- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ab81
csendes tag
válasz
King Unique #6433 üzenetére
Világos, hogy nem tudja alapból a TRIM-et, de gondoltam FW upgrade után hátra. De látom, hogy JMS561u van benne, ami ezt nem is fogja tudni.
Sajnos a 10 perc idle utáni leállítás nem működik nálam, lehet, hogy csak leválasztás után működne? Kézzel le tudom állítani (hdparm -y), de ehhez kéne tudni a státuszt is lekérdezni (hdparm -C).
-
ab81
csendes tag
sziasztok, vettem egy Axagon ADSA-ST-t, beleraktam 2 WD HDD-t, amik eddig külön külső házban voltak. Eddig működött linux alatt a hdparm -C parancs a diszkek állapotának ellenőrzésére (standby / active/idle), a hd-idle programmal pedig le tudtam állítani őket, ha már nem kellett. Az Axagon viszont mindig standby-nak mutatja a diszkeket, pedig tuti pörögnek, találkozott már vki ezzel? Firmware-t lehet esetleg ezen mókolni (pl. hogy TRIM-et is tudjon)? Ha ezt nem tudom megoldani, visszaviszem, az ADSA-DC-t esetleg már próbálta vki? Az elvileg tud TRIM-et is, de a hdparm-nak is működnie kéne.
-
ab81
csendes tag
válasz
King Unique #6228 üzenetére
Köszi, ezeket a verziókat és a legújabbat is végigpróbálgattam, két különböző Win10-es gépen, mindkét házzal (ASM1051 és ASM1153), de egyiknél sem találta az MPtool egyik házat sem. Ha jól értem, simán elindítva az MPtool-t, az ablak alsó felében kéne látnom vmelyik porton a házat, hát nálam töküres minden esetben.
Lehet, hogy Win10-en nem megy a cucc? Próbáltam kompatibilitási módban, adminként, de semmi.... -
ab81
csendes tag
sziasztok,
van egy 3TB-s WD vinyóm, ami eddig gépben volt közvetlenül SATA-ra kötve. Most beraknám egy Sharkoon Rapid Case-be (ASM1051 van benne), de a diszket felismeri a gép, a rajta lévő partícióit viszont nem. Egy másik rack-ben, ami ASM1153-as, gond nélkül megy. Az ASM1051-esben egy 64GB-s SSD is gond nélkül megy. Ezért arra gondoltam, hogy lehet, hogy az ASM1051-ben alapból be van kapcsolva a szektor emuláció, az ASM1153-ban viszont nem, és mivel a vinyó nem USB-n keresztül lett formázva, ezért nem ismeri fel a partíciót az oprendszer?Próbálnék firmware-t frissíteni, szektor emuláció nélkül az ASM1051-re, de ha az üres rack-et rádugom a gépre, az eszközök között megjelenik mint USB Mass Storage Device, az MPTool viszont nem hajlandó felismerni Win10-en, így nem tudom sem a FW verziót/konfigot kiolvasni, sem frissíteni.
Ötlet?
-
ab81
csendes tag
válasz
King Unique #2046 üzenetére
Nem kellett szerencsére egyik se, megy gond nélkül mindennel (Windows Celeronon, ARM alapú Linux NAS) a Sharkoon házban.
-
ab81
csendes tag
válasz
King Unique #2044 üzenetére
Köszönöm. Ha külső rackben van, akkor elvileg nem kell az UEFI meg a 64bit, az csak internal hdd esetén érdekes, nem?
-
ab81
csendes tag
sziasztok, SOS segítséget kérnék, mert jól megszivattam magam. a NAS-omhoz (amin USB2 portok vannak) vettem egy WD Green 3TB vinyót, de mind kiderült, egyik rackem se tudja lekezelni a méretet. USB2-es mind, különféle márkák, de mindegyikben sunplus spif225a chip van. firmware upgrade-et persze nem találtam egyikhez se.
ha jól értem, akkor kénytelen vagyok újat venni és az USB3-asok között nézelődni, mert valószínűleg azok fogják támogatni a 3TB-s vinyót.
elvárások:
- természetesen 3TB (és lehetőleg 4TB) támogatása
- hűtés nem kell, LED, külső irreleváns
- de ami nagyon fontos, hogy a SMART-ot támogassa (smartctl) - ha jól tudom, ez nem mindegyik chipsettel működik, de ha pl. windows alatt a HDD Guardian megy, akkor várhatóan linux alatt is jó lesz
- olcsó természetesen, de azért nem dzsunka (pl. a tápja ne zúgjon és ne pukkanjon el)
- vinyót lekapcsolja ha nincs használatbana Sharkoon-t írtátok itt sokszor, de a Rapid-Case-ből nem igazán találok USB3-asat, ahol Pesten rögtön el lehetne vinni, ill. a SMART támogatásban nem vagyok biztos.
p.s. persze így már jobban megérte volna a WD Mybook vagy a Seagate Desktop Expansion... igaz az is fontos, hogy halk legyen, és ha minden igaz, egyedül a WD Green 5400rpm-es...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest