Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
XZoli
aktív tag
tudtok olyan technikai alsóról (boxer
) ami teljesen varrásmentes és létezik belőle 2-3xl méret is -
Ringman
félisten
ha már tubeless:
ma néztem keréknyomást: elöl 1,85 bar, hátul 1,6 bar volt (700x40c), ez belső nélkül akkor mehet még lejjebb is?
(aztán fújtam bele, úgy azért aszfalton érezhetően jobban gurul)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Egyúttal kipróbálhatod a tyúkbelezést is.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Te azóta is szögeled a padlót?!
tavaly már szóba került ez -
Alg
veterán
válasz
Đusty
üzenetére
1. lépés: kerékre szerelhető mágneses jeladót teszel fel
2. lépés: elmész valami olyan helyre ahol pontosan tudod hogy hol van kimérve a táv (pl. velodrome-ban az alul lévő fekete vagy fehér sáv a hitelesített táv) - ott mész 2-3km-t és ez alapján kalibrálod a computert (állítod be a kerék kerületét).Zsinóros házi módszer lehet hogy picit pontosabb lesz mint a GPS, bár ott is inkább 4-5 kerék fordulatot mérnék egyben, akkor kisebb lesz a hiba mintha csak egyet mérnél magában.
Amúgy meg nem kell ezt túlvariálni, nagy átlagban, nagy távon, főleg bringán ahol nincs sok éles kanyar, nem fog a GPS sem sokat tévedni.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
Motorex mineral, shimano és tektro olaj tetszőlegesen keverhető, de amikor átnyomod a rendszeren az olajat, akkor érdemes addig nyomni amíg nem jön ki a fékkarnál a friss, hogy biztosan minden bubi kijöjjön. Hátsó fék esetében ez kb 15-20ml, első féknél kb 10ml. Szóval a légtelenítés tulajdonképpen mindig olajcserét is jelent. Nagyon koszos olaj esetében 2-3 szoros olajmennyiséggel. Ha nagyon koszos akkor én úgy szoktam csinálni, hogy kb átnyomok 20ml-t a hátsó féken. Majd elzárom a fékkarnál is, pumpálgatás, majd kezdem előről. 2-3 ismétlés és tuti tiszta.
-
zsocy
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Sajnos ha nem nincs tetősined és nem akarod hogy az autód sérüljön a beakasztós tartótól akkor nincs más lehetőség.
Ha azt nézed egy vonóhorog+vizsga+bringaszállító mennyi, vagy egy keresztrúd+tetős bringaszállító, már nem is olyan brutális az a Seasucker. Ahhoz már nem kell semmi, egyből mehet rá a bringa.Napszemüveg témára, van egy RudyProject Spinhawkom, Polaroidom is, a Rudynak már az elején lepattantak pici pontok a foncsorról, a Polaroid lencséje bírta, ott a keret kezdett el kopni. Szarul bánok a szemcsijeimmel, szóval nem hibáztatom őket, de többet vártam volna az áruk alapján. Kínainál legalább nem aggódom, ha tönkremegy tönkremegy.
-
Đusty
addikt
Hogy lehet, hogyan szoktátok ellenőrizni a computer hitelességét? Azt gondoltam, hogy lecsekkolom gps-el vagy tracking progival de meglepődve láttam egy csomónál a kommentekben, hogy nem mérnek pontosan. Olyan is volt, hogy két kerékpár ment sokáig egymás mellett ugyanazon az úton és a végeredmény különbözött.
Akkor most hogyan lehetne a legegyszerűbben megtudni a valóságot? -
xy.zsolt
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Látod, ezzel pl egyetértek
Emiatt is vettem olyat amilyen. -
Major Lion
senior tag
válasz
PELLE
üzenetére
Nem tudom más hogy van ezzel de nekem ezek a tipusu keretek nem jönnek be, mert orszagutin mikor also fogáson vagyok zavar a keret, ha fent fogom akkor nem annyira, de alsoban nem elég felpillantanom hanem emelnem kell a fejem, én jobban szeretem a full frame-t, minél magasabb annál jobb, és ne kelljem tologatni 5 percenként mert lecsúszik

-
INTELligent
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem innen vannak Esab védőszemüvegeim, fekete, sárga, és átlátszó. Darabja kb 2k volt, tökéletesen illik a fejemre, nem engedi be a port (kontaktlencse miatt fontos). Leejtés, stb. eddig meg sem kottyant neki - legutóbb is ebben zakóztam (igaz, nem a szemüvegre estem).
-
Đusty
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem nézed rosszul eszement áruk van ezeknek a mezei vas vagy alu-műanyag kombóknak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
PELLE
üzenetére
Haveromnak és magamnak vettem volt egy-egy Bollé Contour-t asszem darabonként 5000ft körül. Az övét egyik éjszaka ellopta a kutyája és reggelig rágta az udvaron. A szemüveg teljesen össze volt rágva-horpadva, már nem volt rajta 1 centi sem épen, de a lencsék meg sem repedtek, a kutya nem tudta sem eltörni, sem átrágni. Haveromnak leesett az álla
. A random noname munkavédelmisek amúgy viszonylag gagyinak tűnnek nekem, de egy márkás normális Bollé, 3T, Dewalt az árukért mindent messze vernek. -
stefi68
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Köszi!
Ezek az (ásványi) olajok keverhetők egymással?
Értem ez alatt, hogy nem tudom milyen van benne...
Ha tiszta, akkor elég ha rátöltök alulról, míg buborékmentes nem lesz?
Ha nem tiszta, akkor egyértelmű, hogy csere... Erre értettem, hogy 1 dl. elég-e? -
inifini
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szia, Treefrog lesz a megoldás, vagy Seasucker.
-
Runner_fxr
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
Ha gyengébben fog a fék az fékbetét probléma, a légtelenítéssel a nyomáspont javul meg. Nem elég a fékkarnál megnyitni, alulró át kell tolni az olajat. A motorex mineral olaj kiváló, veheted bátran, vagy a shimano ásványi. Egyéb olajakkal lehetnek gondok. Fékbetétet valószínű cserélned kell ott ahol gyengén fog. A légtelenítéshez kell a légtelenítő szett is. A fékbetétet ki kell venni a légtelenítés előtt és mielőtt visszateszed féktisztítóval alaposan fújd át a nyerget. 1dl olaj nem kell egy légtelenítéshez, az jó pár fékhez elég. Persze attól is függ milyen az olaj állapota a fékben, ha nagyon koszos akkor több olaj kell mert kétszer háromszor is érdemes átnyomni a rendszeren.
-
PELLE
tag
Régi Winkler Robi cikk a munkavédelmi napszemüvegekről.
[link] -
Khelben
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nagyon régen, a 2000-es évek elején hasonló kialakítású volt a Suzuki Swift, ahhoz volt olyan tetőcsomagtartó, ami az ajtó tetejének résébe ült valahogy be. Valami ilyesmi: [link] Elképzelhető, hogy ehhez hasonló jó lenne itt is.
-
Sirandrish
legenda
Heyho. Lenne egy kérdésem.
Adott egy Mk4es Ford Mondeo.
Erre milyen kerékpárszállító berendezést lehet rászerelni?
Vonóhorog nincsen, nem is ferdehátú, nem is integrált tetősínes, és még csak ilyen kialakított "nútok" sincsenek a tetőn...szóval?
-
stefi68
addikt
Sziasztok Bringások!
Nem nemrég szert tettem egy hidraulikus tárcsafékes trekking bicóra.
A gondom az vele, hogy a hátsó fék gyengén fog. Az elsőhöz képest puhábbnak is találom.
Úgy gondolom egy légtelenítés biztosan kellene. Remélem a fékpofák nem olajosak (még nem vettem ki).Mi a tuti megoldás a légtelenítésre?
Pár videót már megnéztem...
Láttam olyan módszert is, ahol a fenti fékkarnál lévő csavar helyére tartályt helyezve kipumpálják a fékkarral rendszerből a levegőt. Ez az egyszerűbb.
Ha ez nem vezet eredményre, akkor marad az alulról olajat befecskendezős módszer.
Ehhez kapcsolódva láttam olyat, hogy levegővel (fecskendő) kinyomják az benne lévő olajat, majd friss olajjal töltik fel, szintén alulról.
Ehhez viszont olajat kell vennem.A fék típusa: Tektro Auriga
A fékkaron lévő felirat (MINERAL OIL) szerint ásványi alapú kell bele.
Ahogy elnéztem a neten ezeket elég arany áron árulják.
Egyelőre egy fajtát találtam: MOTOREX HYDRAULIC FLUID 75
Van más, bevált, esetleg kedvezőbb árfekvésű a piacon?
1 dl mennyiség elég az olajcseréhez?Köszi előre is a segítséget!
-
bszg@
tag
Tudtok olyan térképet/adatbázist ami tartalmazza a magyarországi fontosabb aszfaltos emelkedők meredekségét?
-
Ringman
félisten
így pár nap használat alapján úgy tűnik, hogy a körszelvényű karbon nyeregcső (27,2 mm, 20 mm-es offset) is érezhetően tompít az úthibák/földút okozta rezgéseken a sima alu nyeregcsőhöz képest.
-
Melorin
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Melorin
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
[link] Ilyenem van. Az a legfőbb bajom, hogy a leváltó (amelyik a kisebb lánckerékre teszi a láncot) ravasz nekiütközik a fékkar testéhez így nem tudok az ujjammal mögé nyúlni rendesen. Ahhoz, hogy odaférjen az ujjam, el kell fordítanom a kormányon a váltókart de még így sem az igazi, ráadásul így nem is látom a váltó "kijelzőjét".
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
2 hét van még vissza papíron. Szóval az a tervem megdőlni latszik, hogy a gyerek előtt jól kibringázom magam
Runner: mindenképp! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Melorin
üzenetére
Milyen van neked? Talán a Shimano l-spec EV a legjobban pozicíónálható, de még ott is meglehetősen korlátozott a mozgástered, ami szerintem kezünk felépítése miatt van, hisz ugyanabban a kézhelyzetben ugyanazzal a kézzel kell tudni hüvelyk (esetleg mutató, bár azt nem tudom ki használja
) ujjaddal finoman váltani és közben többi, főleg szintén mutató ujjaddal a fékkart kezelni. Meg kell keresni a legkompromisszummentesebbet.
-
Melorin
addikt
Amióta felszereltem a bicómra a tárcsaféket, a váltókart valahogy nem tudom kényelmes pozícióba belőni. Nem férnek jól meg egymás mellett a fékkarral. Más típusú váltókart gyártanak tárcsafékkar mellé?
-
Major Lion
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát a britek lehet tettek róla

-
Major Lion
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Az egyik legnagyobb gond az iszlámmal hogy az egy életforma, nem tudod különválasztani a vallásukat a törvényeiktől. Ha letelepülnek valahol akkor előbb csak a vallásukat akarják gyakorolni, aztán már a törvényeiket is. Szerintem se kellene beengedni őket, leginkább emiatt, mert náluk nem történt még meg a két dolog szétválasztása.
-
Flatline
csendes tag
Sziasztok,
eddig fitness és városi bringákkal szeltem az utakat, de szeretném kipróbálni a montizást - leginkább lightos erdei utak, semmi komoly terep első körben.
Új biciklit szeretnék, e kettő közül melyik lehet jobb választás - bár jelentős az árkülönbség, beleférhet ha annyival érdemesebb
Rockrider 540 // 27.5 - 160k
Stevens Tonga // 29 - 250 k
Előre is köszi! -
Runner_fxr
addikt
válasz
Major Lion
üzenetére
Szerintem mindenkinek van egy kicsit igaza, ez a téma sokkal összetettebb annál, minthogy ilyen fekete-fehér módon gondolkodjunk. Nekem is van muszlim ismerősöm aki kb a légynek sem ártana,. Ugyanakkor valóban jelen vannak a muszlim szélsőségesek is, akik tényleg kb megragadtak a középkorban és egy ilyen muszlim gondolkodás nélkül vág le egy fejet vagy robbant fel bárkit magával együtt allah nevében. Szóval mindkét részről vannak igazságok. Ami meg Európát illeti, itt is a szélsőséges folyamatokkal van gond, nem az a baj, hogy beengednek muszlim migránsokat, sokan be tudnak illeszkedni és dolgoznak, a baj az, hogy ha válogatás nélkül engednek be tömegeket és nem látod a folyamat végét. Mert így elkerülhetetlen, hogy beszivárogjanak a szélsőségesek is. Matek zseninek sem kell lenni ahhoz, hogy belássuk, ha egy fehér Európai átlagban csinál max 1-2 gyereket, a fekete, muszlim migráns meg 6-ot, vagy ki tudja mennyit, akkor itt 20-30 év múlva gyökeres változások lesznek, már ami az Európai nép összetételét illeti. Nyilván van akinek ez sem tetszik és meg lehet érteni. Leginkább a józan gondolkodás hiányzik, az sem jó ha erőszakosan mindent megtiltunk, de az eszement mindent megengedek gondolkodás sem fog hosszútávon jóra vezetni, az arany középutat kéne megtalálni, gyülölködés nélkül.
-
Major Lion
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Már elfelejtettük hogy a 70-es, 80-as évek voltak a legvéresebb évek európában, átlagosan 400-500 ember halt meg terrorizmus miatt évente, és ezek jó részét nem muszlimok követték el ( IRA, baszkok, mafia)
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
A "menőzés" nem konkrétan neked szólt....sokakat ismertem akikre viszont igaz volt.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Fájlnevet észre sem veszed?
Meg a szelep az egyik keréknél az R betű alatt van, a másiknál meg a két szó között. 
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Major Lion
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ügyes vagy, kár hogy nem érted mit írok. Azért mert kínálnak ilyet máris nem igaz amit mondtam? Ha megnézed a Prizm Road lencséjüket az pont nem szürke és nem polarizált, de ugye a keresletet ki kell elégíteni, így ha neked polarizált kell akkor vigyed azt, haszna nem sok

-
Hínár929
tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Ne áltassuk magunkat, amit Kínában gyártanak az soha nem lesz olyan mind az eredeti, ami Európában vagy USA-ban készült. Nem véletlenül vitték át a termelést.
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Ja, itt is volt terrortámadás tavaly Hanauban, ahol dolgozom, valami begőzölt fajvédő 8 embert ölt meg, mert muszlimnak nézte őket. Ketten közülük még csak nem is voltak azok.
Idióták mindenhol vannak, a tiszta vérű szittya hunok földjén is előfordul néha, hogy valakit felaprítanak, felgyújtanak, beszántanak, megerőszakolnak, megfojtanak, vagy lúggal leöntenek.
Szoktak amúgy leltárt csinálni a terrortámadások áldozatairól, a rossz hír az, hogy a fehér elkövetők jóval hatékonyabbak (Utoya, és a Germanwings ügy messze vezet ebben az évszázadban).
Dehát mit tudom én, mi van itt, alig 10 éve élek kint, és itt sajnos nincs fideszmédia, ami kellően fel tudna készíteni ideológiailag a szörnyűségre, amiben benne élek.
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
Oakley, sötét szürke lencse, polarizált: [link] . Részemről téma lezárva

-
Major Lion
senior tag
válasz
üzenetére
Nem elképzelhetetlen, de nyilván nem igaz

Az hogy valami kínában készül még nem azt jelenti hogy kínai. Nyugati cégek gyártatnak ott, és az ő feltételeik szerint, tehát a terméknek az ő általuk szabott minőségi szabványoknak kell megfelelniük és nem a kínainak. Remélem érthető a különbség.
Az Audi attól még német autó csak mert Győrben rakják össze.Tudnak ők normálisat is gyártani ha akarnak, semmi kétség, Xiaomi, Huawei stb.
-
arcitec
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Az miért volt, hogy eléggé távol a partól az útvonal. A hosszabb táv okán? Bringa úton vagy arra országút?
-
Maximum1
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Az a baj hogy amiket írsz azok nem a Te tapasztalataid, hallottál egy műsort és az ott hallottakból okítod a népet, szerintem, ha nem így van akkor elnézést.
Tekertem munkavédelmibe, decatlonosba, kínaiba, fotókrómba, polarizáltba, sárgába, áttetszőben, mindegy mi van rajtad, a lényeg hogy valami legyen rajtad a szél és a bogarak miatt, UV-t meg már mind fogja, ahogy Te is írtad.
-
törölt tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Nem én kezdtem. Mint látod ez egy válasz volt.
-
balintbaba
tag
Na, ma 5 előtt picivel beértem a Balaton Bike Derby céljába. Track: [link]
Maga az útvonal nagyon szép volt, a szervezés volt picit minimál, összesen két frissitőpont, a rajt/cél helyszíne is elég visszafogottan lett előkészítve. Montival mentem, de szinte csak graveles biciklisekhez csapódtam. Mondták, hogy menjek Divide féltávra is, de nekem egyelőre ez is elég volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
parkr
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ha kedden rakom ezt fel, és a szín sorrend is stimmel az lett volna jackpot
amúgy valami iskola/óvoda, gyerekek szeretik a színes dolgokat
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Nem is annyira a ho csillogasa, hanem felhos idoben a kontraszt hianya az igazan zavaro es ebben az apsektusban eg es fold 'normal' lencsehez kepest.
-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
Gondolom a tanárról hallottál aki így járt Franciáknál, és lehetne sorolni még pár rendőrnőt, rendőrt, járókelőt... és ez csak ami így per pill eszembe jutott...
Mondjuk, mikor én ott voltam, épp virrasztás volt, mert egy papnak a templomban vágták el a torkánt, néhány évvel ezelőtt.
De lehet jönni a baromságokkal. Hogy ez mint képzelgés. Nekem8.
A Napszemcsis story-hoz, ma már tényleg nem elképzelhetetlen,hogy ugyan abban a gyárban készül egy minőségi cucc, és egy szintén jó termék. A különbség a név. Az egyiknél ezért megfizeted, másiknál nem.
Az a sztereotípia, hogy minden szar ami kínai... tudnak ők normálist is gyártani... (főleg, hogy 99,9% az eredeti is ott készül).
-
bringasisti
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
DeWalt a csúcs, és nem is drága, és olyant is tud amit a profi bringás szemüveg nem tud
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
Nem csak citromsárga munkavédelmis szemüveg létezik, pl: [link] [link] . De nem is ez volt a mondandóm lényege, hanem az, hogy ha egy szemüveg 3000 forint, azért még nem biztos kevesebb védelmet nyújt, mint egy legendásan túlárazott Luxottica termék (Oakley). Nem állítom, hogy nem jók az Oakley, Ray Ban meg hasonlóan aranyáron kínált szemüvegek, mert általában tényleg jók, de ha sajnál az ember kiadni egy vagyont szemüvegért, olcsón is kaphatsz jót, igen, akár kínait is. Persze nem lesz Prism, de 10-20 dollárért simán lehet kapni teljesen jó lencsét, ami valóban polarizált, sőt, normális fotochromatikusat is.
-
Major Lion
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Akkor most azt mondod hogy a felsorolt divat szemüvegekkel vagy egyikükkel már rendelkeztél/rendelkezel?
Te tőlem mindenki azt hord amit akar meg amit megengedhet magának, de ne állítsuk hogy ezek a szemüvegek mind ugyanaz a minőség. Nem mondom hogy az árral exponenciálisan nő a minőség is, mert fizeted a márkát is, ez tény, de fizeted a beletett gyártás minőséget is, csak úgy mint bármilyen bringás alkatrésznél akár.
Sajnálom hogy neked az eddigi hozzászólásaimból a menőzés fontossága jött le... -
Major Lion
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Igen, nincs is jobb mint egy jó citromsárga munkavédelmi szemcsi napfényes időben, jót tesz a szemnek...
Szerintem a sportszemüvegeknek meg a munkavédelmi szemüvegeknek is meg van a maga felhasználási helye vagy te munkavédelmi sisakban is bringázol? Gondolom nem.
A 'márkás' sport szemüvegek is megfelelnek ugyanzoknak a követelményeknek mint a munkavédelmis egyébként, tehát nem törnek, kibírják ha neki csapódik egy kavics stb, ugyanakkor nem csúszik le az orromról, kényelmes egész nap. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Miből gondolod, hogy nem volt Oakley-m, Ray Ban-em, Armani-m, Police-om....stb.
Tudom, hogy mi a minőség és ár/érték arány....még ha nem is fizetsz a feliratért 10x annyit. Egy ideje napszemüveget sem hordtam mielőtt a mostanit vettem. Tőlem mindenki menőzhet a felirattal....csak ne gondolja már azt, hogy csak a drága jó -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Major Lion
üzenetére
Ez így már szalmabáb vita arról, hogy mennyit is ér a szemünk.
... vagy cipő/lábad, sisak/fejed, stb. Meg kell vizsgáltatni és kész.peterkeT... el ne veszítsd fejed nekem!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Major Lion
üzenetére
Egy jó Uvex, Bollé munkavédelmis szemüveg is 3000 és kétlem, hogy bármilyen bringás szemüveg jobban védene nála. Én fordítva gondolkozok ebben, bringán a nagy terhelésnek kitett alkatrészek ne legyenek kínaiak, mert ha törik, az életedbe kerülhet. Persze alin is van pl jó váz vagy kormány, de egyelőre nehéz kitalálni, hogy melyik márka megbízható.
-
-
parandroid
félisten
-
Toobee
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Persze, mindenkit akinek közé van a bringához. Az enyém se akar megérkezni.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Használom egy ideje a zsocy által is használt kukkert....eddig hibátlan. Nincs az az oakley amiért kiadnék minimum 10-15x ennyit mint a mostani....tudván, hogy bármikor leejthetem, elveszthetem, trombitának nézhetik...stb
Ja és nincs nagy fejem, nem is nyom....pont jó....az orrnyeregnél is szuper (állítható) -
jjeahh
nagyúr
válasz
Blackhole13
üzenetére
Ja, állítható, de szinte mindegyik az.
Major Lion: Oakley-em nincs, csak próbálgattam egy Jawbreakert, de más komoly márkás napszemüvegjeim voltak már és azt kell mondjam, hogy a kínaiak itt is kezdenek belehúzni. No de ne robbantsunk ki egy újabb mindenszar ami kínai vitát.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Miért csak havon van rá szükség? Inkább a polarizált lencsére van havon szükség, vagy ha sokat vagy tóparton, horgászol stb, nem?
A prizm lencsék pont hogy jól teljesítenek bringázáskor is országuton vagy erdőben is. -
Major Lion
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Alis napszemüveg?
Merész vagy. Ugyan UV védelemmel már nem lesz gondod ezeknél, mert azt ma már minden olcsó lencse tudja, na de minden másban rosszabb lesz mint az eddigi Oakley-d. -
INTELligent
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Csak arra figyelj, hogy július 1 után EU-n kívülről érkező cuccokat már kötelezően vámolni kell.
-
zsocy
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Az én fejem is nagy, ráadásul mint kiderült ázsiai, mert az asian fit szemüvegek passzolnak jól rám. Az itt emlegetett alis pl jó, cserélhető gumis orrnyerge van, ami nem nyom és illeszkedik. Nekem tekerésnél meg sem mozdul a fejemen, a fotokromatikus lencse is működik, szóval jó vétel volt. Az enyém az xy.zsolt féle darab, nem ami Jjeeahh-nak is van.
Volt kínai polarizáltam is, az is működött. Szerintem ezek a lencsék ugyanott készülnek ahol az Oakley is, csak ott van QC és rányomják a logót, ezeknél meg minden mehet. -
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Blackhole13
üzenetére
Nekem a többször linkelt NRC van, elég nagyot estem vele, de a fejemen maradt. Az elején hosszú távon nyomta a fejemet egy picit, de már nem érzem. Top brands szemüvegeknél lehet hinni a polarized-nek, normál napszemüvegből vettem már 20/20-at, Veithdia-t, Kingseven-t és mind valóban polarizált volt, minőségi lencsével. Szerintem inkább a random 2-3 dolláros szemüvegek lutrik.
-
Toobee
veterán
válasz
Blackhole13
üzenetére
Nekem pont az a bajom vele, hogy hátul, ahol a fejemhez ér a szára, ott elkezd fájni vagyis onnan sugárzik ki a fájdalom. Leveszem és elmúlik. Mondjuk ez pont Lidl szemüveg, de gondolom a kínai is hasonló. Vagy simán csak nagyfejű vagyok
-
Blackhole13
senior tag
Mennyire strapabíróak és maradnak stabilan fejen ezek, az itt ajánlott, Alis napszemüvegek?
Tekerés mellett használnám más sportra is és az utóbbi időben az Oakley lencsék ára / karcállósága nem a pénztárcabarát irányba tart.
Ahol polarizáltnak van feltüntetve a lencse, annak lehet hinni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) ami teljesen varrásmentes és létezik belőle 2-3xl méret is

) ujjaddal finoman váltani és közben többi, főleg szintén mutató ujjaddal a fékkart kezelni. Meg kell keresni a legkompromisszummentesebbet.