- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #6151 üzenetére
Ok, köszi, nomost ami még eszembe jutott ezeket olvasgatva, hogy akkor ha egy ilyen dokkolóba (nem pont ebbe, hanem akármilyenbe) berakom a lemezeket, akkor azokat előbb abban a dokkolóban le kell full particionálnom, hogy az használni tudja? A HDD-ken már van egy csomó adat, tehát akkor ez a külső házas/dokkolós megoldás nem működik sehogy sem, ha meg akarom rajtuk tartani az adatokat?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ez ajánlott típus? 2db 3.5"-os winyó lenne benne egyszerre. Főleg Backup-ok mennének rájuk.
Köszi!
(A másik külső meghajtós Topic-ban már feltettem a kérdést, de azután láttam csak, hogy ez inkább ide való...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #5473 üzenetére
Egyelőre jegelve ez a project, ez az ICY Box nem éppen egy pénztárcabarát gyártó (attól még elhiszem, hogy jó).
Viszont van egy HDD RAC-es média lejátszóm (Q10 Pro), amibe vennék egy 2TB-os winyót. Lehet 7200RMP-eset és így a hőfok ellenőrzés lehet szükséges lenne néha. Csak hálózaton Android-os SAMBA megosztással lesz elérhető a winyó pl. a PC-k számára, ill saját magának a Box-nak nyilván Android alatt, de gondolom így akkor a hőfokellenőrzés is ugrott, ugye?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan külső ház megoldást keresnék, amibe egyszerre 3db 3.5" HDD is belerakható. Létezik ilyen? A külső csatlakozó jó kérdés, mert lehet majd egy HP Thin Client-re lenne kötve, aminek külső PCI-E portjára (ha jól informáltak) akkor rakható valamilyen SATA csatlakozó. A kérdés, hogy ez így ebben a formában működne e, ha a ház így ezen a SATA-n csatlakozna és persze, hogy mind 3 lemez rendesen kezelve legyen így. ???
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #4750 üzenetére
Hello!
Még vissza térve erre a HDD dokkolós témára: nem okozhat nagyobb gondot ilyenkor, hogy a HDD gyak. 3/4-ig "kilóg pucéran" a dokkolóból? Környezeti ártalmakra gondolok, mint pl. az esetleges pára kicsapódás, vagy ha a hirtelen zuhét véletlen befújná a szél az ablakon...
Ez csak 8K lenne, amiért 2 HDD helyet kapok, 2 külön sima HDD "ház" pedig legalább a duplája lenne. Ráadásul ebben még cserélgetni is tudom a winyókat kedvem szerint, ha gondolok egyet.
Szóval nem tudom a veszélyeket is beleszámolva mivel járnék jobban...?
Jó lenne ha olyan is válaszolna aki maga is használ/t mindennap és hosszabb ideje ilyen dokkolót.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4799 üzenetére
Köszi!
Egy ilyen pont jó lenne. De a Molex csatis tápellátás lehet gond lesz. Nem tudsz valami Molex-USB átalakítóról, amivel valahogy USB-n tápolhatnám közben a winyót? Vagy van egy 12V/5A-es tápom is, ahhoz valami olcsó átalakító valahogy esetleg?
Ez pl. már túl drága 8K-t nem adnék érte, mert gyak 1 alkalomra kellene csak az egész.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy IDE-s winyó, amiről le kellene menteni 40GB-nyi adatot. Az alaplapomban van IDE csati, de nagyon hozzáférhetetlen helyen.
Gondoltam egyszerűbb és kockázatmentesebb lenne valami külső USB-s IDE átalakítóval megoldani. Ha létezik ilyen egyáltalán. ? Megoldható ez valahogy "külsőleg"?
Mármint RACK nélkül, mert az senkinek nincs a környékemen, pláne nem IDE-s és csak ezért nem fogok venni ilyet.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Miért az olyan sok? Állandóan lehet, de ez most ez egy intenzív teszt volt, nem?
4db Winyóm van, 3 külső, és egy belső, ezeknél mind volt már 42fok fölött a maximális hőmérséklet. Gondolom valami hasonló okból kifolyólag. A jelenlegi és az átlag ennél jóval alacsonyabb (33fok max).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #4750 üzenetére
Még visszatérve erre a dokkolós témára: most olvastam egy olyan "véleményt", hogy a HDD-nek lehet nem tesz jót hosszú távon, ha állítva használják. Van bármi alapja ennek?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4765 üzenetére
csak jelen esetben maga a külső házban lévő HDD limitálja az adatátviteli sebességet.-> Vagyis a WD Purp? Ennyire gyenge?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4752 üzenetére
Ezt a hsz.-edet most nem igazán értem...
2,5"-os gyárilag összeszerelt és a 3,5"-os külső házas / dokkolós megoldások árainak összehasonlítása eleve üti egymást.-> Miért ütné? Nekem teljesen mind 1, hogy milyen lemez van benne, ha ugyan azt a tárhelyet és megbízhatóságot olcsóbban megkapom (és jó arra amire nekem kell). Pl. 8K azért mégsem 20 fillér. 4TB-osok esetén meg meg még többről is beszélünk.
Meg hát nem tudom, de bárhol nézem sokkal szűkösebb a kínálat a 2.5"-os belső lemezekből és drágábbak is, mint a 3.5"-os társaik. Tehát miért raknék épp 2.5"-osat a dokkolóba?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #4742 üzenetére
Találtam egy egész jónak tűnőt 8K-ért itthoni boltból. + 18K 2TB P300 =26K, amennyibe a legolcsóbb külső Maxtor 2TB-os kerül (ahol én tudnám megvenni). Tehát a következő 2TB-os winyónál megspórolok 8K-t (a dokkoló árát). Csak az aggaszt, hogy menne e így is rendesen USB HUB-ról (vagy, hogy nem okoz a valami gondot), mert jelenleg kevés az USB portom.
Mert, ha ezzel gyak. 2db külső USB winyónak ismerné fel a rendszer a winyókat, akkor ez a dokkoló gyak. már eleve egy USB HUB, nem? HUB-okat sorba kötni, meg nem is tudom...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4744 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá kieg. képen, hogy egy akár USB 2.0-ás aktív (és persze nem vacak) USB HUB-al megoldható bármilyen külső USB-s winyó rendes tápellátása (és akár többet is rá lehet kötni).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4741 üzenetére
Köszi, az nem baj, max akkor cserélném benne a winyót, ha újat veszek bele. Még számolgatom az árakat, de hosszabb távon talán jobban kijövök a Rack/dokkoló megoldással.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #4738 üzenetére
De találtam ilyen 2 slot-osokat is. Ezeknél van valami amire vigyázni kell/tudni kell róla? Vagy ugyan úgy egyszerre használható a belerakott mind két HDD? Rendesen külön drive-ként kell felismerje a windows, nincs semmi "hátulütője"?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #4737 üzenetére
Ja, az Orico cuccait már én is nézegettem más ügyben, elég minőséginek tűnnek. Pl. most ezt találtam így hirtelen, elég jó áron lenne. Bár az az LC Power sem sokkal több itthonról.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Helló!
Úgy döntöttem, hogy felhagyok az "előre szerelt" USB-s merevlemezekkel, mert pl. az ED-n (ahol nekem jó lenne venni) 19K a legolcsóbb 1TB-os és 22K-ért már egy 2TB-os WD Puplz-t kapok.
Ez utóbbihoz keresek valami USB 3.0-ás külső "házat", vagy DOC-olót. Természetesen minél olcsóbban, de azért eléggé megbízhatót.
Ami fontos: aktív USB HUB-ra lesz majd kötve (ami pár másik eszköz is lóg), tehát ez nem okozhasson problémát. És az fontos, hogy "tényleg" USB 2.0-a kompatibilis legyen, mert a gép amire dugom csak ilyen portokkal rendelkezik.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Belső 3.5"-os RAC-es topic-ot nem találtam, így ide tenném fel a kérdést: milyen 5.5"-os helyre rakható belső Rac-ek ajánlottak 3.5"-os merevlemezekhez? Az alaplapom csak SATA I-es, de gondolok a jövőre is, így jó lenne, ha a RAC SATA III-at is tudna (Vagy nem tudom ez számít e ténylegesen a sebesség szempontjából.)
2.5"-os HDD-t nem fogok benne használni, csak 3.5"-ost. Fontos a megbízható működés és normális Hot Swap funkció, tehát, hogy biztonságosan lehessen cserélgetni benne a winyót.
A tervezett winyók WD Red és Black-ek lesznek majd...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest