- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #6321 üzenetére
Csak kibújt a szög a zsákból.
Akkor valóban a HDD purcant ki, azért állt le folyton. Érdekes. Pedig a HDD Sentinel tegnap még nem írta hibásnak, most pedig már le sem tudtam róla menteni semmit... kuka.Úgyhogy ez van, megvan a hiba oka. Egy 8 TB-os HDD ment a kukába. Szép. Pedig nem is volt olyan régi...
-
Vistaboy
veterán
válasz
Vistaboy #6320 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát. A gépházból kiszereltem a benne lévő, két darab 4 TB-os vinyót, a helyükre került az a 8 TB-os, ami a külső házban gondokat okozott. A két 4 TB-os bekerült a külső házba, így ott most két 4 TB-os és két 8 TB-os HDD van. A 2 TB-os egy másik külső USB rack-kel lett rákötve, az csak ideiglenesen volt betéve a házba.
Így most már minden oké, működik rendesen, nem szakad meg a kapcsolat a külső házzal, szóval úgy néz ki, vagy nem bírt el három 8 TB-osat (ami fura, mert elméletileg négyet is vinnie kellene), vagy nem tetszett neki az az egy darab valamiért... Egyébként annak sincs semmi baja, amióta a gépben van, működik rendesen, a HDD Sentinel sem írja hibásnak.
Szóval minden oké, köszi a segítséget. Leírtam, hátha valaki egyszer hasonló helyzetbe kerül. Bár én továbbra is furcsállom a dolgot, hiszen, mint mondtam, több, mint fél évig használtam úgy a külső házat, hogy három 8 terás és egy 4 terás vinyó volt benne, mégsem volt baja... Érdekes.
-
Vistaboy
veterán
válasz
King Unique #6318 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
Amúgy sem szívesen költöttem volna most 20+K-t rá, szóval...
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Átirányítottak a külső merevlemezes topikból, így most itt is felteszem a kérdést, illetve időközben történt egy érdekes fejlemény, és szeretném, ha tanácsot adnátok, mit tegyek.
Adott egy RaidSonic ICY BOX IB-RD3640SU3 típusú dokkoló (JBOD) USB 3.0 és eSATA csatlakozóval, jelenleg USB-n használom, de mivel újabban gondok akadtak, ezért gondolkodom egy eSATA vezérlő beszerzésén, csak nem tudom, mennyit javítana, érdemes lenne-e beruházni rá?
Az ICY BOX-ot idén januárban vettem, azaz már kicsit több, mint fél éve használom, különösebb gond nélkül. Sok helyre van szükségem, mert anime remux torrenteket készítek, így elsődlegesen nem a sebesség a lényeg, hanem hogy a torrentek, amiket feltöltöttem, sokáig seedben maradhassanak. Ez akár több tucatnyi torrentet is jelenthet.
Az adatlapomon ott a konfigom leírása, jelenleg az alaplap egyik hátlapi USB 3.2 csatlakozójára van kötve, és négy HDD van benne (három 8 TB-os és egy 2 TB-os, de ez csak átmenetileg).
Újabban előfordul, hogy változó időközönként (fél-egy óra) menet közben megszakad a kapcsolat a gép és az ICY BOX között, mintha kihúznám és visszadugnám az USB-csatlakozót. Azért furcsállom, mert eddig semmi baja nem volt. Olvastam az összefoglalóban, hogy mik lehetnek a hiba okai, már kipróbáltam másik USB-csatlakozón, kitakarítottam a BOX-ot, szóval nem hiszem, hogy érintkezési gond lenne. A Hard Disk Sentinel-ben be van állítva a merevlemezek leállításának akadályozása, és az Energiagazdálkodásnál is le van tiltva a HDD készenléti módba váltása.
Még a kábel is lehet, viszont másikkal jelenleg sajnos nem tudom kipróbálni, csak eSATA-kábelem van hozzá, eSATA-csatlakozó viszont nincs az alaplapon. Olyan kábelem ugyan van, ami egy SATA-eSATA átalakító, viszont az alaplapi SATA-csatlakozók úgy tűnik, nem támogatják a "Port Multiplier"-t, csak egyetlen HDD-t lát a gép a négyből, akármelyik csatira kötöm. Szóval, szerintetek egy PCI-e eSATA-vezérlőkártya megoldás lenne?
UPDATE:
Időközben sikerült kideríteni - több tucatnyi kísérlet után -, hogy az egyik 8 TB-os HDD-re érzékeny a dokkoló. Ugyanis ha azt belerakom, fél órán belül megszakad a kapcsolat a vinyókkal, míg ha egy külső HDD-rack-ban van, akkor nem okoz galibát. Vagyis a HDD-nek nincs semmi baja, elvileg a dokkolónak is bírnia kellene akár 4 db. 8 TB-os HDD-t is, nem hiszem, hogy a mérettel lennének gondjai.
Szerintetek mit tegyek? Megéri megvenni az eSATA-vezérlőt, vagy valami beállítás lehet a ludas? Már mindent próbáltam, jelenleg úgy tűnik, hogy működik, de a mostani helyzet nem ideális, valahogy el kellene érni, hogy a dokkoló elbírjon 4 HDD-t.
Még arra gondoltam, hogy a gépházból kiszerelem az egyik 4 TB-os HDD-t, és kicserélem a 8-assal, hátha jobban bírná, viszont sokkal jobban melegszenek a 8 TB-os vinyók, így az lenne ideális, ha azok lennének a dokkolóban.
Szerintetek mit lenne érdemes megpróbálni?
Előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Medence topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- További aktív témák...
- Adatmentés hibás adathordozóról HDD, SSD, RAID, NAS, MAC stb www.sos-adatmentes.hu
- HDD és SSD garancia csere, akár azonnal is
- Sas 400GB SSD-k
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HP Proliant 3.5" merevlemez KERET - HDD Caddy - ProLiant DL ML G5 G6 G7
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest