- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vittorio77
csendes tag
válasz
King Unique #6136 üzenetére
Szia! Először is köszönöm, hogy ennyi időt szántál a válaszra! Manapság ezt meg kell becsülni, így ezt tényleg köszönöm! Írtál jó pár eshetőséget, hogy miket is kellene megvizsgálni, így én is pontokba szedem, hogy mit is csináltam meg ezekből:
- Tudom, hogy nincs limit ezeknél a dokkolóknál, így ezzel nem lehet probléma. Plusz van 14TB-os HDD-m is és azzal egy szál gond sincs.
- A tápegységnél nem feltétlenül a hozzá adott tápra gondoltam. Nem tudom, hogy a 12V-os tápegységből csinálja az 5V-ot a lemeznek, vagy az USB-ből jön ez a feszültség.
- A 3.3V-os hibáról most olvastam először, így erre nem tudok mit mondani. A lemezek felpörögnek, így talán ezzel nem lehetne gond.
- Az eszközkezelőben nem volt látható a dokkoló. Amikor jól működik, akkor a Tárolóvezérlők alatt megjelenik az "USB-csatlakozású SCSI- (UAS) háttértár", plusz a Lemezmeghajtóknál a "ICY BOX SCSI Disk Device" és a "SCSI Disk Device". Plusz talán a Hordozható eszközöknél is megjelent két darab "HD1", ami ide köthető... A probléma fennállásakor ez nem volt meg. A lemezkezelőben sem jelent meg. A tárolóhelyeket is megnéztem, de nem oldott meg semmit.
- Szerintem nem volt zéró értelme MBR-t csinálni. Amikor a PC-ben volt, akkor GPT-re volt inicializálva, plusz meg is volt formázva. A partíciót töröltem, de a GPT maradt. Ezután az MBR-re való átálláskor a meghajtó már csak logikai volt, így mint egy szűz merevlemez volt látható (mintha a gyárból jött volna ki, hiszen ott sem állítják be a GPT-t). Amit leírtál cmd parancsot, pont ugyanazt csinálta, amit én. De azért elvégeztem azt is
- A dokkolóban mindig csak 1 HDD van, így nem zavar be semmi egyéb. Ez nem lehet ok.
- Más HDD-vel kipróbálva minden rendben. Pedig van egy pár és egyikkel sincs semmi gond, csak ezzel a kettővel.
És most leírom, hogy most hogyan működik mégis a dolog:
3db USB kábelem van a 2 dokkolóhoz. A két gyári, plusz egy hosszabb Delock-os. Semmilyen variációban nem működött soha: sem másik USB portba dugva, sem a kábelek cserélgetésével. Másik PC-ben nem tudtam kipróbálni eddig. Most mégis működik.
Berakom a dokkolóba a HDD-t, elindítom, felpörög, nem látja a WIN10. USB kábel kihúz, majd újra bedug és így már látja. Ezt egyelőre csak az Icy Boxnál próbáltam le egy kábellel. De gondolom a másik két kábelnél is ez lenne, de majd egyszer kipróbálom. Ennek majd még utána kell nézzek, hogy ezt vajon mi okozza és mi rá a megoldás.Talán az alaplap (ASRock Z390 Extreme4), vagy az illesztőprogramok frissítése?
Még egyszer köszönöm a segítséget
-
Vittorio77
csendes tag
Sziasztok!
Van két küldő dokkolóm:
1. Raidsonic Icy Box IB-123CL-U3
2. AXAGON ADSA-ST (itt az adatkábel ki van cserélve hosszabbra, de eddig minden jól ment)Eddig mindkettő megfelelően működött mindenféle merevlemezzel. Most van két Seagate HDD (1. Skyhawk 8TB ST8000VX004; 2. IronWolf NAS 8TB ST8000VN004) amit bármelyikbe is helyezek, akkor nem ismeri fel a Win10, nem jelennek meg sem a lemezkezelőben, sem az eszközkezelőben (itt hiba sincs). A két dokkoló két külön USB-re van kötve, így ez sem lehetne gond. De azért más bemenetnél is kipróbáltam, de semmi. A merevlemezek csak felpörögnek, de megjelenni már nem szeretnének.
Viszont, ha a számítógépbe helyezem és ott csatlakoztatom SATA csatolóra, akkor minden
rendben. Így viszont nem tudom külső merevlemeznek használni őket.
Amit még megtettem, hogy a PC-be helyezve töröltem a partíciót és MBR lett a GPT helyett. Így próbáltam a dokkolóban utána, hátha az inicializálással vannak problémák, de így sem ismerte fel egyik sem.Ezután még mivel próbálkozzak? Lehet, hogy a tápegységgel vannak gondok? Megnéztem, hogy mindkét merevlemeznél +5V 0,85A, +12V 0,99A. Az összes többi winyómnál kevesebbek ezek az értékek.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest