- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #6350 üzenetére
No, sajnos nem jutottam semmire, pedig szamtlan firmware-t kiprobaltam, de vegul egyik sem vezetett eredmenyre, a rack tovabbra is lekapcsolja a benne talalhato HDD-t sot! velhetoleg a gyarto egyedi megoldast alkalmaz olyan szempontbol, hogy még az ő firmwarejevel a lekapcsolasi ido 10 perc, addig az altalam tesztelt kiadasok rendre 3 perc elteltevel avatkoznak kozbe.
Az igazi az lenne, ha maga az Axagon kuldene el az altaluk flashelt fw-nek egy olyan valtozatat, amiben nincs benne az auto HDD power down funkcio. -
Archttila
veterán
válasz
King Unique #6349 üzenetére
Igazan nincs mit.
Egyebkent ket rackem van, az egyik amolyan tartaleknak, igy ha idom enegedi szivesen tesztelgetek
Most egy masik, verzioban picit regebbi tool-al fogok probalkozni egy, a gyárinál csak egy picit regebbi firmware tarsasagaban -
Archttila
veterán
válasz
King Unique #6347 üzenetére
Igen velhetoleg VIA-val is ez a helyzet, mert nem mukodik.
Mondjuk regivel nem neztem...
lehet teszek veluk egy probat (gyarilag is regi van rajta... ~2019-es ver. alapjan)
Egyebkent nalam nem dobott hibauzenetet, egyszeruen csak ignoralta (gondolom) -
Archttila
veterán
válasz
Archttila #6344 üzenetére
Mas forrasbol letezik egy szimpla egyszeru VLIMPToolNative.exe alkalmazas, [link] amihez tartozik egy alap config file es egy tetszoleges fw .bin. A config-ban eleg csak atirni a default
StandbyTimer=0x000000B4
-et0x00000000
-ra, es igy ujraflashelni az eszkozon alapértelmezetten megtalalhato fw verziot...[CIS_Setting]
USB_VID=0x2109
USB_PID=0x0715
ManufactureStr=VLI Manufacture String
ProductStr=VLI Product String
Inquiry_VID=Default
Inquiry_PID=Default
StandbyTimer=0x000000B4
Elvileg ennek, vagy az elozo postban linkelt megoldasnak mukodnie kell.
-
Archttila
veterán
válasz
King Unique #6343 üzenetére
Ugy nez ki van ra megoldas [link] de egyelore meg tajekozodom... szerintem FW-t nem frissitek, csak a Standby Timer-t akarom disabled-re rakni.
-
Archttila
veterán
Beszereltem a 20TB Toshiba HDD-t az axagon ee35-gtr hazikoba. Osszesegeben elegedett vagyok a kis kuckoval, arahoz kepest tenyleg nagyon jo, tetszik a barazdazott femhaz, konnyu volt szerelni, es nalam eros terheles alatt sem megy 41-42C fole benne a HDD homerseklete, idle/olvasas alatt meg 3x, szamomra ez teljesen elfogadhato. (sem RAM, sem TEMP huszar nem vagyok, fo a balance)
Ami viszont nem tetszik, -es ez nyilvan az en saram mivel nem tajekozodtam megfeleloen a vasarlas elott -, az az, hogy 10 perc utan lekapcsolja a HDD-t, magyaran folyamatos uzemeltetesre alkalmatlan a rack. Mentsegemre szoljon, hogy 8TB kornyeken szerettem volna valamit, amibol vegul 20TB enterprise lett... szoval ezzel nem szamoltam, a rack meg mar adott volt sajnos, vagy nem sajnos...:En ugy latom ket lehetosegem maradt:
1, visszakuldom a rack-et (elallok a vasarlastol) es veszek egy olyan tipust, ami nem nyul bele a power managment-be.
2, irok (mar irtam) egy scriptet, ami 9 percenkent letrehoz egy nulla byte meretu fajlt a merevlemezen aminek a folyamatos mukodeserol egy service (+trigger) gondoskodik.
Ez utobbi megoldas tokeletesen teszi a dolgat, megakadalyozza, hogy kikapcsoljon a cucc, viszont felmerult bennem a kerdes, hogy mennyire tesz ez jot egy egyebkent folyamatos uzemre tervezett merevlemeznek, hiszen biztosan ugy van megirva rajta az fw, hogy bizonyos helyzetekben (uresjarasi ido stb) azert bevessen nemi power managmentet, viszont ez a workaround arcon csapja az egeszet, szoval az idealis megoldas lehet megiscsak az, hogy hagynom kellene a HDD firmware-t kibontakozni, es ugy mukodni ahogy azt a mernokcsapat megalmodta.
Egyebkent az is beszedes, hogy a gyarto nem definialt standby interval value-t, es az APM level is 128 nem pedig 254 vagy 255...
[alucard@server ~]$ sudo hdparm -S /dev/sdb
-S: bad/missing standby-interval value (0..255)
[alucard@server ~]$ sudo hdparm -B /dev/sdb
/dev/sdb:
APM_level = 128
Ergo (szerintem) helyzettol fuggen a HDD dont hogy mikor, mennyi idore rakja standby-ba a lemezt, bar ez inkabb csak tippelgetes a reszemrol es az is elkepzelheto, hogy siman tullihegem az egeszet es minden jol van ugy ahogy azt a kettes pontban definialtam.
Mit gondoltok errol? @King Unique ?
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #4030 üzenetére
UPDATE 2
Nos úgy döntöttem, hogy elállok ettől a vásárlástól. Az ok pedig: valami oknál fogva nálam 42-43C a 3TB WD RED hőmérséklete még ebben a nem túl meleg télies időszakban is. Maga a kuckó rendben van jópofa, kicsi, hozza az elvárt sebességi adatokat, viszont szerintem túlságosan apró és zárt, ebből kifolyólag az átlagosnál jobban melegszik benne a merevlemez.
Egyelőre még gondolkodó fázisban vagyok az utódot illetően de elképzelhető, hogy a RaidSonic Icy Box IB-351StU3S-B esik a választásom.
A másik amit kiszemeltem az szintén egy RapidCase: IB-366StU3+B ezzel csak az a bajom, hogy megint csak nem tűnik elég szellősnek és ez esetemben probléma lehet mivel hamarosan egy 6TB RED érkezik a családba ami még az elődjénél is több hőt termel. -
Archttila
veterán
válasz
Archttila #4030 üzenetére
No nem csinaltam teszteket mert ezt mar korabban tobben is megtettek elottem, viszont egy apro negativumot kiemelnek a termekkel kapcsolatban: a belso talcat nem lehet csak ugy szepen kicsusztatni a hazbol mivel a fem burkolat a vegeinel nem egyenes hanem enyhen homoru, igy a talca megakad a szajanal ami egy ido utan a festes kopasat eredmenyezi.
Ezt az aprosagot leszamitva teljesen elegedett vagyok a termekkel. -
Archttila
veterán
válasz
1stVikman #4018 üzenetére
Kedden remélhetõleg nekem is megérkezik a kicsike.
Sokat gondolkoztam, hogy megérné-e inkább egy NAS-ba fektetni a pénzt de végül elvetettem az ötlet, mert a legtöbb szolgáltatára számomra kihasználatlan maradna.
BD REMUX és FLAC fájlok elérésére használom.Azért hajt a kíváncsisàg így elképzelhetõ, hogy megnézem mit villant egy TP-LINK 1043ND/OpenWRT/Samba hármassal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest