ez már működött egy Sharkoon Swift Case Pro 3.0-ás rackkel, ezért nem hiszem, hogy ezzel lenne a gond. Ha meg mégis hátra kell kötni, akkor a rövid kábele miatt nagyon nem ideális a helyzet. Most egy LC Power LC-35U3 Siriusban gondolkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest