- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #6335 üzenetére
btw használt autónál sem nézem a km-ert, semmi értelme nincs. Most az enyém 320ekm-ert ír, de nem volt 250ekm alatti autóm sosem. Ha belegondolsz egy pályázós 200ekm futott jobb állapotú lehet mint egy városozós 100ekm alatti futású.
Az biztos! Némi hasonlatot azért vélek felfedezni, mert állítólag a merevlemezeknek is jobb, ha folyamatosan mennek, mintha gyakran indulnak-leállnak. -
válasz
MasterDeeJay #6335 üzenetére
1-2 Hitachi Ultrastart én is behúztam Apróról, hiába sok az üzemidejük. Ezt a képen backupnak használom. 1 terás lemez 5k forintért? Szerintem megérte. Igaz, azóta lett rajta 2 darab áthelyezett szektor, de még nem kezdett el növekedni a mennyiség. Pár havonta egyszer berakom a gépbe, annyit meg bírjon ki.
-
válasz
MasterDeeJay #6333 üzenetére
Na tőled se veszek soha merevlemezt.
Majdnem olyan, mint használt autóknál a KM óra visszatekerése.
-
válasz
MasterDeeJay #6331 üzenetére
LOL 300.000 fejparkolást lenullázott??? Az kemény. De az is durva, hogy egy WD Green ennyit bír.
-
válasz
MasterDeeJay #6329 üzenetére
Forrasztás elég fika, de gondolom 1200-ért ezt kapod. Amúgy praktikusnak tűnik.
-
A történet margójára, úgy tűnik, hogy a külső háznak semmi baja, mert sikerült a hibát reprodukálni Windows 10 alatt is. 4 oprendszeren próbáltam ki, Fedorán, AlmaLinuxon, Debian 12-n és Windows 10-en. Biztos vagyok benne, hogy nem oprendszerfüggő a hiba. Az alaplapom, mint írtam egy MSI MAG B550 Tomahawk. Az alaplap hátsó, I/O interfészén lévő USB 3.0-s portokkal van a probléma, vagy pedig a processzorral, esetleg mindkettővel, vagy pedig valamilyen BIOS beállítás okozza a problémát, nem sikerült még rájönnöm. Kis keresgélés után sajnos sok ilyen bejegyzést találok különböző külföldi oldalakon, amik ezzel a problémával foglalkoznak: [link] A legfrissebb BIOS van fent, azonban ezt a hibát nem tudta orvosolni. Ami biztosan kijelenthető:
- Az I/O-n lévő USB 2.0-s portokkal hibátlanul működik.
- A gépház előlapi USB 3.0-s portjával szintén hibátlanul működik mindkét típusú oprendszer alatt.
- Másik számítógépen kipróbálva az ottani alaplap USB 3.0-s portján is zavartalanul működik.Maga a külső ház egyébként szuper, tetszetős kis darab.
-
Tegnap sikeresen átmásoltam a szükséges adatokat Fedora alól a vinyóra. Próbálkozom újabb dolgokkal és már van több tippem is rá, hogy mi lehet a gond. Leginkább hardveres hibának tűnik. Az alaplapom egy MSI MAG B550 Tomahawk, amivel kapcsolatban sajnos több külföldi fórumos bejegyzés is van, hogy az USB portok nem működnek megfelelően. Több megoldást is javasoltak, pl. C-states kikapcsolás a BIOS-ban, legújabb BIOS-ra frissítés, stb. Korábban volt már problémám az USB 3-as portokkal, pl. egymás mellett lévő két ilyen portba nem lehet egyszerre az egeret és a billentyűzetet csatlakoztatni, különben valamelyiket nem fogja tudni kezelni... Ez operációs rendszertől függetlenül is előforduló hiba. Tegnap a másolás az USB 2-es porton hibátlanul végigment, így gyanítom a hardveres hibát is. Még akár processzor hiba is lehet, bár azt szerintem így nem lehet megállapítani, csak procicserével, ami most nem jöhet szóba.
Fedorán frissítettem a rendszert, majd újraindítottam és Grub-ból kiválasztottam egy régebbi kernelt, hátha ez a jelenleginek a bugja csupán. Most másolom újra az 500 gigányi adatot az egyik USB 3-as porton és kíváncsian várom, hogy megszakad-e a kapcsolat a lemezzel az átvitel közben, mint tegnap megannyiszor. Ha gond lesz, akkor kipróbálom az előlapi USB 3-at is, hátha az végigviszi. Tervezem másik gépen is kipróbálni a másolást, amin egy Debian 12 fut. Annál stabilabb Linux rendszer valószínűleg nem igazán van, így, ha annál is gond van, akkor próbálkozni fogok Windows alól is. Ha semmi sem segít, akkor kizárásos alapon szerintem a külső ház lesz a ludas.
-
válasz
King Unique #6325 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom ezeket a megoldásokat és megírom ide, hogy mire jutottam.
-
Amúgy jó kis cucc lenne.
-
Sziasztok,
Vettem egy külső Axagon házat, ezt: AXAGON EE35-GTR 3.5
Szuper a ház, legalábbis kinézetre, funkcióra, alig melegszik benne a vinyó is. Az 5400 rpm-es mindig 37-38 körül marad. Egyetlen probléma van vele, hogy USB 3.0-s portba dugva intenzív írás, vagy benchmark program futtatása közben megszakad vele a kapcsolat. USB 2.0-ra van egyelőre rádugva, másolok rá 500 gb adatot és kb. a felénél járva még nincs vele probléma. Két merevlemezzel is próbáltam (WD22PURZ, illetve jelenleg WD1003FZEX), plusz cseréltem USB kábelt is. A hiba ugyanúgy megmaradt. Nem tudom hová tenni a történetet. Egyébként Linux rendszert használok, egészen pontosan Fedora 40-et. Gondoltam még a nem megfelelő áramellátásra is... 12V 2A-es adapter jár hozzá gyárilag, annak bírnia kellene ezeket a lemezeket.
Lenne tippetek, hogy mi lehet a probléma? Ha nem jutok vele dűlőre, akkor nyilván visszaküldöm a boltba. 2024-ben USB 2.0-n már másoljon az, aki erre ráér.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest