Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bardi
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Semmilyen kardio alapom nincsen...
Lehet ez a gond. A sebességet össze vissza írja ha takarnak a fák, meg a pedálfordulatot is késve jeleníti meg az óra, de itt egész hosszú szakaszon volt majdnem állandó. -
pompom89
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani valami elfogadható MTB-t, max. 150ezer ft-ig (ettől drágábban nem igazán szeretnék venni)? Első sorban legjobb lenne az új.
Nem lenne durva terepen használva...inkább aszfalt, ill. könnyebb földutak.Előre is köszönöm a segítséget!
-
bardi
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Nem tud picit mozogni a fékbetét? Esetleg picit kotyog a fejcsapágy?
-
INTELligent
senior tag
-
bardi
senior tag
Ez most lehet kicsit hülye kérdés, de miért lehet az, hogy azonos pedálfordulat mellett, síkon annak ellenére, hogy kevésbé érzem megerőltetőnek, magasabb pulzussal tekerek, mint emelkedőn? Értelemszerűen gyorsabban megyek, de érzésre sokkal lazább, mint emelkedőn. Egy dologra tudok gondolni, mivel elég elbaszott a testtartásom, esetleg alacsonyabban fogva a kormányt kevesebb levegőt jut be/belégzés, de nem tudom ez mennyire helytálló.
Illetve ezzel a gumival van valakinek tapasztalata? 32/35-ös méretben, még nem tudom. -
zsocy
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Persze, alapból nincs nyomás alatt a pumpa, így a mutató sem. Ahogy nyomod a levegőt úgy növekszik, és ezzel egyenlítődik ki a nyomás a kerék és a pumpa közt, onnantól tud mutatni is. Ettől még nem biztos hogy pontos a cucc, de működik.
-
maximilian4
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Nem ismerek olyan embert vagy gazdasági társaságot aki know how-t publikálna, főleg nem versenypiacon.

Azért az biztos hogy java részt dizájn is a dolog, az meg tényleg vagy tetszik valakinek vagy nem. Az olaszok mindig is szerettek alkotni, az lepne meg ha javarészt egyenes csövekkel jönnének az új bringái. Aerodinamikával nem hiszem hogy lennének gondok, egy két ismerősömnek van f12-je, de nem hallottam hogy lassabb lenne vele.
-
Ringman
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
persze, kinek mi tetszik

szerintem a dogma sem szép, nekem az egész pinarello-designelv nem jön be, öncélúnak tartom, az ívek hajlítgatásának a teljesítményre való kihatásában vannak fenntartásaim (vagy ha ennek ellenkezője az igaz, azt mondjuk publikálni is lehetne, nyilván van végeselemes modellezésük sok mindenre), azért ebben az iparágban is akadnak áltudományos megállapítások bőven (lásd pl. peak torque és hambini pár elemzését pl. aerodinamikai témakörben)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
Nekem is tetszenek a Pinarellók, ugyanakkor túl elcsépelt felénk, sok embernek van, ezért ha már ennyi pénzt költhetnék bringára, tuti valami exotikusabbat vennék, pl. egy De Rosát. Vagy a Bastion-ok is milyen szépek és állítólag nagyon jók is.
-
maximilian4
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Szubjektív kinek mi tetszik. A csőformának a dizájn mellett azért biztos van technikai rendeltetése is. Igen komoly munka lehet egy egy váz megtervezésében, komoly versenyzők és world tour csapatok használják a bringáikat (egy f12-es dogma is hasonló dizájnelemekkel bír. Nekem például tetszenek az ívek, a hajlítgatások. Ilyet aluval vagy acéllal nem lehet csinálni. Nyilván akinek meg nem tetszik, annak szíve joga, az vesz mást.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Igen, rollerhez és MTB-hez is megelégedéssel használom, még adatper sem kell hozzá, simán rámegy a kerékpár szelepére is. A Decathlonos kézi pumpa nem mutatja jól a kerékben lévő nyomást, a Xiaomi viszont igen.
-
Sirandrish
legenda
Ilyet vagy valami hasonlót használ valaki? Mik a tapasztalatok?
Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor -
Friczy
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Esetleg van némi egyenetlenség a tárcsában? Az tud ilyet okozni.
-
Ringman
félisten
igazából ti biciklizni szerettek vagy takarítani?
vízcseppek letörlése?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Jó lenne
. Sajnos az ilyent már 2-3x végig kell mosni-sikálni ha rászárad, amíg friss rajta a sár, könnyebben lejön.De amúgy semmi bajom nincs vele, a csapágyak nem a sarazástól áznak be, hanem a magas nyomású mosástól (nem is kell neki annyira magas nyomás
), a lánctól a Squirt lenyomja és nem darál, a teleszkóp becsúszóját sem amortizálja nagyon, mert védi a mini sárvédő, max picit letörölgetem és kész. Ráadásul a híg sár annyira nem is csúszik és ahol csúszik is kiszámítható. Ezzel szemben száraz időben a por brutális tud lenni, a szimeringekre folyton lerakódik és a teleszkóp pár kör után már kéri a szervizt, mindenhova bejutnak az apró porszemek és valami folyton kattog-recseg miattuk. Ha ez nem lenne elég, hatalmasakat lehet esni poros nyomvájús úton, mert olyan, mintha nem csúszna, elszámítod magad, kisodródik az első kerék és puff. Sárban talán egyszer estem, porban már nem is tudom hányszor
. Várom is már, hogy legyen egy kis eső, mert most nagyon sz*r. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
csapvízcseppeket a tiszta bringáról is le kell törölnöm, hogy ne maradjon vízfoltos
mikroszálas kendő -
INTELligent
senior tag
Légtelenítettem a Magura MT4-et, most már normálisnak tűnik a fogáspontja. Viszont elég fura, hogy kb 9/10 alkalommal, amikor fékezek, akkor "megrángatja" a bringa elejét. Kb olyan érzés, mintha a blokkolásgátló folyton ki- majd bekapcsolná a féket. Ez normális?
Vagy valami a telóbeállításnál nem jó, esetleg ez a fék ennyit tud?
Direkt ma tekerés után (pára van és sáááár) próbálgattam síkon a fékezgetést, és nem bírtam rájönni, hogy mi lehet az oka. Ha jól rémlik, a 395-ös Shimano is csinált hasonlót, de kb csak 60 kmh-nál lejtő alján (bár ott a teló sem mozgott ilyen szépen).Ha netalán ennyit tud a fék, akkor ez az M785-ös szett megérheti? Mennyit alkudjak a feléből?
Illetve mennyire szívás fékcsövet belső bovdenezésű vázban átvezetni (gondolom akkor újra kell úgyis légteleníteni...). Illetve ebben az esetben a Magurát rá tudom rakni egy olyan bringára, amin mechanikus tárcsafék van (rockrider 520)?6030D: szép bringa, körhátszelet és jó egészséget az apósnak.
-
6030D
addikt
Köszi mindenkinek. A történet úgy szól, hogy kb 10 éve vettek a feleségével 1-1 új 26" Focust, egy alu Black Forestet (após) és egy karbon Ravent. A mai napig hibátlanul mennek, a Ravennek a súlya brutál, bár sose mértük (S-es váz, Reba, full 3x9 XT, Elixir R fék, DT kerék), de apósnak mindig ott volt, hogy azért na, a műanyag az más. Erre jött a hülye veje, aki először vett egy 27,5" majd egy 29"-os bringát, ami ráadásul karbon, így már jött az infó a nagyobb kerekekről is, és körvonalazódott, hogy akkor legyen egy 29" karbon. Vannak beszerzési források, azokat végigjárva ez lett a befutó, hogy még a nyáron lehessen tekerni. A Focus boltban volt egy gyengébb felszereltség, de a felirat az fontos
, így mondták, hogy akkor tudnak rendelni 8.8-at, 2 hét (!!!) alatt itt van. Végül valami nem stimmelt, és "csak" 8.7 lett, aminek örülök, mert ne legyen már jobb telója.
Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni az 1x váltás, de szerintem nem lesz gond, mert lefelé nem teker bele, felfelé meg 30-as pf-tal megy.
Hétfő reggelre be van jelentve nullás szervizre.
Ja, és mondtam neki, hogy a karbon bringa fejcsöve nem bírja el a kormánytáskát, szóval azt felejtse el. 
Miért monti? Mert ez tetszik, mindig is ilyennel ment, sose ülne trekkingre, egyelőre a villanyos sem mozgatja.
Ha valakit érdekel M-es karbon Ridley egyszerű felszereltséggel (talán Deore, Magura, Judy), 450-500 körüli áron, akkor szóljon, adok elérhetőséget. Nem azt választotta. Illetve majd lehet, hogy lesz egy eladó 26"-os Black Forest, ha nem könyörgöm el gyerekhordó bringának.
-
eddie1978
senior tag
Csak mint infó a viasz világából.
AbsoluteBlack Graphene wax a helyére került. A kukába. Nem jó semmire. Tényleg ne vegyen senki! 2km után már atom száraz hangja volt és ki kellett dobom a láncomat is mert elkopott.
Ellenben a Moltenspeedwax, az új recept amiben van az eredeti PTFE és MoS2 mellett WS2 is, tuti (a korábbi is ugyanilyen jó volt a ZFC szerint, abszolút ajánlott). A 800km-t futott lánccal ismét csendes a hajtás és 60km után sincs még száraz hangja. Jó lesz ez. Berakok mellé vetésforgóba egy új láncot is. -
Ringman
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Nem lesz egy népszerű vélemény, de szerintem a pinarellok a sok felesleges hullammal és ivvel nagyon bazariak, kb mint a pc-knel a "gamer" vonal
-
válasz
Maximum1
üzenetére
Ha így nézzük, egyik bringám se fér be egy 60-as ajtón... de ha akarom, beteszem, bár 740-es kormány van mindkettőn. Nekem nagyon kellene, trekkingnek nagyon perverz. Másrészt a szett pont jó, kellemes egyvelege egy olyan felhasználónak aki túrázgatna a családdal, de nem akar a technikai csemegéktől megfosztva lenni, amit akár az XC vagy CX bringáján használ ha mondjuk néhanapján versenyzik. Magamnak nagyon el tudom képzelni, de akár fateromnak is, tehát teljesen kortalan.
#198545 maximilian4: Gyárilag is bejön, de így van benne egyfajta sznobizmus, amit magasra teszi a lécet ebben a kategóriában.
#198553 6030D: Hihetetlen jó választás. Sok örömteli km-t vele.
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
rétisün
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
pedig az az gyári lesz, az elsőváltó bovdenjének. sztem.
Canyonomon is van olyan.
-
ZolkoW
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
ki van nézve a villa típusa? csak érdekel.
a nycső színe nekem egyértelmű: fekete, a többi karcolódik, csúnya lesz, vagy komolytalan :) jól tud kinézni egy színes elox alu, de a festett nem olyan tartós. alapból persze bírja, de egyszer kell kijjebb húzni, mint előtte volt, vagy óvatlanul rögzíteni rá nyeregtáskát ;) -
vendingo
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Jobban járnál egy piexon gurdian angel-el. Nagyobb hatótáv, nagyobb stop hatás. Nem tudom mi ott a törvény, de gázpisztoly? Már a hangjától elszaladnak.
Átérzem a helyzeted, sokat motoroztam a balkánon: albánia, makedónia, szerbia. Azok nem is kutyák, hanem medve-kutya hibridek. Megvárják a susnyásban amíg kellően közel érsz és csak aztán támadnak. Alattomos dögök. Mondjuk engem már bika is kergetett, az rosszabb. -
maximilian4
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
petipetya
üzenetére
Ultrahangosom van, de nem használom, mert a kutyák kb. 40%-án max ha működik, de azokon is csak közelről. Ha ez nem lenne elég, mobilra is van app (nem próbáltam). Elektromos sokkoló jobb, nekem nincs, de láttam, hogy amikor a haverok bekapcsolják, a kutyák csupán a hangjától összefossák magukat
. Nekem most csak egy bors spray van. -
vendingo
veterán
Olyan jó eső után csapatni, csak ne kéne utána annyit takarítani. :)

Erre a paripára szeretnék majd karbon villát, karbon nyeregcsövet és kormányt. Ha ezeket lecserélem, elég sok súlyt megtakarítanék. Sajnálnám lecserélni fitness-cx hibridre.
Szerintetek milyen színű nyeregcsövet vegyek? Sárga, kék, fekete? -
Louro
őstag
Sziasztok!
Idén már tényleg beadom a derekam, mert jó lenne nosztalgiázni is. (Na meg gyerekkoromban triatlonoztam is, szóval van egy kisebb szeretet a témában
.) A Decathlonban volt szerencsém kipróbálni a Riverside 500-as és 900-as változatokat. Utóbbi tényleg kényelmesebbnek tűnik. Főként fékben, de van egy olyan érzésem, hogy csak rosszul volt beállítva.
A cél egy kis városi tekerés és nagyon-nagyon ritkán esetleg terepen. Nem vagyok az az 50-nel tekerős fajta. Szerintetek jó lehet ez? (Hátha egyszer érkezik még készletre és nem csak a kiállított, nem eladó darabot tekerhetem meg.) Voltak még ott Rockrider és Triban, de azok nehezebbek voltak vagy a lélektani 150e feletti árral rendelkeztek.
-
Maximum1
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
XTR fékkar, ultegra rotor, giga kormány, be sem férne egy 60as ajtón, csupa nem oda illő dolog van ezen a vason.
Olyan mint a Zsiráf, szép-szép, de otthonra nem kéne. -
-
Beri
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sorry, én vagyok retardált. Belevilágítottam a lyukba és teljesen átmegy a vázon (eddig azt hittem, hogy csak felületi). Az ott a bovdené lehetett valamikor, csak azt nem értettem, hogy akkor mért van a vázon fölötte egy bovdentartó.
Igazad volt, vallas
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mintha ráejtettek volna egy hátsó sort, vagy befeszítettek volna oda valamit szerelésnél feszegetni... ugyanakkor bár nem vagyok szakértő, ezért én nem aggódnék, nem néz ki vészesnek, semmi hatása nem lehet a váz tartósságára,merevségére.
Betapsztanám ne folyon be víz. 🤔 -
Maximum1
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Vehettél volna egy Deepspace vázat azt építgetheted volna.
Engem nem dob fel a vascső látványa, jobb szeretem az alú és a karbon formavilágát.
Ezt a csepelt sem értem miért kapták fel, nehéz elhinni hogy az olyan qva jó, mondom ezt úgy hogy van egy acél SS gépem 10 éve, imádom de 50 kili után bevágnám a bokorba, presszóba járni való az acél. -
planbmokus
senior tag
válasz
gabro0
üzenetére
Egy cimborám vett tavaly egy 2017-es Cube Reaction GTC Pro-t kéz alól, 150 ezerért.
Nekem már akkor gyanús volt, természetesen nálam kötött ki, hogy nézzek rá...
Kedves Ex-tulaja levette a kis tányért, merthát látta, hogy a profik 1 tányérral mennek, láncterelő/első váltó nélkül persze lehordta a láncot. A váz a közepcsapágyház környékén lenyúzva több helyen (szerencsére egyik sem mély), az összes küllő laza, kormánycsapágy feszül (kuka), komplett fogaskeréksor/lánc/tányér sz*rrá kopva (csere); RS Recon teló felfújásnál kilőtte a szimmeringet 2,6 bar-nál (csere), új olaj, persely; összes bowden kuka, hátsó fékpofa fémig kopva, tárcsa felnyúzva (csere), kb 120-130-at kellett rákölteni, meg két nap munkát, hogy lábon legyen.Ez csak a legutolsó gép emlékeimből...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
maximilian4
üzenetére
Csúcs alu, ahogy acél is lesz mindig csak nem halandók pénztárcájára szabva.
-
Ringman
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
ha tehettem volna, akkor acél bringát veszek (karbon villával), de a nuroad 360k-s ársávjában nem volt ilyen (főleg nem olyan, ami kapható).
egyszerűen tetszik a hagyományos csőváz.
-
bardi
senior tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Miféle úthiba volt az, ami 8ast okozott? Utoljára én egy szimplafalú nagyon hoki kerékbe raktam nyolcast egy olyan esésnél, ami után 2 hétig nem mozgott rendesen a térdem. De volt olyan, hogy a villanyak hajlott el, de a kerék ép maradt. Anno még azért is vettem a mostani multi toolt, hogy majd milyen jól ki tudom vele centírozni a kerekeim, de nincs mit

-
maximilian4
addikt
-
zsocy
őstag
A mai árak mellett meglepődnél milyen sok 200+ ezres bringa szaladgál :)
Max 1 órára szerintem jó lehet a lakat, bár ezt is ki lehet nyitni pár perc alatt, mint mindent, azért jobb mint az átlag.
Hosszabb időre használj mellé egy sodronyt vagy u lakatot ha van rá lehetőséged, a kombinált védelem a legjobb. -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
így korlátozva lehetőségeidet és terelve minden komolyabb kerékpárost a karbon felé.
két koncentrikus furat megfelelő tűrésen belüli elkészítését mikorra tervezik a gyártók?

(hello hambini fans and welcome)
-
válasz
gabro0
üzenetére
Olyan nyolcast szedtem össze kerékpárúton, hogy kérdés volt menthető-e egyáltalán.
Szerintem mindenki olyannal menjen amivel jól érzi magát.
Nekem fájna elhasználni egy 2-3e€-s bicajt, de teljesen megértem ha valakinek ez a hobbija és költ rá.
Amikor nagy néha tekergetem a FB bicajos csoportokat, néha azon reménykedem, hogy "jajj, remélem nem a méretem".Nekem csak a saját időmet kell legyőzni, azt meg lehetne akármivel is.
Ijk: Csak legyen jobb mint amivel a másik zárta le közvetlenül mellette.
-
Ijk
nagyúr
Egy ilyen Gepida colstok lakatom van a régi kerékpárról, kb 10-es skálán mekkora lehet a biztonsága?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
gabro0
üzenetére
Le lehet zárni, nincs azzal semmi baj, csak burkolt lezáró legyen ne sértse a festést és ne távolodj 20m-nél messzebbre te sem tőle.

nmate91... ha az a 91 az amit sejtek, akkor mark my words mert lesz még neked karbon bringád, talán több is.
Ha a piac egyszer beindul nincs apelláta, már a gyártók többsége és már néhány éve nem szerelnek alura bizonyos szint fölötti alkatrészeket, így korlátozva lehetőségeidet és terelve minden komolyabb kerékpárost a karbon felé.
Tárcsafék ditto, MTB 1x váltás ditto, csak, hogy 2 példát említsünk. Ugyanakkor akár ki is lehet tartani a korábbi technológiák mellett, de az egyre macerásabb és költségesebb lesz. -
gabro0
őstag
válasz
D1Rect
üzenetére
Felszabadultan szoktam menni bringaúton is, mert nem gondolom hogy tönkretenné. Karbon montik sokkal többet kapnak. Na meg nem hallottam még olyat, hogy megsérült volna a váz, kerék vagy valami, mert ott tekert.
Egy valamire való alu is pár százezer. Lezárni? Pláne karbont, nemá... Ez inkább hanyagság, amikor biztosan tudja előre hogy mások cseppet sem vigyáznak rá, esetleg ellopják vagy odaverik, mégis csinálja.
Szóval oda jutottunk hogy nem kellene befolyásolnia a bringázás közben a felszabadultságérzést, hogy karbon vagy alu

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Cyberpunk 2077
- Riasztó topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Házimozi haladó szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet ez a gond. A sebességet össze vissza írja ha takarnak a fák, meg a pedálfordulatot is késve jeleníti meg az óra, de itt egész hosszú szakaszon volt majdnem állandó.

), a lánctól a Squirt lenyomja és nem darál, a teleszkóp becsúszóját sem amortizálja nagyon, mert védi a mini sárvédő, max picit letörölgetem és kész. Ráadásul a híg sár annyira nem is csúszik és ahol csúszik is kiszámítható. Ezzel szemben száraz időben a por brutális tud lenni, a szimeringekre folyton lerakódik és a teleszkóp pár kör után már kéri a szervizt, mindenhova bejutnak az apró porszemek és valami folyton kattog-recseg miattuk. Ha ez nem lenne elég, hatalmasakat lehet esni poros nyomvájús úton, mert olyan, mintha nem csúszna, elszámítod magad, kisodródik az első kerék és puff. Sárban talán egyszer estem, porban már nem is tudom hányszor

Vagy valami a telóbeállításnál nem jó, esetleg ez a fék ennyit tud?
Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni az 1x váltás, de szerintem nem lesz gond, mert lefelé nem teker bele, felfelé meg 30-as pf-tal megy.