- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #6350 üzenetére
No, sajnos nem jutottam semmire, pedig szamtlan firmware-t kiprobaltam, de vegul egyik sem vezetett eredmenyre, a rack tovabbra is lekapcsolja a benne talalhato HDD-t sot! velhetoleg a gyarto egyedi megoldast alkalmaz olyan szempontbol, hogy még az ő firmwarejevel a lekapcsolasi ido 10 perc, addig az altalam tesztelt kiadasok rendre 3 perc elteltevel avatkoznak kozbe.
Az igazi az lenne, ha maga az Axagon kuldene el az altaluk flashelt fw-nek egy olyan valtozatat, amiben nincs benne az auto HDD power down funkcio. -
King Unique
titán
válasz
Archttila #6348 üzenetére
Ha a konfigurációs fájlban az értéket módosítva a sikeres frissítés után sem változott a készenléti mód működése, akkor igen, valószínűleg itt is hasonló lehet a helyzet.
Olyan firmware-t találni, amiben gyárilag tiltva van a készenléti mód, meg eleve nem egyszerű, mivel a működő állapot a standard.Akkor marad a manuális, szoftveres tiltás olvasási / írási műveletekkel, meg ugye ha azzal viszonylag egyszerűen megoldható, akkor nem feltétlen kell emiatt piszkálni a firmware-t, ami amúgy is kockázatosabb művelet.
Egyébként köszönjük a VIA információkat, hasznos lehet, mivel itt inkább az ASMedia és a JMicron chipeknél van a firmware frissítésével több tapasztalat.
-
King Unique
titán
válasz
Archttila #6345 üzenetére
Na és ténylegesen működik is?
Csak mert egy másik topik hozzászólása alapján nem úgy tűnik.Egyébként a készenléti mód firmware szintű engedélyezéséről / tiltásáról pl. az ASMedia chipes külső házak kapcsán volt arról szó itt korábban, hogy nem feltétlen elég a konfigurációs fájlban átírni az értékeket és úgy frissíteni, sőt az újabb verziójú MP Tool azt nem is engedi, hanem eleve olyan firmware szükséges, aminél alapból engedélyezve / tiltva van a készenléti mód.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #6344 üzenetére
Mas forrasbol letezik egy szimpla egyszeru VLIMPToolNative.exe alkalmazas, [link] amihez tartozik egy alap config file es egy tetszoleges fw .bin. A config-ban eleg csak atirni a default
StandbyTimer=0x000000B4
-et0x00000000
-ra, es igy ujraflashelni az eszkozon alapértelmezetten megtalalhato fw verziot...[CIS_Setting]
USB_VID=0x2109
USB_PID=0x0715
ManufactureStr=VLI Manufacture String
ProductStr=VLI Product String
Inquiry_VID=Default
Inquiry_PID=Default
StandbyTimer=0x000000B4
Elvileg ennek, vagy az elozo postban linkelt megoldasnak mukodnie kell.
-
King Unique
titán
válasz
Archttila #6342 üzenetére
Az AXAGON EE35-GTR külső ház hivatalos weboldalán a jellemzők között eleve fel van tüntetve a 10 perc utáni készenléti (alvó) mód.
• HDD Auto Spindown - merevlemez automatikus leállítása egy 10 percig tartó inaktivitás után.
"10 perc utan lekapcsolja a HDD-t, magyaran folyamatos uzemeltetesre alkalmatlan a rack"
Azért ez ilyen formában túlzás és nem feltétlen helytálló, mivel készenléti (alvó) módba kizárólag csak X perc teljesen inaktív állapot után vált a külső ház, amikor nincsen a benne lévő HDD-n semmilyen olvasási és / vagy írási művelet, ellenkező esetben viszont eleve nem. Vagyis ha aktívan használva van a külső házban lévő HDD, akkor eleve nem fog 10 perc után készenléti módba váltani a külső ház, ha nincsen használva, akkor meg ugye miért üzemeljen üresjáratban órákat / napokat feleslegesen, pont ezért lett kitalálva a készenléti mód.
Az nem olyan régen a #6340 számú hozzászólásban is le lett írva itt, hogy a dokkolóknál és külső házaknál manapság eleve egyfajta standard a készenléti mód támogatása, vagyis olyat ajánlani ami egyáltalán nem támogatja firmware szinten, nem is feltétlen lehet. Na meg ugye nem is feltétlen kell, mivel megoldható manuálisan is a készenléti módba váltás tiltása a megadott időtartalom (pl. 10 perc) belüli ismétlődő olvasási / írási művelet beállításával, mint a jelen esetnél is.
Másik opció a készenléti mód tiltásához a téma összefoglalóban is szemléltetett firmware szintű megoldás, de hogy ennél a külső háznál, illetve a nemrég erről íródott blogbejegyzés alapján a VIA VL716 chipnél ez megoldható-e, az passz. -
1stVikman
senior tag
válasz
Archttila #4043 üzenetére
Szia!
Nekem a 9 óra formázás után volt max. 42 fokos a WD RED 4TB ebben a házban.
Nem mondanám soknak, tekintve, hogy gyakorlatilag ezt folyamatos használat alatt érte el, bár jobb lenne, ha 40 alatt lenne.Csak összehasonlításképpen van egy régi, még első szériás WD Mybook 320GB-os külsőm, az simán felment 52-55 fokra is használat közben. Jelenleg torrentezésre van beállítva egy mini asus eee 2G-re kötve, de bírja a strapát, és még 100/100-as.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #4030 üzenetére
UPDATE 2
Nos úgy döntöttem, hogy elállok ettől a vásárlástól. Az ok pedig: valami oknál fogva nálam 42-43C a 3TB WD RED hőmérséklete még ebben a nem túl meleg télies időszakban is. Maga a kuckó rendben van jópofa, kicsi, hozza az elvárt sebességi adatokat, viszont szerintem túlságosan apró és zárt, ebből kifolyólag az átlagosnál jobban melegszik benne a merevlemez.
Egyelőre még gondolkodó fázisban vagyok az utódot illetően de elképzelhető, hogy a RaidSonic Icy Box IB-351StU3S-B esik a választásom.
A másik amit kiszemeltem az szintén egy RapidCase: IB-366StU3+B ezzel csak az a bajom, hogy megint csak nem tűnik elég szellősnek és ez esetemben probléma lehet mivel hamarosan egy 6TB RED érkezik a családba ami még az elődjénél is több hőt termel. -
Archttila
veterán
válasz
Archttila #4030 üzenetére
No nem csinaltam teszteket mert ezt mar korabban tobben is megtettek elottem, viszont egy apro negativumot kiemelnek a termekkel kapcsolatban: a belso talcat nem lehet csak ugy szepen kicsusztatni a hazbol mivel a fem burkolat a vegeinel nem egyenes hanem enyhen homoru, igy a talca megakad a szajanal ami egy ido utan a festes kopasat eredmenyezi.
Ezt az aprosagot leszamitva teljesen elegedett vagyok a termekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest