- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #6127 üzenetére
Értem köszönöm. Felkarolom ezt a témát és mindent is elolvasok, mert pár évente új meghajtó inicializálásakor mindig örök dilemma ez az MBR vs GPT...
Ami a gépbe megy az mind GPT lesz, ami a rackbe, az egyelőre marad MBR. Később a 2TB-nál nagyobb kapacitásokat elképzelhető, hogy átvezetem GPT-re, mert amit eddig olvastam, azokból úgy tűnik, hogy a GPT bizonyos esetekben biztonságosabb.
Mondjuk amennyit a rack nálam megy, lehet hogy kb. semmit se befolyásol. Évente 1hét...
-
válasz
SchumiBácsi #6115 üzenetére
Hello! Nekiálltam az új szerzemények hadra fogására.
Előtte az itt látható kérdésre adott 1ső válasz alapján lecsekkoltam valamennyi meghajtómat, hogy MBR vagy GPT e.
Az egész új gépem GPT, viszont valószínűleg az összes háttértáram amiből most 2db-ot néztem csak gyorsan meg, MBR. A legutóbbi is MBR ami egy 2×1TB verzió egyébként - elsődleges PC tükörkép.
Úgy tudom az MBR 2TB-ig jó és eddig csak 1TB partíciókkal zörögtem. Az újonnan érkező meghajtó kizárólag rackben megy majd, sehol másutt. Nem lesz nyűgje, ha továbbra is MBR módba csinálom meg, csak ezúttal már 2TB (valójában 1.82TB) partíciót rajta?
A gépbe is lesz bővítés, 2×2TB SSD, azokat GPT-n nyomom majd, ha már az egész gép az. A fő téma a rack közel 2TB MBR partíció - jó lesz így neki?
Köszönöm előre is.
-
válasz
King Unique #6116 üzenetére
Értem köszönöm. Talán az idén meglesz a cókmók, de lehet csak jövőre.
Annak idején most már tuti, hogy egy USB2 (front panel) porton ment a formázás, még szerencse hogy kék...
Legutóbbi mentésnél ott őszültem bele, aztán meguntam és kerestem hátul egy szabad USB 3 portot. Rögtön be is gyorsult. Elképzelhető hogy ez a formázásra is hatással van ha továbbra is ragaszkodok a formázáshoz?
Boldog karácsonyt utólag is
-
válasz
King Unique #6111 üzenetére
Sztem ez ugyanaz mint a IB-377U3-B, csak C-Type. Maradok a hagyományos USB3 csatolófelületnél.
Ami érdekesebb az a szerelés, mert sok helyen EasySwap, ami ha jól értelmezem csavarkötés nélküli cserélhetőséget jelent.
Itt viszont csavaros a verzió, ami nekem előnyösebbnek és stabilabbnak is tűnik, meg ha én egy fiókba beteszek egy meghajtót az kb. ott is marad örökre. Nagyon ritka hogy át kell rakni másikba.
Az üzembeállításba kellene még tanács.
Nyáron mire megformázta az egyik rack a 2TB területet azt hittem odaőszülök.
A gép saját meghajtójában ugyanaz a művelet lement tizedannyi idő alatt...Ha most a gépbe formáznám majd meg, aztán utána beteszem a rackbe és jó, utána gondolom nem történhet olyan hogy később rájön, hogy még se jó és inicializálást kér, ugye?
Vagy jó első perctől kezdve, vagy nem. Helytálló ez az elmélet?
Köszi előre is!
-
válasz
SchumiBácsi #3830 üzenetére
Hosszú idő után ismét elérkezett a rack vásárlás ideje
Sajnos a Sharkoon-ból a Rapid Case és a Swift Case se elérhető már
A RAIDSONIC IB-377U3-B megoldásról van valami információ?
Amit tudok róla, hogy a meghajtó kapacitás "végtelen" - 2TB a terv egyébként.Fontos, hogy a meghajtó, csavarokkal rögzüljön benne és ahogy most a Swift Case is csinálja, hogy leválasztáskor rendesen kapcsolja is ki a meghajtót.
Alternatívát elfogadok, a lényeg: csavaros rögzítés, meghajtó szabályos kikapcsolása - és ne legyen gagyi.
Köszönöm előre is!
-
Perpill az összes kapcsolódik a géphez. De egy már nem tud. Pár hét és jön a felmentő hadsereg és az összes rack a 2db USB3 porton osztozik egy-egy elosztó segítségével, későbbiekben a leggyakrabban használtak. Idővel az USB2 portok visszafoglalódnak, vagy további elosztókkal kapcsolódnak a kevésbé használatosak. Mentéskor mindig 1HDD pörög, legyen az 3as vagy 2es port így a sebesség nem probléma.
Bár a 220V ami még igazán határt szabhat, mert 2×5db van fenntartva csak az USB miatt
Előfordulhat hosszútávon hogy a leggyakrabban használtak 10db-ra korlátozódnak és ami ezen felül van csak úgy lesz... hacsak nem lesz olcsóbb de tuti jó 6-8TB lemez, de a "kicsikre" akkor is szükség lesz mert 1HDD nem HDD.
-
Én úgy tudom ha a HDD egy pozícióban bejárult, ami esetemben fekvő nem igazán jó ha későbbiekben álló/ferde helyzetben működik tovább. Nem beszélve a dokkolón jellemző csatlakoztatás - inkább kopjon az USB. Meg most hányódjon egy tucat HDD egy dokkolóhoz, mert félévente kivonják a normális rackeket a forgalomból?
-
válasz
sanzi89 #3863 üzenetére
Megértelek. Én is hőbörgök hogy annak idején a picsáért nem vettem vagy 10-et minden szériából.
Chieftec CEB 35-S a 2.0 és 3.0 verzió is tök egyforma, jól hűthető (elöl-hátul van rács). Annyi a különbség hogy az utóbbi gyorsabb, sajnos ki is maradt a 3as széria mert nem gyűltek úgy az adatok mint manapság - egy jóféle 1napos program ha videózok lazán televágja a 32GB-os kártyát a fényképezőben. Az új Chieftec verzió meg totálisan zárt.
Sharkoon RapidCase szintén zenész - rács elöl hátul erre megszűnik, van helyette a Swift Case ami zárt. Nem tudom miből gondolják azt hogy egy új korszerű HDD egy USB 3-as rackben hűvösebb, amikor meg van hajcolva, mint régen az USB2-es példányokban az 5400-es nem győztem hűteni őket. Most önálló szélcsatornát nyomtam nekik úgy ahogy hűlnek, de egy jókora másolásnál azért 40-42 fokig elmennek így is, pedig szellőznek rendesen, ráadásul Green széria igaz még a régi lehet az új hűvösebb.
A Swift Case burkolata egyébként nem egy was is das, a technika megvan hozzá fúrom át ahol kell elöl és hátul. Őszig veszek még amennyit csak lehet és mennek egy egyedi rack szekrénybe ahol majd jól tudom hűteni őket a kábeleket elrejteni stb... csak a bekapcsoló gombok lesznek kihozva előlapra meg a ventilátor.
Kissé elszáll ez a témakör, mert a vártnál gyorsabban telik a PC-ben a tárhely. A két WD5000AAKS HDD 500nap alatt telt be gyakorlatilag, míg a két új WD1003FZEX már 300napnál teljesen tele lesz ha így halad. Tehát fognak gyűlni a rack-ek a jövőben is, az meg igen gáz hogy 1-2év múlva nem tudom megvenni ugyanazt, már csak a tokozás miatt is mert hiába 3,5" az összes HDD a burkolatuk akkor se egyformák.
-
válasz
sanzi89 #3858 üzenetére
Egy ilyen rack arra való hogy felmegy az adat/lejön az adat, nem arra hogy torrentezz 24/7. Ha továbbra is így gondolod és bízol magadban kifúrod hálóban a burkolatát ahol lehet - természetesen saját felelősségre. Ha időközben meghibásodik a rack, legyen egy ugyanolyan tartalékba amit nem fúrsz meg, így a sértetlen burkolatával vissza tudod küldeni a hibásat.
-
válasz
King Unique #3840 üzenetére
Értem köszönöm.
Én is úgy éreztem hogy a kicsik közvetlen az USB-ből nyerik az áramot, a nagyok meg a konnektorból... akkor esetemben tuti jó passzív módban is az a HUB. Azért is jobb így, mert nem kell beáldozni 2db konnektorhelyet, és az USB konnektor-sin is kitart az évek múlva esedékes fejlesztésben még, amikor is már az összes szabad hely elfogy a 2×5 csak USB rack célra fenntartott elosztó párosban
-
válasz
King Unique #3831 üzenetére
Azt elfelejtettem írni hogy az összes rack 3,5" és saját tápos. Mi van akkor ha ezt az aktívnak mondható USB elosztót nem táplálom a konnektor felől? Nem mintha para lenne mert az energiaellátás egyre inkább kezd egy alaphálózati transzformátorállomásra hasonlítani, de érdekelne a dolog, főleg hogy egy időben gyakorlatilag csak 1db rack dolgozna HUB-onként.
-
Üdv all!
Végül sikeresen bővült a rack arzenál, máris mindjárt 2db Sharkoon Swift Case PRO USB3-al. Bízzunk benne hogy valóban jó, mert nyár/őszig bejön még 3db gondolván a távoli jövőben a PC-ből távozó HDD-k számára.
Azonban már most problémába ütköztem ugyanis elfogyott a gépen az összes USB. Tehát szükség van USB elosztóra, valami normálisra: megfelelőnek tűnik erre a feladatra?
Ha igen akkor 2db jönne a jelenlévő 2db USB3-as port szétosztására és az összes rack rá kerülne, legyen az 3as vagy 2es szabvány. Elosztónként egyszerre csak egy racket használnék, tehát adatmentéscicománál legfeljebb 1-1 különálló USB3 port dolgozna. A fejlesztés elsődleges célja tehát hogy ne kelljen ki/be dugosgatni a cuccokat, mert a HDD rackek is egy fix szekrényt képeznek majd idővel.
Jól van ez így? Előköszi!
-
válasz
King Unique #3732 üzenetére
Köszi! USB2 a kicsi HDD-khez menne, 500GB-ig. USB3 a majdani 1TB-osokhoz kell amikor kijönnek a gépből pár év múlva. Igazából a mostani USB3 rack kapacitás is lefedné, mert tavaly vettem 3-at is, de ha tudom hogy ez lesz vettem volna vagy 10-et.
Ez a swift case igen jól néz ki csak totál zárt... oszlopos fúróval megoldható lenne a hűtés, csak ilyenkor kell egy sosem használatos rack is aminek a sértetlen fémháza utazna garanciális esetben... Ahogy láttam a képekből az egész 2db részre szedhető. Amihez sehogyan nem nyúlunk az az előlap és a tálca amiben a HDD van. Hátoldal lecsavarozható, így ott könnyedén lehet fúrni ide-oda. A másik fő darab ami az egészet összefogja az maga a burkolat aminek az elején lehetne néhány furat.
Végül az egész megy a többi rackhez betokozva aktív hűtéssel... azért ha USB3-on megindulnak a dolgok hosszan, fűthet rendesen. A rapid Case nem para ebből a szempontból mert az elejében ott a hűtőrács, régi Chieftec CEB-35S szintén, kár hogy annak kimaradt az USB3-as verziója - nem kellett akkoriban HDD-t vennem.
-
Na újra itt vagyok
Melyik a ma kapható legjobb/megbízhatóbb USB rack 3.5" lemezhez? Hűtés miatt csak olyan rack érdekel amin elől-hátul valamilyen formában szellőzőrács van. A Sharkoon például ilyen. De a rohadt anyjába sehol nem lelek se USB3-ast se USB2-est. Ha van valahol hasonló, de igazából ez lenne jó mert az újabb változatoknál valahogy nem adnak a szellőzésre - Sharkoon/Chieftec teljesen zárt minden. USB3-ból vennék 3at kapásból, USB2-ből még többet. Csak kérdés ha Sharkoon nincs akkor milyet? Előköszi!
-
válasz
King Unique #2689 üzenetére
Igen a külön rack járja, csak a csifiből most van 3db, ehhez jönne még 2db a 2×500GB miatt, és +1db a 2TB miatt, ez 6db rack, amit már nem móka elhelyezni, a betáp még kevésbé
Ha most 6rack van az 6konnektor hely, de mivel a böhöm adapter 2őt is foglal így 2db 6os elosztó csak racknek, a meglévő 2×6 és 2×3 mellé... Tervek vannak a kábelezés elrejtésére, és önálló bútorlapba süllyesztett elosztókra, de a tendenciát figyelembe véve és egyébként is illik legalább 25%-ot üresben hagyni később kihasználódik alapon, kiszámolható, hogy mindjárt 1m2 foglal csak az elosztóállomás
Ezért lenne jó megoldás az egy rackben több vinyó, és mivel ezek évente 1-2napot mennek szünetmentes környezetben, a raid előnyeiből sztem nem igazán profitál a rendszer.
Akkor egyelőre a SHARKOON ami fix lehet 1HDD-hez, de ismét közbeszól az előrejelzés, ami azt mondaná hogy két helyes non raid, amibe később még egy 2TB-os HDD menne. Vagy ha létezik tákolás nélkül megoldható nagy 12voltos betáp, amit 4-6 rack között el lehet osztani, akkor nem létkérdés a többutas nonraid rack...
-
Színpompás esemény: most már az egy lemezes rack-em se elérhető... majdnem kár volt januárban kigarázdálkodni a 300GB-ot. Ha akkor veszek HDD-t ebből a szuper rack-ből is biztos vettem volna vagy 1-2db-ot...
Az első kérdés: melyik a manapság kapható rack ami minőségben a Chieftec-hez közel áll? Ez mondjuk buli?
A másik kérdés, pedig kellene egy olyan rack, amibe 2db HDD menne, de nem raidben hanem önálló meghajtóként volna. Nem tudom hogy ő tud ilyet ,de ahogy nézem ez is most futott ki... -
Hali all!
Lehet ezt a racket úgy használni, hogy a két HDD-t a PC-re csatlakoztatott állapotban a Windows külön lássa? Tehát úgy, mint ha két különálló rack lenne üzemben. Előköszi!
-
Racknek ez mennyire jó? 2×2TB menne bele. Előköszi!
-
válasz
King Unique #2209 üzenetére
Ajaj, ebből barkácsolás lesz úgy érzem
Végül a "sok" winyót beleépíthetem a gépbe és problem solved 50%, csak az adapterekkel kell csinálni valamit. Olyan módszer nincs, ami komolyabb adapter/táp és ellát több winyót egyszerre? Vagy az se volna rossz, ha a PC maga látná el villannyal, de le lehetne kapcsolni őket ugyanúgy mint az USB-t amikor nem kell.
-
Hali all!
Ismét elfogy a külső tárhely, ugyan van megoldás bővíteni, csak az a probléma hogy mivel külső USB rack-ekről van szó, és mind után +1 hálózati adapter jön és már van 3, a tervezett mennyiség pedig +2db-ot hozna ezért más megoldás is érdekelne.
Nem tudom létezik e olyan hogy egy rack-ben több winyó egyszerre pölö 4-5 és 1TB-osból összeállna egy 5TB storage évek múlva. Az egészhez pedig egyetlen adapter tartozna, vagy benne volna a feszültségátalakítás, és közvetlen 230-ról menne. Az is jó lenne ha külön lehetne a winyókat kapcsolni. Van ilyesmi?
Másik fő probléma és ez állandó, de szinte csak az USB winyóknál, hogy egy idő után nem engedi leválasztani, mert valami alkalmazás mindig használja. Tököm ki van ezzel, mert már mindent bezárok és akkor is használja valami. Most is úgy kapcsoltam a sokadik leválasztási kísérlet után le, hogy bő fél perc várás után után kb egyáltalán nem csinált semmit a Rack és úgy lekapcs, csak ez sztem, nem épp nyerő...
1ébként 1év alatt kb, 1-2nap az üzemideje a cuccnak, elvileg akkor ez szinte határtalan ideig jó?
1ébként ha az új storage nem férne el a helyén és máshová kell tegyem, mennyire lehet közelíteni a hangfalakhoz? Több száz wattról van szó, és ahol a Rack is van, lényegében 1m3 térfogaton belül van a hangfal, erősítő rack, PC... ugyan nem okozott már egy évtizede lassan gondot ez, de érdekelne ezzel kapcsolatban még több álláspont.Előköszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest