- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bargab
tag
válasz
King Unique #6051 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Pár éve volt gondom a szektoméret problémával, azóta nem követtem a piacot, de most kicsit megnyugodtam. -
Bargab
tag
Sziasztok!
Van egy 4TB-os WB purple merevlemezem Win10-es asztali gépbe szerelve, kivenném külső házba, anélkül hogy formáznám. (Főleg fotók, JPG és CR2RAW, és videók)Külső adaperesre gondoltam, de kicsit elvesztem a gyártók között. Nem szeretném hogy az eltérő szektorméret miatt ne működjön a cucc.
Van olyan külső HDD ház ami ajánlott, bevált?
Előre is köszönöm a segítséget, ajánlásokat.
-
Bargab
tag
válasz
King Unique #4723 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget, 1-2 nap próbálgatás után oda jutottam, hogy amig a házat stabil működésre tudom hozni a HDD-kel addig inkább nem kezdek bele a frimware frisstésbe. A Chieftec és RaidSonic ajánlásokat el is tettem, jól jöhet még a továbbiakban.
" Viszont a pótolhatatlan adatokat amúgy is erősen javasolt több helyen tárolni, azaz több online / offline tárolón! Ilyenkor, ha az egyiknél elszállnak az adatok, illetve tönkremegy maga a fizikai tároló, akkor az nem akkora gond, mert eleve megvannak az adatok máshol is."
Kb 12 GB céges adatom van 2 helyen tárolva egy offline és egy hálózati gép, és a hálózati adta meg magát eredetileg. Nem kartam új gépet összerakni, ezért gondoltam hogy inkább legyen offline mindkét mentés, egymsától külön tárolva, és ha szükségem van rá heti max 1-2 alkalommal, akkor a külső házba szerelve elérhető.
Több idő, de egyszerűbbenk tűnik inkább a máshogy inicializált hdd-ket újra formatálni és megtölteni az adatok másolatával.Mégegyszer köszönöm a segítséget, nem lettem prouser de már kicsit talán jobban atlátom a dolgot.
-
Bargab
tag
Igen, ez a gond. Sajnos csak a firmware módosítás/frissítés jöhet szóba. Már csak ki kellene derítenem, hogy pontosan melyik chip van a házban, mert nem olvasható a rajta lévő felirat. Kicsit kifakult/elkopott az évek alatt.
Úgy meg nem akarok belekezdeni hogy nem tudom biztosra, és a próbálgatással csak hazavágnám a cuccot.Nem is nagyon lenne gond, ha így használnám tovább, a HDD most üres. Inkább attól félek hogyha elszáll a ház akkor nem tudom lementeni a később HDD-re kerülő adatokat.
Végső esetben még mindig ott van az új ház vásárlás lehetősege, de azt szeretném elkerülni ha lehet.
Esetleg van olyan külső ház vagy dokkoló ami kezeli mindkét formatálási verziót? Lehet hogy az lenne a legjobb megoldás, ha nem irreális összeg. -
Bargab
tag
Köszönöm, sokat segített.
Odáig jutottam hogy már az irodai Captiva felismeri a Winchestert. de gépbe visszarakva csak GPT védőpatíció
Házba rakva a Hard Disc Sentinel azt irja ki rá hogy: ...A logikai meghajtó(k) ezen a merevlemezen 4 K fizikai szektormérettel készült(ek). A merevlemezt a jelenlegitől eltérő módon csatlakoztatva (más lemez-vezérlővel, USB, eSATA csatlakozóval) a tárolt mappák, fájlok elérhetetlenné válhatnak...
Valószínűleg ez okozta eredetileg is a hibát. Még holnap ellenőrzöm, hogy az otthoni ház is kezeli-e rendesen. Ha nem akkor meg kell oldanom, hogy ne 4K szektoral menjen a formatálás. Remélem megúszom a frimware frissítést, mert az nekem elég kínainak tűnik.
-
Bargab
tag
3TB-os WD Green winchester egybe volt partícionálva Windows 10-et futtató pc-ben. A pc elhalálozása után kivettem, de a külső hdd ház csak GPT partícióként kezeli, ha másik gépbe teszem bele akkor is csak GPT védőpartíció. Mindegyik PC-n Win10 fut/futott. A rajta lévő adatokról van másolat. A külső ház kezeli a 3TB-os lemezeket.
Saját otthoni külső HDD házamban próbáltam otthon: megy szépen. Az irodaiba visszatéve GPT védőpartíciót mutat?
Kipróbáltam másik usb kábellel és másik tápegységgel is, de nem sikerült megoldani a problémát.Az irodai HDD ház egy régebbi Captiva SATA foglalatos, USB3-as: Kép
A saját amiben próbáltam egy Kolink, ugyanúgy SATA és USB3: KépHogyan tudnám formatálni hogy a PC is felismerje az irodai Captiva külső házban használva?
Próbáltam egybe és 1 TB körüli darabokban is. Lehet hogy a külső ház adta meg magát?Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest